Социалните мрежи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Социалните мрежи
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1350 пъти
Здравейте, мъж на 28 години съм и преди повече от половин година реших да изтрия перманентно фейсбук, инстаграм и снапчата си. Просто ми писна от цялата показност и меркантилност. Също така ми омръзна да гледам приятелите ми през 1 минута, как жадно гледат колко лайка имат на всяка снимка и колко гледания са получили на поредното стори, вместо да разговаряме на някаква тема. Винаги съм бил активен там и съм качвал снимки/сторита от различни места (обичам да пътувам), съответно съм получавал и доста внимание от женската част. Вече половин година откакто не ползвам социални мрежи, имам чувството че всички си отдръпнаха от мен, включително и повечето ми приятели. Всички бяха потресени, как съм могъл да ги изтрия. Съответно ми стана доста по-трудно вече и да се срещам с жени. Особено когато се запозная с някоя и и кажа, че нямам инстаграм или фейбук, направо започва да ме гледа като прокажен... Имам чувството че съм в някаква социална стигма. Толкова ли е лошо човек да не ползва социални врежи в 21 век. Жени, има ли още от вас, които не ползват социални мрежи и не им е нужна външна валидация, качвайки десетки селфита? Как реагирате на мъже, които също не ги ползват. Ще ми бъде интересно да дискутираме това в коментаритe, като ще помоля да няма обидни такива :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: f2c139866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ооо, аз от две годити съм го изтрил. Много добре си го описал. Напротив, не ми пука, дори получавам уважение от познатите си - всички мислим като теб, но на малко им стиска да живеят според това както мислят... Норманото е да нямаш фейсбук или поне да го махнеш като разбереш какво представлява и как алгоритъма манипулира какво избира да ти покаже... Ненормално е това колко хора се поддават на тая показност и си слагат сами главата в торбата...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c2fb327686
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Млад човек съм в 30те,
Според мен, социалните мрежи се изчерпаха. Освен фейсбук имах до преди месец и инстаграм. Последния го ползвах основно да показвам снимки на природни пейзажи и да качвам сторита. Установих, че каквото и да пусна получавам по един или повече лайка, преглед на сторито и толкова. Никаква друга реакция или комуникация, а и си губих много време там, което минаваше неусетно. Няма да коментирам десетките фалшиви последователи, които те последват и след като ти направиш същото те махат, защото вече си част от техните няколко хиляди бройки.
Изтрих го и сега имам поне малко повече свободно време!
За комуникация с жени по тези социални мрежи и дума не може да става. Почти не срещам профили на жени, които да не излъчват показност, стойки, кълчене или разголеност граничеща с нещо повече...Не всички са такива, но повечето трупат единствено последователи и лайкове. Търсят внимание и го получават и с това запълват времето си. Това осмисля съществуването им вероятно? Изобщо има много типове профили и хора, които стоят зад тях, но все по-малко те са истински и такива, с които може да се получи хубава и смислена комуникация!
Във фейсбук имам сравнително средностатистическа бройка приятели, но там забелязвам една тенденция, че все по възрастни хора навлизат, в резултат на което се информирам за манджи, цветя, снимки от банкети, семейни събирания, екскурзии или линкове с политически новини и пр. Няма лошо, но резултатът е, че младите хора постепенно спират да публикуват съдържание и се насочват към инстаграм или други по-затворени мрежи, където не участват майки, баби, лели, стринки, съседи и познати... Аз също все по-рядко намирам смисъл да публикувам нещо, защото мога да получа на някоя снимка към 30-40-50 харесвания от едни и същи хора и 5-6 коментара. И какво от това? Ще стане по-добра комуникацията ми с хората? Ще последва нещо повече?
В началото, когато влязах преди няколко години във фейса го нямаше това следене, раздаване на морал, политика, новини, сайтове и пр. Имаше млади хора на моята възраст. Нямаше ги майките, лелите, бабите, съседките, клюкарките и всички си пускаха всякакви моментни снимки, забавни и комуникацията беше по-открита и по-лесна, по-спонтанна. Това беше мрежата на нас младите хора и я ползвахме основно за запознанства, но с времето всичко се промени. Сега влизам и някаква леля пуснала снимки на някакви боклуци и размахва назидателно пръст, раздавайки морал и пр. Така осмисля вероятно деня си? Но нищо в тези социални мрежи не е като преди и жалко...
Така че нищо не губиш. Много хора вероятно искат, но нямат смелостта да излязат от тези мрежи. Аз влизам вече по-рядко и пускам по един пост в седмицата - нещо неангажиращо и леко. Нищо повече, колкото да не си помисли някой нещо!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 46ebecaae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От 2 години вече нямам регистрации никъде. Чувствам се прекрасно. Контактите ми с другите не са по различни от преди. Аз пък имам обратния на твоя проблем, започнаха да ме търсят повече по телефона, което мен много ме дразни, защото много от тези хора просто любопитстват за живота ми.
Разликата при мен е че си имам приятел от много години.
Познавам и много други хора, които нямат регистрации в социалните мрежи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 470029deba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз ги разкарах. Фейсбук започнах да го спирам още преди 6-7 години, но все още влизах, понеже ми трябваше са университета. Имахме групи. Обаче сега съм го изтрил.
Инстаграм ползвах малко, но положението е още по-зле.
На мен друго ми прави впечатление. Хора, които познавам се държат в интаграм сякаш са някакви звезди, на живо като ги видиш пълните смешници.
Излизах с една, която мразеше цялата тая показност и позьорство. Е, познай.. сега качва сторита на които си оправя косата на фона на музика, оглежда св, изкарала си е циците, а отсолу е написала positive vibes only.
Е как да не им теглиш една майна.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 59a2f91867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей. По стечение на обстоятелствата и аз не използвам Facebook (само тази соц. мрежа съм използвал) вече 3 месеца... Първата седмица беше най-тегаво, защото по навик като си хвана телефона и първото нещо, което правя е да си отворя фейса... Ами този период мина и вече не ме интересуват социалните мрежи. Има прекалено много лицемерие, филмарщина, простотия, пропаганда... От както спрях фейса не ме интересуват никакви вируси, войни и всякаква друга пропаганда.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ec555c03d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ползвам Facebook и YouTube от десетина години, а Behance и Instagram от няколко месеца, за да рекламирам дейността си. Въобще не ме интересува кой в кой ресторант бил, какво е ял, какво скъпо нещо си бил купил и други подобни. Не съм из тези места с цел лична показност.

Бях писал преди време за една моя позната, която е омъжена и има дете, но е буквално зависима от профила си във Facebook. Имаше смяна на интернет доставчика си и няколко беше като обезумяла, защото не можеше да брои харесванията на своите снимки от другите хора. Това я направи много нервна, тъй като използва снимките си с цел да помпи самочувствието си и да се има за много харесвана. Естествено, всичките ѝ снимки са старателно минали през филтрите на програмата FaceApp, за която точно от нея научих преди години, да изглежда тя като някаква лъскава мацка на тях с 20 кг по-малко тегло от истинското ѝ такова. Зная как изглежда на живо, зная и състоянието на кожата ѝ и всичките бръчки, така че отлично разбирам как едно такова пълно превъплъщение в снимките ѝ за пред всички хиляди нейни последователи си има точно обяснение. Тя е наясно, че без тези филтри, ако показваше истинския си облик и истинските си килограми, никой нямаше да я бръсне за слива. Тя не е от тези, които се дупят и разголват деколтето си, но дори и с по-така прилични снимки пак си изкарва стотици харесвания и това я кара да е все доволна, но и страшно зависима по цял ден да проверява телефона си колко нови харесвания е получила.

Гледах наскоро, че бяха споменали някъде и профилите в Instagram на няколко от участничките в пародията на предаване с име "Ергенът". Точно най-окичените с брадавици и бемки участнички - Людмила и Елвира - там са като порцеланови кукли и си личи как не само гримът, ами и филтрите са играли доста мощно, за да бъдат прикрити всичките им недостатъци. То грам сянка няма по лицата им - все някакви едноцветни, бледи и еднородни, като само очната линия, веждите и устните се открояват. Дори и самите им тела са направени необичайно високи и слаби, с по-женствени извивки и обеми на определени места, каквито се видя в предаването, че изобщо нямат. Пример:
https://i.imgur.com/mJj72Cn.jpeg
https://i.imgur.com/JWxTwsI.jpeg
https://i.imgur.com/PgwQ8P6.jpeg

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: edd693ea62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Тези неща ги разчистих преди...3-4 години. Може и да ми е било интересно за някакъв период, но беше за съвсем кратко и много в началото, като навлизаха в БГ.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0f69a3fdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не са проблем социалните мрежи, а за какво ги ползваме. Имам фейсбук, имам и инстаграм. Ползвам инста, за да търся неща като декорации, интериорни решения, илюстрации, фотографии и разбира се - сладки животни, които правят забавни неща, приятно ми е да ги гледам. Във фейсбук съм, за да се информирам за неща, които ме вълнуват, участвам в различни групи, нямам "приятели" или снимки във фейсбук.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ec555c03d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Обществените мрежи са просто едно достъпно средище "на една ръка разстояние", където човек може да допринесе с някакво съдържание, да споделя с другите, да чете и гледа, да научава нови неща; но следва и да умее да преценява на кое да вярва и на кое не, тъй като има и много измислени "новини" с цел хвърляне на прах в очите на хората. Хората, които са там, са най-различни като интереси, нрав, ценностна система и нужди, поради което и е естествено да се наблюдава такова разнообразие от типажи, мнения и обноски.
Това всъщност помага да осъзнаеш истинското лице на някой човек, когото познаваш и на живо, например. Имам познати, които в обществените мрежи се държат като коренно различни, само защото там им е дадено поле за изява и те показват от себе си някакви - иначе укривани на живо - поведенчески нрави, които никъде другаде не са проявявали. Затова и аз виждам предимство в това да видиш нагледно как се държи един човек и там, и на живо, като съпоставяйки разликите, да си направиш изводите що за човек познаваш.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cf636bdb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Много правилно! И аз смятам да те последвам. Това е загуба на време, пълен Клюкарник. Всичко това е излишно и както сам каза- показност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker