Страна с най-добър живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страна с най-добър живот
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1096 пъти
Според различни класации за страните с най-добър стандарт на живот в топ 3 често са Норвегия, Швейцария и Дания. Ще е интересно хора, които имат преки впечатления да споделят мнението си дали това наиситна е така или истинската класация не е тази, която ни представят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: f0e10cb286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Проблемът е, че за много хора критериите са различни. Например за някои е важен климата, а точно тези страни не се славят с много добър климат. Да не говорим, че има хора, които имат здравословни проблеми на костно-ставния апарат и подобен климат направо ги убива. Те вероятно биха предпочели страни като Испания. Разлини са хората и като темперамент. Например в Испания са у-дю и дори двама да има в едно заведение, се чуват като 50. Никой никого не слуша, а всеки говори. Палачори са и даже се смята за берекет, ако по земята има боклуци. Това например на някого може да му се стори хубаво, защото иначе прекалените правила биха го натоварили, за друг би било цигания. Северняците често са педанти и трябва всичко да е по правилата. Понякога даже излишно много се усложнява всичко заради някакво дребно правилце, което реално няма да промени нищо и така се губи много време и енергия за нищо, само за да е по правилата. Да, откъм работа, заплата, социална политика и т.н. тези държави нямат равни, но това не означава, че всеки би се чувствал щастлив там. Особено зима когато се мръква рано. Просто прекалено нмого фактори има, които са индивидуални. Класациите дават някаква обща осреднена представа за мнението на голям брой хора. А и е относително кои критерии се взимат предвид и кои наистина трябва да се взимат.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fa2c1ad367
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Авторе, тази класация е много точно. Аз лично съм много доволен от живота на скандинавието. Дори нямам и потребност да пътувам на други места. Тука си имаме всичко екзотични места, спа центрове, такава отгромна зоологическа градина, където през нея се преминава само с кола между Жчживотните, които се разхождат покрай теб и си е направо Сафари. Имаме най-добрата пътна инфра структура в цял свят. Графика на работа така ми е направен, че работя три дни, а ми плащат пет. За мен обаче най-важното си остава отношението на хората. Най-точните в цял свят. Добронамерени и социални. Никога не искам да се връщам в Ганьоландия точка.









Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 92b5eb0484
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи какво разбираш под "най-добър живот", за какво говориш, за заплати и финансова осигуреност, за климат и красива природа, или за друго.
Аз например категорично не харесвам климата на северните държави, ходих Франция, Германия и Швейцария и там не ми хареса, Най ми бе добре на островите в индииския океан, но там няма как да изкарвам добри доходи, така че стават само за ваканция.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 17ef7d9710
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Чингисе, толко добре живееш, че висиш 24/7 в тоя сайт.
Ако беше толко хубаво нямаше и да се сещаш и да имаш потребност, особено ако хората бяха истински, а не с пластмасови усмивки.
Все плюете по ганьо, ама все се интересувате от България и висите да коментирате.
А това си е чисто - Лицемерие

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e1f7356036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Минималните им заплати, след данъците, често са по 6 до 10 пъти по-високи от нашите. Дажи с двойни цени, представи си, че в България най-ниско платените работници взимат между 1500 до 2500 лева чисто. Само това ще е достатъчно, да ни направи много "по-щастлива нация".

Баби ровещи по кофите няма. Безработни има, но безработните им живеят по-добре от повечето бъглари с по 1500 лева заплата.

Здравеопазването е безплатно, а лекарствата с рецепти са субсидирани и след една сума са напълно безплатни. Единствено още, зъболекарите не са безплатни.

Безпланто образование, хубави пътища, работещи институции, мнооооого по-ниска корупция, от тази у нас.

А и накрая - доооста по-будно общество, макар че според доста нашенци, да не са, защото видиш ли, не вилнеели из кръчмите.

И да, това е за стандарта. Колко са щастливи - ами има един мометн, в който доста народ няма грам мотивация за нищо. В най-лошяит случай, ще се помолиш в общината, ще ти дват по 2500 лева, ще те пращат на психолог, а ти ще се натискаш за общинско жилище, дето е 3 птъи по-ниско. Рабзираш ли - варината да останеш бос и гладен на улицата го няма. Те и затова доста нямат собствени жилища. Затова и ма и такива, дето на 14-15 напсукат гиманзия, само за да почнат да учат на по 35 и на 40 вече да имат кариера.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fa2c1ad367
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4 Лисицата и гроздето а? В бегето пък все едно не висят във фейса и само постват маси с ракия и ядене, само където животът за съжеление стига само до там. Това ще му остане на бедния българин в живота на края. Каквото е изял и изпил.











Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5a532713fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   “Кой душа не продава, той имотен не става. ” Радой Ралин.
Никой нищо не носи на онзи свят накрая (до тези, които все още не са го разбрали).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker