Мразя се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мразя се
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1174 пъти
Малко предистория: откакто се помня, никога не съм могъл да задържа вниманието си над каквото и да било. Малкото, което успявах да науча, го забравях около седмица след изпита. Някак си успях да завърша средното си образование с отличен.
После, през 2019 г., записах да уча Счетоводство в Свищов, задочна форма. Някак си успях да се вържа на мита, че ще е лесно, понеже съм добър по математика. Проблемите не преставаха. Отчаяно опитвах да се фокусирам, но нищо не помагаше. Нищо не можех да запомням, малкото запомнено се изтриваше веднага. Изкарвах отлични оценки, основно защото на изпитите позволяваха да си ползваме записки и учебници.
Не можех да спя, нямах енергия. После и баща ми се разболя от рак на гърлото. Видях как силния, мъдър мъж, който ме отгледа, се срина физически и психически. И аз - някак си - с него. Не ми се правеше нищо, не виждах смисъл в нищо, не ми пукаше за нищо Не казвах на нашите, за да не ги притеснявам. Но продължавах да си ги изкарвам отличните оценки, без да разбирам или запомням нещо. На 20 декември миналата година, напук на всичките положени усилия и дадени пари, татко ми почина. Почувствах, сякаш светът ми е спрял.

Но да се върна в настоящето: Почти нищо не мога да си спомня от предишните години в унито, само няколко концепции и стопански операции на кръст. Все още не мога да се съсредоточа - опитам ли се, абсолютно всевъзможни мисли ми се настаняват в главата. След около година ми предстои преддипломен стаж и нямам представа кой ще ме вземе и дали някой ще иска да ме вземе със сегашните ми умения и знания(по-скоро липсата ми на такива). Чувствам се скапан, дефектен и безполезен, никога не съм имал работа, често си мисля за самоубийство.

Ако трябва да бъда честен, даже не съм сигурен дали искам да съм счетоводител, просто се надявам да си намеря работа, която да плаща малко над минималната заплата.

Благодаря предварително на тези, които си направят труда да прочетат безсмислените ми брътвежи и се извинявам, ако това не е правилното място.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: d1dc142427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Спокойно, в нашите университети се учат 10 000 ненужни неща. Вместо да те научат на практика те учат на неща употребявани преди 50 години....На мен ми преподаваха действия на счетоводители на хартия по сметки с дебити и кредити, т.е. неща от преди социализма, докато ни обясняваха иначе как банките с 3-4 стойности на кредитополучателя си в програма получават информацията, която им е нужда за характеризирането му с "добър" или "лош" и за какво??? Дори 1 програма не са ни показали как се работи на нея, само глупости

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f84dfbe1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От Автора: Извинявам се, че съм постнал в грешната секция ?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cae556f044
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спокойно, всичко ще се нареди. Важното е човек да има желание и хъс.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f41db83bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Към 1, от Автора : Благодаря за отговора. От думите ви разбирам, че сте завършили специалност като моята. Ако не е твърде лично, ще може ли да попитам къде сте завършили и кога ? Надявам се запитването ми да не бъде възприето погрешно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d1dc142427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 4,
Не съм завършил "Счетоводство и контрол", просто имах предмет "Финанси" или "Банково дело" в програмата си, дори сега ми се струва дори още по абсурдно, това което са ни учили, защото освен да го имам като обща култура никога няма да ми потрябва да пресмятам "дневници" и т.н....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker