Излизам с турчин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Излизам с турчин
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1954 пъти
В момента специализирам нефрология и се запознах с друг специализант. Още в началото ми направи впечатление, че е много възпитан, интелигентен и изклчително алтруистичен. Хем скромен, хем уверен. Някак не беше като другите и го усетих, че е различен. Излъчването му е друго - на здраво стъпил на земята и зрял и мъдър за възрастта си и в същото време приятно забавен с изтънчено чувство за хумор винаги на място. С него просто не усещаш как минава времето, а и можеш да научиш много неща, както за работата, така и за живота. В течение на времето се опознахме по-добре и разбрах на какво се дължи това. Просто баща му е починал млад и майка му е имала големи трудности да го отгледа в бедност. Тя се е зарекла да не остави сина си да живее труден селски живот като нея и е отделяла от залъка си, както се казва, за да сбъдне мечтата си сина ѝ да се изучи. През деветте кръга на ада е минал, за да стигне до тук и знае цената на всичко и истинския живот.

Имаше странна връзка между нас още от начало и я усещахме взаимно. От 2-3 месеца излизаме вече официално и сега разбирам, че е бил турчин. Той е с българско име и по нищо не му личи. Няма нищо общо с типичните консервативни турци, нито е религиозен, нито нищо. Честно казано се чувствам много добре и защитена в компанията му. Всеки път ме впечатлява с нещо ново и се убеждам, че това е мъжа за мен. Проблемът е, че нашите не са в голям възторг от малцинствата като цяло и вероятно няма да реагират много добре. А на мен много ми се иска нещата да станат сериозни и да продължим така. Не знам дали и в някой момента, няма да се получат културни различия, които да ни пречат. Но в едно съм сигурна - искам го този човек за себе си. Само че ако се наложи да избирам между него и нашите, няма да ми е много приятно.

Откакто разбрах, за това мисля, а и все още съм в шок, защото не го очаквах. Притесняват ме много неща, много въпроси изникват в мен. Хем го искам, хем се притеснявам от реакцията на нашите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: fe9d67fc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ами да приеме християнството и го взимай. Хем така ще го провериш доколко не е религиозен наистина, а също и доколко точно си му важна ти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d35f3f4175
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Още като прочетох "неФрология", разбрах, че е некадърно скалъпена измишльотина провокация.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1a9c8072c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   до 2

https://bg.wikipedia.org/wiki/Нефрология

Да не се бърка с неВрология. Доста си неграмотен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1ea45a6a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Хаха номер 2 изкърти с тъпотията си. Доста се посмях. Дори не е чувал завалията, че има и клон в медицината неФрология, която се занимава с бъбреците.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 898866f7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Уж умно момиче, лекар. Не, че лекарите сме цветя за мирисане, разбира се. Нямате идея какви малоумници завършиха, взеха специалност и практикуват. Както и да е...

Момиче, проблем имаш само ти. Никой друг - нито родителите ти, нито обществото, нито момчето. Ти. Самият факт, че произходът на приятелят ти те притеснява до степен такава, че да го споделяш тук, е доста показателен. Искрено се надявам приятелят ти да чете този сайт. Ама искрено.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 22f700c3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке не ти ли е време да осъзнаеш че твоят живот си е твой а вашите има техни животи. Изборите в твоя живот трябва да правиш сама и да си понасяш последствията от собствените избори които си взела.
Така описания млад мъж го одобрявам, но мнението на другите не трябва да ти влияе. Родителите ти няма да живеят с него че да им е проблем какъв бил. А щом той е с българско име, вероятно няма да държи децата ви да носят мюсюлмански имена. Колко да са ви големи културните различия, той е живял и отраснал в българия, не сте много религиозни за да ви раздели религията, ще имате подобна професия, която ви сближава, затова подкрепям.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 36a2271961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От написаното според мин още не си се дистанцирала отпвашите, вероятно си и финансово зависима или поне частично финансово зависима.Не мисли за вашите ти ще живееш спмъжа до себе си не вашите или ще вземеш някой, който ти не харесваш, за да угодиш на родителите си - така правят децата.
И дори и да има разлики говорите и правите компромиси. Той е отгледан от жена, това означава че има модел в сойто жената взима много от решенията.
Не дей забравя, че той не стои да се жалва из интернет, че майка му евентуално няма да те хареса, а възродителния процес е доста след османското иго. Мероятно майка му е имала и друго име.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ab14871c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   С българско име, ама турчин... според мене не е турчин, а п*омак.
Те, обаче, са си много религиозни. Познавам сред тях българеещи се п*маци, които се казват например Васил, Николай и т.н. български имена, обаче... като дойде време за погребение на техен близък, викат ходжата.
Или като има разните байрями, празнуват ги. За тях името е просто да ги приемат по-добре в българска среда. Иначе са си ислямисти.
Аз обичам човек, който е с 2 български християнски имена; но фамилията е помашка и са мюсюлмани. Какво да те посъветвам...
не искам Господ да ме накзва, че имам чувства към такива, към ислямисти. Затова се самонаказвам. И те съветвам да се откажеш от него.
Повярвай ми, ще трябва да избереш между него и родителите си.
Любовта има граници. И тези неща имат значение. За съжаление.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e86fcad435
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Защо в 21 век все още се гледа кой, какъв е!? Ако беше немец, американец, англичанин или какъвто и да е? Тогава щяхте да го приемете нали!? Жалка работа и съжалявам за такива индивиди, които все още имат прикрит расизъм....
Bebivita

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 129b9602fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Н 8, ти не правиш разлика между ислямски и мюсюлмани, но иначе съвети искш да даваш и ти?!

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 611964b750
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   8, аз също съм турчин, но съм с българско име и то по рождение, защото съм роден по време на възродителния процес и не са ми сменяли името. Имам си неофициално турско име, но никога не съм се асоциирал с него. Българското си ми харесва и с него се чувствам добре.

А ислямист не съм. Ислямист означава краен радикален мюсюлманин, което няма нищо общо с истински мюсюлманин, даже е обратното. Истинските мюсюлмани не сме ЗА насилие и тероризъм, а точно обратното - за единство между хората, независимо от произход, раса и религия. Като казвам мюсюлманин, нямам предвид да ходя по джамии, да чета Корана (макар че от време на време препрочитам някоя сура от бъгларския превод от любопитство), нито да се кланям 5 пъти на ден. Но да, събираме се и уважаваме възрастните по празниците и им целуваме ръка от уважение. В това няма нищо лошо. Даже на село и българите идват при байрямите и на тях раздаваме мекици и агнешко, дори и в града на съседите си раздавам, както и ние се чукаме с тях с яйца по Великден, празнуваме и Коледа, Георгьовден и т.н.

Прадядо ми е бил имам едно време и е казвал на майка ми, че когато живееш в християнска държава не е задължително да си забулена, да не ядеш свинско и т.н. Бил е много толерантен човек и много съвременно тълкувал Корана, въпреки че е бил роден 1908 г. Баща му между другото загива в Балкнаската война за България, после умира и майка му. Но той въпреки че е бил сирак, по-големия му брат го отглежда, образова го и става кмет на селото си и имам. Даже за алкохола е казвал, че Корана не забранява тотално алкохола, а казва да се пие с мярка. А ако не можеш да носиш и правиш глупости, като се напиеш, едва тогава ти е напълно забранен.

Дори сегашните крайно ислямски страни тогава са били толерантни и светски. По-късно са се навъдили тия радикални ислямисти и са промили мозъците на много мюсюлмани.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fe9d67fc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 1 съм
Да кажа по принцип, че аз имам много приятели мюсюлмани. И мъже и жени. И всичките са с мисленето на номер 11. И моето лично мнение е, че нашите български мюсюлмани са най-готинате мюсюлмани на света. Те трябва да са за пример. Предполагам, че и измежду тях има разни отрепки, но те са в по-бедни райони, където е допуснато неправилно чуждо ислямско влияние и съответно финансиране. Например Пазарджик.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a2ed1a9af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не позволявай на предубежденията ти да те контролират.
Ако човекът е стойностен, какво значение какъв е? Ти мислиш ли, че си "чиста" българка? Тук така всичко се е омешало, че не се знае...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 86a00624b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Бях свидетел на такава ситуация дълги години. Момчето беше невероятен пич. И би могъл да служи за пример какво значи кавалер и мъж. Просто толкова грижа, любов и старание не бях виждал и това с години. А момичето хем го искаше, хем не, че техните щели да са против. В крайна сметка всичко си има край. Сега тя е самотна и едва ли някога ще намери друг да се грижи така добре за нея. И това повярвайте ми не се влияе от етнос или религия, а само и единствено от трезвата мисъл в главата и чистото сърце.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed738657c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   А той откъде е - живее тук или е от Турция ?

Ако е дошъл тук да учи - на 200% една от причините е да си лашка евтини български студентки. Като завърши и се прибере в Турция ще си хване туркиня. Така правят масово турските и гръцките студенти.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 957ee65101
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   За съжаление проблемът е в ограничаващите вярвания и обществото, малоумни коментари и кой, какъв е. Българина все интриганства и всичко знае. Освин това в живота не е нужно на никой да се обясняваш и доказваш. Когато си на 18 вече, вашите остават на заден план и ако ти си в дилемата кой да избереш показва как не си наясно с вселенските закони. Ангажимент към вашите нямаш, нито ти към тях нито те към теб. Всеки носи отговорност за действията си и никой на никого не се меси. Към родителите ти, само уважение, а не угаждане на това, което те искат и смятат за най-добро за теб. Няма как да решават кой партньор е добър за теб и кой не.
Според вселенските закони, подредбата е следната и ако си го направила по друг начин, няма как да си щастлива.
1. Ти, твоя живот
интереси....
2. Партньора ти
3. Децата
4. Родителите

И сега да обясня защо. Ти си най-важна, защото ти си твоят живота и когато поставиш някой друг пред себе си и когато се изчерпаш, не си полезна за себе си. Партньорът ти е на второ място, защото и родителите и децата са до време, а с този човек оставаш до 6рая на дните си, ако няма други причини за развод.
Когато поставиш и даваш всичко на децата си, губиш уважение и в старанието си да им дадеш най-доброто уж за теб, съсипва живота им, защото това е техния живот и особено над 18 никаква намеса. Много хора поставят децата си на първо място, дават всичко докато са живи и накрая осъзнават, че са съсипали живота си, лишавали са се, гледали са внуци и живота им си е отишъл отдавайки се на децата си. Зйщо в самолета казват първо да сложите маската с кислород на себе си и после да помогнете на другите? Защото ако вие сте неадекватен, как да помогнете на другите и на детето си дори.
Родителите са родители, дали са ти живот, но нямат право да живеят живота ти. По повод твоята история, така разделиха и я накараха да направи аборт. Така и не се ожени, партньор няма и си осинови дете видими ромски черти, живеят тежко дискриминация, скандали, детето вече пораснало си носи своите характеристики, живеят заедно с майка и баща й, същите онези които направиха всичко за нейно "добро", тя е видимо не добре и живота и е съсипан без брак, без мъж, с дете което са в постоянен конфликт и двама болни старци. Това е живота. Прави каквото искаш, бягай от рамките, дискриминацията, кой какво ще каже. селектирай се от родители си. Въобще не говорим за избор, тук няма място за избор между тях и този мъж. Бягай от рамките на одобрението на обществото, защото то е илюзия и всъщносх никой не му пука за теб. А мнението на сулю и пурю не трябва да определя живота ти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 957ee65101
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   18 ти 60 г. ли си бил стедент и си с такива разсъждения? И къде слагаш гърци и турци под един знаменател. Гърци които познавам ки взеха български жени масово през студентските си години.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1a9c8072c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Четейки коментарите, започвам да се обнадеждавам за българина. Само до преди година-две подобни теми събираха невероятна злоба. Явно тенденцията е хората да осъзнаят, че ако си свестен, няма значение какъв си. Може би влияе и факта, че света се глобализира, турците, а и българите вече не живеят в затворени общности, ами младите особено отиват в града и дори в чужбина, учат, работят, живеят, смесват се с различни култури. Едно е да чуваш от малък от родителите си и в училище как турците са ни клали, без да си вижда на живо такива и да си изградиш такъв образ от малък, друго е на живо да видиш турчин, да израснеш с него, да работиш с него, да учиш с него и да видиш, че всъщност и той е човек от плът и кръв като теб с всичките си хубави и лоши страни. А и религията вече не е фактор, както е време е била. Самата религия парадоксално разделя хората, вместо да ги обединява, както се проповядва. Не че няма и хубави неща в религиите, но все пак.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9ade108c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ами излизай си като искаш да си с него и той с теб. Вашите, нашите...хич не ги мисли и не им се отчитай! Животът си е твой и ти избираш с кого и как да го живееш. Аз като имах приятел българин, родителите ми пак не го харесваха, че бил беден. Не ги слушах, омъжих се за него и не съжалявам. Като им стана зет и го опознаха, нямаше по-добър от него.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed738657c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   до 20

от преки впечатления.
Всички гърци гледат презрително на българите тук.
Нямаше гръцки студент, който да не си е платил за изпит. Гръка разполага с няколко хиляди в евра за харчене и кръчми, а не като повечето българчета-студенти, които излизат с 20лв в джоба на дискотека.
А студентка пред бутилка водка и карамфили около нея, с мякащ развален български грък е е доста податлива.
С турските и кипърските студенти беше горе-долу същото положение.

Я се пробвай в Гърция да свалиш някоя гъркиня без пари ? Мисия невъзможна. Та и с пари е пак трудно, не е като тук

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3a3cfe746f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 11, не разбирам такива хора, които постоянно се опитват да се впишат, нагаждат, та дори се изтъкват с това. Ако един човек те приема такъв, какъвто си, няма да изпитваш нужда постоянно да се доказваш, че виждате ли аз съм мюсюлманин, ама не спазвам нищо, не съм от тези вярващите, не чета Корана, не се моля пет пъти, пък виждате ли и свинско мога да си ям и алкохол да си пия. Защото ние не сме от тези ислямистите, ние сме "демократични", "свободномислещи" и т.н. Всеки човек има право свободно да изповядва религията си и да не бъде съден за това. Мюсюлманите не ядат свинско, не консумират алкохол, молят се пет пъти, държат оруч, защото това е смисълът на религията им. И в джамиите ходят, както християните ходят в църквите и евреите в синагогите. Не виждам как и защо това е проблем? Да, много мюсюлмани не изпълняват всичко това, всеки преценява за себе си. Но не виждам логиката в това да се хвалиш, че не изповядваш религията си. Стига се до там, че доста хора променят имената си. Защо? За да се впишат, за да не ги делят, за да не им се подиграват. Защо да изповядваш вярванията си се смята за радикално и ислямистко? И пак се почват типичните разделения - помаци, турци, пък много вярващи, пък екстремисти. В 21 век сме а все още се налага хората да се оправдават за вярванията и убежденията си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1a9c8072c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   24, не знам защо го извъртя така. Човекът, на който отговорих, не прави разлика между ислямист и мюсюлманин и едва ли не ни изкара, че живеем в пещерата и мразим всички останали. Казвам просто, че и ние сме хора като всички остананали и не сме коне с капаци, които ги интересува само религията и са някакви фанатици. В никакъв случай не казвам, че да се молиш или ходиш в джамия е лошо, но повечето хора като него, които ни обвиняват във фанатизъм, точно с това си мислят. За тях като четеш Корана, си ислямист. Та в тази връзка го казвам. Не се хваля, просто обяснявам, че не всеки мюсюлманин е ислямист. Ислямисти са онези с жилетките от динамит.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d6c985e6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Какво става, авторке? Какво се случва в момента, съобщи ли на родителите ти и как реагираха?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c3522c979b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   27, нашите още не знаят, но уикенда ходихме в неговото село да ме запознае с майка си. Аз доста се притеснявах как ще ме приеме и дали ще има проблем, че приятелката на сина и не е туркиня. Но още от вратата като ме видя, все едно бяхме приятелки от 100 г. Дребна скромна женичка. Жената е страшно земна, усмихната, отрудена изглежда и определено е много топла. Чак се почувствах неудобно, все едно посрещаше президента. Държеше да ме нагости и нищо да не ми липсва. Изобщо не е ставал въппрос кой какъв е. Остави в мен едно много хубаво и топло чувство.

Но аз останах очарована не само от нея, ами и от много други неща. Най-напред ми направи впечатление, че приятеля ми след като я видя, първото, което направи е да и целуне ръка. После така я погледна, чак настръхнах. Няма да забравя какъв респект и каква благодарност се четяха в очите му. Стана ми мило. За съжаление сякаш ние сме позабравили подобни ценности като уважение към по-възрастните.

После майка му държеше първо да сложи масата, беше много ентусиазирана. В двора на къщата има нещо като навес с маса, пейка и няколко стола. Храната беше скромна, но обилна и вкусна. Другото странно е, че както си говорихме, изведнъж през портата влезе съседката. Ама нито чука, нито пита, директно влиза, все едно е у тях си. И в това имаше някакъв странен чар, защото цялото село е като едно голямо семейство. Просто ей така си влизат в къщите и почват да си говорят. За мое учудване комшийката се казваше баба Дафинка, т.е. селото се оказа със смесено население, но очевидно на никого не му пука кой какъв е, живеят си врата до врата и се държат по-скоро като членове на семейство, а не като съседи. Аз такова нещо не бях виждала до сега - да си влизат ей така, без да питат. Но има невероятна топлина между хората. Баба Дафинка награби приятеля ми и видимо чувстваше гордост от него, все едно и е син. Той приятеля ми е общо взето като някаква атракция там. Който го види, го награбва. Те много се гордеят, когато някой е излязъл от селото, за да се изучи. Естествено всички го питаха за болежките си :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker