Сватба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сватба
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1225 пъти
От 6 години сме заедно с мъжа ми, 4 от които живеем заедно. На по 28 сме в момента. Преди 2 години решихме да се оженим, но явно желанието е било само от моя страна, което още ми дава горчив вкус. Преди малко повече от 2 години, той започна да говори, че иска да започнем да правим опити за дете, но аз исках преди това да се оженим. Някакси винаги съм си представяла в такава поредност нещата, за мен беше важно и чак след това да имаме дете. Това съм му го споделила отдавна и той го знае. Казах му, ако не е готов за сватба, да изчакаме с опитите за по-нататък когато е готов да поеме наистина отговорност. Но той продължи да настоява да правим опити, дори на няколко пъти си прояви своеволие, при което аз натиснах нещата и запазихме дата за сватбата. Преди сватбата аз още повече се разочаровах, защото позволи на майка си да се меси за организацията по всякакъв начин, тя канеше хора, които са ми крайно неприятни, въпреки че не е дала и стотинка за сватбата, дори и подарък не ни даде. Това беше моментът, в който трябваше да се откажа от всичко. Въпреки това сватба имаше. Но малко след сватбата съпруга ми започна да ми натяква, че не искал да се жени, въпреки че бил пък много щастлив. Друг път ми е казвал, че дори дете не искал, ама пък ако се родило щял да бъде много щастлив. Като цяло в началото ме обвиняваше за всичко, сега с гордост си носи халката и казва, че е женен и е много щастлив и съжалява за думите си. Но в мен си остана горчилката, защото за мен най-важният ни ден беше провален и се сещам само с болка за него. Не смятам, че имам вина и, че съм го изнудила, защото му дадох вариант да изчакаме с всичко, но той отказа. Уж това беше един ден, но влияе страшно много върху брака ми.
Моля модераторите да публикуват историята ми, имам нужда да изплаща болката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 41fb335a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Какъв хубостник си взела!

"Друг път ми е казвал, че дори дете не искал, ама пък ако се родило щял да бъде много щастлив."

Това изречение трябва да ти говори, че "ако бебето се роди", то ти ще си го гледкаш, а той ще се радва от страни и ще бъде "много щастлив".

А и предвид това, че не искал и да се жени, то трябва да бъдеш готова да бъдеш изритана и да продължиш живота си като "разведена с дете".

Мъж съм, ма твоят е типичен Ганьо, на който му дай да се изживява като глава на семейството и да умори жената сама да се оправя с всичко.

Не е искал да се жени за тебе, защото е добре запознат, че ако го вържеш с дете, може да го съдиш и да му прибереш някое имотче.

Съветът ми е да не стигнеш и ти като онази, майката с дете, където вече е твърдо решила, че трябва да се развежда с нейния, но е в положение на "шах и мат" и мъжът ти да рече и да те "побийва" на всичкото отгоре Хахахахаа :D

Ще прощаваш, ма вие сте си виновни за избора на "ма-аАже"!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ca57fb5ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Съжалявам, незнам дали си подготвена за това което ще ти кажа. Този мъж не те обича и няма да се промени. Ще стане по-лошо, като се роди дете, но тогава ще е много тежко за преживяване. Вземи си багажа и се разведи. Млада жена си ще намериш щастието.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: da8ed2e708
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е така е като не може да избирате свестни мъже. Нищо аз ще ти кажа какво ще се случи. Ще се роди детето, ти ще се изнервиш и ще се разделите. А после ще разправяш, че мъжете са боклуци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ce7448437b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В известен смисъл си приличаме с мъжа ти. Никога не съм имал желание да се женя. Ама никога-никога. Навремето имах сватбена агенция, организирал съм десетки сватби, знам какъв ужас е една сватба като организация. Заради това и детето ни беше на 3г. като се оженихме. Просто един ден жена ми дойде и каза: "Септември се женим официално. Писна ми, ще ти кажа за коя дата да организираш всичко". Не съм възразявал. Обичах я и продължавам толкова години по-късно да я обичам. Но решението беше нейно. Ако зависеше от мен-и до сега нямаше да съм женен "официално".
Виж... детето много го исках първото. Тя също. Второто беше непланирано. Чиста случайност. Обмисляхме го за поне година по-късно... ама природата явно беше решила друго.
Халките не ги носим. И аз и жена ми сме от тоя тип, дето не можем да търпим нищо по ръцете си. Дори часовник не нося, какво остава за пръстени. Тя е същата. Пробва по едно време да носи гривни... експериментът беше пълен провал, както се и очакваше. Та по тая точка нямаме проблеми.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: bc9d658083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Наистина много гадно е постъпил мъжът ти като е мрънкал и като е позволил на майка си да се меси, но в крайна сметка най-важното от сватбата е, че сте сключили брак и че вече сте официално семейство. Не си мисли, че това е “най-важният ден”. Има много такива и къде къде по-щастливи в един съвместен живот - първият ви общ дом, първото дете, някоя хубава почивка, повишение в работата. Хората очакват прекалено много от сватбата, а тя е просто един купон с ядене и пиене. Важното е, че сте щастливи сега и мъжът ти да не дава да ви се месят (ако така се месят при дете, може да съжалиш, че си се омъжила за него, така че поговорете и изчистете нещата от сега). Иначе поздравления, че не си се навила да раждаш без брак.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5cd24df083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ooo, да не ти пука, прави се на важен! Явно с някакви детски разсъждения. Мъжът ти е от онези хора, които обичат да мърморят. Не искал, ама бил щастлив. Подозирам, че обича да се прави на жертва и има скрит мазохизъм в него. Друга причина за неадекватното му поведение може да е някакъв ужас от лоша семейна среда в детските му години. Сега, когато вижда, че не е задължително семейният живот да е кошмарен и че един подпис няма да ти промени отношението, ще се успокои постепенно. Ти си обръщай внмание, поддържай се, грижи се за връзката ви, другото само ще се нареди. Колкото да сватбата, то идеални сватби има много рядко. Я гостите се сбили/ скарали, я младоженецът или кръстникът се напил, я булката не си харесала прическата, я свекито сгафило нещо и т. н. Имала си големи очаквания, затова си се разочаровала. Сватбата малко или много си е един театър, придружен с хапване и пийване. Гледай от към веселата страна на нещата. Можеш даже да се шегуваш с него, че се е наложило ти да изпълниш мъжката роля - да го вържеш и да го метнеш на гърба в чувал, че да не избяга на церемонията. Един ден като имате деца, с кеф можеш да измисляш весели неща по този повод.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker