Срамувам се от половинката си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Срамувам се от половинката си
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2616 пъти
Здравейте! Проблема ми за някои хора може да изглежда смешен, но повярвайте ми аз се будя и заспивам с тази мисъл…Тежи ми и то адски много ми тежи, постоянно го мисля и изпадам в депресивни състояния. Имам приятел от 3 години (с него се запознах бързо, точно когато приключваш първата си дългогодишна връзка) аз съм на 28 а той на 36гПроблема идва от това че аз имам три висши образования, работя престижна професия, средата ми е друга… а той е шофьор…. Срамувам се да кажа какво работи приятеля ми, срамувам се да не то видя по улицата когато е на работа, срамувам се че един ден бащата на децата ми ще е с професия шофьор…. Да, той е нямал възможността като мен да учи, понеже семейството му е било в много трудно състояние и да мога да кажа че е доста умен, изкарва доста повече от мен с тази професия, нооо това ме измъчва, много ме мъчи…. и не не може да смени професията поне са сега, защото със средно образование едва ли ще намери нещо друго (има всички категории за шофьор и се е насочил в тази професия).
И най- лошото идва от тям че му набих адскиии много комплекси за професията му и колко не е на ниво за да бъде с мен иии такива ужасни нещааа, той вече не се чувства добре психически.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: f09a7a072a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз също съм висшист и въпреки това не мисля, че товa е повод да се срамуваш. Срамна работа няма, важното е да си добър човек, възпитан и да си изкарваш хляба почтено. Иначе много добре те разбирам, защото жена ми беше шивачка едно време. После се изучи. Но повярвай ми, никой свестен човек няма да му направи впечатление кой какъв е. Не живей за хората, ами си гледай връзката. Това е балканско мислене. Аз го осъзнах с времето. Ако човекът е свестен, какво значение има? То ако става въпрос шофьорите изкарват повече пари от повечето висшисти. По-добре ли е да е някой кретен с образование? Ако си беше избрала висшист, пък щеше да му куца друго. Няма идеални хора. Твоето е за пред хора, ти си гледай връзката да върви и човека да е свестен. Човек така е устроен, че все това, което няма да му трън в очите. А 1000 хубави неща ги игнорира.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 740d9a96ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   И каква е тази "престижна" професия, с която не изкараваш дори близо до неговата заплата? Срам те е от неговата, но не те е срам, че с тази "проста" професия изкарва повече от теб?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f09a7a072a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Пак от 1

Това с набитите му комплекси е наистина ужасно. Ако бях на негово място, щях просто да си тръгна, ако ще да си и професор в Харвард. Ако смяташ, че имаш бъдеще с него, извини му се, забравете кой какъв е и продължете напред. Ако смяташ, че няма да имаш респект към него, просто се разделете, защото жената загуби ли уважение към мъжа, нещата са въпрос на време да приключат така или иначе.

Макар че щом чак лягаш и ставаш с тази мисъл, се съмнявам да се получат нещата. Още си млада, някй ден като те поочука живота, ще разбереш за какви глупости си се тревожила, но дано не е късно. Ако се разделите и случиш на някой висшист, но подмолен, предател и всякакъв, ще осъзнаеш нещата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 18ebdc65ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Това трябва да е измислена история, в противен случай би било много жалко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: aa3444516e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   По принцип написаното от теб не би трябвало да има значение за отношенията между хора, които се обичат и искат да бъдат заедно.Поне аз не виждам връзка между нещата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 59bf945622
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   до авторката

Срам те е от професията му, но не те е срам да му цоцаш от парите?

Я тогава почни ТИ да го издържаш, а той да почне работа в някой културен център на минимална заплата.

Баси и меркамтилните същества.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9ba9990d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Това дали си се изучил, дали си вишист и всички тия “шитове” са много остарели глупости от времето. В днешно време и един junior програмист завършил академията на Телерик за 1 година може и да взима повече от теб. Какво от това? И само да ти кажа, че да си шофьор е много отговорна и трудна работа. И за какво му е на човека да се забива пред компютъра за по-малко пари, и да почват и на него да му се набиват глупости в главата. Най-лошото, което една жена може да направи е да смачка мъжа си. И вие го правите, осъзнавайки това нещо. Ако му давате крила, той ще си достигне максимума на потенциала. Ако го мачкате ще стане чехльо или ще дойде момент, в който ще си даде сметка, че това не е ОК и ще си тръгне. И не на последно място - няма срамна работа. Важното е да изкарва добре за да може да подържа семейството. Аз по това, което чета мога директно да кажа, че ти деца нямаш и не ти е ясно как се гледа семейство. Когато имате ипотека и 1-2 деца на никой не му пука какво, а колко. Ако мъжа ти е мъжкар ще ви гледа и ще ви обича. Спирам, защото поста ми става много дълъг - просто си обичай мъжа, подкрепяйте се и гледайте за в бъдеще, и не си набивайте някакви простотии, сиреч проблеми от нищото, а се фокусирайте за бъдещето.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: efc5c8a57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Казали са ти ясно, по-важно е да си добър човек и мъжкар. Но имай предвид, че в България инженерите и лекарите взимат по-малко от сервитьорка. Първите взимат 1.5К, вторите 2 броя за героя ;Д. Така че няма много файда да си мега образован тук

ДиЕс,22

Модератор: правя компромис и те публикувам, въпреки че на последък само ме псуваш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b020009bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Това, че имаш висши образования не те прави от голямото добро утро, познавам хора с висше, които работят за 800-1000 лв, ако не те кефи професията на приятеля ти си търси висшист, но това не значи, че ще бъдеш по-щастлива или по заможна.
Много от милиардерите по света дори не са ходили на училище, всичко е до сивото в главата!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5bf515a8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Двама различни по интелект хора трудно биха се погодили. Прави ли опит за друга работа, да се развива? Щом на близо 40 не е направил нищо няма и после да направи. Ако можеш да преглътнеш, че ще си с по-ниско от теб мъж, давай.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3d95f9bc6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторката,
съжалявам, но си просто глупава! Това, че имаш образование, не те прави по- умна от приятелят ти. Да, имаш багаж, придобити знания в някаква област... е и, това не те прави по- умна. Заблудата ти, те прави наистина глупава. Високомерна интелектуалка, която обича да се ебе с шофьор, но я е срам от него. Това е доста разпространен синдром в българското "общество". Да се мислят за много умни и способни, но да чакат някои друг да ги оправи... Хора като теб, мила са нещастници. Всеки в това число и твоят шофьор би могъл да научи това, което ти си научила. Но не всеки може да мисли правилно. Умният човек е този, който умее да мисли правилно, да вижда нещата такива, каквито са, да анализира и да взима верните решения. Ти явно не си между тези. Мисля, че не го заслужаваш този човек. Такива като теб не са способни за семейство, нито пък са полезни за околната външна среда- обществото. Самовлюбени глупаци!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 39824fd9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Това са стари, ограничаващи вярвания и модели. Утре когато сте стари и не само ще имаш нужда от Човек до себе си. Всички си представят някакви такива модели висшисти, успели, дечицата, розова картинка, но живота е друг. Седни и напиши плюсовете и минусите на вашата връзка. И хайде да обърнем нещата умен, с престижна професия за пред хората, а те бие, тормози, изкарва малко. Това по-добре ли е? На никого не дължиш обяснение какво работиш, как си изкарваш парите. Живея в чужбина и като втора работа, гъвкава с ключ чистят милиони и то хора, които са на добри позиции и вечер изкарват допълнително. Всяка една сграда се чисти вечер, офиси, училища, градини и хората го правят. Познавам такива офис служители, детска учителка, ръководител отдел в магазин....хиляди. Но в България висшето е някак много важно и чистене, шофьори втора класа хора.. Знаеш ли колко висшисти са шофьори? Гледах едно предаване за двама оперни певци семейство таксиметрови шофьори. Стига с тези рамки и етикети, срамно работа няма. Чистинето при мен ми плаща кредита.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1cb6291444
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Един човек или го обичаш или не. Няма средно положение

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5098e64b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Тази тема е толкова измислена, че дори нямам думи... Три "вишута" на 28 (невъзможно), а пише като каруцарка. Или е лъжа, или тия дипломи са от Пернишкия.
Тъй като има всякакви безумия - по-скоро мъжът Ви трябва да се срамува от Вас. Хиляди пъти бих предпочела мъж-шофьор, отколкото надута и самозабравила се женица без капка съдържание. Дори и в Харвард да отидете, липсата на капацитет, човечност и трезва преценка, няма да компенсирате. Нищо не сте научила, никаква житейска мъдрост не сте придобила. Хартийките, които развявате под носа на хората, нямат никаква тежест, защото образованието е полезно за интелигентни хора, които искат да надграждат, а не за кухи лейки.
Ама да, темата най-вероятно е измислица с цел провокация, но ще е полезна за всички, които си мислят, че университетът ще ги направи от нищо нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: edf60f3140
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Малко тролкса ми идва темичката. 28, ама с три вишутъ, ама и с престижна професия ...

Ама както и да е - Малоумно е! Хората учат висше, за да имат професия. Защото едно време, е имало много прости и неуки хора, които са нямали книги вкъщи, нито са имали книжарнички, библиотеки или читалища, следователно да учиш висше е било супер яко и престижно. Днес не е точно така.
Днес повечето с вишУ, са просот по-добре платени работници, но се държат, все едно са абсолютният авторитет във всяко едно отношение.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b2670f76d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Дъщеря ми е с 2 висши образования, работи на престижна работа, имат две момчета и мъжа й също е шофьор, пък какво от това.... важно е да се обичате и да гледате напред... срам я било, я се стегни...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0fd56aefa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Винаги съм се чудил на тези "с три висши образования", а иначе - на 28 години. Може аз да съм в грешка, но доколкото ми е известно, едно висше образование отнема 5 години. Не говорим за мижави магистратури по една година, където човек отива само за да вземе една хартия. Друг вариант е да си гений и да вземаш 5 години за 2, но силно се съмнявам. Казвам го като човек с висше образование и една магистърска степен, работещ по специалността си.
Другото, което е интересно, като някой има "три висши", с три професии ли работи? На три места ли работи?... и изобщо, за какво са му и какво ги прави, освен да си помпа самочувствието, че е постигнал някакви върхове...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d19be7b47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аа споко не си единсъвената. На жените това им е заложено. Да искат мъжът да е минимум на тяхното ниво или по-голямо.
Ама иначе ти разправят- за мен парите нямат значение.
И с 3 висшета, а взимаш по-малко от него. Кой от кого трябва да го е срам не разбрах? Срам я е било.
Мен ме е срам ако познавам хора с подобно мислене.
Никога вече не си позволявам да обиждам хората на длъжност, защото не знам през какво минават или са минали.
За мен пък глупав човек е този, който работи уж успешна професия и не може да изкара повече пари от простия шофьор.
Ако съм на негово място и усетя нещо такова, директно си тръгвам. Щото след 15 години може да е с бизнес с шофьори, а ти ще си на същата работа. Това е разликата с мъжете и жените.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0493678dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   При положение, че изкарва повече от теб, какъв е проблемът? Статусът му е по-висок от твоя, така че това не би трябвало да те тревожи. Целта на образованието е да ти даде компетенция в дадена сфера, с която да изкарваш пари. Предвид нивото на образованието в България, тези висши дори не са и някакъв престиж, показващи социален статус и т.н. Учих висше в чужбина, но не завърших поради ред причини, сега съм със средно, имам си бизнес и изкарвам повече пари от 90% от програмистите в София, при това още нямам и 30 г. Повечето ми приятели вишисти живеят от заплата до заплата, не бих искал да съм на тяхно място.

Ако смяташ, че е умен и е мъж на място, трябва да го подкрепяш. Набивайки му комплекси пречиш на него, на връзката ви и на самата себе си, ако искаш да имаш бъдеще с този човек. На 28 г. си, не си първа младост, така че ако това не е мъжа за теб, знай, че ако се разделите в обозримо бъдеще шансовете ти да си намериш мъж с по-висок статус, с когото да създадете семейство, са доста малко, особено ако не си някоя красавица.

Спри да мислиш какво ще кажат хората и си промени мисленето, ти си човекът с комплекси във връзката.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7c0d9287d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Имаш мъж, който работи и докарва повече от теб, а си тръгнала да го мислиш за прост, дето няма висше, но е успял хиляда пъти повече от теб откъм заплащане.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 93e3a91069
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Сигурно много хора няма да харесат коментара ми, но според мен си права за себе си да искаш по висок статус и престижна работа за мъжа си.
Преди се срещах с един, който работеше като готвач и също не си беше завършил висшето образование, а всичките му роднини адвокати и програмисти. Да, беше с висока заплата, но това за мен не е хубава работа. Като престанахме да се срещаме точно това, че той няма добра работа ме успокояваше да го забравя лесно.
Премисли и според мен ако наистина не може да приемеш работата и цял живот ще те дразни, зарязай го.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ef9ddb0f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Е, браво! Личи си колко много го "обичаш"! Днес се срамуваш от професията му, утре ще те е срам да излезете заедно защо не изглежда като филмова звезда... изобщо защо му губиш времето и го лъжеш, че го обичаш?
Човек когато обича, обича без значение дали другият е богат, беден, с престижна професия,безработен и т.н. Ако това, че му насаждаш комплекс е направо отвратително! Не стига, че не го обичаш, ами искаш и самочувствието да му сринеш.
Извинявай, но от написаното от теб излиза точно това.
По-добре се разделете и остави човекът да е щастлив с жена, която ще го обича заради това, което е като човек, а не заради професията му.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 063918b270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Това с образованието и ценза е много спорно. Оня с банкянската гимназия прави за смях харвардския възпитаник. А за купените/ подарените дипломи да не говорим. Жалко за младежа- не го заслужаваш, а комплексираш с измислени "норми".

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d698aa0505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   В случая по- важното са неговите качества като дали ти е верен, дали е грижовен спрямо теб, дали можеш да разчиташ на него. Има много мъже с висше образование, които не могат да ти дадат тези неща. Образованието не е гаранция, че даден човек е качествен. Шофьорите по по принцип са работни мъже и професията им е доста рискована. Трябва да имаш малко повече уважение към тях.
Пък ти като жена до него защо не го подкрепиш да завърши курсове или висше, щом толкова държиш на това?


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 12fccc336e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Въпросът с професиите го оставям настрана, но ми е чудно как и защо някой може да бъде с друг човек ако го смята за по нисш?
Нормалните хора се събират с хора, които приличат на тях самите. Остави висшето настрана, може да имаш манталитет на шофЕр (да, аз също нямам добро мнение за тях - прости са, това съм видяла, може и да има изключения).

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 22567f6444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ако го обичаше нямаше да ти пука какво работи и какъв "престиж" има в очите на някого си. Познавам хора без висше образование, които имат по-богата култура от много измислени висшисти, познавам и доктор на науките, който бие жена си и пише с грешки...Между другото и твоят правопис не е перфектен за човек с три висши. Вместо да комплексираш и тормозиш приятеля, а и себе си, прекрати тази токсична връзка. С времето ще става по-зле, не по-добре, губите си времето и нервите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 334c13e751
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Мацка, много е грозно това. Харесвате наркодилъри, а се срамувате от шофьори. Това е достойна и полезна професия.
Аз примерно съм програмист, уж по-престижно. И какво, да не съм повече от приятеля ти? Ако не са хора като него, да ме возят в таксито или автобуса, пеша ли да ходя? Да докарат хляба в магазина, да карат суровините във фабриката? В Англия имаше наскоро липса на шофьори и икономиката им буквално се срина. С волски каруци ли ще се придвижваме? Висшето било много важно. Ама друг път. Аз имам, икономическо. Нищо не научих и не си го броя даже, не го пиша в автобиографията, като търся работа. Не можел да приказва на не знам си какви теми. Ами защо смяташ, че вишистът е особено умен извън своята си област? Аз разбирам от софтуер, за всичко друго можем да си говорим но едва ли знам повече от средния човек.
Според мен е важно един мъж да изкарва пари, с които да осигури семейството си, да бъде добър човек и да върши нещо полезно за обществото с труда си. Ама ти си ззнаеш. Ако предпочиташ безработен интелектуалец, търси такъв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7655fb4b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Това са предразсъдъци и глупости. Вероятно той взима повече пари от теб. В това е истината - кой колко пари взима. Но дори и това не е решаващо в една връзка. Важното е - как се държи с теб. Дали е мил, дали се грижи за теб, дали ти помага , дали те уважава и обича. Това е важното. Ти си недозряла - за теб мнението на външните хора е много важно и заради тях си готова да тормозиш човека? Ти живееш с него, а не с разните познати. Порастни. Странното е , че той още те търпи и не те е напуснал.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1bf2564e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   "най- лошото идва от тям че му набих адскиии много комплекси за професията му и колко не е на ниво за да бъде с мен" Не мога да повярвам какви създания от женски пол търпят мъжете, а с такива жени като мен, които се отнасят добре и не правят подобни неща, ни правят на луди калинки. Пожелавам ти да освободиш човека от вредното си присъствие, и да се запознаеш с бившия ми, на когото никога не набих комплекс и не критикувах за нищо (не че няма за какво), а той на мен ми е** майката. Явно мъжете обичат такива жени като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 73e091a7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Не съм авторката, но отговарям на 3 висши на 28 г. Ако броим магистратурата за виШО, те са по година-две. Така че спокойно може да се изкара 4 г. бакалавър до 22-23 и до 28 могат и още 5 магистратури да се изкарат и да станеш дори с 6 виШИ. Не оправдавам и защитавам никого, просто отговарям на конкретния въпрос.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 73e091a7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Трола с VPN пак се е активизирал.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 527d2a1932
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   35, да не издребнявам, но как така броиш магистратурата за висше?! Надявам се авторката да поясни, не че не ни стана ясно с каква цел го казва.
Важният въпрос е обаче защо се е хванала с мъж, който няма нейния образователен ценз, щом държи на това? За да го смачка ли? Авторке, най- важните неща в живота не си научила, язък ти за образованието. Обществото има нужда от хора с всякакви професии, да си мислила навремето. Наистина се надявам темата да е фейк, щото всичко ще ти се върне един ден.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 73e091a7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   37, не, аз не коментирам дали темата е фейк, нито дали магистратурата се брои за висше по принцип. Просто обяснявам каква би могла да е логиката на авторката по отношение на 3-те висши.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e4c155cfd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Мен пък не ме срам от беден мъж или такъв с малка заплата, би ме било срам от грозен и прост. 99% от жените търсят богати, а аз просто търся красив, добър и адекватен. Само че в България тези мъже не стигат за всички. Я има 3-5 красавци на 1000 жени, я не.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4ce69a02b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Аз като съм мед. сестра с много ниска заплата, смятам че хората взимащи добри заплати, дори и без висше за по-успели в живота. Човек трябва да работи това, което му харесва, да се чувства добре. Моят мъж е с висше, но работи на място, което не искат такова образование. Мъжа не се оценява по висшето, а по отношението.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1470182e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Ако написаното е истина - разделете се. И не, защото жена с 3 висши образования не може да е с мъж шофьор, а защото с твоето мислене и усещания вие двамата не сте един за друг. Успех и попътен вятър!
Ж34

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: da9f2fb8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Кои са тия "престижни" професии? Нещо не се сещам. Добрата профеия е тази, която харесваш, имаш талант за нея, получаваш достатъчно пари за труда си и работиш с удоволствие.
Нищо не може да замени усещането да отиваш всеки ден с удоволствое на работа! Пиша ти го от опит. Само тогава си пълноценен човек и това се отразява дори на отношенията в семейството.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1253ffb71c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Жена ми е с висше. Работи като шивачка ("стечение на обстоятелствата" на село ...). Аз съм със средно. Доста години работих на длъжност за висше образование. Неотдавна се отказах и се върнах към специалността си от средното (основно по финансови причини). Никога не сме имали проблеми с това кой - какво работи!
Авторката, оставяй човека да диша! Намери си някой мухльо с 5 висши и си мизерувайте интелигентно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 770e868da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   'Найш к'во, ти не си за тоя човек. Той заслужава Много по-добро от теб.

Да пази човек от такива като теб, наистина. Срам и позор. Престижна и била професията - хахахахха.
И как пишеш само: "нооо", "адскиии", "нещааа". (WTF, госпожо на 36 г.?)
Моля те. Стегни се и първо се раздели с човека, после помисли адекватна ли си за 36 г. жена.

Ж30

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0c45b2189d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Що за малоумие! Аз не бих стояла с човек, който се срамува от мен! Това е адски обидно!
Във времето в което живеем, няма значение колко образования имаш, а колко пари изкарваш. В този случай той е доста по-успял от теб. Твоята "престижна работа" е илюзия "за пред хората".
В България "висшетата" не са никакъв ценз. Аз имам докторска степен, работя си по специалността и изкарвам сигурно по-малко от някой с диплома за средно работещ в кол център. Голям праз, че имаш някви там хартийки.
Ако обичаш някого истински няма да ти пука особенно за такива незначителни неща.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 330a376fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Разбира се че има разлика от образован до необразован човек.
И това много лесно миже да се разграничи и проследи.
Важна е и средата. В среда на прости общаци бачкатори няма как да се очаква някакъв оригрес!
Стига се дръстили глупости тука. Обича или необича. Това да не ви е някой сериал, където любовта минава през всякакви труднисти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1470182e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Човек може да бъде с дипломи за висше образование на 28 години. След гимназията завършва някаква специалност бакалавър и след това изкарва 2 магистратури с различни специалности. Да не говорим, че има възможности и за следдипломни квалификации към дипломата за висше образование, което също се равнява на нова специалност. А от гимназията до 28 години даже имаш време за 2 пълни магистратури, ако си започнал училище на 6 години. Въпросът не е там. Образованието си е образование, интелектуалното ниво си е интелектуално ниво. Да не говорим за човечността и много други качества. Всеки може да бъде на високо или посредствено ниво - независимо от образованието си. Но независимо дали тази история е реална или провокативна - подобни житейски ситуации се случват. И в такъв случай хората не са един за друг. Не, защото шофьорът задължително е посредствен, а висшистът - интелектуалец (като не познаваме хората, не можем да кажем кой какъв е), а защото с подобно мислене на авторката на темата връзката не може да бъде хармонична. Иначе съм съгласна, че хора на различно ментално ниво няма как да бъдат в синхрон. Но не можем да съдим за нивото на някого само и единствено по наличието или липсата на някакви си дипломи. Примери в световен мащаб има колкото искаме!
Номер 41

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1470182e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Допълнение за неразбралите: независимо дали говорим за бакалавърска или магистърска степен всяка диплома за висше образование с различна специалност е равностойна на висше образование по дадената специалност. Т. е. 3 дипломи с различни специалности (независимо от степента) са равни на 3 различни специалности с висше образование (игра на думи). Логично! И законово е уредено така.
Номер 41

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4ebdc6a837
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Към 42,
Не се прави на живеещ в пещера. Това са лекари, адвокати, инженери, архитекти, ИТ специалисти, учители и тн - каймакът на обществото.
Срамна работа няма, но има непрестижна такава. Все пак и на нас трябва някой да ни сервира и готви, да ни вози стоките и тн, но тези работи в бъдеще ще се автоматизират, защото робот може да кара камион, но не може да провежда сложни операции по човешкото тяло изцяло сам :)
Друг е въпросът, че БГ е скап*ана държава за хора на заплата без значение с или без образование и ще се повторя за N-ти път - ако си на заплата - Запад е спасението , там ценят гореописаните професии високо. Тук е хубаво ако имаш собствен разработен бизнес или най-малко работиш за себе си, имаш специфично умение(дори непрестижно такова) или занаят и те търсят хората т.е от 100 човека в твоята област ти да си сред първите 5-10 - останалите 90 кретат някак, но не живеят така както трябва да се.

Нека не изкривяваме фактите - това какво е престижно се мени през вековете. Живеем в дигитализиран век и да кажеш, че си компютърджия е по-престижно от свещеник или войник :) не сме 15 век

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f910e986a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   За съжаление наистина витаят много такива из обществото. Аз съм програмист с "вишу", работя на "частно" с още няколко вишисти. Правим Ел инсталации и се вадят луди пари за няколко часа труд. Като се движим с работно облекло хората ни дават като пример на децата си да учат, че да не станат като нас...
Гледайте да угаждате единствено на себе си. Важно е вашето щастие, а не чуждото мнение!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 893c3c098c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Колко повърхностно. Ако бях на половинката ти, щеше да ме е срам от ТЕБ. Господи, слез и си прибери версиите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9498080d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Този виц обобщава всички становища-"Майка за 20 годишната си дъщеря-дано не попадне на някой глупак. Същата майка вече за 30 годишната си дъщеря-дано успее да върже някой глупак"!? Авторката е вече на 28, дано да ...!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6475e60d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   От авторката
Не,за съжаление това не е трол или поредната фалшива история.Иска ми се да е такава,но за съжаление мъчи мен и половинката ми всекидневно.
Относно образованието- учих паралелно 2 бакалавъра,както после записах и магистратура.А професията ми е логопед.
Вижте тези коментари ми помагат да видя другата гледна точка.
Просто винаги се срамувам когато ме питат каква професия работи приятеля ми…….

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6475e60d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   От авторката
Не,за съжаление това не е трол или поредната фалшива история.Иска ми се да е такава,но за съжаление мъчи мен и половинката ми всекидневно.
Относно образованието- учих паралелно 2 бакалавъра,както после записах и магистратура.А професията ми е логопед.
Вижте тези коментари ми помагат да видя другата гледна точка.
Просто винаги се срамувам когато ме питат каква професия работи приятеля ми…….

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a6bc01f21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   Оу срам и позор си, аз съм на 27г и съм и тернационал също, карам и какво. ако чуя някакви такива мнения аз имам 20 висши от харвърд а той прост шофьор с средно, ти бия шута и багажа през терасата ще ри изхвърля. демек му казваш баси боклула тоя тъп шофер акде пътяяяяя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker