Защо българите са такива расисти и смятат, че рус и синеок е идеалната комбинация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо българите са такива расисти и смятат, че рус и синеок е идеалната комбинация?
преди: 2 години, 19 дни, прочетена 2267 пъти
Просто прочетох темата за украинци, украинки и руснаци покрай войната и бежанките. Забелязах, че българите, които за мен са си ОК хора като визия, има всякакви - щеш руси, тъмни, мургави, даже с азиатски черти. Обаче идеализират Хитлерския идеал- руса синеока бяла жена или рус синеок бял висок мъж. Е с какво една руса женска или рус мъж са повече от един тъмен човек. Плюете чернокожите, но има много красиви чернокожи, Наоми Кембал слага много руси бозави жени в джоба си. Чернокож мъж, Дензъл Уошингтън като млад. Азиатките от жените лично за мен са най-красиви. Много по-нежни и екзотични. Арабки бол красиви. Мъже дори също. Самите ние балканците сме хубави, колкото и тук да плюете и съвсем не включвам кифли и мутри. Себастиан Стан, много нашумял млад актьор от Марвел е румънец, Милош Бикович е сърбин, красавец и половина, истински екземпляр (хайде той минава за тъмнорус, но е с тен и тъмни очи). Българи веднага се сещам Филип Буков, Орлин Павлов, Григор Димитров, дори Виктор от Ергенът, ако искате плюйте, но е поддържан, висок хубав българин. Умишлено включвам брюнети. Нито един рус човек споменат. Диляна Попова, Нина Добрев. Нина Добрев, българка и брюнетка за мен е по-хубава от някоя блондинка. Не искам да съм расист спрямо русите бели хора, но не е ли грозно от вас да ги издигате в култ след като последно това е направил Хитлер и жена му Ева Браун, нацисти, расисти и убийци. Нямате разнообразен вкус. Жените искат Брад Пит, мъжете Марго Роби, до там са им вкусовете. Да е руса боза със сини очи и кожа като сирене. В цял свят прекрасните макар с корекции арменки Кардашиян/Дженър са идеал, ама на българина му дай тъпа блондинка. И изобщо не завиждам, всеки може да се боядиса, питам защо е расизмът? Сините очи не са повече от кафявите или зелените, а русата коса не е повече от рижава, тъмна или ако щеш боядисана в синьо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 18 дни
hash: b31912cad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Нещо комплекси надушвам, авторе ;)))
"....Жените искат Брад Пит, мъжете Марго Роби, до там са им вкусовете. Да е руса боза със сини очи и кожа като сирене. В цял свят прекрасните макар с корекции арменки Кардашиян/Дженър са идеал, ама на българина му дай тъпа блондинка..."
Брат Пит и Марго Роби са класически красиви светли хора. Кардашияните (без една) са едни дебелогъзи, късокраки арменки с по 100 кг грим и корекции. В "махалата" такива колкото щеш. Няма база за сравнение.
Ако не забелязваш, ти също обиждаш нас блондините в поста си. Това, че косата ми е руса (натурално), а очите сини не ме прави "боза", нито има отношение към интелекта ми.
В допълнение, повечето руси хора изглеждат красиво (ако си бил в Скандинавските страни ще знаеш). Освен това, русата коса и особенно сините очи са рецесивен признак и вероятността за появата им в потомството е по-малка. В тоя ред на мисли, всичко срещащо се по-рядко се приема за екзотика, особено в страна пълна с доста по-тъмни хора.
Русите хора, попаднали сред азиатци предизвикват доста голям интерес (мен лично са ми докосвали косата две момичета от Китай, защото им беше интересно). Азиатци дошли в България, за нас българите изглеждат интересно и екзотично.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: a6190cbf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Рускините са най-красивите жени на света и не знам как ти хрумна да ги сравняваш с някакви мелези?

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: f0a06871f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   В голяма грешка си. Сините очи са повече от кафевите и бялата кожа е повече от кафеникавата. Белите със сини очи не са предпочитани просто защото са по-красиви(въпреки, че и това е фактор), а защото като общи параметри са по-качествени. Разбира се има мърша и качествени от двата лагера, но тук говоря като се удари чертата, че разликата е колосална. За да не разтягам лукуми тук относно расите и геновете само ще кажа, че това какъв е един ген се измерва по това каква среда и цивилизация е създал около себе си. Приемете го най-после това нещо. Хората не са равни, но е прието да не се тиражира това и даже е забранено да се споменава, защото става повод за дестабилизация на обществото където вече са смесени много различни видове. Като в САЩ и Европа примерно. И в същото време това се тиражира напълно открито където не са смесени, а има хомогенност, като в Япония и Корея, с цел да се избегне смесването, което е пагубно. Смесването там е и забранено. Ето ти малко статистики за расите и най-после престанете с тия глупости за наивници.

https://www.youtube.com/watch?v=HmgxfQXdoS0

Защо не са равни расите не знам. Мога само да предполагам, че злонамерени извънземни са правили експерименти с хората и са вкарали в човешкото ДНК гени на плъх и така се е получила расата на циганите(индииците). Очите им не са човешки, а като на плъх. Като цяло те са единствената раса която като погледне нагоре вижда дъното, а българите, които са тъпи като амеби, остригани, с кафеникава кожа, необръснати и ходещи с миризлив анцуг и маратонки са дъното. Държавата им е в постоянен хаос и не могат да я оправят не само сами, но и с с дадени им на тепсия еврофондове. Винаги са били под нечие робство, винаги в постоянен хаос, корупция, разруха, неспособни да изградят държава със самоподържащ се ред. Това го няма и при негрите.


Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: ca71e00618
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Здравей автор!Аз съм половина рускиня и половина арабка.Имам сини очи,бяла кожа и имам руса коса.Арабите много харесват момиче като мен и българите също.Това е много рядко тук и прави впечатление.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: f71910b981
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не знам, аз харесвам италианките и испанките. Те най-много приличат на българките по външен вид, обаче се различават по това, че са добри, свестни и мили като хора. Страхотни са.

М23

 
  ...


...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 2e9d03e659
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   НЕ ОБИЧАМ РУС МЪЖ СЪС СИНИ ОЧИ......пари да ми дават,не лягам с такъв....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: 6d802fa6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Авторката е. Първо, ако съм обидила някого се извинявам. Второ, не плюя дадена националност, а само казвам. В Русия също има брюнети. Аз питам защо се идеализират определени цветове, дори не черти от външния вид? Ирина Шейк е рускиня, но брюнетка с тен и зелени очи. Аз също съм брюнетка със зелени, няма за какво да завиждам на сините, защото по тази логика зелени, пъстри са по-редки, но не се смятам за нещо повече. Не се привличам от руси хора, няма да ги обиждам, само ми е смешно как русите винаги са боготворени? Не руснаци, а блондини визирам, не опирайте до гени, защото в днешно време всеки втори мъж или жена боядисва косата. И да ви кажа има комбинация рус с тъмни очи, брюнет със сини. Тоест не вървят нещата слепени. Аз говоря главно за блондини с бяла кожа. За мен да си черен не те прави по-малко човек. И дрфинирайте мелез? Искате да ми кажете, че всички топ индийки Ашвария Рай и подобни не стават? А най-красива жена в момента се смята Адриана Лима, тя е брюнетка, бразилка със сини очи, но тен. Черна коса. Да се боядиса или роди човек рус, не го прави специален. А русата коса изобщо не е рядка, както каза 21-ви век е векът на промените. Сменят се коси, дори очи, солариум, избелване. За мен красота е тяло, черти на лицето като нос, устни, а не цветове. Например Лидия певицата (не слушам чалга), която има множество корекции и неестествено излъчване само защото е руса със зелени очи е смятана за по-красива и я пробутват от много по-сладката й колежка Десита. Просто давам пример. И не защото е българка, но Нина Добрев в началото на Дневниците за мен беше идеал за жена.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: b0ecf2f8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Напълно съм съгласна с теб. Дребни хора дребни идеали. В държавата, в която живея има хора от цял свят има невероятно красиви хора от всички раси. Просто всеки си има определени предпочитания, аз не разбирам и тази любов към азиатките ама това е друга тема. Не знам и какво толкова ги идеализират и рускините и украинките. Българките, румънките, гъркините абе балканските черти и ние сме хубави хора. Всички остаряваме и погрозняваме, стига сме гледали външния вид само и стига сме се сравнява ли кой от кой е по по най.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 8cab815065
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Въпрос на вкус.Аз не харесвам руси и синеоки.Предпочитам азиатци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: c0f01ac89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Ето затова трябва тотално да се омеши света-да стане тюрлю гювеч,за да няма ама тези били такива онези били нам си какви.
Една бозава безформена маса,бой отгоре,глад и тогава ще видите един расизъм,едни права,едни заплати,едни претенции.
Това заслужаваме ние.

 
  ...

...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 9cfc2c7c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Кой па не харесва Диляна Попова......тва къде го чу? Нещо си афектиран от случка в личния живот, ми се струва.
Даже от българи съм чувал предимно тропане на светлите/руси чужденци/ки, че са бозави. Тук масово се кефим на чернокоси жени. Пък ако искат да се изрусят, поне веждите им пак са тъмни и им придават по-изразени черти. А натурално русите, масово изглеждат все едно нямат вежди.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: b31912cad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   До 9 от 1
В грешка си. Естествено русата коса е доста рядко срещана в комбинация със сини очи и явно затова се води за атрактивна. Около 2% от световното население притежават такава комбинация естествено (не говорим за лещи и боя).
Никой не е казал, че русите хора са нещо по- от останалите. Всички сме хора и е време да спреш да завиждаш и да ни мразиш, заради някакъв си глупав цвят. Лично на моята коса само фризьорки са се възхищавали от естествения цвят (пепеляво руса е ;)))). Русите коси са с по-тънък косъм и това е дефект ( често изглеждат редки поради тази особенност).
В допълнение, въобще няма значение с каква коса/ очи си за да си превлекателен. Моя мъж е с черна коса и кафяви очи и аз го намирам за красив.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: a5bf1f0034
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Това пък въобще не е вярно, особено за мъжете. Масово младите боядисват браздите си, да са по-тъмни, а в Германия лес мъж са видиш и да е атрактивен, по-скоро мургави мъже, черни бради, коси...далеч от рус със сини очи.

 
  ...
преди: 2 години, 17 дни
hash: 96bb783b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Сестрите Кардашиян са изключително грозни, не знам как въобще реши да ги сравняваш с Марго Роби, която е много красива. Аз обаче наистина съм забелязал същото отношение още от училище. Учителите винаги харесваха русите деца повече, дотолкова че им писаха по-високи оценки. Русите имаха и повече приятели. По-възрастните също се възхищават на децата със светли коса и очи. Аз лично харесвам русите жени също, но не и в българският му вариант, защото те тук идва в комбинация с много светла кожа и типични бг черти.

 
  ...
преди: 2 години, 17 дни
hash: 2af0d514d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Мъж съм , със сини очи и много тъмна коса , което си е рядкост. Идеалът ми за жена наистина е руса със сини очи , срещнах я но тя се наложи да замине да учи в САЩ, и оттогава не съм бил с момиче като нея. Повечето жени-момичета с които съм бил (да не кажа всички) бяха руси . Партньорката ми в момента е тъмно руса . С чернокожа никога не бих си легнал , някак си ме е гнус , не ме привличат въобще...

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 17 дни
hash: 828f824ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Ами бялото, светлото е символ на божественото. Има го в много религии. Освен това се говори за високи руси хора със сини очи - примерно атлантите, които са имали развита цивилизация...Русите хора сме далечен спомен за предците на човечеството.

 
  ...
преди: 2 години, 17 дни
hash: c981660d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Осъзнайте се. Сложете най-красивата според вашите представи негърка, мангалка и други подобни до лицето на снимката и ще видите че винаги изглеждат като някакви сажди пред нея. Ким Кардашан, Наоми Кембъл и която се сетите още с кафява кожа и нос като на орк слагайте, че след 24 часа опити да мирясате, че черна и кафеникава кожа не може да се мери с бяла кожа и сини очи. И това е само на ниво външност. Ами другите параметри. Ума ми не го побира как някой може да си втълпява такива неща. Всеки има индивидуален вкус, но това са очевадни неща.

https://www.imdb.com/title/tt0203019/mediaviewer/rm3163255040/


Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 17 дни
hash: d459c86dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Знам ли, аз съм блондинка със сини очи о руса коса. Какво да кажа, много се харесвам в България. Лично предпочитам мъже с тъмна коса и очи. Подлудяват ме, а блондините ме отвръщават, физически и всякак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 16 дни
hash: fe252a449f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Красиви жени има от всички раси и народи, но белите и особено русокосите жени са най-красиви. Това е безспорно! Колкото и да въртите и да сучете, русото си е русо.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: eaa35fbcd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Много са ми декоративни русите хора. Те са примерно да водят предаване или да са екскурзоводи или да са на реклама на дъвки орбит. В смисъл не стават за ебане. Някой от жените стават ама поне да не са такива бледи с прозрачни вени и стават черверни целите на всеки 10 минути. Иначе и аз подсъзнателно ги третирам като по-заслужила раса, просто асексуална.

 
  ...

...
преди: 2 години, 16 дни
hash: b9bbcedced
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Дебелите, дърти, мухлясали, черни циганки Кардашиян са идеал само за другите цигани. Нормален човек няма как да харесва черни китове.

Много си комплексиран, личи си отдалеч.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: a29a0797d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Всеки си има вкус. Аз харесвам сините очи.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: fb464e594a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Абе хора, вие добре ли сте? Русите и синеоките, нито са повече от вас, нито пък са заслужили повече уважение от белите хора, които не са руси и синеоки. Нито са божества, нито пък серат злато.
С векове е налаган този култ към русите и синеоките, но това не означава, че трябва да им целуваме краката едва ли не.

Българки, вие сте си красиви, няма за какво да се притеснявате от украинките. Ако сте с мъж, който е нормален и не издига в култ човек само защото е рус и синеок, всичко ще е окей! Защо българите имат такъв комплекс на малоценност?

Българите били грозни? Кой го измисли това? Няколко трола в сайта. Щом се чувствате грозни, чувствайте си се, но не си изливайте комплексите върху нормалните хора.

Българи, вие по-малко бели ли сте от украинците? Араби ли сте? Китайци ли сте? Цигани ли сте? Въпреки, че това не трябва да подлежи на въпрос, защото никоя раса не заслужава повече или по-малко от друга, но ми е смешно като българин да гледам как българи са расисти към други българи, защото не са руси и синеоки. Също така, авторке, това не е расизъм. Бял човек не може да е расист към друг бял човек. Това е по-скоро идиотщина.

Също така е грозно да се чудите как да намажете от страданието на хората.

 
  ...
преди: 2 години, 13 дни
hash: d517fcb8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Руси и кестеняви харесвам, черни не толкова защото са много нахални и нагли. Всички приятели, които са ме предавали са били черни като цигани или араби например. СлучаЕност? ! Да, русите хора са по-обрани и студени, но поне по-рядко ти забиват нож в гърба и просто си отиват, черните ще ти се правят на приятели докато не разбереш че са ти го набили ама много яко. Но както и да е - харесвам руси и кестеняви, но да са с права коса. Не харесвам рошави и къдрави. Правата коса лесно може да си я навие за някое събитие, но рошавата тип еврейска или негърска много трудно се изправя и като видя прав косъм в яденето някак по-малко ме е гнус от колкото къдрав. А и на пипане правата коса е по-мека някак, къдравата е малко като вълна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 13 дни
hash: c2f1566827
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Значи, жените според много поручвания генерално предпочитат тъмна коса и тъмни очи в мъжете.
За мъжете мога да ти обясня защо предпочитаме блондинки и то е защото русата коса и светлите очи ги правят да изглеждат много нежни и женствени. Те по дефоут светлите черти са по нежни и женствени.

 
  ...

...
преди: 2 години, 12 дни
hash: c5422b1013
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Значи за мъж може да е черен като мангал, за жена - не! Брюнетите ще се изкарате по-хубави от жените брюнетки. Русите не са нищо повече. За мен черна коса и сини очи е най-яката комбинация, но не руси. И за мъж, и за жена. Не черна, а тъмна. И я кажете Зендая, мулатка, пак ли ви е грозна, тя е като газела. Кардашиян са курви и фалшиви, но не дебели. Изкривени са ви представите. КВО на тъмния мангал Клаудия Шифър ли да му слезе?

 
  ...
преди: 2 години, 12 дни
hash: 75ae9009a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Моята коса е руса ( естествено), а очите сини. Е и?! Освен, че ми правят път по пешеходните пътеки редовно и все някой непознат решава, че трябва да ми носи чантата, да ми помпи гумите на колелото, да се запознава с мен т.н.т. друг " келепир" не съм видяла да има от тая работа.
Нито сме нещо повече,нито русото е по- красиво от тъмното. Просто в България се "набиваме"на очи, щото сме рядкост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 12 дни
hash: bfcddef9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Едно само мога да кажа от прочетеното в поста и в коментарите - егати повърхностното и задръстено мислене. Евала. На какви безумни логики се уповавате, за да решите, че комплексът на кожата, косата и очите на един човек определят неговата/нейната атрактивност? Та тя е съвкупност от черти, характер, маниери, излъчване, поведение и така нататък. Всеки си има нещо от тези фактори, което го привлича най-много и което най-много търси у противополжния пол. Това, че авторката има такива наблюдения за българите и българките... Отчасти ще се съглася с нея, като подкрепя факта, че ние сме хора, които са изключително ориентирани към външността на някого като определящ за всички останали фактори, изброени по-горе. Даже си имаме и приказката "русо гладно няма". Но, авторке, ако срещнеш такъв човек, тоолкова повърхностен, а те са много и определено не само у нас, натискай хикса и избягвай. Такива дискусии виждаш сама до какви идиотски коментари и полуразсъждения водят. Да вметна по темата, за мен Очите на мъж, излъчващи искреност и топлота са нещото, което търся и ме разтапя. Без значение от техния цвят. :P

Мадлена, 24г. :)

 
  ...
преди: 2 години, 12 дни
hash: 49d8692a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Не мисля, че светлите хора са издигнати в култ. По-скоро има нации, в които са рядко срещани и ги считат за екзотични, нищо повече. В България има доста блондини и блондинки (и аз включително), така че не смятам, че е чудо невиждано. Приятелките ми например са основно тъмни (визирам коса и очи), но никога не им е липсвало внимание, дори напротив. Така че или аз не го виждам този култ, или авторът много преувеличава.

 
  ...
преди: 7 месеца, 24 дни
hash: e1cfa119cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Странно е, но любимите ми знаменотости бяха брюнетки, а не блондинки (Селин Дион, Шаная Туейн, Еня, Уинона Райдър). Единствената блондинка, която харесвам е Гуен Стефани (но тя е руса с кафеви очи обаче) Мадона също... когато някоя певица се изруси не ми харесва особено... примерно Аврил Лавин, Майли Сайръс, мисля че не им отива и го правят от суета... Много харесвам червенокоски също, които са по-редки от блондинките...
И аз не виждам какво толкова харесват в блондинките, мисля че всичко идва от медиите и киното в Америка... почти винаги главната героиня във филма трябва да е блондинка... не знам дали някои е забелязал...

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 23 дни
hash: d517fcb8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   От никакви филми не идва. В Словакия повечето жени са с тъмни коси, но сини очи. Е там се нагледах на страшни красавици. Жалко, че не успях да се оженя за местна. Не харесвам жени с кафяви очи, за съжаление те ми се лепят като мухи на мед, не знам защо като и аз съм с кафяви очи? ! Дори в Словакия ми се лепна една лепка - Словачка, но с кафяви очи, лудо същество, чудех се как да я разкарам. Според мен хората със светли очи са по-затворени и студени, но пък тези с тъмни са агресивни, отмъстителни, хитри, лъжиливи и двулични. Установил съм го, че е факт, затова седя надалеч от хора с черни и кафяви очи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker