Мислите ли, че чернокожите също може да са расисти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мислите ли, че чернокожите също може да са расисти?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2779 пъти
Здравейте! Ученичка в западна Европа съм. Прави ми впечатление поведението на чернокожите спрямо белите хора там. Искам да се обявя против расизъм! Смятам, че всички хора трябва да сме равни. Повечето учители в моето училище са бели и в стремежа си да не бъдат помислени за расисти, третират черните по по-добър начин от белите. Давам пример: когато чернокож ученик е без домашно, те не му пишат забележка, а му дават отсрочка, което при белите ученици много рядко се случва. Също така, изключително рядко наказват провинил се чернокож, завишават им успеха и т.н. Прави воечатление, че каквото и да кажеш на чернокож, то ще бъде прието като расизъм. Например, веднъж бях в автобуса и възрастен човек с куфар искаше да слезе. Една чернокожа жена не го изчака да слезе, ами направо се качи и човекът ѝ направи забележка. Тази направо полудя и го изкара расист.
Също така искам да отбележа, че те също са расисти. Ще дам себе си за пример. Аз имам доста бледа кожа и доста лесно изгарям. Поради това една групичка чернокожи Пт класа ми ме нарича вампир. Това също е вид расизъм, нали? Е, бях се оплакала и нямаше последствия за тях. Но ако бях аз казала нещо свързано с кожата им, тежко̀ ми! Целта е равенство, но такова няма!
Вие какво мислите? Правело ли ви е впечатление или само при мен е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: a04b222418
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Абсолютно могат да бъдат расисти, а за подобно поведение, за което ти разказваш, съм чувала от познати, живели на Запад. Ако черните искат да са "равни", трябва да спазват същите правила, които и белите, а не да се правят компромиси, защото това вече е привилегия. Да, миналото им е тежко, но това не означава, че трябва да имат привилегии спрямо другите, заради расата, защото това също е расизъм. А и миналото на белите също не е било леко, но нали сме "злата" раса, та на кой му пука, освен на нас.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d0f89d3861
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Разбира се , че са расисти . Аз живея в западна Европа и рядко виждам черен с бял. Тези родени тук са малко по-възпитани и интегрирани, но все пак се делят.

Повечето не правят опит да се впишат с обществото и си държат на техните обичаи и култура. А да не говорим колко са невъзпитани и мръсни тези , които току що преселили се от Африка .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ddef2a7827
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да, всяко нещо в началото е замислено с добра цел, но с времето се изражда и става лошо. В началото явно е имало расизъм и политиката е направена така, че да защитава правата на черните. Но в крайна сметка от много пазене става обратното - хората се пазят да не гиобвинят и предпочитат да толерират черните, само и само да не си навличат неприятности. Така стана и с фенимизма, с правата на обратните и т.н.

Иначе за САЩ съм чувал, че предпочитали да наемат на работа черните кандидати от страх да не ги съдят за расизъм. После върви обяснявай, че не си расист, а просто си преценил, че белия е по-добър.

Един приятел беше на бригада в САЩ, работеше в Атлантик Сити в едно казино и ми разправя как един черен наркоман дошъл да играе на машинките. И като си загубил всичките пари започнал да вика, да блъска по машинките, да прави панаири и т.н. Той му направил забележка да се държи по-възпитано, при което онзи се разкрещял още повече, че бил расист. Един вид излиза, че като е черен трябва да го оставиш да вилнее, крещи, чупи, блъска, защото иначе си расист.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 12b4ec9491
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Черните са по - големи расисти от белите. Това показва моят скромен опит. Особено в Англия.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 40656fe994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разбира се. Затова и в САЩ се опитваха да променят дефиницията на думата раисъзъм. Видиш ли, расизъм се определя лошот отношение на едни бели колониатори, към едни черни роби, както и наследниците на двете групи. Така, ако някой черен им проблем с някой бял, защото белият е бял, то това е тесногръд, гаден, нехаресващ белите, но не бил расист, защото расизмът е "институционален проблем", демек изисква законови промени, промени в конституцията и прочие. Расизмът става проблем на ВСИЧКИ, а не само на расистите и засегнатите расистите, които както казахме, са бели хора, засягащи черни хора.

По този начин, ако някой каже, че има проблем с лошото отношщение на черния си съсед към себе си, това е личен проблем.
Ако бял комшия има проблем с черне комшия, то това е национален проблем.



И всико е, защото е добра политика з аенди хора, дето вадят мноооого пари. Една проста фитка, дето беше водач на BLM, oт дарения си купи имение и вдигаше купони, докато по улиците хора се биеха и стреляха. Сега си представи, какви неща може да постигне един умел лъжец в политиката!

Та виж - дори ти си засегната от тази диеология, която идва отвър океана. Все едно да кажем, че ако аз мразя турците и бия цигани по улицата, просто защото са турци или цигани, не съм расист! Или когато бат Сейфедин каже, че гяурите сме проста нация и Еврдогна ще на оправи, като на върне пак по оборите, Сейфо не е расист?

Расизъм има нявсякъде и не се ограничава само до няколко групи в САЩ и не еднопосочен.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0f75c278e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Разбира се, че могат и то РЕАЛНО. Могат РЕАЛНО да са расисти спрямо циганите и остриганите с кафеникава кожа, необръснати и ходещи с миризлив анцуг и маратонки българи. Негрите са по-висша раса от изброените. Негрите са били под робство само част от историята си, а българите са били , са и ще бъдат под нечие робство. По отношение на белите, негрите не могат да са расисти. Там проявата на "расизъм" не е нищо повече от проява на инстинкт за самосъхранение. Един вид крадеца да извика дръжте крадеца за да не смачкат крадеца. Белите сами се докараха до тук, следователно не са чак толкова висша раса. Но то тук и елита има пръст защото интересът му е да бъдат изкривени представите за расите пред всички за да може всички да си се траят и да бачкат като хамстери и да пълнят джоба на елита, а не да става дестабилизация. Елита има интерес всички да са тъпи и дебили за да бъдат лесно управлявани. Кая раса каква е се познава от далеч по това каква среда и цивилизация е изградила. Единствените които не паднаха в кур капана и не се омешаха с негри, цигани и мюсюлмани са Японците и Корейците. Там трезвеността по въпросът и редът е железен. Тотален и превантивен бан на такива. Това вече са висши раси, защото там където нещата се пропукаха по шевовете при белите, при Японцитя и Корейците не се пропукаха. Сега белите скимтят пред държавите им като кучета пред месечина и учат масово Японистика и Кореистика и се възхищават на средата им и мечтаят да са там, ама уви Японеца и Корееца не гледат вече на сериозно на белия човек за дето се вкара сам в тоя капан. Нямат респект към него и не го пускат и него. Простите хора там са игнор.



Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d2e1896000
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Те са най-големите расисти.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 15aea3a1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разбира се че са расисти,особено в западна европа и сащ имат огромни права и както е написал номер 3 ако случайно им направиш забележка те изкарват расист и дори могат да те съдят(зависи от ситуацията),също така има движения като black power борещо се за правата на чернокожите в сащ,също и терористични организации като black lives matter,black panters които отново се борят за такива ''каузи'' и са подкрепяни от частни фондации и създават етническо напрежение за което са доста добре подплатени разбира се!!!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5a2de22476
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Не само може, а и са. Преди години имаше организация Черните пантери, в Южна Африка има насилие над бели фермери, Австралия им предложи убежище. Само че за този вид расизъм не се тръби много, не е политкоректно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2ad4be3d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Абсолютно е така. С гейовете е същото. Ползват се с привилегии навсякъде. А това с расизма, дискриминацията е към нас белите. Дискриминират се бели и хетеро и им се внушава чувство за вина.. кажи на тези момчета, които те наричат вампир, че са расисти.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2ad4be3d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ако черен каже, че си харесва кожата, това е ок. Ако бял каже че си харесва кожата, това е расизъм.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4f6e074835
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   С очите си съм виждал приятел женен за черна дама. Нашето момче е брюнет но с бяла кожа, чисто българче. Черния(бащата) го попита ти циганин ли си.
Тъпо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b40d0cefee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Четнокожите определено са расисти! Вчера говорих с един четнокож, който ми каза, че ако имаш 1, 3 или 5 кожи, не струваш! Трябва да си с 2 или 4, защото 6 и нагоре вече било кичозно, а от 100 нагоре вече си смахнат.

Иначе сериозно - само заблудените смятат, че расизъм е "някакъв бял тип има нещо против чернокож симпатяга". Расизъм означава представител на една раса да има меко казано скандално мнение и/или поведение към хората от друга или други раси. Това означава, че някъде там има:
- чернокож, който се гнуси от азиатци.
- чернокож, който има предразсъдъци към белите.
- чернокож, който е подбрал и двете гореспоменати и признава само чернокожите.
- бял, който има егати и мнението за монголоидите /тях ги пропускаме редовно и масовката мисли, че расист е единствено човек, който мята банани на чернокожи, но все пак расите са 3, както знаете/.
- монголоид, който си е повярвал, че белите не струват.
- монголоид, който не харесва афроамериканците.
- монголоид, който недолюбва еднакво белите и афроамериканците.

Виждаш ли колко много опции? Но клишетата на ТВ облъчването /по команда на разни политици и организацийки/ по темата расизъм се свеждат само до доброто старо "бели мъже смятат чернокожите за маймуни", защото е удобно, а и понеже си мислят, че светът е САЩ от времето преди Гражданската война, т.е. всички са като тях - робовладелци, имащи фетиш към това да унижават коренното население на Африка. Ами, не сте толкова уникални! Най-обикновени тъпанари с голямо его, това сте!

Накратко - да, и сред тях има расисти, но пък си нямат политици, които да ги "лекуват". А и заради клишето по-горе се приема, че ако афроамериканец има определено поведение към белите, това е заради предишно отношение на белите към него или инфото, което има за отношението ни към тях. Т.е. ние сме си виновни за гадориите по наш адрес, монголоидната раса въобще не я забелязват /както уточнихме тях не ги третираме расистки, даже въобще не се знае, че съществуват/, а останалото са прояви на расизъм! Браво, страхотни сте, лечители наши!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 087d2c389b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   А нечетна кожа има ли?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3f04c2db84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Абсолютни расисти са. Дори в момента расизма е патент на негрите. Самата дума негър на Запад е забранена. Преди години един малоумен французин ми обясняваше, че в България всички са расисти, защото наричаме чернокожите негри. На този олигофрен му обясних, че у нас думата негър не е с негативна конотация, защото ние никога не сме се обиждали на такава дума, ние никога не сме третирали африканците като роби, нито сме имали колонии, от които да черпим роби. Франсето с триста зора разбра какво имам предвид. Цялата идиотия е заради колониалното минало на западните колониалисти. Сега целият свят плаща за техните грехове. Иначе в БГ също има расизъм, който обаче е по-скоро просташки и ксенофобски. Българите като цяло са доста изостанали, закостенели и капсулирани хора, които тепърва се отварят към света. Проблемът е, че западния свят тръгва в големи крайности, от които тепърва ще си изпати.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 399caab770
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да, може и са расисти. Разказвали са ми го хора от САЩ, баща ми е бил в Африка по работа. Но най-много повярвах на една приятелка от Ангола, чернокожа. Тя ми сподели, че в страната ѝ и на други места си има сериозен проблем с расизма и то и от негри към бели.
Като се замислим е логично. Защо само в белите да може да се появи предразсъдък на расова основа, нали всички сме хора? Тоест никой не е застраховат от този проблем. От друга страна "расизмът" е донякъде естествен. Обикновено хората се женят за представители на своята раса, просто физически са по-привлечени към тях. Също така в гетата в САЩ се делят на негри, латиноси и бели. И в затворите бандите веднага се съставят според расата.
Хората са различни, колкото и да ни се натрапва, че не е така. Според мен никоя раса не е по-висша или по-лоша от другата, всеки има еднаква стойност като човешко същество, но това не премахва различията.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 751b18250a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Расизмът се определя от мисленето на човек , а не от цвета на кожата му .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed5bba2e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Да, расисти са. Аз като произход съм от Русия, от азиатската част където е много студено и имам много бяла кожа и платинено руса коса. Очите ми не са като на хора от монголоидната раса, но са upturned (дръпнати, сочещи нагоре ъгли). Много пъти черни хора са ми се смеели, че съм много бяла и било грозно, те били с хубав тен, шоколадова кожа, а аз не съм атрактивна. Но и в България ми се подиграват също. Аз съм много по-бяла от Българите и казват, че трябва да ходя на слънце и да хвана тен, че съм болна, вампир, снежен човек. Някои хора пък ми се подиграват на очите, казват че приличам на китаец, въпреки че аз не приличам, просто очите ми са нагоре и са с малки клепачи, вдлъбнати. Така навсякъде има расисти, всяка държава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 29dc45df79
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Още ли не сте разбрали че колективния запад е издигнал в култ:
1. Расизма . Черните(и китайците) са расисти и съвършени комплексари. Затова има закони срещу расизма, който реално защитава тях.
2. Феминизма . Жените са с по - големи привилегии , само че искайки повече права си вкарват автогол. После стоят самотни на по 30, без деца . Стигна се дори до създаване на закони за половете.А глупачките продължават да възпитават полово неориентирани деца и да ходят по протести .
3. Човешки права - толкова много се тръби за опазване на човешкия живот , че накрая оправдават онзи който изби 80 човека в Норвегия
4. Хомосексуалността и трансдженърството. Подобен сценарий като феминизма. Объркани и и неориентирани мъже с психически натоварвания като деца се чудят къде да си го напъхат. И най много им пречи, че другите не са като тях.

Някои "същества "(даже няма да ги наерека хора) имат за цел тоталната деградация на популацията на Земята до степен , че нито да знаем каква раса сме , нито пол , нито сексуална ориентация , нито изобщо какво е правилно в живота.
И това са ценностите , за които авторката тук се чуди , тъй като идват от запада , където тя живее.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 68848c333c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Какво ти пука какво една нищожна раса мисли за теб.
Един от Многото.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e63ce0ee87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   До номер 15 и 16:
Благодаря Ви за интелигентното изказване, но може би ако се вгледате в клавиатурата на телефона си, ще забележите местоположението на буквите “т” и “р”. Следователно може би ще се досетите, че е възможно по невнимание да съм натиснала “т” вместо “р”.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 087d2c389b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, изобщо не се сетихме.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f0384ccddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Без съмнение СА.
Близка моя приятелка се омъжи за циганин.
Нейното семейство първоначално се шокира, но дадоха шанс на момчето, харесаха се, даже започнаха да се хвалят с него насам-натам, да го представят като зет и общо взето, много добре се спогодиха, близки си станаха.
Е, нямаше такъв тормоз от страна на неговото семейство, обаче.
Как ли не въртяха нещата, само и само той да се раздели с нея и да се ожени за циганка.
Циганите, както и негрите и всички останали цветнокожи, живеят още в племенна структура. Всеки извън племето е лош, точка.
Щом не си черен, не си от техните, не можеш да ги разбереш и не им споделяш ценностите.
Те са истинските расисти - хора, които мразят белите и отказват да се интегрират в обществото им, че дори и работят върху това да го саботират по един или друг начин.
По-често ще видиш циганин да обижда българин, отколкото обратното.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 44923be5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   А добър вечер! Добре дошли в света на демокрацията. Западняците си умират да правят минети на черните. Всяка втора жена на запад бута количка с шоколадово бебе. Тука черните са основно безработни или се занимават с престъпления. А българите и руснаците където им бачкат по строежите и им вършат най-черната
работа западняците ги плюят. Нека да отидат черните в Русия, да видят Путин да ли ще им пусне фандък.








Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: be56f5a020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Сигурно живееш в Германия. Там много хора се страхуват да не ги обвинят, че са расисти или фашисти, заради комплекси насадени историята им заради Хитлер. Черните там се предреждат на опашки и ако им се направи забележка, започват да крещят "расист", "расист", но номерът минава само пред германците, ако има други чужденци, се налага да се върнат на края на опашката.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c2d0637f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Расисти са естествено и поради това, че са доста по-неуки и с липса на култура, ги кара да проявяват расизмът си доста по-видно от белите, които често са усмихнати, но на ум псуват и презират. Трябва да се отбележи и факта, че чернокожите са много комплексирани заради това, че са зле финансово, нямат нормални семейства, не работят и т.н. и т.н. при положение, че в Европа и САЩ им се дава равен старт с белите, дори и предимство. Преди години имах връзка с афроамериканка. Момичето беше много добродушно, постоянно се смееше и никога не я чух да каже лоша дума за нещо. Много работеше, беше медицинска сестра. Но сама си казваше, че се притеснява заради кожата си. Дори в началото ме пита, дали искам да се срещаме при положение, че тя е черна. Ето пример за един млад, трудолюбив, отговорен и добър човек, който е с класи над 2/3 от връстниците си - бели, черни, кафяви, жълти и прочие, който е комплексиран заради цвета на кожата си....

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: daa405ea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   А добър ден н сняг. Че не е ли същото тука с нашенските цигани.
Не може да пише и чете а го сложили да кара камион!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 887366370b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Едва ли са по-големи расисти от българите. Чернокожите в далечното минало даже не са ги смятали за хора, в блока ми има един чернокож мъж, изобщо не е агресивен, нито е расист. Българите обаче, са много големи расисти и дискриминират всеки, който е по-различен от тях, във всеки смисъл на думата различен.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4d8dab2ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Расизмът е лично качество и не зависи от произхода, макар и да има определени групови проявления.
Ж

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4fafa6789c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   чернокожите са расистите. аз нямам нищо против тях но те все играят ролята на жертви и виждаш ли аз съм получавал повече защото съм бил бял. я аз работих с кръв и пот за да получавам това което получавам а на него чернокожият никой нищо не му бил давал и той затова нямал а по цял ден лежи.
Същата работа са тези прайд ненормалници прайд паради и прайд глупости. откачалки.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f1d7fac717
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Изключително нелепа тема. Такива тъпи въпроси с ясни отговори са вече банални...

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b51096ef38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Това ли ти е проблема? Написал съм над 20 реда, а теб те интересува само майтапа на тема четнокожи, че даже се засегна от него? Защото ако правиш разлика между сарказъм, майтап и критика ще схванеш, че се майтапех. То си е написано ясно - следващият абзац започва с думите "иначе сериозно", което означава, че предишните писаници не са били сериозни. Ама кой да чете повече от два реда?

Доообре, мислех, че водим сериозен разговор, но явно сме на ниво детската градина! В тоя ред на мисли "Моя тати има по-хубаво мнение и ми дава да си играя с него. Плезззззз!" /след тази реплика те замерям с пясък, изгребан от близкия пясъчник с помощта на лопатка/

Ако все пак се сетиш как възрастните обсъждат теми, кажи ни! Дотогава и това ти стига. Детиня му работа - ние говорим за сериозни неща, те се дразнят от нищо и губят времето на всички с безсмислени обяснения в стил "егото ми е по-важно от темата, която обсъждаме"!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a615c10559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Белокожи и чернокожи, всички са хора. От това и произлиза проблемът: расизмът е човешки недъг, тоест не е ограничен от пол или от раса.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 02c259eb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   "Няма ли кой да направи един подобен сайт, ама да го поддържа като хората? "

Аз мога. Заплатакат ми след таксите с 60 лева на час, така че за теб ще са поне 100, като се разплатя с ДДС, осигуровки и счетоводители. За тоя сайт ми трябват едни хубави 20 до 100 часа. Да кажем, за най-сигурно 60. Ще го направя далеч по-бърз, по-добре индексиран и ще добавя адекватна търсача за теми.

До тук са ти грубо 6000 лева.

Ще искаш обаче "модериране". В България заплатата еоколо 1500 лева, ама с осигуровки, ДДС и прочие, ще е поне 2500. И да, ще искаме ПОНЕ средна. И ще искам пари отгоре, за да може този човек, да посещава психолог и да имаме за обещетния. Така че, 3500 лева ПОНЕ. И още едни 500, да следя, дали някое недоносче, няма да ни DDoS-не от яд и да обновявам сървърните схеми.

Ако реално вярваш, че ТОЯ сайт генерира 4000 лева, да си жив и здрав.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 97910f3916
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Чакам оферта, пичове!Искате сайт, ще ви направя сайт, ама сиренето е с пари! Ако не - пробвайте с Wix или Wordpress!

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 62b93b9ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   38 смешен си! Точно програмистчетата, които взимате много над средното за страната да се пазарите за 8 дена от животеца си някой да ви го заплати! Защото точно толкова излиза, че ще са ти достатъчни.

Модераторът е отделил години от живота си да го движи тоя сайт без заплащане! Колко човекочасове са това знаеш ли? БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ!

Едва ли през тези години мода е правил 6-8000 лв. на месец на работното си място - пари, с които вие програмистите, които коментирате тук в сайта, много се хвалите, че "правите".

Каква наглост само. Ами като 8 дена от живота са ти толкова скъпи, хвани още едно програмистче и си ги разделете на 4 дена от жалкия ви скъпарски животец. 4 дена без пара да работиш - уауууу!

И не ти трябват никакви пари за модериране! Тук има достатъчно мераклии да модерират сайта напълно безплатно!

Но ти явно си правиш т*шак с нас, че разбираш от програмиране, в противен случай 8 дена нямаше да са ти толкова ценни. Търсиш да изкараш парички от някъде.

Ако модераторът мислеше като тебе, даже нямаше да имаш възможност да си постнеш тъпата оферта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e69613be2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Тоя сайт може да се изкопира едно към едно за един ден, кви 8 дни ви гонят бе хахаха. Има точно 2 страници и темплейт за пост, които са на ниво общински сайт от 2005та. Няква база за коментарите (ако изобщо има) и тва е. Съмнявам се да има някакви защити и по-сериозни функционалности предвид факта, че дори няма SSL... Човека си личи, че го е направил за кеф.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 075d137f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   До 40.

Смешният си ти. Но ти е простено, защото си жертва нечовешката марксистка идеология, която ни е била налгана почти половин век, дето ни е промивала мозъците да вярваме в антихуманни ценности от рода на "работи за без пари, защото е хубаво ... за някой друг".

Таквиа хора като ТЕБ, са проблемът на НАШЕТО ОБЩЕСТВО! Хора, оочкваши, че някой ще работи БЕЗПЛАТНО. Хора, които не ценят чуждия труд, но не ценят и своя труд! Нима ти рабтиш безплатно? Нима приемаш най-ниската оферта, когато трябва да извършиш някаква работа? Нима не искаш адекватна коменсация с твоят труд?

"ари, с които вие програмистите, които коментирате тук в сайта, много се хвалите, че "правите"."

Обръщаш се към иднивид, а не към група. Не съм тръгнал да се хваля, а да отговоря на "Няма ли кой да направи един подобен сайт, ама да го поддържа като хората?". Хвалнето е много под нивото на хора като мен. И не, не говоря за програмистите в България. Имам прекалено огромни идеологически различия с повечето от тях, че да се считам за един от групата им.

"Каква наглост само." - Наглият си ти, че ми държиш такъв тон и решаваш, че имаш право да ме критикуваш в това, как избирам да ползвам собственото си време, да насочвам сосбтвените си усилия и над какво да работя, очаквайки, да работя безплатно! Аз не съм роб.

"4 дена без пара да работиш - уауууу!" - Колко от вас, ще работят 4 дена "безплатно" за мен? Наскоро се сдобих с имот, който има нужда от ремонт. Имам нужда от ремонт на покрива, инсталация и свръзване на соларни панели с акумолатори, системата в къщата и енергото. Човекът ми икса по 400 лева за труд на ден. Ако ти имаш подобни умения, ще ойдеш ли да работиш 4 дена безплатно? Какво? Не би приложил уменията си, които са ти отнели години за да се натрупа, не би заложил реномето си и труда си за без пари. Колко са, бе? 4 дена! "Уауууу".

"И не ти трябват никакви пари за модериране! Тук има достатъчно мераклии да модерират сайта напълно безплатно!" - Мераклии има много. И когато решат, че им изкача нещо, просто се отказват. Нямат никаква обвързаост и задължения. Теми не се публикуват с дни. Или самите те не спазват правилата. Аз искам човек ,който да седи и да одобрява темите и коментарите в рамките на час от пускането им. Идеално, ще искам да се комнтарите да се одобряват след две-три минути, а дългите теми след 20-30 минути. Не след два часа, не след два дена или две седмици. И искам професионализъм, а не свободни вкл
чвания, избиране на кое да се пусне и кое не, според лични политически нагласи и вярвания.
Ако ти вярваш, че с безплатен турд се стига далеч, оледай се и ми кажи, как работи за теб? Не извървашем социална дейснот, все пак! И не сме робовладетели!!!

"Но ти явно си правиш т*шак с нас, че разбираш от програмиране, в противен случай 8 дена нямаше да са ти толкова ценни. "

Получава се някаква логическа грешка. "Явно" се подиграмвам с вас (които и да сте вие), че разбирам от нещо и искам съотвента компенсация за своя труд.
Освен от програмиране, разбирам от следното:
- Изграждане на софтуерна архитектура, според дадени бизнес спесификации.
- Разпознаване на отделни бизнес нужди и писнае на бизнес логика.
- Подръжка и тестване на софтуерни системи.
- Системно интегриране.
- Работа със системи за бази от данни от всякакъв род и естество - от дизайна според нужди и спесификаии, до вкарването му в продукция, продължителната подръжка и коренни промени в последния моемнт, дето може да изкарат и зен будист извън нерви.
- UI/UX дизайн, включително и за хора със специални потребносити.
- Разработка на продукти и компании - От идея, през описание, подбор и ръководене на екип, MVP, начално финансиране, продължителна разработка и разрастване, допълнителни серии от финансиран и евентуално листване на компанията.
- Маркетинг - от А до Я. От инициализацията на даден продук, до изграждането му, според нуждите на клиентие, промотирантео, разпространението, продажбата, задоволяването на клиентсти потребности и клиентска подръжка, както и евентуалните промени за бъдещи итерации на дадения продукт. Към маркетинга, също така влизат SEO опимизация и изграждане на цялостна рекламна стратегия.
- Машинно учене или комптърно моделиране. От инициалното събиране и организиране на даните, настройката и автоматизирането на предходния процес, през създаването или подбирането на адекатни модели, тренирането, тестването, промяната и заключенията и вкарването им в експлоатация.
- Всичко посочено горе, по един или друг начин, мога да ти го вкарам в API, както и да го тествам.
- Документация. СКАПАНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ! Уж трябва да е лесно - пишеш ккво ис направил, какво прави и как го прави, като евентуално вкарваш промени. 9 години и все още ме озорва.
- Като хоби (а и пари съм взимал малко за това) - Изграждане на мобилни приложения, прости 2/3D игрички, разни сайтове, основно за кампании (да, и аз работо безплатно, ако е за социална дейнсот), електроника, роботика, автоматизирани системи, писане на AI (един ден ще напиша Skynet и ще го науча, да прави сладолед)
- А да - мога и да програмирам, между другото.

Ето това е ХВАЛЕНЕ. 12 години от живота и, ето тук. Съжалявам, ако за теб са нищо и не струват нещо, но за мен са всичко. Седял съм по 20 дена у нас, без да мръдна, само и само да уча. Ходил съм от нощна смяна, на лекции, домашни, 4 часа сън, нова нощна смяна и така по 5 дена, като събота и неделя, буквално бях зомбииран. Направих прекалено много саможертви, за да си давам труда безплатн.

"Търсиш да изкараш парички от някъде."
- А ти не трябва ли, да изкараш "парички"от някъде? Или всичко ти е даром? Ако е така, запиши ме на курс, да се науча да живея като теб. Да ми палща някой сметктие, да ме храни, да ме облича, да ми плаща за хобитата, да се грижи за децата ми, за родителите ми, за близките ми, да ми помага с колите, имотите, уроците, да ми дава финансите, да си преследвам начинанията! Покажи ми как става! И ако го харесам, тогава ще ти направя тъпия сайт за без пари, даже и аз ще го модерирам половин-една година.

Ако модераторът мислеше като мен, аз вярвам, че неговитя живот щеше да е по-добър. И мисля, че последните няколко седмици и месеци от живота му, поне според даднеата информация, са потвръждение за тезата ми.

Към тебе имам три съвета -
Избий соц. мисленето от главата си. Аз съм човек, който вярав в това, че енда страна трябва да има социална политика, че трбява да се грижим едни за други, но не и в това, че някой трябва да бъде задължаван, притискан и посрамван, да работи за без пари, ако той или тя не желае това. А и нека бъдем честни - този сайт не извъшва някаква важна социална дейност, без коятожиовтътна всички ни ще е много по-лош.

- Започни да цениш пвоече времето и усилията. Както собствените си, така и чуждите.

- Разбери, че не всички са като теб. Ако желаеш - заповядай - аправи по-добър сайт и го модерирай, монетизирай и да сме жив и здрав, че да си пишеме в него.

Лек ден на теб и на всички читатели, както и на модератора. Малко ти се яднах, защото тръгна с обичайният назидателен беге тон, където вкарваш "къф си ти, че да искаш компенсацияза труда си" и почна да даваш неадекватни съвети, но ти прощавам и се извинявам, ако съм бил груб. Не целя обида, честно. Просто десетилетие в забързана и конкурентна среда, ме превърнаха в ммалко по-директне и борбен човек.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 91b9332e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Ако някой ми обещае, че ако направя сайт, прост и лесен като този, но бърз и съвременен /примерно без излишните рефрешвания и тъпото зареждане по 5 сек, което в 2022 е НЕДОПУСТИМО/ и ако толкова наистина има хора, които ще го модерират без пари, мога да се нагърбя да го направя. От рекламите ще се плаща хостинга и сме топ. Ама аз знам какво ще стане, ще го направя и всеки ще си спами тук все още.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: dd7020d648
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Аз ти предлагам контра оферта, номер 43 - правиш сайта, плащаш ми месечна заплата /ще я договорим отделно, сумата ще е разумна/, ама освен с модериране, се заемам и да движа популяризирането на сайта. Т.е. правя нужното, за да изкарваш повече, отколкото ти е хостинга - ти нали вече си го писал избит с рекламките, дето ти праща Гуглето?

Имаме ли сделка? Ако да, чакам те да направиш сайта и после ще се разберем за останалото! Ако не, какво да ти кажа - вече си имаме сайт с безплатна модерация. Който не го кефи, може да отиде където и да е из Мрежата. Не е вързан тук! А аз ще изтърпя някак и този.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6f8a190493
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   До 43 - Какво точно трябва да се обещае?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a310d6fa14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   До 41 - Сайтът му липсва модерна защита и съм изключително изненадан, че някой не го е изчаластрил, но явно не е с голям приоритет.
А какво сам забеляза, липсва SSL, което автоматично противоречи на твърдението, че "На този сайт може да споделиш абсолютно анонимно твоята история ...".

Безсмислено е да копираш нещо, което работи по-зле и по-зле. UI-я е ужасяващ и отблъсква хората. Дори не са ясни собствениците на сайта. Иначе, да - всеки може да сготви нещо за 2-3 часа и да го пусне, но ако нещата ще се правят, трябва да се правят като хората. Със съответното плануване, разработване, тестване и поддръжка. Този сайт можеше да има по 50 000 посетители на ден, само от България, но уви ..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 405a61af92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Всеки може да е расист, независимо от пол, цвят на кожата, религия и др. Като цяло колкото по-необразован, толкова по- расист, националист, комунист е човекът. За това и обществата в западна европа са толквоа диверсифицирани. Колкото по-различни, толкова по-малка е вероятността масата да посочи този или онзи за жертвено агне и да стане както стана през втората световна.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 59a15aa453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Тоя стереотип с "белия расист" се изтърка вече. Също са расисти даже повече.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8a65a933f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Към 40, къф програмист си ти бе. Прост уеб дизайнер :D

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker