Чувствам се подтисната на раб. място, стоя заради парите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се подтисната на раб. място, стоя заради парите
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 643 пъти
Здравейте,
Работя от 1г. като мениджър в игрална зала в малък град. Изискванията към мен са доста, но и не ми се подиграват със заплащането. Взимам 4000лв чисто, понякога взимам и някой бонус, ако сме изкарали повече пари (1000-2000лв). За 1г. съм взела 7-8 пъти поне бонус, от който според мен регионалния ми мениджър си прибира тайно от шефовете и ми дава все пликове, които се вижда, че са били отваряни. Хубавата част свършва дотук.
Започнах преди 3г. като крупие, в последствие тогавашната управителка забременя и преди година се съгласих да заема нейното място. Нашата зала е най-оборотната в града, идват доста клиенти. Изобщо гледаме да я развиваме по-най добрия начин и се бачка яко. Преди няколко месеца отвориха друга зала в града, на същата верига и от тогава работата ни се разпредели, нормално е, живеем в малък град, но от мен изискват същите резултати, което много трудно се постига, защото персонала ни се раздели на две, наехме нови кадри, и всеки гледа да дърпа клиенти, но няма как след като са две, да постигаме същите резултати. Иска се време, сега е и криза, хората е нормално да нямат пари за подобен тип забавления.
От както е отворена другата зала имахме много текучество на персонал, не бях почивала 5-6 месеца изобщо, не съм си взимала полагаемата отпуска. (Освен за тази година, не съм взимала и за миналата. Имам 15 дни от миналата да ползвам) Запълвах дупки в персонала, не работя по уговорените 8ч дневно с 1 почивен ден седмично, а обикновено стоя поне по 10ч. Но вече взех да се скапвам тотално. Гледам да мотивирам новите кадри, взимат стартови заплати по 1700лв, но са адски мързеливи, изобщо не си обслужват клиентите както трябва, съответно започват да идват и по-рядко и това повлиява на резултата. Имам и изгубени клиенти, на които просто новата зала им е по-близо и е нормално да ходят там. Звъни ми се денонощно по тел за всякакви простотии, като има проблеми с разни клиенти (наркомани, затворници, пияници) ходя и се разправям аз. Гледам да не изпускам залата от контрол, искам всеки да си почива, искам персонала да не гърбят извънредни смени и да идват с кеф. Обслужвам клиентите по такъв начин, както искам да ме обслужат мен, ако съм на тяхно място. Събирам си бакшишите и ги давам на най-заслужилото крупие в края на месеца. Помагам в залата, обслужвам хората, мия посудата, чистя залата с тях. Не деля работата и не се правя на голям шеф с телефона в ръка. Като има проблеми и спадове веднага свиквам събрания и казвам какво изисквам от тях и какво трябва да се направи, за да вдигнем резултатите. Само се прибирам за душ и спане вкъщи. С мъжа ми се виждаме за половин час вечер и лягаме. Днес ми сервираха, че до края на седмицата имам срок да вдигна старите резултати, иначе съм пътник едва ли не. Счупвам се за тази позиция, която ми я предлагаха 3 пъти и отказвах. Нито ми се заплаща извънредния труд, нито нищо. А трябва да имам 1 почивен ден седмично и 20 дни отпуск. С крупиетата и заместник управителя не е така, те си почиват както трябва. Но не стига, че се гърбя с месеци и пренебрегвам семейството си, искат някакви невероятни неща от мен. Имам няколко различни таргети, от които само в единия имам спад. Спрямо предния управител съм вдигнала резултатите двойно за 1г. Даже малко повече. И на база този резултат всеки месец имам нов таргет. Посетителите са ми ок, парите ги правя всеки месец двойно на това, което изискват, но искат да се привлекат и едри риби, но в пълна зала с хора, хората с пари избягват да ходят, за да не ги гледат. Имам такива клиенти, но в момента са извън България. Просто изнемогвам психически и физически вече. Вместо да мисля за семейството си, мисля само за резултатите на казиното. Стоя само заради парите, защото мечтая да си купя апартамент и спестявам колкото мога.
Кажете ми как бихте постъпили в тази ситуация. Защо не се гледа цялостната работа, а се гледат тези тъпи цифри само не знам. Има и по-важни неща, на които трябва да се обърне внимание. Забравих да кажа, че и се грижа за цялата документация на залата и всичко да е ок и затова се налага да стоя по толкова часове. Защото заместник управителя все нещо не е разбрал, все нещо не може, все се затруднява вече 3 месеца, но е комшийка на регионалния. И нямам какво да направя по въпроса. Дори да я махна, пак наново трябва да търся човек, а автобиографии няма изобщо нормални, и просто не им се работи, вече смених 3-ма души и все напускат, защото било трудно. Така че покривам длъжности на заместник управител, крупие, касиер, охрана. Как също могат да ме прецакат, ако решат да ме махнат?
Няма как човек, който работи без почивка, да бъде пълноценен и да ходи с желание на работа. За това е отговорен регионалния мениджър, който може веднъж седмично да идва да замества, щото все пак не съм робот, но уви. Това не знам дали шефа изобщо го знае. Не искам и да подливам вода на никого, но вече ми става адско тегаво. На 25г. съм, а вече съм с разбити нерви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker