Чувствам се така сякаш вътрешно умирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се така сякаш вътрешно умирам
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3233 пъти
Ох.. много ми е тежко.. просто трябва да си излея мъката било то и виртуално, защото т.н ми приятелка някак на всичко което споделя отговаря с "глупости, забрави го тоя тъпанар" или някакви такива.

Както се сещате - момиче съм. Наскоро ме зарязаха по ужасен начин. Преди около година пък ме заряза първата ми любов - толкова много го обичах, а той ме остави точно когато чувствата ми бяха най-силни (както обикновено се случва).

След дълго време на болка и страдания тъкмо бях започнала да се влюбвам отново може би или поне много да харесвам момчето и той без никаква причина най-ненадейно изчезна (една от мъжките тактики, когато не знаят как да скъсат с момичета).
Спря да пише и не вдигаше когато му звъня и до ден днешен не е писал и звънял (минаха почти 2 месеца, така че е повече от ясно).

Но за съжаление не мога още да забравя първата си любов. Нямах възможността да и се наситя до край и много страдах и още страдам, а сега за капак страдам и за следващата си връзка приключила пък още преди да е започнала сериозно. Не мога да опиша колко съм отчаяна, огорчена и колко много ме боли и страдам. Чувствам се толкова самотна, толкова сама в това отношение.
Не искам ничие съжаление, но просто се чудя с какво заслужих да изтърпя толкова болка.

Първата ми любов, макар да сме имали скандали както всички останали, ах... колко много го обичах, живота си за него давах.. а втория - въпреки огромната ми болка и огорчение към мъжете аз се опитах да отворя сърцето си за него, опитах да му отдам и тялото си, но преди да успея да го направя той реши, че няма нужда от мен в живота си (че И той няма нужда от мен).

Не мога да кажа, че винаги съм се държала добре, но кълна се - винаги съм искала просто някой да ме обича, винаги съм искала да се държа добре. Никога не съм искала и не съм изневерявала, никога не съм правила "номера" на някой мъж, с който съм била, никога не съм зарязвала някой с който хода. Толкова ли съм лоша? Да, не съм перфектна но обичах първия и правех всичко за втория.

Толкова съм тъжна и самотна... исках не много а само един - единствения за мен, идеалният ЗА мен.. идеални хора няма, но аз искам идеалният за мен, да ме обича, да не ми изневерява, да ме уважава и аз да съм неговият живот както исках той да е моят. Знаете колко е трудно да отвориш сърцето си за някой след като друг те е наранил не отдавна, а какво получих - още и още повече болка.

Сега страдам и за първата си любов, и за втората си неосъществена такава. Боли, толкова боли. Знаете какво е, повечето са го преживявали, но.. не знам всъщност какво повече да кажа. Дано имате по-добра съдба от моята в любовта...
20 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7ff391be57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „опитах да му отдам и тялото си, но преди да успея да го направя той реши, че няма нужда от мен в живота си“

Така го казваш, сякаш е вид жертвоприношение да спиш с мъж. Явно човекът го е почувствал и е избягал, където му видят очите. И правилно е постъпил. Мъжът иска да има жена, която го желае минимум толкова, колкото и той нея и не се опитвала да си отдаде тялото, а се радва да го даде, както и да вземе.

Да, мисли - ти се познаваш - мисли, какво кара хората да мислят че нямат нужда от теб в живота си. Защо е така?
Какво даваш и какво взимаш по принцип във връзките си с хората? Ако взимаш повече - отговорът е ясен.

„но кълна се - винаги съм искала просто някой да ме обича, винаги съм искала да се държа добре“

Всички искаме някой да ни обича, но малцина обичат. Първо трябва да дадеш любов, после да искаш, каквото и да е било, а дали ще получиш - това е съвсем друг въпрос.
И едно е да искаш да се държиш добре, друго е да се държиш добре. Какви имаш изобщо предвид „да се държа добре“ - да ядеш с нож и вилица ли? Какво е добро държание - да не сме в детската градина?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cf79fa5e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никога не съм искала и не съм изневерявала, никога не съм правила "номера"- Това ти е проблема. 99 % от мъжете обичат кучки. Това е лошата действителност. Още си малка, имаш време за всичко. Твоята голяма любов те чака някаде.
Успех!!!
(М)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7ff391be57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Стегни се авторке и се концентрирай върху самата себе си, своя си живот. Не се отдавай на мечти за принцове и не чакай други хора да те правят щастлива, ще бягат ми - всеки търси своето си щастие, всеки иска да бъде обичан, но явно ти не можеш да дадеш на един мъж чувството, че е обичан и желан.
Работи над себе си и забрави за всички мъже на първо време, концентрирай се върху себе си - работа, учене, чети книги, учи езици. Само на 20 си. Разпределяй си деня така, че да не ти остене време за мислене за двамата, научи се да бъдеш търпелива. Обичай се ти самата, после искай другите да го сторят.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 10a58ac162
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Към отговор 1:
Моля да не говориш неща, които нямаш и представа. Не можах да му отдам тялото си защото той изчезна, не защото съм се бояла или не съм искала! Всъщност му дадох много повече, отколкото той на мен и физически и емоционално! Във връзките си АЗ давам повече на човека отсреща и повечето пъти не получавам нищо в замяна. Относно поведението - за доста глупава ли ме мислиш, за да имам предвид да се храня културно да кажем? Под добро държание имам предвид да не бъда ревнива, да не бъда властна, да бъда разбираща доколкото мога и да подкрепям мъжът до себе си! Ясно ми е, че отговорът е писан от мъж, щом е написан така безчувствено..

Към отговор 2:
Зная, че харесват кучки но не мога да бъда нещо, което в действителност не съм.

Към отговор 3:
Аз не чакам принца, а просто точният за мен човек. Опитвам се да се концентрирам върху себе си, но не се получава.. Самотно ми е.. Пък и ако всеки гледа само своето щастие но хората са огромни егоисти!? ...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ca3e783be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Случило се е с тези, но това не трябва да те огорчава. Пускаш си обява в сайтове за запознанства или дори и тук. Има сериозни момчета/мъже, които със сигурност ще излязат с теб. Лошо е, че така се е случило, но трябва да продължиш напред.
Погрижи се за себе си, външния ти вид, бъди по позитивна и скоро ще се намери някой за теб.

К.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e443e69b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, ще ти дам един съвет и дано го вземеш насериозно. В началото на всяка връзка мъжете са доста резервирани, все още не знаят какво искат и видят ли че ти си хлътнала до уши и им крадеш мнооого от личното време и свобода, бягат надалече без да се замислят затова как се чувстваш ти.

Винаги имай едно наум и дръж половинката в напрежение, не е нужно от самото начало да знае всичко за теб и да разбира какво чувстваш. Бъди загадъчна и другото важно нещо е да отделяш време за себе си и твоите дружки, а не да гледаш постоянно да си около гаджето, което ще започне да се задушава от теб и набързо ще си плюе на петите без дори да разбереш защо.
Това не е преструване или някакъв вид маска, ами сладка игра която прави интересни нещата в началото и задържа вниманието на другия. Успех занапред! :)

Doriana

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 247250f303
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От прочетеното авторке, нещо ми се струваш че не си наясно с чувствата си. Сега си огорчена, обидена, но с времето това ще отмине...
Живота ти ще се промени, ще срещнеш други хора и може би подходящият за теб човек също. За всичко си има време, само като му дойде времето недей да милееш и линееш по стари любови... това отблъсква и обезкуражава някак "боеца "за любовта ти и с всеки изминал ден се убеждава, че си губи времето и бяга..

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5864145025
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Като чета написаното имам чувството, че аз съм го написала. Историята ти е чак плашещо подобна на моята, даже сме и горе долу на една възраст.
Извода, до който стигнах аз е, че ситуацията изисква хора като нас просто да се променят. Ти си добра, вярна, честна, даваш много и за какво? Тези двата хубавци не са пропуснали да ти се "отблагодарят" подобаващо. Няма ненаказано добро.. Сега ще кажеш, че ти си добра душа и не можеш да бъдеш друга, но трябва да станеш друга. Живота стана такъв, честните почти ги няма вече, никой няма да оцени това което даваш, а ще го сметне за проява на глупост и слабост и ще се възползва без да му мигне окото. Спри да влагаш от собсвената си енергия и чувства, не гледай ти да се раздаваш, нека те дават за теб. Ако продължиш още малко така скоро ще рухнеш психически. Знам колко е трудно да избягаш от собствената си природа, но с добро до сега какво спечели-само болка, а какво правят тези, които са ти я причинили-живеят си живота без да им пука и никой не се замисля как се чувстваш ти. Защо трябва да се раздаваш за такива хора? Гледай ти да си щастлива, защото на никой друг не му пука за това, камо ли ще постави твоето щастие пред своето, както си правила ти до сега. Или се адаптираш, или умираш... Аз не вярвам вече в приказки и изобщо в искрената любов между хората като цяло. Така че събери сили за последен път да се изправиш и стани пълната противоположност на това, което си в момента. Така ще ти е по-добре....
Друг е въпросът, че мъжете (и не само) помнят и страдат по онези разбили им сърцето, а добрите са отдавна забравени. Това не ти ли говори достатъчно?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c5b0895614
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, нм 1 е много точен, макар и по-рязък. Не е нужно да му се репчиш, а малко да помислиш защо е написал онова, което е написал :)). Понякога критиката или мнението, различно от нашето, могат да се окажат по-полезни, защото ти дават възможност да погледнеш на проблема си от неочакван ъгъл.
Аз също смятам, че твърде много драматизираш и насилваш "любовта". Много съжалявам, че си обичала и си била изоставена. Несъмнено много те е боляло. Но в момента звучиш като възмутена жертва на измама - фокусът е само върху теб, твоите чувства, колко много ТИ даваш и как нищо не получаваш, колко си разбираща и същевременно неразбрана. Ако си била прекалено настъпателна и емоционална, несъмнено си отблъснала втория човек. Казваш, че си била на път да му отдадеш сърцето и душата си въпреки огромната си болка, но той пък взел, че изчезнал. Всеки обича слънцето, но никой не иска да се изпържи на лъчите му. Бъди по-резервирана, по-умерена, не драматизирай след всяка несполучила връзка все едно е шекспирова трагедия. Самосъжалението е отблъскващо. Опитай да се заредиш с повече вяра в живота и в себе си и не мисли за любов сега.
Тя ще те намери, когато си готова.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f75a08f3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много тъжна гледка са двама души, които нямат какво друго да си предложат един на друг освен телата си...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e288d6e937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Момичета, не се обиждайте, но не може човек да пише толкова фиксиран върху своята си позиция, чувства и изобщо всяка втора дума да му е Аз и мен и да твърди, че давал всичко.
Никой няма да те зареже, защото си давал, никой няма да се опитва да се освободи от теб, освен ако не си станал товар и тежест, от която човек просто иска да избяга. Точно така - да се скрие и да се махне, защото знае, че ще го изнудиш със сълзи, „имам нужда“ и т. н. и пак ще клекне. Това е отчаяно действие на мъже, които просто искат на всяка цена да се отърват от приятелката си, която се е превърнала в бреме за тях. Понякога това бреме е толкова тежко, че всякаква любов, която можеш да изпиташ към такава жена, става също част от бремето.

Вижте истината в очите, променете се - всеки греши, но едно ви казвам - ако не го сторите, ще продължават мъжете да ви зарязват по този начин 2 пъти в годината!
Какво мислим ние, не е важно - важно е, че вие ако не направите промяна в себе си, ще продължавате да страдате и след година съм сигурна, авторката ще пише за номер3, които е изключил телефона си за нея.
от 1

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 42e621a0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не я карайте да се променя. Никой не греши. Чувствала си се добре на момента, нали? За да си с този човек, значи наистина е така. Научи се да улавяш моментите. Както се казва пускаш мухата и бягаш. След това той да те търси. Не прибързвай с нищо. Поддържай темпото и бъди себе си. Не си тръгнала да се жениш освен, ако това не ти е целта. Бъди такава, че на теб самата да ти е леко, бъди открита и честна с мъжа и за себе си.

Говори му директно, за да разбере, че знаеш какво искаш. Всеки мъж е различен и уникален. До сега не съм попадала на 2- ма напълно еднакви. Разбери и той какво очаква и иска, това е още един кос, че се интересуваш от него. В никакъв случай не прибързвай. Давай ясни сигнали, че го желаеш, но спазвай известна дистанция, поне в началото докато не разбереш дали е готов за теб и само за теб.

Имам една молба, напълно приятелска- превърни го в една игра, в едно забавление, едно развлечение. Ще се чувстваш много добре, повярвай ми. А пък с времето, ако той заслужава това внимание, продължете заедно. Трябва човек да се опари, той живота си пари като цяло. Така е и във връзките между мъжа и жената. Не го прави така, че теб да те боли. Чувствай се истинска жена! И бъди жена, можеш да се докажеш по хиляди начини. Концентрирай се върху принципите си, като работата, училището, външния вид, създаването на още приятелства.
И връзките и контактите с хората са напълно полезни, не се упреквай за нищо и не съжалявай. Има хиляди, хиляди възможности които може да ти даде живота и можеш да ги откриеш.....и те те чакат. Не се затваряй за тях.....
trakdata

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 10a58ac162
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката: Благодаря за коментарите до момента - било то съвети или критики. Всъщност очаквах малко повече разбиране, но явно не го заслужавам. Към някои коментари, които споменават че говоря предимно за себе си и използвам много "Аз" - правя го, защото все пак това е МОЯТА история и искам да изкажа единствено своята позиция по дадения въпрос :)

Ще опитам да си взема поука от написаното от вас. Може да съм била прекалено настоятелна понякога, но не е било нарочно.. просто бях загрижена и за двамата (макар и по различен начин). Но явно така ми е било писано. Благодаря за отделеното време все пак.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a87113782f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   :) И аз се радвам, когато виждам усмивки. Разбира се, че използваш "АЗ";) Става на въпрос за теб.
Успех ти пожелавам във всичко и навсякъде!
trakdata

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker