Дали той е мъжът за мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали той е мъжът за мен?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1293 пъти
Здравейте. На 22 години съм, приятелят ми е с 5г по-голям от мен. От около година и малко сме заедно. Чуденката ми е дали той е мъжът за мен, голямата ми любов и тн. Отнася се прекрасно с мен (държи се добре с мен, купува ми всичко, романтик е, подаръци, почивки и тн). Обяснява ми как съм му любовта на живота, иска да има от мен деца. Той е вторият ми сериозен приятел. Проблемът е, че аз не съм сигурна дали искам с този човек да прекарам остатъка от живота си. Забелязала съм, че е особен характер, когато нещо не му изнася просто се намръщва като дете и се обръща на другата страна, докато не му се извиниш (а аз не съм от тези хора, които тичат и се молят). Постоянно иска да е център на внимание, хвали се и тн. Такива дребни неща ме побъркват в характера му. Като ме попита дали той ми е голямата любов и искам да прекарам живота си с него, аз се замислям, при което той започва “ето явно аз не съм така за теб”… и все едно се опитва да ми всели в съзнанието, че той е за мен. Надявам се да ми дадете някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1859e23703
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Права си. Тези нещица колкото и да са дребни, с годините започват много да тежат. Самият факт, че не го усещаш като любовта на живота си, означава, че не е за теб. Обвързването за цял живот е нещо сериозно и трябва да си на 1000% убедена и да го усещаш като такъв. Иначе при първото омръзване и при първия по-сериозен проблем ще започне едно отчуждаване. А отчуждението е като домино. Ако веднъж е имало отчуждение, второто такова става по-лесно, третото още по-лесно и когато се натрупат няколко такива и в един момент осъзнаваш, че сте просто съквартиранти.

Ако обаче си убедена и сигурна в него, тогава дори да имате проблем, вие имате мотивация, имате общ план и сигурност един в друг. Ти знаеш, че дори да има проблем в момента, ти го искаш и си убедена, че е твоя човек. Тогава отчуждение не може да има. Тогава проблемите се решават и даже ви правят още по-сплотени. Да, може да няма пеперуди в стомаха цял живот, но уважението, доверието, взаимността, сплотеността остават, а те са много по-трайни и важни. Това е истинската спойка. Като казах уважение, ега се сещам да добавя, че ти дори и уважение нямаш към него. Самият факт, че го възприемаш като сърдитко говори за това. А загуби ли се уважението между партньорите, всичко е въпрос на време. Увжението е като доверието - без него не може в една връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ae02bfc768
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти сама си си дала отговор на въпроса. Щом се чудиш и си написала даже история, значи той не е за теб. Ако беше, нямаше да имаш никакви съмнения и въпроси. Мисля, че е съвсем просто, но човек рядко успява да следва усещанията си. Все търси съвети от всякакви хора, иска потвърждение.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 931a9a8b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Внимавай - може да си имаш работа с нарцис. Не го познавам лично, не мога да съм сигурна в преценката си, но ти можеш да проучиш въпроса в дълбочина.
В началната фаза на връзка с нарцистична личност всичко изглежда прекалено хубаво, за да бъде истина - отрупване с внимание, комплименти, подаръци, горещи признания на чувства и пр. (на англ. ез. наричат това поведение love bombing). И между тези красиви жестове се прокрадват малки червени лампички относно поведението на партньора като тези, за които споменаваш ти - манипулиране (вменяване на чувство за вина, опити за контрол), самохвалство, надменност, егоцентризъм и др. Доброто отношение на нарциса към потенциалния партньор обикновено трае докато го спечели напълно. След това на нарциса му омръзва и започва все по-често да показва истинското си лице. В крайна сметка може да смачка психически партньора си и да се прехвърли на нов, по-свеж партньор, когото да превърне в следващия си стремеж за завоевание. Любовните завоевания са един от начините нарцисите да се почувстват значими и да получат отвън така липсващата им самооценка.
Проучи внимателно този мъж. Щом някакво гласче отвътре ти казва, че нещо не е наред, послушай го и не бързай.
~♥~

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ef86b08bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Незряло и инфантилно поведение от страна на приятеля ти. Чувстваш, че психически си по-уравновесена. Ако обаче го обичаш, ще го направляваш както би направлявала едно дете. Зависи какъв характер си. Описваш, че не приемаш незрялото му поведение и не го харесваш такъв, какъвто е. Явно няма да ти се получи, освен ако не заемеш роля на по-мъдрият и стабилен партньор. Помисли си, дали можеш да го ръоводиш меко и да го накараш да порасне малко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8ccaad110b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Щом си задаваш този въпрос , значи не е човекът за теб

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6bc0b561b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Според мен трябва да си дадете време, твърде млада си, пък и той. Просто си живейте живота и времето ще покаже.
Не е нужно да се обрзвате с бракове и деца толкова рано, да не говорим, че те изискват определен статут, който на вашите години рядко е достатъчно стабилен. Та така, не се филмирай, за да не преекспонираш тези проблеми. Може и да са съществени, може и да не са. Просто бъди откровенна с него и му кажи, че тези неща някак те изнерят, но не когато вече ти е преляло и се разкрещиш, а по от рано за да може да има по-спокоен разговор. Трябва да си изградите добра комуникация и това да го искате и двамата.
От текста ти някак усещам, че иска още връзки и с други, да разнообразиш, да пробваш... да поживееш. Нз така ми се струва, може и да греша.

Помисли над по-горните неща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ffdf497c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не вярвам в голямата любов .човек възприема неполучилите се връзки като голяма любов . Може би ти показва прекален интерес , а когато не ти го показва ти ще искаш интереса му . Няма голяма любов , всички сами решаваме кой да бъде до нас , другото са песни и филми за любовта , в реалността не е така .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e88994e7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом си задаваш такъв въпрос, не е за теб. Човек понякога не иска да види очевидни неща и не иска да признае пред себе си, защото боли да оставиш всичко след дълга и сериозна връзка. Иска ми се да кажа, че е млад и ще се промени, но той е на 27. Да беше и той на 22, може би. Ако ти като 22-годишна определяш 27-годишен като инфантилен, какво да говорим повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker