Къде греша? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97790)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23015)
 Секс и интимност (11342)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4905)
 Здраве (7880)
 Спорт и красота (4117)
 На работното място (2205)
 Образование (6018)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13354)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Къде греша?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3150 пъти
Не ограничавам. Свободата е право на всеки. Изборът е личен.
Не съдя. Приемам хората такива каквито са. Всеки си има история. Всеки си има причини.
Не досаждам. Не натрапвам идеите си на хората.
Слушам и се опитвам да чувам.
Гледам и се опитвам да виждам.
Не говоря много. Забавлявам се тихо.
Не задавам въпроси. Не реагирам емоционално. Не вдигам скандали.
Не преследвам.
Когато се влюбя за мен съществуват само едни очи и само една усмивка.

Вие ми кажете къде греша. Вие ми кажете какво не ми е наред. Уморих се да се анализирам и променям.
Уморих се да съм сам. На път съм и с това да свикна. Кажете нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 50816305c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей,

Важно е да посочиш на колко си години първо. Иначе почти перфектно досадни черти. Бъди човек. Понякога избухлив, понякога ренив, един мъж трябва поняога да си налага мнението иначе все едно съм с приятелка. И т.н. всички сме дори понякога досадни и това е човешко. Нали обърна внимание на думата ПОНЯКОГА - фатката е да не ти става навик.

Антарес 31г

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3b111698c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не задаваш въпроси, не реагираш емоционално, забавляваш се тихо. Само от тези изречения лъха скука, а като добавим и че не преследваш, теб ли трябва да те гонят? Събуди емоциите си, всичко друго ще си дойде на място.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 87b4bf0b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не грешиш, от написаното личи, че си интелигентен и чувствителен човек. За съжаление, в нашето чалга-общество свестните ги считат за луди. Не е в теб проблема.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5f902566af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не казваш какъв е проблема?
По това, което си написал, виждам, че проблема е като на всички нас /повечето/: не харесваш и не приемаш себе си и мислиш, че нещо не ти е наред. ни И затова се поставяш под зависимост от други /външни/ хора и обстоятелства.
А колкото и банално да звучи, трябва да обичаш и да приемаш себе си... не че пак няма да си зависим, но иначе, ако разчиташ на външни хора и неща - някой да те обича и разбира, да ти даде това, което ти липсва - ще бъдеш много зависим. Другия /другата/ е точно като тебе. И така ще стоим един срещу друг като двама просяка с протегната ръка, и всеки се надява, че другия ще даде.
Когато няма кой да те обича - ти обичай.
Когато не те разбират, ти разбирай.

Знам, че не е лесно. Лесно е да се каже, а на практика...
Но първата стъпка към решаването на проблема е да го осъзнаеш.
Ако искаш напиши нещо по-конкретно и тогава бихме могли да поговорим.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6b94d5f7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Еми с прекаленото неща, които не правиш ставаш скучен и никой не те забелязва. Понякога освен да слушаш трябва и да си чут, освен да гледаш и виждаш, трябваш и да си гледан и виждан! Не натрапваш идеите си на хората?

Според мене просто не изразяваш лично мнение. Не задаваш въпроси? Еми задавай. Наистина била съм с хора, които само отговарят и е адски трудно и мъчително да поддържам разговор. Не реагираш емоционално? Ами защо? Хората са най-емоционалните същества. И не вдигаш сканадали.. еми като някой е сгафил трябва да му се вдигне скандал, иначе ще си помисли, че може да си прави каквото иска с тебе и ще ти се качи на главата.

Не преследваш? - предполагам, че става дума за жени. Ако е за това - жените имат нужда малко да ги попреследват, за да им докажат, че точно тях искат. Разбира се, границата между това и това да й лижеш задника е много тънка ; ))

Общо взето както си се описал изглеждаш като най-скучния и безличен човек.. и отново както си се описал според мен грешиш ПОЧТИ навсякъде..

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a2253bc39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Почти никъде, освен че си прекалено идеален :)
А какво значи " Не преследвам "... Как ще намериш очите и усмивката тогава :) Аз съм пълната ти противоположност, поне в емоционално отношение. Реагирам под емоция винаги, много говоря, но и аз като се влюбя съм като теб...

Аз знам къде греша, но не мисля че ти го правиш... Защо си постнал тук и си изгубил време... Махай се от нета и тези сайтове и излизай да Я търсиш, на теб е лесно, ти си мъж...

А ако си я срещнал случайно и "не преследваш" се замисли, никой няма да те чака вечно :) Човек не е създаден да живее сам!!! А ако си това, което си описал... не може никой да не го оцени. Просто само една промяна ти трябва и тя е: ПРЕСЛЕДВАМ :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: dd4ab1fd78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Много си пасивен. Трябва да направиш така че тя да ти обърне внимание. Пусни и усмивка, загледай се в очите и докато и тя гледа твойте. Забравяш че момичето може и да не знае че ти я харесваш. Там ти е грешката. Ако се влюбвиш, направи така че момичето да знае.


-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 83d637212e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тишината и мълчанието...Те са грешка.
Понякога едно правилно изречение, на правилното място би преместило планина. Понякога емоцията трябва да се излее.
Говори, крещи, вдигни скандал. Преследвай. Играй. Освободи себе си.

Чувствата не могат да се изживяват тихо. Те трябва да излязат от нас. Да ги споделим. Твоята тишина може би убива чувствата на друг човек. Твоето мълчание може би подвежда друг човек.
Самотата не е нещо наложено, тя е избор.
Не се опитвай да слушаш, слушай. Ако не си разбрал, питай пак.

Любовта е преход. Връзката се създава с години. В началото гори и пари. А после става нежна. Прераства в смесица от доверие, желание, подкрепа. Най - хубава е тогава, когато се носи като бавна песен, която гали душата ти. Когато се обръщаш към човека до теб и не изпитваш страх да му кажеш и най - лошото. Когато знаеш, че и утре ще се събудиш до него. Понякога се губим, но след време пак намираме пътя. Та говори, слушай, преследвай. Но едно не прави... НЕ БЯГАЙ.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a2253bc39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От номер 6: Не му казвайте, че е скучен, не е скучен... Знаете ли колко рядко някой "вижда" и "чува"... А знаете ли, че няма по-хубаво от спокоен човек около Вас?! Не можете да кажете, че е скучен... не го познавате... не са "досадни черти"... И съм съгласна с номер 3, не в теб е проблема... в нас, останалите е :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4245414822
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Не зная дали си скучен, но на мен ми изглеждаш апатичен и безличен. Не правиш това, не правиш онова, а нещо въобще правиш ли? Чуваш и виждаш, а не реагираш. Как показваш интерес?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 47c00e119b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сякаш аз съм го писла :)
Знаеш ли и аз съм питала...
Приятелят ми веднъж каза: прекалено идеална си ми, прекрасна, не може да си толкова прекрасна, защото ме е страх, че се заблуждавам в теб и все ти търся слабостите. А като намеря такав хващам се за нея, в друга сигурно няма и впечатление да ми направи или ще я харесам, но при теб, една слабост, една глупост я правя голяма, защото колко време съм я търсил и се хващам за нея, тя ми доказва, че си човек.
(горе-долу де, не го каза така)

Виж... малките грешки, които са позволени на другите, на теб не са ти позволени, защото си заявил позиция. Хората търсят слабостите в характера, обичат ги, защото нне се чувстват жалки така, егото - проклетото им его.
:)

Но ти продължавай да бъдеш себе си именно такъв, какъвто се харесваш и избери да си щастлив от това.

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 328078a10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   И прекаления светец на Бога не е драг!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3a8fdd8e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 9. Най - лесно е да търсиш проблема в останалите. Направиш ли го, значи определено е и в теб. Нищо лично. Но никога не е едностранно.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 152752ab6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Същата съм.. с разликата, че съм доста шумна и емоционална. Но влязали във връзка - всичко написано важи и за мен. И определено съм много лесна за обичане, никой не се оплаква .. до един момент. Във всичките ми връзки, партньорите ми заявяват, че изпитват несигурност, не знаят дали ги обичам и започват да ме провокират или просто ме напускат с наранена гордост.

Знам, че никога няма да изградя сериозна връзка, просто умирам от страх при мисълта да се отдам на емоциите си напълно, да се отдам на човек изцяло. Бъди смел! Не знам какво да те посъветвам и не знам как се следва подобен съвет, щом самата аз нямам сили за това.

Дълго време вярвах, че в отношенията в една двойка трябва да има толерантност, да не се инвазира чуждото лично пространство. Явно греша.. още съм сама.

Дано намериш човек, който да те оцени точно такъв, какъвто си и да успее да те провокира така силно, че сам да не се познаеш и да не можеш да контролираш и капка от емоциите и страстите си към него!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2ec038cf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Само искам да подкрепя 3. Проблемът е до голяма степен в обществото ни.

До автора - парадоксално е но за да свалиш жена в България всъщност трябва да я дразниш и да правиш номера и да се правиш едва ли не на маймуна. Искат се фигури - стойки чупки, флиртуване и какво ли още не. Иначе си прав - качествата, с които се описа са тези които принципно жените желаят - но това са качества за друг етап от дадена връзка. Просто първоначалния етап ти куца според мен.

Аз го имам същия проблем - просто флирта и свалянето ми отнема много емоционална енергия и по принцип не мога да се правя на там какъвто не съм. Ако живеех примерно в германия - там културата е различна - ако една жена те харесва тя те кани да излзете. Тука не е така - може и да те харесва, но пак от теб се иска да я гониш .....

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 76cc82d28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей авторе. И аз съм същата като теб или поне в много отношения от написаното съм. Не зная ти на колко години си (не си пояснил). Аз съм момиче на 20 г. И аз се чудя къде греша? Защото наистина съм моногамна и вярна, когато обикна - обичам силно. Но къде ли грешим и двамата.. май и аз съм на път да свикна с това положение.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b4d3aae48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   "Не ограничавам. Свободата е право на всеки. Изборът е личен.
Не съдя. Приемам хората такива каквито са. Всеки си има история. Всеки си има причини."
Поздравления, трудно човек се научава, че всеки има свобода и всеки вижда нещата по различен начин. не променяй това.

"Не досаждам. Не натрапвам идеите си на хората."
А споделяш ли им ги, и когато ги споделяш усеща ли човека отсреща огъня и емоцията, само защото това са твоите идеи, това са нещата в които вярваш, които те оплитат и завладяват? Достатъчно често ни се налага да сме неемоционални, но ако за нещата/хората не проявяваме поне някаква емоция,то ние се превръщаме в машини.

"Слушам и се опитвам да чувам.
Гледам и се опитвам да виждам."
Красота е да се опитваш да видиш света около себе си. Малко хора имат способноста да го направят. Запази това.

"Не говоря много. Забавлявам се тихо.
Не задавам въпроси. Не реагирам емоционално. Не вдигам скандали." Защо? С какво останалите забелязват присъствието ти? Не е нужно да вдигаш скандали под път и над път. Но намери начин да изразиш себе си. Когато си ядосан дай на човека, виновник за гнева ти, да разбере. Когато си щастлив и знаеш,че хората около теб си заслужават да го разберат, сподели им кажи им. Покажи емоция. Ние не сме роботи. Още повече, че самите ние сме южняци и с това много топли и буйни хора.

"Не преследвам." Добре, а как жената ще разбере, че я искаш? Когато мен не ме преследват в комбинацията с твоята тишина и студенина, простомисля, че няма интерес. Защо тогава трябва аз да продължавам да се тормозя и да подавам сигнали, когато отсрещното желание липсва?

"Когато се влюбя за мен съществуват само едни очи и само една усмивка."
Запази и това.
Като цяло просто искам да те посъветвам да се отвориш към света, това не означава, че пред всеки и на всякъде е редно да показваш емоциите си, но посмей да допуснеш човека срещу теб до себе си, просто се отвори и празнувай света и живота.

Поздрави и успех
Лола

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dd4b1c3479
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Приятелю или приятелко, питаш къде грешиш? Ами във всичко което си избройл/а си сгрешил/а. Хората са шумни, емоционално лабилни, егойстични, завистливи и зли. Е това е. Ти просто не си човек а някакъв идеал за човек. Най-голямата ти грешка е, че се опитваш да бъдеш идеален. Идеалните са скучни, незабележими и безинтересни. Те са досадно любезни и натрапчиво добри.

Хората когато се влюбят са страстни и упорити ловци. Когато страдат плачат, нуждаят се от утеха и от добра дума. Когато се радват са шумни и весели. Когато са ядосани са още по-шумни и неприятни. Но... само понякога. Моментите се менят и хората се променят със тях, настроенията им също. Ти правиш всичко, за да не пречиш евентуално на околните. Ама знаеш ли на тях не им пука за това, пък и не биха направили и половината от твойте добродетели дори за майките си.

Имам чувството, че не се обичаш. Не знам как може да се промени целия този песимизъм/струва ми се натрупван с години/но трябва да направиш всичко възможно. Промени се ти! После ще се променят всички в твойте очи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 29871c785c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Щом си нещастна, значи навсякъде грешиш.

Първо, мислиш се за безгрешна и си си наложила някакви правила, за които може би си чела, че са добри за една връзка, но едва правиш, каквото и да е от само себе си, а се напрягаш и не си себе си, за да отговориш на някакви свои си представи за добра жена.

И грешиш.

Първо, трябва партньорът ти да каже, дали си това, което описа в историята си. Самата ти не си обективна, не че той е, но за теб една караница може да не е такава, но за него да е проблем например. Може да не искаш да го подтискаш и ограничаваш, но да го правиш.

Аз харесвам неперфектните хора, хората с ръбове. И двамата с мъжът ми сме такива хора, знаем си „ръбовете“ и се обичаме с тях, въпреки тях и заради тях.
Който се преструва, който мълчи, макар че му се крещи (дори да не е прав), задушава себе си и връзката си.
Който не те харесва такава, каквато си, губи. Трябва да се научиш ти първо да се харесваш с ръбовете и недостатаците си, но и трябва да ги осъзнаваш, не да се опитваш да ги изглаждаш изкуствено и престорено.
Ако си ревнива например, бъди си ревнива, партньорът ще си свикне, ще разговаряте и заедно ще се реши проблемът дългосрочно, но ако се подтискаш, той ще чувства, че нещо не е наред, въпреки, че навън не го показваш.
Бъди автентичен човек, верен на себе си, живей за себе си, не за да отговаряш на очакванията на някого.
А.

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: bb60b588d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   "Не ограничавам. " - Това е грешка - за дълга връзка трябва да има взаимно (може неизречено, но трябва да е изразено) изискване от партньорите за ограничението им - как иначе другата страна ще повярва, че и ти ще се ограничаваш?
"Слушам и се опитвам да чувам. Гледам и се опитвам да виждам. Не говоря много. " - Да чуваш и да виждаш е добре, но ако не говориш, кой ще те разбере, за да остане с теб?
"Не задавам въпроси. " - Защо, някой път действията са продиктувани от желание за контакт, незадаването на въпроси може да се изтълкува като липса на интерес.
"Уморих се да се анализирам и променям. " - Човек не трябва да се променя, а само да се учи от грешките си. По-малко анализирай, повече говори, бъди повече себе си. Така отсреща ще могат да придобият по-пълна представа за теб, ти ще имаш лице. От написаното ми се струва, че си доста невидим във връзките си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 76835f9ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Природата е безпристрастна, има си правила. В общи линии всичко е биохимия. Интересно би ми било, ако масово се влюбват в болни, миризливи и стари, а не в млади, красиви и със здрави зъби. Любовта е просро звънецът на биологичния ви часовник. Аз нямам желание да се размножавам-болна съм. Това не ме прави хейтър.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker