Боли зверски - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Боли зверски
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3400 пъти
Здравейте!
Искам да ви споделя какво изживях с мъж, по-голям от мен с 16 години (аз съм на 26), че и актьор на всичкото отгоре. Понеже раздялата ми с него е прясна (не сме заедно от 20 дни), все още съм объркана, гневна и обидена.

Та, аз се влюбих в него преди година и половина, през която бяхме заедно. Той откликна на чувствата ми, но държеше да сподели, че е труден за връзка и е завършен егоист. Тези думи не ме стреснаха - толкова силно бях хлътнала по него, че нищо друго нямаше значение.

И се започна. Държеше се противоречиво - веднъж мило, друг път - студено. Да, всеки ден звънеше и се виждахме, но го нямаше това мило, интимно общуване, характерно за хора, които се обичат. Страдах, мъчех се, питах го дали ме обича. Той всеки път отвръщаше: "Да, обичам те, но не обичам да си изразявам чувствата". Докато в един момент аз изпаднах в депресия.
Загубих работата си, загубих дядо и баба - редяха се загуба след загуба, а той като че ли се отдалечаваше вместо да ми бъде подкрепа.

Стигнахме до момента, в който той скъса с мен преди 20 дни с думите: "Виждам, че не можем да продължаваме заедно, защото взаимно се измъчваме". Та, какво се е измъчвал той - аз загубих толкова много, а той имаше любовта ми.
Държа да уточня, че гледах да не му натяквам и опявам много, защото това писва. Но и не можех да сдържа сълзите си, когато за пореден път той не ми обръщаше внимание.

Сега не сме се чували от деня на раздялата. Разбрах, че е казал пред обща приятелка: "Измъчвахме се взаимно, затова се разделихме, сега се чувствам облекчен". Така зверски ме заболя, не мога да ви опиша. Този лицемерен мъж продължава да ме наранява с думите и поведението си.

Знам, че няма рецепта как да забравиш даден човек, трябва да му простя, но как да загърбя гнева, който изпитвам към него? Никога никой не ме е наранявал и обиждал така по време на връзка - да ме мотае, да не ми обръща внимание и т.н.
Моля ви, кажете как да го преодолея и как да спре да ми пука какво ще каже на общите ни познати за мен - дали ще ме наклевети и очерни. Помогнете ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8173e3d97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Измъчвахме се взаимно, затова се разделихме, сега се чувствам облекчен" Това най-вероятно е истина, която е казана искрено. Дълбоко се съмнявам, че има културен мъж на 42 години, който преднамерено би оплювал бивше гадже, просто защото на тази възраст хората знаят, че вината за разпадане на връзката е и на двамата.

Проблемът е в самата теб, че толкова дълго си подтискала себе си в името на продължаване на нещо, което няма бъдеще. Затова сега толкова много те е яд - на себе си, но не искаш да си го признаеш дори пред себе си.

Колкото до притеснението ти дали ще те очерни пред общи познати - според мен, ако човек си тежи на мястото, въобще не мисли за такива работи. Предполагам, че трябва да поработиш над себе си в тази посока - ти да цениш и харесваш себе си - тогава нито едно чуждо мнение не би могло да те нарани. Сега си уязвима, защото си предала себе си в тази връзка.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1a6e31312f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, дори не си заслужава да се притесняваш, хората, които държат на теб и те познават, знаят що за човек си, а на този майната му, нека ти е обица следващият път какъв МЪЖ не ти трябва, той е просто един комплексар минал през живота ти, за да те накара може би да оцениш следващия, а може би някой, който ти не забелязваш, приеми го като урок как да не позволяваш да се държат с теб следващият път. Имай висока самооценка и не допускай да се подценяваш и търпиш такова отношение:) Успех:)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 823fff3831
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Намери си нов. Такива мъже не заслужават твоето внимани. Мъже пълно. Бъди егоист, никои не заслужава сълзите ти. Ти си най важното нещо в твоя свят.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b088c201ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те напълно. Обидата е голяма, а ти си била влюбена и заслепена. Гледай философски на нещата- не сте били един за друг. А и какво бъдеще щеше да имаш с толкова по-голям от теб човек. Още си млада и ти предстоят хубави неща. Сега за да забравиш по-лесно се съсредоточи върху друго занимание- работа, учение. И не го търси.

Може би се е чувствал задушен от постоянната ти необходимост от внимание. Още в самото начало си е "измил ръцете" с думите аз съм "съвършен егоист". Трябвало е да обърнеш повече внимание на това. По този начин е искал да ти каже, че не иска да се задълбочава твърде много.
Запази спомена за хубавите емоции и продължавай напред.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 383656caa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам да те е лъгал, но той те е предупреил от самото начало, че е егоист и труден за връзка. Тогава какво очакваш, да бъде по мед и масло, след като самият той ти ги казва нещата. Егоист е да, но поне е бил честен да те предупреди за себе си, пък ти си решаваш дали да поемеш риска. Еми поела си риска и сега понасяш последствията. Той не може да се промени и да стане романтичен младеж, както ти се иска. След като искаш нещо което той не може да ти даде, защо изобщо се пробваш да го получиш от него? Поговорката "Не търси нещо там, където го няма.", не е случайна.

Ти търсиш романтика и розови дни от един егоист, който те е предупредил че няма как да ти ги даде. Нормално е да каже "Измъчвхме се взаимно", защото си е точно така. Ти си се измъчвала, сама го каза и то не малко. Той също се е измъчвал, защото не е искал никакви по сериозни отношения и романтики. А ти си искала тези неща от него.

За един егоист това да дава си е мъка все пак. Така, че много правилно си го е казал. Единият иска секс без много чувства, а на другият романтика и чувства са му в главата. Много правилно е постъпил да приключи връзката, защото той знае, че не може да ти даде това което ти търсиш. А самата ти трудно ще приключиш връзката. Спестил ти е много време в измъчване от несподелени чувства, направил ти е услуга, иначе ти трябваше да поемеш отговорността за приключването на връзката, нещо на което трудно ще се решиш. За теб е много по добре този развой дори и да ти е мъка сега. Ще ти мине и ще можеш да си хванеш някой, който не е егоист, който е готов да обича и тогава ще може да получиш любовта, която търсиш.

К.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58835e5120
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Толкова сте прекрасни, мили и отзивчиви! Благодаря ви. Намирам истина във всичките 5 коментара.
Номер 1: Точно в целта - наистина предадох себе си във тази връзка. Това е.
На всички ви благодаря. Много!!! Имам нужда от помощ, за да се справя.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e741e90d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На кратко... Най-голямата грешка е да поставиш своето щастие в ръцете на някой друг.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0ea992fa1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Предположение:
Измъчвал се е да те вижда да страдаш така, знаейки че той не е човекът за теб и е пълен, лицемерен егоист?
Има някаква логика, може би... не се измъчвай не си струва, излизай с приятелки.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4f4216f87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мен като ме отсвириха, започнах да си повтарям думите от една песничка "имаш всичко на света, ала нямаш мен". Честна дума, това облекчаваше болката ми. Опитай, ако искаш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 81e3a8e23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Егото ти е голямо, съкровище. Защо си мислиш, че светът започва и завършва с теб, с твоите чувства, с твоята "любов" и т.н.? Какви са тези тежки думи - гняв, обиди, предателство? Това са симптоми на духовно незрелите хора... Все едно една кокошка да ти каже, че си я предала, задето си я заклала - е, "предала" си я, ама така се е налагало - за да живееш.

Всички сме прашинки във вятъра. Дали някоя от прашинките охка или ахка - все тая. На никой не му дреме!
По-скоро поработи върху светоусещането и върху душевното си равновесие. Никой за нищо не ти е длъжен, най-малкото пък да ти играе по гайдата.
Искаш ли само ти да определяш нещата - стоиш си сама и си ги определяш. Искаш ли да бъдеш с някого - никога не се знае...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58835e5120
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторката: Номер 9, не помага, но ти благодаря. Там е работата, че той се чувства добре, че не е с мен. А пак казвам - нито съм обсебваща, нито пък съм му висяла постоянно на главата. Насила хубост не става.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58835e5120
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Номер 10, вероятно си прав/права. Наистина трябва да поработя върху себе си. Да, не съм зряла, даже на моменти се улавям, че разсъждавам детински. Тъй че - благодаря ти, много точен и мъдър коментар, приемам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3000734592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз пък пеех на Руши "Всичко се връща".. Пробвай с нея ;)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6d9c10cd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Приеми, че това е израстването ти към твоята истинска, пълноценна и щастлива любов. Не би я разпознала, ако не минеш през неуспешните връзки.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7f5166b3fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Що пък обвинявате момата, че сама си е виновна. Хубаво знаела що за цвете е възлюбеният и, но откъде да знае че навсичко отгоре е некоректен. Работата е такава че сега авторката се дразни, че той говори простотии и глупости на търкалета и по неин адрес като някоя клюкарка и я кара да се срамува.

Той май се опитва да те прогони надалеч и затова така говори, ти пък на пък на пук на него му се ври още повече в очите и не говори а му показвай колко си щастлива, че си се отървала от него и манията му за величие..

И наеш ли къде ти е грешката-трябваше да му изядеш душичката както се казва, да види той че не е център на вселената, че както той иска и изисква ти също имаш желания и изисквания не по-малко важни от неговите. Тегли му майните на тази женска клюкарка в мъжки панталон

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ae5c286ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не виждам защо си му сърдита на него, а не на себе си. Човекът честно ти е казал какъв е още в началото, а ти не си обърнала внимание на думите му. Той ли е виновен за това? Да е обещал нещо, а после да се е отметнал? Да те е излъгал?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ae5c286ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много, много изкривяваш нещата. Мъжът е казал на общата ви приятелка как се чувства, а не е казал: Тя беше такава и такава. Приеми, че наистина му е било тежко - искала си от него нещо, което не може да ти даде и е виждал, че не може да те направи щастлива. Явно имаш някаква различна представа за себе си в тази връзка и не можеш да се примириш, че за него не си била такава, каквато ти се иска.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fcbe264f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   „Никога никой не ме е наранявал и обиждал така по време на връзка - да ме мотае, да не ми обръща внимание и т. н. “

Ами тогава и ти трябва да се чувстваш облекчена.
Иначе, добре е постъпил, щом е прекратил връзката и не бива да се обиждаш, че той не е бил щастлив с теб и не те е обичал истински.
Такъв е животът, не можеш да наложиш чувства у друг, само защото ти ги имаш към него.

Съветвам те да си гледаш живота, да си търсиш работа. Времето лекува. Спри да разпитваш за него, време е да живееш без него, щом си била толкова нещастна. Връзката е била и без това обречена. Бъди щастлива, че не те е размотавал повече.... иначе - какво искаш, да се беше преструвал и да беше останал с теб от съжаление и дълг ли?
Успех нататък - такъв е животът!
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58835e5120
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката: Да, зная, че трябва да започна да живея без него. Ясно ми е. Но е страшно трудно. Аз го обичам. Липсва ми смехът му, ароматът му, той ми липсва. Е, как да го превъзмогна?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b0eaf53fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, времето.... времето...
Не мисли за него, занимавай се с приятни и интересни неща, излизай с хора.
... ще се справиш!
Имай само търпение, времето ще излекува сърцето ти. Не се впускай само в нова връзка... чакай истинската и споделена любов
А.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58835e5120
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторката: И да искам, сега не мога да се впусна в друга връзка. Не желая, твърде боли, чак на моменти не мога да дишам. Задушавам се от болка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b0eaf53fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   ... Времето.... времето! Само то ще намали болката в сърцето! Смело, не стой вкъщи, а излез навън - красиво е, чудесно е... нахрани едно улично животно, вземи си един букет цветя или просто седни на една пейка с хубава книга - дишай! Ти си жива! Това е най-важното!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b5c61a3134
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Подкрепям А. Трябва да мине време, още е много прясно. Най вече, не стой сама. Излез с приятели, занимавай се с нещо. Не мисли за него, а ако мислиш за всеки път, когато се сещаш си повтаряй, че той е егоист и не може да ти даде любовта, която заслужаваш. Не го издигай, като мислиш за хубавите моменти, които сте имали, а напротив сещай се всеки път и за лошите такива. Поплачи си на някой романтичен филм и не забравяй да се сещаш, че той не е човека за теб. Вермето лекува, а и ти трябва друг мъж да измести мислите ти от този образ.

К.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker