Нерешителен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нерешителен
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1332 пъти
Здравейте, на 28 години съм, работещо момиче, което се стреми да се развива и да е самостоятелна.
Преди около 8 месеца срещнах едно момче на моята възраст, с което нещата потръгнаха много добре. Разбираме се, спокоен е с мен, внимателен, грижовен, добър, понякога прекалява даже. На моменти е припрян, но всеки си има особености на характера, както и аз. До тук добре. Но и двамата живеем със семествата си. Виждаме се веднъж в седмицата или и по-рядко, заради графиците ни на работа. Обикновено един от двамата остава да спи при другия (по-често аз пътувам до него), тъй като живеем сравнително далеч един от друг. Той има планове да имаме общо жилище, но за което ще трябва да поработим някоя друга година (поне още 2 по негово мнение), предвид високите цени на жилищата. Той не желае да теглим заем или поне да не е голяма сума. Като цяло е против кредитите и се стреми да ги избягва. И двамата получаваме добри заплати, не са високи, но стигат, за да живеем нормално и да помагаме на семействата си. За мен това е сериозна крачка и предпочитам преди да закупуваме общо жилище да поживеем заедно, тъй като в съвместното съжителство хората се опознават най-добре. А и имам леки съмнения, че ще имаме разминавания по някои битови въпроси, аз съм голям чистофайник, както казах всеки си има особености на характера. Имам предишен лош опит в живеене под един покрив с партньор - той досега не е живял с партньор. Проблема, е че всеки път като се опитам да проведа разговор с него по темата за съвместното съжителство, той категорично отказва да опитаме да поживеем на квартира заедно под предтескт, че не му се дават излишни пари за ненужни експерименти (и двамата можем да си го позволим) и че цените непрекъснато се вдигат (горива, хранителни продукти) и не се знае какво ще се случи в бъдеще, заради обстановката (Covid, войната в Украйна, нестабилната политическа обстановка в България, дали ще въведем еврото) и не стигаме до консенсус по въпроса. След поредния разговор с него, той ми каза, че не можел да ме накара да го обичам, ако не го обичам. Макар, че чувствата нямат място в този разговор, а говорим за бъдещето ни. Защото още колко време ще изкараме във връзка като ученици, при това, че и двамата сме големи и зрели хора, готови да създават собствено семейство. Но мен все повече ме мъчи този въпрос и не ми дава мира, чак се отразява на настроението ми и околните го забелязват. Питам се дали в мен е проблема, дали бързам, дали не греша. Дори се замислям за прекратяване на отношенията ни. Ще ми е интересно да прочета мненията ви. Багодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: fc640d10c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   8 месеца не е много дълъг период от време за една връзка. Макар и аз точно да не съм добър пример, понеже с жена ми се залюбихме млади и зелени и заживяхме заедно чак след 5тата година, което пък е друга крайност. Аз не бих бързал да обмислям варианти за закупуване на общо жилище на толкова ранен етап от връзката. Наистина варианта с нещо под наем е най-добре, разсъжденията ти са правилни, но е важно и как ще ги поднесеш на партньора си. Общо взето може да не се чувства съзрял за тази крачка, въпреки, че аз вече на 30 съм в 11 годишна връзка, живеем в чужбина от 6 години заедно, но всеки е различен. Опитай се да не си толкова припряна по тази тема и обсъдете заедно спокойно гледните си точки, понеже вече сте я дъвкали тази тема и двамата сте прдубедни към мнението на другия. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1c0c510abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Идеален човек няма да намериш никога, всеки си има някакви недостатъци, които се проявяват след време. По-добре помисли какво можеш да направиш, за да спасиш връзката си. Но ако наистина не си щастлива, можеш и да го смениш.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e98b35b428
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Само едно ще питам - Не е сигурен за обстановката, а иска да набута толкова пари в жилище и то при положение, че са меганадути цените? Какво ще стане ако утре България е във война и трябва да воюваме? Извинявай, но този или те будалка, или е пълен глупак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0cb7469e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Мисля, че е нормално на тази възраст вече да сте се ориентирали в живота и кой какво иска. Живеенето под един покрив е ключово за една връзка и бъдещите им взаимоотношения - по този начин истински ще се опознаете. Всичко преди това е цветя и рози и сте си много мили. До кога мисли да чака за тази стъпка? Директно да заживеете в общо купено жилище е пълна лудост, ако се разделите, какво правите с това жилище, ще го разделите на две ли?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e9a24d2768
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ковид, войната, цената на горивото, битката за олио..... все оправдания. Не прибързвай, особено ти, дамата, преди да сте поживяли под един покрив. А, и това вашето не е връзка, един път на две седмици, пък било и осем месеца. Да няма после"ква я мислих, ква стана". Успех на любовния фронт

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker