Приятелката ми е от ромски произход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми е от ромски произход
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1982 пъти
Наскоро бях пуснал тема, че нямам приятели.. Вече имам 2 човека с които да излизам, но се запознах и с едно момиче, което ми предложи да сме гаджета.
Приех. Все пак се надявах да изплувам от тази каша.
Бях споменал, че си имам собствен бизнес и познавам много хора, които са израстнали в обществото, разбира се заради бизнес цели.
Излизах с нея на кафе, но собственика на кафето ме познава и след като си тръгнах, няколко часа след това, получиш съобщение от него, че момичето с което съм е от ромски произход. И аз първо сметнах, че е, но проверих снимките и във Фейсбук, родители и са бели хора, българи. Точно за това и писах, приех да сме заедно.
Оказа се, че тя е от ромски произход, осиновена.
Готин човек е и се разбираме супер.
Въпроса ми е, срамно ли е, че аз съм бял, а тя е мургава, защото ми е приятно в компанията и, но как биха реагирали другите?
Какво да правя и как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: b72c83c4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   От какво да те е срам? Момичето нали е добро и се разбирате.

Ако толкова ти дреме какво мислят другите цял живот ще живееш в затвор оплетен от думите на хора от които всъщност нищо не зависи.

Освен това ,ако имате деца има по-голяма вероятност да са здрави заради генетичното разнообразие от една страна и от друга заради това ,че ромите живеят по-близо до условия на естествен подбор.

Взимай си момата , обичайте се и да не ти дреме. Ако я зарежеш заради такава глупост значи си някакъв малодушен nymьо ,който заслужава да си умре сам.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: accccdd776
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Като мъж, да задаваш подобни въпроси показва безгръначност. Интересуваш се от чуждото мнение и удобрение, което е женска черта. Каквото и да избереш, трябва да си е твой избор и да се придържаш към него. Лично аз съм на мнение, че всички хора са животни, и разликата е социалният фактор, в какво семейство са израстнали, как са възпитани и дали е станало хора от тях. Циганията за мен не е до цвета на кожата...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58c2fc0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Нямам нищо против циганите, а циганията. И въпреки това не бих взел циганка, точно защото хората масово ще подмятат. Не искам да усещам злобни или ехидни погледи на улицата. Това колкото и гьонсурат да си, в един момент започва да тежи. Сега тук ще ти кажат колко си прост, но в същото време знаем какви са коментарите за смесените бракове. На коментиращите им е лесно - ще ти дадат акъл (то даващи акъл да искаш), ще се направят на много умни и точни на твой гръб, ама ти цял живот ще търпиш коментари и погледни, нали?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58c2fc0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   И да добавя - сега всички ще се парвят на толерантни и ще упрекват автора. Обаче я си помислете за миг, ако жена пишеше същото за циганин, ако ще и да е професор по кардио хирургия. Дали коментарите щяха да са все така толерантни, а не "как може, предателка, с циганин, децата ви ще са крадци"?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: adea2dd534
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз не бих се занимавала на твое място. Дори и да е израснала в бяло семейство, циганинът си е циганин. Това няма как да се изкорени, на тях им е в кръвта да правят золуми.Отделно, че миришат...

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8c1158a7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Виж, не е важен произходът. Наистина не е , особено в твоя случай.
В крайна сметка момичето е израснало далеч от циганските гета и манталитет.
Дори според мен точно, защото е с такъв произход, тя ще се старае да бъде повече от другите и ще има желание да се докаже като добър човек, т.е. е далеч по-ценна от случайните кифли по кафетата.

Не я отсвирвай само, защото е циганка, това би била много глупава постъпка. Ако късаш с хората само заради мнението на другите, а не заради своето собствено, просто не виждам как ще успееш да изградиш здрави отношения.
Винаги, всеки човек си има някакви недостатъци и винаги хората ще ти говорят разни неща.

Правилната постъпка в твоя случай би била да се застъпиш за своето момиче и да кажеш "Преди всичко е българка и е свястно момиче, затова ще те помоля да се отнасяш към нея с уважение". Докато не ти покаже с нещо сериозно, че не си заслужава, няма смисъл да прекратиш контакт.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa2b914b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   По-добре циганка, отколкото нищо и да си самотен цял живот...
А от коментари и погледи никой не е умрял.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58c2fc0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   7, т.е. за теб алтернативите са или с циганката, или сам. Други алтернативи няма. А от коментари никой не е умрял, но и не са приятни и не виждам защо човек да си го причинява, като може и да не си го и просто да си хване някоя от неговата черга. Нима циганката е единствената жена, с която може да се чувства добре? Едва ли. Няма незаменими хора, че толкова да си опрял до цигнака.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bf1fe69ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 2, не съм много съгласен с теб. Ще опиша истински случай, но първо да кажа за това че кръвта вода не става. Наши съседи си осиновиха момиченце на няколко месеца. Имахме подозрения че е от ромски произход, но никой не го казваше публично. Това дете израсна пред очите ми. Гледаха го като принцеса. Съседката е учителка, и на 4 или 5 години го беше научила да пише и чете. Възпитанието и умственото му развитие беше с години напред от съучениците му. Никога не беше общувала с роми. В девети клас обаче това дете тотално се промени. Заяви че не иска да учи повече и че си има приятел и ще се женят. И тук най интересното се оказа че приятеля и е циганин, и то от тези с нисък соц. статус. Нещата нататък имаха драматични развития, но всичко сега е добре. Учи последна година право в чужбина, има си приятел чужденец и може би ще остане там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58c2fc0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, викаш, циганскто в нея си е казало думата въпреки доброто възпитание и среда. Абе възможно е. Човек не трябва да си прави изводи само по един случай, но все пак си струва да се замисли, че да има поне правилни очаквания.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 952445d8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе ония ден видях мъж с 2 деца, казваха му татко, явно са си негови. Обаче не бяха негърчета и мулатчета, а си бяха баш циганета. Най вероятно жена му е ромка. Някакси не ми направи грам добро впечатление. Може и да са осиновени де, не мога да знам.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4ba9a3171e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 4, абсолютно в десетката ти е коментарът! Мъжът може да си доведе каквато си иска, на него всичко му е простено. Я ги виж тука, много са ''толерантни'', голяма работа, не можело да се съди по произхода й, дрън-дрън, ама ако е обратната ситуация, само жената е най-крива и гадна на света.
Иначе тия глупости, че нямало значение произходът, не са верни.
Произходът винаги има значение. За огромно съжаление.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ea4794ee1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз съм чисто бяла българка,а мъжа ми беше мургав българин.Децата ни са мургави и двамата,но пък са красиви като капки,и приличат изцяло на баща си.Когато има любов и разбирателство,Няма значение кой какъв е....

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7ca62c5df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   България е Бананова република и тука хората са силно ксенофобски настроени - един от признаците на изостанала държава. Само погледни Копейкин - типичен примат от Планетата на маймуните, онзи главния им.

БГ не заслужава да е развита държава, защото високият стандарт носи със себе си неминуемо и чужденци от цял свят и всякакви раси, голяма част от които трябва да бъдат социално интегрирани. Ние циганите не можем да интегрираме камо ли други нации и раси. Я виж колко сме злобни към украинците - хората бягат от война, ние им забиваме кирки по колите и ги хулим, че получавали евро помощи.
Изостнало блато е БГ и ще емигрирам от него до няколко месеца. Умният българин е емигриралият такъв на Запад.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fb54ad98a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В обкръжението ми, в добри интелигентни семейство, вече има 4 осиновени ромчета. Едната е тинейджърка и тормози осиновителката си. Другите са малки още. Така, че ще виждаме все повече случаи и мисля, е трябва да се научим да ги приемаме нормално. Да си го кажем направо, във всеки етнос има боклуци, не случайно има и израз white trash.
Обаче, трябва да си готов за много расизъм.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 391d168522
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не виждам причина за притеснение,при положение че момичето ти харесва дали е ромка или не не смятам че има някакъв проблем

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e9957efeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Аз съм против. По принцип. Асо всички се мешаха, нямаше да я има България и българското толкова векове. Да, сега хората имат повече котакти, пътуват, но нека да си го кажем - за българите най-добри са - българите. Винаги има изключения, но те затова са си изключения. Тоест винаги можеш да нацелиш шестица от тотото по принцип, но на практика % клони към 1.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d616ab0381
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравей. Аз също съм мургава и съм осиновена. Да, най-вероятно имам нещо ромско в кръвта си, но това за мен няма значение. Дори не знам този език, нямам нищо общо с тази нация. Родителите ми са бели, цял живот говоря български, събирам се с българи, говоря и английски на добро ниво, грамотна съм, не слушам чалга, скоро завършвам висше образование .. Какво място има тук, че съм мургава? :D Партньорите ми до момента винаги са били българи. Та така и с твоето момиче. Какво значение има, дори да е ромка - ако момичето е подържано, умно, има сериозни намерения към теб и ти също я харесваш, какво те спира? Мнението на хората? Дръж се мъжки и се дръж за избора си. Ако мнението на хората е по-важно за теб, то тогава не я заслужаваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 81d9b0e651
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   18 ами не е така. На мен ми е по-интересно да ми разказват как живеят в техните държави, от чужденките мога да науча нещо. Какво ще науча ако се хвана с българка, па макар и от друг град? Какво ме интересува какво е в нейния роден град, като вероятни и там ядат таратор и същите неща, с които съм израстнал, няма тръпка, разбираш ли? Вече с циганките може и така да е, защото те имат малко или много подобни традиции на нашите, а и тя е възпитана от българи.

На мен ми е интересно когато някой шведка разказва как живеят при тях и колко са независими, но въпреки това ги сразявам с романтиката си. На първа среща винаги плащам, което за тях е ОК, макар, че при тях май си делят сметката, но не я карам да готви, чисти и т.н. Не съм от мъжете, които ще карат жената да им слугува и не обичам да ми се мусят и правят на недостъпни, затова предпочитам чужденки, те само идват при мен и флиртуват.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d158128df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Човек живей си живота, какво те вълнува мнението на другите относно твоя, повтарям Твоя личен живот. Майната им на другите нека си хейтят за тяхна сметка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 37a3cada63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   15 - Може да се интегрира само такъв, който сам иска да се интегрира и полага усилия за това. Насила може да вземеш, но не можеш да дадеш- стара истина. 90% , че и повече от нашите цигани искат да си останат в циганията си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 37a3cada63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   А бе ти да се жениш ли си тръгнал за нея? Не задълбавай много, гледай по-лежерно, походете си, докато ви е хубаво и интересно, като спрете да се кефите, всеки по пътя си.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1baf426d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Проблемът при циганите е циганското възпитание, не расата сама по себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: dfb7722cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не е добре това. Не ги слушай разни безгръбначни коментари на новоизлюпени брийлери. Били малко на запад и понеже в тамошния кенеф повечето първосигнални облъчени индиви го приемат за нормално дай и те. Нямаш бъдеще с циганка.
Търси си бяла жема като теб!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5eab2583da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Нали си мъж, на тебе всичко ти е позволено. Ако беше жена, която ходи с някакъв от ромски произход, тука щеше да те наричат лека жена, безмозъчна, глупачка и всякакви други обидни квалификации. Ти обаче можеш да си го... за**раш навсякъде и няма никакво значение тя ква е, нали така? Тези, дето ти викат кво ти пука, после ще ти гледат сеира.
Но общественото мнение ще плюе нея, тебе ще те оправдават, щото не си жена.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 58c2fc0455
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Като дете от смесен брак ти казвам, остави подмятанията на чуждите хора, ами знаеш ли с какви трудности ще се сблъскате със собствените си родители и роднини? Ще има драми, откази от родистелство и гонене от вкъщи дори може да има, убеждаване, че не сте един за друг, цупене, дълги отегчителни и назидателни разговори, неговорене с месеци и дори години. Дори нищо да не ти кажат, за да не наранят чувствата ти, винаги ще го усещаш. Повярвай ми, не искаш да си причиняваш това. Остави, дето за дълго ще си влошиш отношенията с близките си, ами в теб ще остане едно такова чувство, че нещо в теб се е пречупило и че някак нямаш подкрепата на собствените си близки. Дори след време да се сдобрите, в теб ще има нещо пречупено. Ако смяташ, че си заслужава...

Отделно вероятно ще имаш расисти сред приятели, колеги и няма да смееш да я показваш пред тях и все трябва да се съобразяваш, като излизате семейно и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 78f4f9c4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   По принцип и аз съм привърженик на идеята, че не е хубаво българи да се смесваме с небългари, но и (противоречиво) съм на мнението, че щом с това момиче се чувстваш добре, защото да не тръгнеш с него? За да върви една връзка, е много важно да попаднеш на максимално подходящ човек за това, с който имате идентични ценности и сходни виждания. Вероятно знаеш тези неща по- добре от мен, а и тя е осиновена и израснала в българско семейство, следователно има българско самосъзнание. Това, че е мургава има най- малкото значение според мен. Ако я обичаш, няма да ти пука за това, пък за приятелите... тези, които са ти истински приятели, ще ти останат приятели, заради самият теб, а не заради нея. Те няма да са във връзка с това момиче, а ти. Същото важи и за родителите ти. За съжаление, много "приятели" и родители се намесват в личните отношенията на приятелите/ децата си, дори когато не е нужно. Ако тя не ти изневерява, не те товари, не мрънка за глупости и можеш да разчиташ на нея, какъв е проблемът и защо някой да се намесва, когато сте щастливи и ви върви? Да, не можеш да пренебрегнеш напълно мнението на околните, но и не можеш да живееш за него.
Ако тя наистина е качествен човек, мисля че просто ще трябва време, докато и околните се убедят в това.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8ac86fb0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Какво да ти кажа... Циганските винаги са ми били слабост. Първата ми целувка беше с циганка, първото ми гадже беше циганка, първият секс пак беше с циганка. Доста от гаджета та ми бяха цигански и това никак не ме притесняваш, нито пък се крие, въпреки, че на някои от далече им личеше какв им е етноса. Обаче, винаги има едно ОБАЧЕ. С времето разбрах, че начина на живот, на мислене е толкова различен от нашия, че и дума не може да става за съвместен живот, семейство, деца и. н.
Така че... задоволява си нагона с нея, излиза с нея щом ти е приятно с нея, но не си мисли за нещо по-сериозно с нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker