Сродни души - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сродни души
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4660 пъти
Как смятате-коя е истинската любов-този човек с когото съдбата ви събира по всякакъв начин или човека, когото истински обичате? Знам, че въпроса ми е глупав, но вие кого бихте избрали? Бихте ли се доверили на съдбата???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 88e3769979
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Здравей. По въпросът ти.
Зависи как ме е събрала съдбата с този човек.
Хората сме може би, най-сложните и странни същества в вселената. Точно заради това, взаимоотношенията между тях, са най-трудни и сложни. Ние обичаме, мразим, искаме, нуждаем се, търсим, понякога отбягваме или забравяме любовта към дадени хора. Понякога не оценяваме тези, които са до нас, оценяваме ги, когато си отидат. Тогава обаче е късно. Първо ще ти кажа, какво значи любовта за мен, и защо моята любов, остана чиста и вярна, макар и несподелена.

Любовта има много лица. Любовта се изразява в това, да обичаш домашния любиец, да обичаш цветята, да обичаш пържени картофки, да обичаш родителите си и прочие и прочие.. всичко това е любов, позитивно чувство, което ни кара да се чувстваме добре, и да ни е грижа за някого или нещо.

Много често обаче, обичаме, или казваме,че обичаме "неправилния" човек. Защо се получава така? Никой не може да каже със сигурност.. може би в такива моменти важи поговорката "Късметът чука един път на вратата, но другият човек, не може да оцени това което му даваме. Тогава ние оставаме разочаровани и с разбити сърца.

Хората са на първо място социални същества. Те се нуждаят от подкрепа и любов. И винаги я търсят, макар и инстиквитно. Приятелската прегръдка, също е породена от любов или липса на такава. Идеята е, че няма как да разберем какво всъщност е любовта.

Аз смятам, че истинската неповторима и чиста любов, е тази към когото наистина чувствата са чисти. Тази любов е вечна. Тя остава независимо времето или границите. Защото не познава разтоянието. Това е според мен, чистата любов.

Но човек, сам избира с кого да прекара старините си нали?
Така, че понякога човек се доверява на сърцето, понякога се доверява на съдбата, тогава му остава само едно, да изчака малко време, любовта със времето или ще се зароди между двамата, или не.
Аз лично се доверих на съдбата. И тя мисля, че направи всичко възможно, за да ни раздели, само мога да гадая, дали е било за добро или за лошо.

Опитах се да ти отговоря малсимално кратко и ясно, но това трудно може да стане.
За това ти сам/сама трябва да прецениш на какво да се довериш, на сърцето си или на съдбата. При всички случай, разочарованието и болката са еднакви, ако любовта се провали.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c48b17baeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма такова нещо като "истинска любов" - любовта е умение, като всички останали, и с времето се развива, като има много нива.

Сродна душа може да бъде само човек, с който съдбата те среща постоянно, независимо от волята ти, и с когото можеш да имаш комуникация без никакви усилия от твоя/негова страна.

"Човека, когото истински обичате" - хех, всяко нещо е до време, и до изчерпване на потенциала. Ще обичаш много пъти и всеки път ще е все по-"истински". Различните нива на обичането са като различните нива на осъзнаването - какво представляваш всъщност ти, какво представляват останалите, как сте свързани, каква е идеята на Мирозданието...

Когото и да избереш, все ще научиш нещо и ще натрупаш някакъв практически опит. А това, всъщност, е най-важното.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b0e75d8c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съдбата ви събира с кого ли не, но с кого ще се събереш - избираш сам. Ако разпознаеш истинската любов, събери се с нея. Ако обаче се появи по-късно нова любов, не бързай да я характеризираш като истинска. Тя просто е свежа. Някои се осмеляват да заменят настоящия си брак с нов и аз мисля - откриват, как след година две отново са на стария хал. Така че, ако си вече семеен, не прави грешните стъпки. Дошла е нова любов, съхрани я, колкото ти е дадено да я имаш, радвай й се и я пази, само не наранявай чвека, с когото живееш. Трябва просто да си умен и тогава ще има повече от една истинска любов. Никога нищо не е последно в живота, да знаеш...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53ef63205b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Аз се доверих на съдбата. С човека с когото се обичахме много пробвахме да сключиме брак точно 3 пъти. И трите пъти нещо ставаше после той замина по работа и така. Остави ме за няколко години сама. През това време без да търся или да мисля за друг мъж срещнах човека с когото съм сега. Обичам го повече от всичко на света и разбрах че с първият съм се лъгала била съм заслепена мислела съм че го обичам. Незнам какъв е твоят случай но те съветвам-дай си време-то помага най-много.. успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cbba853ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Извинявай, но както сам/а казваш- въпросът наистина е глупав. Правилно е да си с човека, който сърцето и разумът иска. Съдба и дрън, дрън.... са глупости!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eac4606aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Този, който сърцето и душата ти (на кратко ти) желаеш най-много.

-Death_Blade

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 575239c428
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз се питах същото наскоро. Според мен истинската любов е тази, която идва дълбоко от теб. Дори несподелена, тя е истинска, за теб самата, чувстваш я толкова силно, толкова близко. А случайността без тази тръпка не мисля, че е любов.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 066ffd7ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Да бих се доверила на съдбата;)))))събра ме с 4овек, които бях сигурна че не искам да виждам никога, и когото мразех ужасно много, и то не защото ме е наранил или пък съм била влюбена в него, просто от първия път когато го видях останах с много лошо мнение за него, и ми стана много противен, но ето срещнахме се 5 години по късно, 5 месеца след това бяхме женени, а сега е и баща на детето ми и го обожавам;)това ако не е съдба...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4f735c84d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Истинската любов е с този готов за теб да се промени. Ако съдбата се опитва да те събере с някой, дай възможност, и ще разбереш коя е истинската любов. Със сродната душа, взаймно ще се усещате, търсите, мислите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: accbfe0852
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж29: Съгласна съм с всички до тук, но ще споделя, че през моя кратък, но пренаситен житейски път установих, че... Винаги лудо влюбена съм била в неподходящия човек. Установих, че Съдбата ме събира с НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ, най-любвеобвилния, най-всеотдайния и т.н. във всеки един момент от живота ми, а аз все съм гледала към друг и съм пропускала избора на Съдбата. Изпаднах в дупка, в безразличие, в ненавист към мъжкото съсловие и ... Съдбата отново си каза думата. Но както винаги, тя ти поднася това, което най-малко очакваш или което до момента си ненавиждал. Въпросът е да го видиш с "други" очи.
Примери житейски - МНОГО.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 34d796800f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Благодаря за страхотните отговори! ;)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 50a1c816ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Послушай сърцето си, то никога не лъже

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 30c8adfc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Опитай и с двамата, и ще разбереш.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ffcd274724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Жалко, ако зависим от съдбата! Не си марионетка, а жив човек и бъди с този, който обичаш! Понякога съдбата се шегува!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3ca43c237f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Не вярвам в съдбата, вярвам в свободната воля на човека и в това, че от нас зависи всичко.
Видях преди много години днешният ми мъж и.... беше любов от пръв поглед. И двамата минахме през иглени учи, за да сме заедно, но сме. Това не е съдба, а ОСЪЗНАТО действие. Който се обича, ще намери начин да е заедно. Няма съдба - всичко зависи от нас самите. Аз послушах сърцето си и не съжалявам.
А.

.... а на хората, които мислят, че съдбата ги била събрала с еди кой си, нека се замислят за своите си действия, подпомогнали тази „съдба“, както и за ролята на собствения си и осъзнат избор да бъдат с този човек. За каква „съдба“ може да става дума тук?

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a2efc5003d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Истинското в любовта ни спохожда щом спрем да мислим и се оставим на действието. Любовта която ще изберем, не е зависела само от нашата осъзнатост. Всички сме малко или много съзнаващи, и взаимно се движим към целите на неизвестното. И когато пътища се пресекът, това е съдба. Незнайното, извън съзнанието ни, е съдба, свързана и със съзнанията на всички други. Сродните души се стремят една към друга, живота им се преплита, пътища пресичат, защото усещат, че си принадлежат. Ако наистина се оставиш на сърцето, да те води, ще бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9fef83e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Рут 4:14 "И жените казаха на Ноемин: Благословен Господ, Който днес не те остави без сродник; нека бъде прочуто Името Му в Израиля. "

Който вярва, значи живее!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker