Как да се преборя със себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се преборя със себе си?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 4773 пъти
Не знам откъде да започна, две години се опитвам да се откажа от този мъж, две години се боря със себе си и не мога да се справя едната от която ходихме а другата беше секс ...!

Искам го толкова много, зная, че не ме прави щастлива, плача, постоянно съм тъжна и отново и отново го искам! Сигурно съм се разделяла с него поне двадесет пъти – за по седмица най-много. Ако аз не го потърся, започва той, а в същото време ми обяснява, че нещата при него не са като при мен (с две думи не ме обича).

Той е своенравен, егоистичен и му е все тая дали аз страдам. Тези неща ги знам, виждам ги, и пак се връщам при него. Как да се преборя? Понякога си мисля, че съм мазохистка, що за идиот трябва да си да искаш някого, който ти показва всеки ден, че му е все тая за теб?
Трябва да се вземе в ръце, но как ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: b4e438c5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На колко години е?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b4e438c5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Твоето писмо все едно аз съм го писала. При мен е абсолютно същото, но аз съм с него от 1 година

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7034fd002b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като не те прави щастлива, обясни ми, какво дириш при него???
Прекъсни контакт с него, откачи се, стискай зъби първоначално, докато ти помине малко. Ще ти светне пред очите, ще си намериш приятел дето да ти е гот с него и така... то няма друго какво да се направи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 345a4270da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто бъди силна и кажи край. Когато ти хрумне отново да се видите си спомни как те е наранил и просто му откажи. Трябва малко воля. Къде ти е достойнството?! Научи се да обичаш себе си за да може и друг да те обича!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e2d1dfe10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Как ли, ами като се вземеш в ръце. Като вземеш решение.
Сама знаеш, няма нужда ние да ти го казваме: или приемаш ситуацията такава, каквато е /каквато я описваш/, или я отхвърляш, разделяш се с въпросния и всеки по пътя си.
Искам, но не мога - всъщност не го искаш. Луташ се и се бориш, и не вземаш решение. Вземи решение за себе си КАКВО ИСКАШ за себе си, и го направи.

Аз например не бих стояла с такъв не години, а...:( Не секс, не навиик и привързаност, НИЩО не може да ме накара веднъж като съм взела решение да се махна, да се връщам и тн. Но хората са различни. УСПЕХ желая на теб, и имай предвид, че ТИ решаваш нещата в твоя живот - ти, а не някой друг.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 21ebef01eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина има нещо егоистично в теб. Не е нормално да ти казва, че не те обича така както ти него, да виждаш, че е егоист, че те използва, че не му пука за тебе и пак да ходиш при него. Ще кажеш "любов", но под тази дума се разбира споделени чувства, а такива няма.

Според мен той ти е някаква фикс идея ,защото не ти е подвластен, като другите мъже. Ако беше някой влюбен хлапак, който прави всичко за да ти угажда, то нямаше изобщо да ти бъде така интересен. Нямаше да си така хлътнала. Той е непредсказум и ти търсиш начини за неговото спечелване, подсъзнателно това за да потвърди твоята "женскост" и желанието да се харесаш. Искаш да го спечелиш, заради себе си. Това ще е потвърждение за мнението, което имаш за себе си, ще бъде една победа. Потвърждение за твоята привлекателност, като жена и нуждата ти да бъдеш харесвана и обичана. Това е подсъзнателно, дори може да не го осъзнаваш. Рецептата е само една, да мислиш с главата, с разума, а не с чувствата. Ти ги знаеш нещата, но не искаш да ги приемеш.

К.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 884052dccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чувала ли си за "токсична' любов? Та ти си заложница на чужда воля. Щом не те обича, той бавно те унищожава. Може да е несъзнателно, но за теб е важно да се измъкнеш навреме. Явно по характер си мека и зависима жена, което не е проблем с един добронамерен и истински отдаден мъж. Спаси се, защото този може да те погуби, освен ако не направи най-доброто за теб-да те остави пръв.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3fbc52e063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ж29: Може би няма жена, на която да не й се е случвало. И тук идва мястото на Приятелите, онези истинските. Само те могат да те накарат да се погледнеш отстрани, да прозреш истината и д те надъхат да се вземеш в ръце. КАК ли?! - Направи си равносметка и вътрешно се мотивирай, че той не е единственият на този свят, че ти заслужаваш МНОГО по-добро отношение, уважение, любов и т.н. Започни да парвиш МНОГО социални контакти - по всякакъв повод и без повод. Излизай, срещай се с близки и далечни приятели, роднини, познати. Опитай се да попадаш на различни места, в различни компании, в различни обстановки.

Нелепо, но може би забавно ще ит бъде да се регистрираш в сайтове за запознанства. Води разговори, подвеждай, играй роли, забавлявай се, но внимателно отсявай стойностните хора. Колкото и да не ти се вярва, МНОГО самотни души "скитат" там. Възможно е да срещнеш Човека, да нараниш друг, теб да те възхваляват и нараняват. Не трябва да ти прави впечатление лошото отношение, а хората с които можеш да водиш наистина смислени, но не сексуални, разговори. Преценяй с кого можеш и си заслужава да се срещаш - за познанство, за приятелство, за забавление или за интимност.

Съумявай да поставяш граница при общуването, за да не навлизат прекалено в личното ти пространство, да не те нараняват и т.н. Разкривай се, но не изцяло!

Личен пример - 7 месеца разговори през Нета, без нито дума за секс и т.н. дадоха кураж на мъж да перкрати 2 год. връзка + 8 години брак + дете, да се срещне с мен и да установи, че аз съм голямата му любов. Сега живеем повече от прекрасно заедно, с МНОГО любов, в пълно единомислие и хармония. Предстои брак.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2b8b4f780a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като се заплеснеш по друг мъж, само така можеш да се избавиш от тази клетка..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 95426b88ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря ви милички от 2 седмици не се виждаме и чуваме към номер 2 той е на 19 аз на 17.. много ме ревнува и ме преследва а аз уж се прави на безчувствен и се занимава с още куп леки жени ... много сте мили благодаря ви .. Nicole :* (Авторката)

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 015197e632
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спасявай се възможно най- бързо... ще срещнеш друг, който ще ти покаже какво е да си обичана.Успех!

Doriana

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ef8e77bdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 8 ужасно си прав, браво за коментара;)аз съм напълно съгласна с теб, но не всеки има сили да се спре на време. и аз нямах и бях погубена, но за мои късмет успях да се изправя, и за това знам 4е си прав, но и 4е авторката няма да ни послу6а;)))))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b4d309ce31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Когато избереш да го обичаш без да му оттадваш енергията си.

Имаш си работя с така наречените енергойни вампири - те не са нещо странно, те са едни болни хора. равнодушие - това е твоят щит и пълна дистанция, той ще те търси, за да се зарежда с теб и енергията, не с любовта, той не я иска, той иска страданието - те се хранят именно с тежките енергии, с болните.

Измисли си някаква игра. Всеки обича да играе. Накарай го да те обикне, да се влюби в теб, накарай го да иска любовта ти - тогава можеш да му помогнеш, но не забравяй, че първо трябва да се научиш да не оттадаваш енергия. Никакви сълзи, страдание, обиди, ласкателства... просто бъди радостна от това, че сърцето ти е способно на обич.

Те са манипулатори - ще опитва по всякакъв начин - устискай и после той ще кротне, ще разбере, че не може да те пие. Когато това се случи или ще си намери друга жертва или ако е писано ще сте заедно и щастливи.
Успех!

Не се обсебвай - чети, слушай музика, разхождай се - не се обсебвай с него, а когато той те нарани с нещо кажи си наум - милият, не знае какво причинява така на себе си и се усмихни разбиращо, точно както на малките деца, когато направят беля или кажат нещо, с което не знаят, че щ т наренят - прощаваш им, деца са. В сърцата си всики сме деца - прости му и играй!

Но не се обсебвай! Бъди щастлива заради себе си и за това, което имаш и най-вече бъди благодарна на съдбата, че си срещнала някой, който да обичаш. Магията е да обичаш лошите, защото това е обич, която не съди по поведението, тя просто съществува..

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: db6231c31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте, на всички,

Към Авторката-

Дано скоро и бързо да те омагьоса някой, така става най - бързо и безболезнено, дори и да не се получи няма да страдаш толкова щото е било краткотрайно, но поне ще си избиеш онзи от главата.

Вариант 2
Сигурно има местенца у дома където никой не пипа само твои, но все пак ти отваряш често, по шкафове по стената, над леглото, на бюрото най ефикасно е на всякаде аз бях залепила чак на огледалото в банята и ватрешната страна на тоалетната. Смешно но работи. Написваш на кратко може и само с 2/3 думи някой от най гадните му номера, как те е унижил, какво ти е казал, а не е сваршил, какво те дразни най мн., как прави умишлено все едно и също, което си споделила че те обижда... и това с по едри букви на един лист А4 и копираш и раълепваш поне на няколко места които ти всеки ден гледаш и едно под взъглавницата и четеш и гледаш и когато и да звънне само поглеждаш листа и неподдаваш и го отрязваш без да посочваш причини само каазваш с равен тон нежно НЕ ЖЕЛАЯ ДА ТЕ ВИЖДАМ СЕГА, НЯМА СМИСЪЛ, МОЛЯТЕ, НЕ, НЕ, НЕ ЖЕЛАЯ, НЕ, НЕ, даже не слушаш какво ти говори. Той ще е шах... и мат след няколко обаждания. За да ти стане и на теб леко на душата, НЕ викай, не спори с равен тон и учтово- не желая СЕГА. Оня недорасъл еблю... ще си бие главата и ще звани пак и пак ще му писне ще направи пауза и пак ще звани щото не те познава такава. И до няколко дни, седмица ще ходи като муха без глава. ПРОБВАЙЙЙЙЙЙЙЙ /ПЛАНА РАБОТИ.

Антарес 31г

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d7f0a69246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14, тя вече е обсебена, и не и достига сила да излезе от това.
Наистина такива типове се лепнат за някой и му пият кръвчицата и енергията.
Мисля, че няма начин тя да се откопчи емоционално от него, докато не прекрати всякакви контакти..., но това си е нейното решение.

Към авторката: ние сме тук безпристрастни наблюдатели, които гледат отстрани, а отстрани се вижда това, което ти не виждаш, като си вътре в ситуацията. Затова се надявам да сме помогнали... :)... но това, което казваш, че те ревнува и преследва, и се занимава с леки жени... какво правиш изобщо с тоя, бягай надалеч.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 95426b88ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря още веднъж не пожелавам на никой да е на моето място и да се подиграват с чувствата му, но нищо аз се радвам че така стана, все пак лошите нещо ме правят по добър човек... благодаря за отделеното време наистина ми помогнахте, чувствам се по сигурна в себе си и по положително настроена... Kiss :* (Авторката )

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: baa196e0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Стокхолмски синдром-жертвата не може без мъчителя-психическа зависимост! Това е някаква глупава цел, ти го съзнаваш. Значи си почти спасена! Хванала си се за идеята да си с него въпреки всичко и я следваш.

Унищожавайки се! Други цели нямаш ли? Стани мълчалива и загадъчна, игнорирай опипите му да разбере какво ти е-сигурно ще те попита. Тогава може да разбере, че ще те загуби и ще се промени. А ако не го направи-значи те е прежалил. Не плачи за някои, който не плаче за теб!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8ba7b4480f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Вселената е безкрайна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8ba7b4480f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не знам отговора, но смятам че е редно да се огледаш. Ако видиш че нещо не ти е наред е време да се стегнеш. Потърси майка си. За всеки случай тя те обича и никога не би се отказала от теб. Постой с нея колкото е нужно ако е нужно стой с години. Някой рани зарастват бавно. Второ по принцип психолозите лекуват раните душевни с противопоставяне на проблема. Не го избягвай застани срещу него и се бори. Борба до край.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker