Заслужават ли си връзките? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужават ли си връзките?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1123 пъти
Имам тъп въпрос към обвързаните.
Защо сте във връзка?
Какъв е смисъла да се обвързвам при положение, че всички връзки завършват по един и същ начин.
В началото си интересен, след това не чак толкова, а накрая се появява някой/я нов/а колега/жка и си чао.
Смятате ли, че човекът до вас оценява нещата, които правите за него? Изобщо има ли любов или в действителност всичко е само интереси?
Не виждам смисъл да инвестирам време и усилия в човек, който най-вероятно рано или късно ще си тръгне, или ще ми изневери, защото вече му е скучно с мен. Защо да се мъча да угаждам на нечии чужди капризи при положение, че това няма да се оцени по никакъв начин? Ако е от значение мъж на 20 съм и по мое мнение и наблюдения, повечето обвързани хора (и от 2та пола), като че ли го правят просто от задължение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: d5994bf61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Напълно съм съгласна с написаното.
Идеята е да си знаеш, че няма нищо вечно, че хората са непостоянни и всеки момент партньорът ти може да се фръцне и да си отиде. Ти самият включително. Има много редки случаи, в които и двамата са отдадени един на друг и се стараят за връзката си... наистина съществува онази любов от филмите, но е една на милион.
Та просто имаш предвид всичко това и действаш без много надежди или си стоиш сам.
Иначе има голям натиск да си във връзка или успешен с другия пол - обществен, личен, всякакъв. Хората сме социални животни все пак, имаме инстинкти за възпроизвеждане (влюбване демек) и е нормално да искаме партньор. Уви, не сме моногамни животни по природа и затова ни е толкова трудно да съхраним отношенията си.
Лично за мен негативите от една връзка са много повече от позитивите, но за повечето хора е обратното и това е нормално.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 66983db887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Правилно мислиш. Бъди сам, разбира се, не винаги е ок, но по-добре сам. Поне за мен е така, усети как е при теб.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: efec7e320e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защото хората имат такива потребности, и не е нужно да бъдат оценявани усилията им! Истинската любов не е в оценяването, а в даването без да имаш желание да получиш нещо насреща! Получаването идва отвътре под формата на хубави чувства, когато се прави с желание.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2683f9ec8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Няма никакви "втори половинки". Има просто отрязък от време, където на нас ни е хубаво с някого. Три минути. Два дена. Пет години. Цял живот.
А. П. Чехов.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 94df10a947
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ми..аз съм обвързан вече 14 години. При това с брак. И не, не ми е омръзвало никога. Разбира се, като всяка връзка между хора, и бракът си има трудни моменти.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f49c812851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много си млад още и нормално, във вашата възраст сте още на проучване, проба- грешка т.н Рядко около тази възраст може да се получи връзка, която да прерасне във времето в любящо семейство "докато смъртта ви раздели".
17 г сме заедно с мъжът ми. Беше разпознаване от пръв поглед. Когато обичаш (говоря за любов, а не егоистичното чувство за притежание на другият...с времето ще се научиш да правиш разлика) не е "ухажване на капчици на другият" а правиш неща за другият с удоволствие и любов. Радостта на момичето което ще обичаш, ще радва теб много повече, блясъка в очите и, топла милувка, спонтанна целувка, такива нешица ще топлят душата ти.
Повечето хора сме минали, някои са, а други ще бъдат в разочароващи, дори токсични връзки. Шарен свят, хора всякакви, понякога ни подвежда собствената наивност, друг път арогантна сигурност, че можем да променяме нрав, слабости или дори да смачкваме други адаптирайки ги към собствени нужди, и всичко това прикрито зад "ама аз толкова много го/я обичам и за това" - не, не е любов Това!
Питаш защо сме във връзка.
Мога без него. И той може без мен. Ако смятаме, че поотделно или с други ще бъдем по- щастливи, никой от двамата няма да попречи на другият. Но искаме да сме заедно, Всеки от двамата е точно онази частица за другият, която те прави завършен човек, по-добър, по- любвеовилен, по...някак по- красив е животът когато сме заедно, по- хубаво е когато се гушнем, когато мечтаем заедно и когато постигаме мечтани неща заедно.
За тези години имаше и период в който минахме през ада...той се опитваше да прекрати тогава отношения с мен защото смяташе, че без него ще съм по- добре и не трябва да ме завлича. Бях категорична, че ще се разделим когато заедно излезем от дъното, но няма да го оставя сам и няма право да решава вместо мен или да ми отнема правото да реша аз дали искам да бъда до него или не. Имали сме и още имаме прекрасни преживявания, още мечтаеш заедно, имаме нови планове за поне следващите пет години.
Запомни нещо много важно- без доверие и уважение към личността на другият- НЯМА любов! Има егоизъм, егоцентризъм, нарцисизъм, но не любов!
Да, връзките си заслужават когато си с правилният човек!
Да обичаш и да си обичан, не "много" обичан, а правилно...истински!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ea5a4c4832
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ами няма да си вечно на 20. Умението да поддържаш една връзка се учи като всичко останало - с практика. Като станеш на 40 и нямаш и една връзка повече от месец, пък ти се доиска семейство, ще е твърде късно. А и жените говорят... Ще ти се носи слава.
Ти си знаеш. Така или иначе нещата отиват на зле в световен мащаб, тъй че който оцелее, оцелее.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5825216a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За 7 години не сме си омръзнали. Напротив. Обичаме се много. Още съм влюбена и загубена както в първия ни ден ден заедно. Грижи се за мен. Да не ми липсва нищо. Много ласки, много нежност. Готви, пере, чисти, глади. Аз също. Споделяме си задълженията. Никой не се е грижил така за мен. И аз се грижа за него когато е болен или има проблеми. Очи за други нямам. По-възрастен е доста от мен. Ако си отиде по рано от мен как ще живея, други притеснения нямам. Имаме си пълно доверие. Колко по-добре да чвам "добро утро бейби", "лека нощ бейби". И да заспивам спокойно в ръцете му. Не е приятно човек да е сам и самотен. Живота си давам за любимия човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker