Истинската причина да се влюбваме в тези които не ни обичат или ценят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Истинската причина да се влюбваме в тези които не ни обичат или ценят
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1501 пъти
Много голям парадокс за всички хора- и за мъжете и за жените, това е способността да хлътваме до уши по хората, които не са от нашата класа и които не ни обръщат достатъчно внимание, които сякаш не се интересуват от нас.

А да ни доскучават много бързо и дори да ни отблъскват онези, които истински ни обичат.

МНОГО МАЛКО ХОРА ЦЕНЯТ ОНЕЗИ КОИТО СА ВЛЮБЕНИ В ТЯХ.
Повечето оценяват НЕДОСТИЖИМОТО. Но това не идва от човешката нормална природа както много казват, това идва от ЖЕЛАНИЕТО ЗА СТРАДАНИЕ и липсата на любов към себе си в човешката природа!

Ако ние не обичаме и не харесваме вътрешно себе си, ние ще се влюбваме единствено в хора, които РЕЗОНИРАТ с вътрешните ни убеждения! Тоест, като към наркотик, зависимост, от която имаме плачевната нужда да се измъкнем, направо ще се ПРИСТРАСТЯВАМЕ към трудно достъпните хора!

За нас те ще са интересни и много забавни, ще ни се качва адреналинът, а онези които ни обичат ще ги забравяме много бързо- Защото подсъзнателно за нас те не съответстват на вътрешните ни убеждения, защото все още сме в търсене на цената си, и не е ЕСТЕСТВЕНО преживяване споделената и равностойна любов.

Един човек, който истински обича и уважава себе си, той се чувства винаги щастлив и достоен какъвто е, не се страхува от нищо и така уважава и обича САМО ОНЕЗИ, които обичат и уважават и него!
За него хората, които се държат зле, колкото и да са секси, те ще му се струват по- скоро ОПАСНИ и няма да резонира с тях, ще осъзнава в какви проблеми ще се забърка.

Никой човек не е успявал да обича себе си на 100% от дете, всеки се е опитвал да си докаже колко е добър като подчини онези, които не го харесват и ги спечели на своя страна. Но това идва единствено от ЕГОТО, от приспособеността към СТРАДАНИЕ на индивида, а не начина на съществуване попринцип!

Човек е създаден да обича и да бъде обичан! А не да ранява и бъде раняван!
За това той или цени и се грижи за хората до себе си, или ги малтретира и е непрекъснато в търсене на нещо по- добро!
НЕВЪЗМОЖНО Е човек, който обича себе си- да ранява и принизява другите! Той говори и се отнася с тях както вътрешно мисли за самия себе си!

Например, ако един мъж унижава и малтретира жените, той съзнателно може да се мисли за превъзхождащ и силен, но вътрешно е толкова несигурен и отчаян, че не вижда никъде любов, че единственият начин да си набави признание от тях е като ги обиди.

ПС: Който иска да прочете този пост, това е негово лично решение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: ff739591bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Влюбените са лесна и завладяна територия, на жените им е интересно да се борят за даден мъж. А мъжете бягат от влюбена жена, не защото не я искат, а защото им се живее и не желаят отговорности. Влюбените мъже са считани за наивни, точно по тая причина жените попадат на тъпанари.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1186ea76fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Възможно е човек да търси нещастието, а не щастието. Разбира се, това е на подсъзнателно ниво и не го осъзнава, а по-тъпите хора дори биха се присмели на тези идеи като абсурдни. Фройд е писал доста за това, както и за инстинкта, който ни тласка към самоунищожение.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7c21f4f571
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   В една връзка винаги единия дава повече на другия от колкото другия на единия. Баба ми на времето викаше: Сине търси си жена, която тя да те обича повече от колкото ти нея, от колкото такава, която ти да обичаш нея повече от колкото тя теб.










Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: f3620db6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   3, и ти затова не успя да си намериш никаква.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 051dc0ed52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Човек е егоцентричен- той е в средата и оценява всички около него. Съответно, иска или не иска нещо за себе си. Колкото до любовта, не можеш да се насилиш да обичаш някого, само защото той те обичал. Всеки има право на своите чувства.Любовта до голяма степен е и хормони, които ни управляват. Любов има, когато и двата чувства и искат сходни неща.Друг е въпросът, че много често си въобразяваме , че другият изживява любовта като нас.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0a7754b016
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   3, на мен ми каза баба ми същото. Да си намеря някой, който да ме обича повече, отколкото аз него.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4f3e913246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всеки явно е научен да взема отколкото да дава, да бъде обичан, вместо да обича и за това хората не намират истинската любов.

Защото са възпитани и израстнали в прекалено много страхове от изоставяне и егоистични предразсъдъци, които ги карат да си издигат стени, да не отварят сърцето си и така си остават чувствайки се вечно недоволни или сами дори във връзка.

Страхът от отхвърляне и изоставяне е много голяма пречка.

А родителите трябва да учат детето да цени себе си и от там да уважава и цени партньора си.
- А

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f32259a713
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е никакъв парадокс, а прост инстинкт. Т.н. "влюбване", е когато един орган от тялото... който не е сърцето, малко по-надолу... те влече да създадеш поколение с друг индивид. Този друг индивид трябва да бъде подбран така, че да не изглежда разхищение на собствените ти гени. Т.е. - той трябва да е в идеалният случай - с по-добри. Да стои по-високо от теб. И това важи особено за жените... Викат му естествен подбор.

Само че, никой от нас няма лаборатория вкъщи, да ги анализира тези гени. Всичко е косвено. Най-простият метод който е измислила природата - мъжките се събират и се бъхтят, докато остане един в групата, и "ощастливи" всичките женски. И до голямастепен, така е било и с хората през повечето време.

Но нали живеем в уж "цивилизован" свят, в днешно време женските по-скоро избират. Та... как да направят подобен труден избор? Има различни косвени стратегии, и при различни жени, доминират различни неща:
- пари и ресурси.
- външен вид, харизматично излъчване
- поведение, власт

Това за което ти говориш, е графа поведение. Какво би трябвало да е поведението на един доминиращ мъжки? Естествено - нарцистичност, арогантност, високомерие, егоизъм, себичност. На повечето жени рационално им изглежда, че той ги унижавал. Но както винаги, бягат от това да видят собственото си поведение, и че търсят да бъдат унижени, защото това инстинктивно им подсказва, че това е мъжки на по-висока позиция в обществото. Ако те успеят да доминират мъжа, точно обратното - те загубват уважение към него и го считат за слаб. А как разбират, че са го доминирали? Пак е субективно. Примерно - той мисли за тях, уважава ги, помага им, угажда им... Това може да изглежда на интелектуално ниво идеално, само че на инстинктивно ниво, жената ги презира, защото това и говори - това е поведение на слаб мъж, този не заслужава да съм с него.

При мъжете също има такива процеси, макар че те са малко по-различни. За тях е важно да доминират жената. Ако това стане прекалено бързо - те загубват интерес към нея. Тя е прекалено лесна "плячка". Затова и те влизат в тая "игра" на преследване и "унижение". Мъжете също харесват да бъдат "унижени", защото от тяхна гледна точка - са намерили достойно предизвикателство, жена която не им се поддава, и това също на инстинскивно ниво им харесва.

"Един човек, който истински обича и уважава себе си"

Чела си много тоалетна литература, на самопровъзгласили се автори, които нямат елементарни познания по биология и психология...

"Човек е създаден да обича и да бъде обичан!"

Това са пълни глупости. Човекът не знае какво е любов, знае по-малко даже от останалите животни. Прекалено зает е със себе си, собствената си значимост, преследването на собствените си цели. Съществува заблудата, че когато преследва сексуалният си инстинкт, сякаш тези егоистични цели изчезват, защото видиш ли - правел нещо за другия... Абсурд... Той винаги преследва другия, за да изпълни собствените си цели. Дори когато изглежда че прави нещо да угоди на някой друг, пак всичко е личен интерес. И да, понякога изглежда на рационално ниво, че е "жертва", но реално - не е така.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 19d597b533
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 3 прав си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d117771623
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма нищо по-хубаво от споделената любов. И съм обичала повече, и са ме обичали повече. Но накрая намерих онзи, с който и двамата даваме и получаваме еднакво. Това е такова щастие, каквото пожелавам на всеки да изпита: всеки ден да мшслиш как да зарадваш другия и той също да се чуди какво хубаво да направи за теб. Понякога ми се струва, че всеки миг ще се събудя, но така е вече 10 години, откакто сме заедно.
Да се стремиш към любовта на човек, безразличен към теб, според мен, е израз на комплекс, че не си достатъчно привлекателен. Поне за това говори желанието на всяка цена да се харесваш на всички.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0619f82ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това са тъпите психологически интерпретации, които не са верни. Ето ти още една класика. Мразя да ме сватосват, ама за първи път умрях от щастие да ме сватосват, защото много ми хареса мъжа и без друго. Т. Е. проблемът не е в това, че някой е недостъпен или не. Всичко опира до това колко готин е реално и доколко го харесваме. Животът е така устроен, че грозните, дебелите, досадните, тъпите, смотаните, т. е. По-лошите опции се стремят към по-добрите. Всеки иска да е с по-хубавата мадама, ама не става. Съответно лесно й се получава с някой под нивото й. Трудно й се получава с някой над нивото й. Тя се стреми към този над нивото й защото просто е страхотен, а в съпоставка с останалите й кандидати, направо перфектен. Той обаче няма да й обърне внимание, защото му тичат по задника хиляди жени. Той също ще избере най - добрата опция. Нарича се естествен подбор. Жените, които се оплакват, че ги свалят смотани мъже, тряжва да работят върху себе си. Явно не са достатъчно умни, красиви, забавни, очарователни итн.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 35c94e13d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такова мислене е меко казано малоумно и лишено от елементарна житейска логика. Явно има хора, които цял живот си остават на емоционалното равнище на петнадесетгодишен. Защо ще гониш някой, който не иска да е с теб? Дори по някакво чудо да се озовете заедно, връзката няма да е щастлива и само ще страдате. Хора с този манталитет или са тотални шматки, или са с мазохистични наклонности и за жалост това е нерядко срещано по нашите географски ширини.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: dd62799c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Страхотно послание. Браво!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4f3e913246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 12, за съжаление е така. Ние не сме научени как да обичаме себе си и защото не обичаме себе си, не можем да обичаме и другите.

Да обичаш себе си не е да си купиш хубава кола, хубава рокля, да се доказваш прав и да се защитаваш. Това се нарича его. То е инстинкт за самосъхранение и не е любов.

Да обичаш себе си означава да правиш Правилното Нещо за живота си в дългосрочен план, дори за момента то да бъде нещо трудно като например да се откажеш от приятели, които те унижават и да търсиш по- добри, да имаш Божествената любов във себе си и да се приемаш какъвто си с всичките си недостатъци, винаги да знаеш, че си безценен. От там да пожелаеш да ставаш по- добър човек с всеки изминал ден заради самия теб ИЗВЪН страховете че ще си използван!

Ако любовта ти е истинска, ти толкова ще държиш на себе си, че няма да има нужда да се защитаваш или да обиждаш някого. Ще знаеш своята стойност и ще разбираш и стойността на другите.
От моя личен опит, това което съм видяла хората да правят е сключване на сделка. Те живеят в илюзията, че всеки е лесно заменим и има много риба в океана. По този начин правят с другите каквото искат. И така сменят партньори и щастието не се показва.

Голямата истина е, че всеки е БЕЗЦЕНЕН! Няма заменим човек! Можеш да потърсиш по- подходящ човек, ако така смяташ, но той не е с нищо по- висш от предишния. Всички сме различни и всеки с нещо допринася в живота ни! Всеки заслужава нашето най- голямо уважение, особено хората, които не познаваме!
Ако това бъде разбрано вярвам, че неща като изневерите и безборният секс, милионите разводи, насилието, обидите в коментарите драстично ще намалеят.

Разбира се, това е каквото знам аз и каквото на мен ми е помогнало. Всеки е свободен да вярва както реши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker