Въпрос към двата пола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към двата пола
преди: 2 години, 9 дни, прочетена 1255 пъти
Здравейте на всички, пише ви момиче на 22 години. Бих искала да споделя с вас някои неща и съответно да чуя вашите мнения. Вярно ли е, че всеки в живота си има любов и тръпка, която никога не забравя? Проблема ми е следния от близо 5 години не мога да забравя един човек, той беше първата ми истинска любов. В началото си казвах всичко минава с времето си, но очевидно не е така, почвам да се притеснявам за себе си. Каквото и да правя, където и да съм винаги мисля за него, когато изляза някъде винаги го търся и искам да го видя… това е нормално, но до време, когато продължава 5 години мисля, че излиза извън границите на нормалното и започва да ми пречи, разсеяна съм постоянно, не мога да уча и да се съсредоточа върху дадено нещо, защото винаги друго ми е в главата. Всеки ден се събуждам с мисълта за него, заспивам с мисълта за него и постоянно го сънувам. Обичам го и не мога да го забравя, живея с надеждата, че някога отново ще сме заедно, дори това да е след много години. Дали това наистина беше истинската любов? След него имаше и други момчета, но към никого не изпитах тръпка и никой не ме привличаше, винаги си търся него каквото и да става. Никой не ми е интересен и не искам никого в живота си, ако няма да е той. Не знам какво трябва да направя, да го забравя някак си, да свикна с мисълта, че винаги ще е в главата ми или просто да се надявам някой ден да се получи нещо. Пробвах с други, но не става. Доста съм объркана и безсилна пред това и не знам какво да направя, това е един омагьосан кръг, от които не мога да изляза цели 5 години. Интересно ми е да чуя и вашите мнения по въпроса, благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 дни
hash: 058970cba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   не е вярно

 
  ...
преди: 2 години, 6 дни
hash: afc84517e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Вярно е. Хората, които не са го изпитали мислят, че е само приказки, но е вярно. И не спира и след други хора и след много време и ... Ако има крачки за правене ги прави, че няма да стане много по-добре, а така кофти се живее. И ток мисли за теб, тия неща са истинските.

 
  ...
преди: 2 години, 6 дни
hash: fe527c0ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, за съжаление това твърдение, че човек има една любов която винаги ще помни, важи с пълна сила за мен.
Първата ми любов, която бе с друга жена, изключителна , неописуема тръпка. Продължи 3 години и половина докато тя не замина да учи след 12 клас, в чужбина. Бях 10 клас и си спомням колко наранена и безсилна се чувствах, също като теб дълго време никой не ми беше интересен, въпреки че пробвах с различни мъже и жени, но нищо не се получаваше.
Ще станат 3 години отколкото това се случи, все още ми е болно и отбягвам темата. Силно се надявам да дойде "правилният" човек за теб, който ще те накара да излекуваш раните и да продължиш напред.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 дни
hash: 058970cba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За повечето не е вярно.

 
  ...
преди: 2 години, 6 дни
hash: 41637ab42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Повечето мъже обичат с разума си, т.е. за тях е важно настоящата жена в живота им да им е отдадена и с топло отношение към тях. По този начин, чрез постоянни във времето действия, тази жена става център на желанията на мъжа, така че той няма нужда да мисли за предишни връзки.
Забелязвал съм обаче, че за редица жени важи точно обратното и те все така си бленуват по някой мъж, който ги е наранил в миналото и не е бил стока. Не преценяват нещата трезво и според разума си кое е лошо и кое - добро, а позволяват в съзнанието им да надделяват спомените по силните усещания, пък макар и да са били разрушителни за тях.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 дни
hash: 3b2459600a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз се чуствам така обаче съм момче. Разделихме се с приятелката ми и всеки ми казва ходи търси си ново момиче, има толкова много. Еми не става така. Ако ще да е най-красивата на света не ми харесва. И ще дам всичко от себе си да се съберем отново, понеже знам че все още има чувства към мен, а и беше луда любов. На теб какво ти пречи да се свържеш с този човек, освен ако той си няма приятелка и семейство вече?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 дни
hash: f31b56fbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не, не е истинската любов. В повечето случаи това е наранено его (как така пък няма да ме обича, аз толкова го обичам) и самонавиване: това е истинската любов, няма друга като нея, никой не знае какво ми е.
Повярвай, всички са се влюбвали несподелено или са ги зарязвали, сигурно няма човек на земята, който не го е изпитвал. Не се самоубеждавай, че не можеш да го забравиш и да продължиш. То всъщност не трябва и да го забравяш, достатъчно е да го сложиш в графа минало, да си вземеш поука (със сигурност има какво да извлечеш от ситуацията) и да продължиш напред.

 
  ...
преди: 2 години, 4 дни
hash: 71f674129b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Една позната ми беше казала, че човек се жени за последната си любов, а не за голямата. Това в кръга на шегата.

Според мен няма такова правило. Някои хора наистина цял живот прекарват в сянката на някаква любов и дори да имат нови връзки, все мислят за бившата. Това се случва най-често или когато любовта не е била споделена, или когато човекът е бил брутално зарязан. Аз никога не съм виждала някой дълго да страда по някого, когото сам е зарязал. Тоест става въпрос за наранено его.

Ще ти кажа, че почти всеки е бил нараняван. От теб зависи дали ще позволиш това да обсеби живота ти и да не успееш да създадеш нова и щастлива връзка, а ще живееш в спомените на това какво е било с някой-си, който отдавна те е забравил. На 22 си, животът е пред теб.

 
  ...
преди: 2 години, 4 дни
hash: 392678676e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодоря на всички за коментарите и конкретно искам да се обърна към номер 7. Замислих се върху това, което каза и осъзнавам колко е вярно това. Честно казано не ме е яд толкова, че не сме заедно, ами по-скоро, че ми е наранил егото и не ме е оценил. Това е проблема и затова мисля толкова за него, защото искам да го впечатля отново с нещо, но това очевидно не може да стане, не мога да го променя коренно

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 дни
hash: f92e13b799
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз се намирам в подобна ситуация в момента. Бившата ме заряза, обаче постоянно си мисля, че има шанс да си я върна и да се съберем. Правя и подаръци, оставям цветя пред тях да види, че още ми пука и не съм я забравил, въпреки че тя не иска да я притеснявам и да има контакт с мен. Все пак бяхме 4 години заедно и не мога просто ей така да я оставя. 4 години сме прекарали заедно, всеки ден сме се чували и т.н. От 1 месец обаче не поддържаме никакъв контакт. И въпреки, че ми е казвала че иска да сме заедно завинаги, много ме обича ала бала, всичко е било фарс. Та просто ще се примирим, че не ни искат в живота си повече и ще трябва да продължим напред, колкото и да не ни се иска. Аз лично не искам да съм с друга жена, не искам да докосвам, камоли да имам нещо повече с нея. Искам си моето момиче и това е. А при мисълта, че ще я докосва друг не искам да казвам как се чувствам просто...

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 дни
hash: ea6ed48862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много интересна гледна точка на номер 8 и като се замисля има логика в казаното. Всъщност много зависи от самата раздяла и колко си обичал/а дадения човек. Може да е била взаимна любов и двамата да страдат. Но е факт, че в повечето случаи влюбената страна е една и само тя е наранена.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 76413a5662
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също съм на мнение,че е вярно.Аз и първият ми приятел с който сме били заедно преди 15 години дори и до ден днешен сме близки приятели.Той честно ми е казвал,че аз съм голямата му любов и винаги ще ме обича.Аз също се сещам чесно за него с хубави чувства,но за мен той е останал като най-близкият ми приятел.Но като цяло мисля ,че първата истинска любов се помни винаги.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker