Любов или привързаност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов или привързаност?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 5305 пъти
Здравейте на всички !
По кое разбирате кое от двете е дали сте влюбени и обичате или просто сте свикнали с този човек?!

И така.. моята история е следната - С него съм от доста време разделяме се и пак сме заедно, но това си е така вече от около 5-6 години последните 2 години живеем заедно и сме постоянно заедно минахме през какво ли не.

Но впоследствие не знам обичам ли го? Правя всичко за него с любов, старая се да съм по добра от преди, но ето че и той почна да се става ТВЪРДИЯТ ХАРАКТЕРЕН МЪЖ (което аз се молех да бъди през цялото време)

Някак си ми се губи тръпката с него на няколко пъти му казах, че всичко е свършило дори и че съм нещастна с него, той не приема раздялата както и аз не мога разделяме се, но дори да заспа не мога без него. Да си дадем малка пауза ... да сега ще си дадем голяма дори за около 5 месеца няма да сме заедно аз ще живея на друго място и само събота и неделя ще се виждаме, но дали да продължа? Дали си заслужава? Дали го обичам? И вярно ли е твърдението, че след първите 1-2 година любовта изчезва и остава привързаността?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: efa3d7707b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би е любов... Щом ти липсва толкова, въпреки, че те дразни понякога...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8a153d23ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Това не е любов. Ако беше лябов дори нямаше да си тук за да задаваш тези въпроси. Привързана си към него просто.

Така си мисля аз - ама знае ли човек, може и да греша :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 802d9d873b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мисля, че може би просто си свикнала с него. Ти го обичаш, но не си влюбена в него (между обич и влюбена/любов има огромна разлика). Не зная какво да те посъветвам, може би е по-добре да се оглеждаш за нова тръпка.
Момиче на 20 г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8400c738af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен ти трябва да преспиш с друг за да освежиш връзката или да се разделите за няк месеца да изпонаебеш вс мъже и да разбереш имаш ли нужда още от тоя човек или не

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f3c3716b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Любовта не изчезва, изчезва тръпката и страстта. Примерно имаш брат или сестра, първоначално ти е супер яко с бебето, интересно ти е, приятно ти е, след време не ти е толкова интересно, свикнала си с него, но ако някой го докосне откачаш и ти идва да го осакатиш. Минали са години, още го обичаш, просто го познаваш по-добре и се губи ефекта.

Опитайте, може пък да се получи, за някой хора вашият етап е по-хубав. Понеже е отминал онзи така наречен, меден месец на връзката" и сте пристъпили към по-сериозните отношения.

Не можеш да твърдиш, че не обичаш даден човек, че не си привързан, щом не можеш да заспиш без той да е до теб. Ти ми кажи, ако някоя жена, разголена, почне да се върти около него, да го сваля, да му се усмихва, няма ли да се ядосаш? Или пък ако някакви мускулести мъже се сбият с него, няма ли корема ти да се свие и да се притесняваш?

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 23460259f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не, не е вярно че изчезва за 1 или 2 години, просто не го обичаш, това не е човека за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 505921a957
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   „По кое разбирате кое от двете е дали сте влюбени и обичате или просто сте свикнали с този човек? ! “

Който си задава изобщо този въпрос, той не може да е влюбен. Прочети едно стихотворение за любимия, любимата, чуй една любовна соната и ще разбереш, че това е написано от и за хора, който не са свикнали с присъствието си, а са влюбиени. За влюбеният горният въпрос е чужд и непонятен.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a60ae2b4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Малко информация си дала, но самоят фатк, че не иска да чуе за раздяла означава, че те обича. О, вероятно и той не е влюбен вече в теб, но със сигурбност те обича и държи на тебе. Влюбеността и тръпката са до време при повечето двойки /с някой изключения/, защото не се полагат усилия постоянно. Ако се хвърлиш на някой друг мъж, то и с него няма да е вечна тръпката. Но сега имаш нещо, което много по трудно се постига от тръпка и това е човек, който ще ти помага, който ще държи на теб и ще мисли за теб. Любовта се гради с времето, като се калява в трудностите през които минавате двамата. Хвърлят се толкова усилия и време за една такава връзка, нима с лека ръка ще разрушиш всичко при условие, че той се държи добре с теб и те обича? Ако е възможно събудете дремещата ви сексуалност. А относно събужаднето на тръпката взимай съвети от А.

К.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7807cc0de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   К., здрасти отново...

Единственият съвет ми е да не се оставя изобщо да умре тръпката. Аз, за разлика от теб, вярвам в дълготрайната любов, но действително не съм оставяла тя да се превърне в привързаност или съжителстване, в братска обич.
Когато почнеш да си задаваш въпроса на авторката, в повечето случаи е просто късно. Много хора живеят така - от мъж на мъж, от жена на жена и правят една и съща фатална грешка - оставят ежедневието да ги погълне, оставят Я да си отиде - страстта първо, после приятелството и накрая Любовта. Остава само привързаност, навик и лъжа.
И понеже не вярвам, че веднъж умрялата любов може да бъде реанимирана, съветвам авторката да скъса, но НИКОГА да не лъже момчето, да не му дава напразни надежди и да си си го използва, докато срещне някой, към когото ще има „тръпка“. Дай шанс на момчето да срещне момиче, за което въпросите ти ще бъдат непонятни, което ще го обича, а ти тръгни сама да търсиш с друг щастието си.
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a60ae2b4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, здравей отново "А". Наистина изброи основните съставки на любовта. Приятелство, доверие и страст. Не, че и аз не съм ги чел в книжки преди време :). И аз не вярвам, че умрялата любов може да се съживи, но може и някое изключение да има. Малко и ти ме накара със себе си да не забравям все пак и изключенията, и малкото проценти, които понякога игнорирах. Описах ти преди малко в темата "Любов... срок на годност - изтекъл! " за това което казах, че ще направя с онези твои коментари, ако имаш време хвърли един поглед.

К.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 656f2223b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 3, точно този въпрос ме интересува, и не мога да намеря отговор на него... Какво е любов и какво е обич? Едно и също нещо ли е? Какви са признаците за любов и обич?
Ако някой е наясно с този въпрос, нека да ми отговори подробно! Предварително благодаря на всеки по отделно!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 03930e4b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен, това е привързаност и нищо повече, отговора на вупроса ти е, че се страхуваш да не останеш сама и след раздялата ще ти липсват дори и дразгите помежду Ви, просто си дайте време за да преосмислите отношенията. Разделете се за седмица, отиди на гости при роднини и тогава ще разбереш дали ти липсва въпросния човек или се чувстваш добре далеч от него!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 24575a4ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Защо се опитвате да си обясните някакви условни думи и понятия- любов, обич, привързаност? Изобщо има ли значение кое как се нарича? Ако си щастлив с човека до себе си, ако те кара да се чувстваш пълноценен и те е грижа за него, значи всичко е наред. Няма нужда да задълбавате в някакви думички. Една връзка се гради трудно, трябват усилия и компромиси и от двете страни. И след известно време сами ще си отговорите дали нещата имат смисъл. Една дълга връзка преминава през множество фази на развитие- възходи, падения, караници, сдобряване, застой, еднообразие и т.н. Всичко е напълно в реда на нещата и е нормална част от човешките взаимоотношения. Въпросът е след всичко случващо се да си дадем сметка дали се чувстваме добре в компанията на въпросния човек, да се уважаваме взаимно един друг, да се опитваме заедно да изгладим недоразуменията и да решаваме проблемите си. Именно тогава нещата придобиват смисъл и проличава дали сме готови за отговорността на сериозната връзка.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 140bff6463
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   офф боже :)Да те ожали човек :) Обичала ли го е, или просто била свикнала :)И се предполага че сега аз или някой друг трябва да ти извади сентенции от времето на Аристотел до сега или примери за да можеш сама да решиш сърби ли те или те боли. Или може би пък както са те посъветвали трябва да ходиш да правиш бърз секс със първия срещнат, за да го решиш? Или пък може би трябва да се забиеш в някой сайт за запознанства, някой готин тип да ти сваля звезди и да ти обещае това, което твоя не ти е дал? ако погледнеш, ще видиш че над половината теми в сайта са идентични с твоята, защо ли? Оказва се че предимно жени се чудят дали са срещнали половинките си, като почти същевременно с това са срещнали някой друг по-приятен или пък изкусителен. Или пък не издържали, искали тръпка, искали страхотен секс, искали хубава кола и нови дрешки от мола. На всичките ти въпроси има само един отговор, който е валиден почти винаги за такива ситуации. Ти не си разбрала човека до теб, дори не си се опитала, не знаеш какво му е в главата, но пък и няма как да знаеш, когато не знаеш какво е в твоята. Повечето сте на принципа "аху-иху", моренце, кафенце и всичко е наред, но при първите скучни и ежедневни ситуации се хващате за палците и се чудите защо става така. А става така, защото не уважавате човека до вас, не мислите за него, а мислите каква тръпка и оргазъм ще си докарате чрез него, има огромна разлика. Иначе вече са ти го казали, дали с него, дали с друг си почти обречена да ти се случи същото, защото действаш по-един и същи принцип. Защото избираш мъжа по външен вид и портфейл, защото не ти пука за нищо душевно и като всяко друго нещо, рано или късно омръзва.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b5bb8688c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   От опит, а и от съветите на мъдреците знам че истинската любов не се изчерпва. Когато нещата " зациклат" има причини, ... ревност, налагне, егоизъм са класика за разваляне на комфорта на една връзка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker