Мъже, защо се цупите, когато една жена получава по-голяма заплата от вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъже, защо се цупите, когато една жена получава по-голяма заплата от вас?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1395 пъти
Толкова ли ви е крехко егото, че не можете да приемете, когато жената взима повече от вас? Какъв ви е проблема?

Приятелят ми вечно се цупи, когато му кажа, че когато почне да изкарва пари наравно с мен, тогава ще взима решения относно финансите. Добре, аз какво съм виновна, че съм счетоводител и взимам 2000 лв, а той е общ работник и взима 1000 лв? Аз ли съм виновна, че преди време го е мързяло да гледа в училище и не си е напълнал дупето? Какво е това крехко мъжко его не мога да разбера.

Мъже, обяснете ми. Какъв е проблема ако жената взима повече пари от вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0803c792e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Аз ще ти обясня проблема, който има мъжа ти с теб. Ти не го уважаваш, защото взима по-малко от теб. И му го натикваш в лицето „ВЕЧНО“. Според теб ако продължваш да му го натякваш твоят приятел ще се вземе в ръце и ще започне да изкарва повече пари от теб.
Ако твоят приятел беше мой познат щях да му препоръчам да скъса с теб. Твоето отношени към него ще се влошава.

Проблема не е, че жената взима повече от мъжа, а отношението на жената, когато това стане. Замисли се как се държиш с приятеля си, колко често му напомняш, че не става защото взима по-малко от теб.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bb3062118b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Спокойно мацка! Не се притеснявай! Сега като нахлуят ордите от изток и черните мамбота от юг, като турците ни окупират, като започне войната между турци и гърци, като американците започнат след 2-3 години открита война с руснаците и тука го превърнат в бойно поле, знаеш ли на какво и на кого ше си счетоводителка? Най-много да осчетоводяваш труповете, ама за това няма да ти се плаща.

Запомни ми думата - съвсем скоро ролите ви ще се обърнат. Ти, както и много други жени ще бъдате съкратени от работа, женски крак няма да смее да се покаже на улицата и ако не е твоят неук бачкатор да те издържа, жива си умряла.

Помни ми думата!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fbf8c8e64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Какво значи "когато почне колкото мен да изкарва", Пенко? Ти в някакви взаимотоношения ли си с този човек или не?

Двойка сте, как няма и той да взима решения? Нали финсовите ВИ решения ВИ засягат и двама ВИ по дефиниция? Ако просто сте заедно без реални планове за бъдещето, а зарад едното току-така, тогава страдайте си.

Да помислим счетоводителски: той ти дава една трета от общия доход. Какво ще стане ако от нищото изтече една трета от държавен или частен бюджет? Ще стане зле, меко казано.

Ако толкова нямаш нужда от неговото мнение, нямаш нужда от неговия доход. Плащай за всичко ти. Значи една трета от дохода да докарва, ама и един глас да няма? Бегай с тия цигански номера.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9af6bf877d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Поредната тема доказателство че жените са скарани с логиката. Тя да взима 4к И ПАК иска той да взима повече от нея. Кои са тия мъже, които изкарват такива пари? Тя знае, че трябва да взима повече, но не знае как, защо и какво. Да не прозвучи тъпо, ама не сте създадени да разсъждавате, а да си гледате децата и да си слушате мъжете. Алабализми на всяка тема женска мисъл.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ffa9fa48ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Те не се цупят. Те се дразнят, защото жената не е зависима от тях и не могат да я подчинят. Но това не са мъже, това е поведението само на комплексираните "мъже".

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 28c7677785
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Девойче, коментирай си личния случай, без да се явяваш тук и да хвърляш обвинения към половина аудитория. Ние не сме твоя приятел.
Твоят проблем е, че ти си избрала този човек, но непрекъснато му натякваш колко си по велика. Моят мъж никога не ми е е говорил така, въпреки, че може да го е мислил. Нарича се тактичност.
Като не те удовлетворява този човек, намери си по-подходящ. Само гледай да не е на твоя акъл.
Между другото, с 2000 можеш да се издигнеш само в очите на слепите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: de107abaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Абсолютно вярно е казаното от номер 1.
Не казвам, че няма и мъже, които се комплексират заради тях си, НО в повечето случаи, не е че мъжът не иска жената да носи токчета, понеже с тях е по-висока от него, или че има проблем с това, че тя изкарва повече пари от него - проблемът е в отношението й и негодуванието й, че един вид, се е прекарала с мъж, който е по-малко от нея.
Същото важи и ако жената е твърде умна. Затова мъжете бягат от такива, не защото ги е страх, както вие обичате да си мислите, а просто защото не можете да сте такива без да афиширате безкрайно, а това дразни.

Също, ти би ли била ок, ако нещата бяха обратно и той ти кажеше "ще си отваряш устата, когато почнеш да допринасяш с повече финанси, до тогава, мълчиш и става на моето"? Или викаш, подобни изказвания са ок, само когато са на гърба на мъжа?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a3a487a268
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   За пореден път се убеждавам, че работещите счетоводство са не особено нормални. С голямо его са точно счетоводителите, без значение на пола, но повече жени работят тази професия. Която е или скучно-противна ако е в голяма фирма, или реално служи за прикриване на ДДС, престъпления един вид. Обидно ти е, че той взима по-малко, а не ти е обидно, че през теб минават милиони, а ти получаваш едни 2000 лв? !

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5c4252489c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Това, че ти вземаш повече пари от него - го боли "оная работа", но не може да приеме жената да го командори - е това е истината. ;)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 49ee3b795c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Това, че един господин ти се "цупи" не значи, че всички мъже се цупят за тази причина.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 19fb1c7bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аз затова не се занимавам с мъже по-ниско от мен, било финансово или интелектуално. Нямам желание да си съсипвам нервите. Като бех по-малка и глупава бях с един барман, който като имахме спор постоянно с някаква злоба ни в клин, ни в ръкав заявяваше "Добре уе, висшистке, добре". Абсолютен комплексиран идиот. Все мислех, че ще се промени, но колкото повече аз успявах, толкова повече той се комплексирапе. Натякваше, че бил каталясал, защото цял ден бил на крак, не бил като мен "на столчето пред компютъра" Все едно аз съм виновна, че го е мързи да учи и може само да мие чаши. С такъв тип нямах желание за нищо. Такива типове убиват всякаки чувства.
Бягай от този. Няма да се промени

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 19fb1c7bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   До 2 Превъртял си исграта яко, човече :D :D :D Тези приказки се въртят от 20 години, и повече. МолА ти се не вярвай на всичко по "тИлИвИзора" и от "кАмпютАра" А ако пък стане нещо - светът е пред интелигентния човек. Едва ли ще стой и ще чака "бачкатора" 21 век сме, не 18-ти

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 715f34ddc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Искаш ли да ти кажа защо? Заради начинът, по който го казваш. Затова се цупи приятелят ти.

Фактически, ти му казваш "Ти си някакъв бачкатор и твоето мнение не важи".

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 881c0f816b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Проблема е, че става под чехъл. Ти сега или си изгубила или в близко бъдеще ще изгубиш превличане към него. Всяка жена иска мъжа да е минимум две три нива над нея. Когато е под нея, автоматически отива под чехъла. Иначе заплатката ти е стотинкаж за България, така, че не се прави на много умна или успяла. Просто си се хванала с мизерник.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ff86d2d810
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Поздрави от един възпитаник на икономическа гимназия и ВУЗ! Авторке, понеже се занимаваш със счетоводство и вярвам, че си изучавала определени предмети, ще те попитам следното: чувала ли си за видовете акции? Знаеш, че има акции с право на глас и такива без право на глас, нали?

В едно семейно АД /наричано накратко "семейство"/, формиращо бюджета си от доходите на двамата акционера в него, акциите винаги са с право на глас! Всеки от двамата има 50% от акциите на АД-то - независимо каква заплата взема! Практически половината от всяко решение е твоя, а другата половина на съдружника ти, т. е. мъжа ти! Не бъркай това какви пари наливате във фирмата с количеството акции, които имате в нея! За разлика от другите АД-та тук няма как да купиш още акции - най-много на съакционерът ти да му писне и да ти пробута своите акции, за да търсиш друг бал... , исках да кажа акционер, който да го замести!

Твърдиш, че си счетоводителка, а разсъжденията ти са далеч от икономическата логика! На това ли ви учеха там, където си получила дипломата си? Очаквах повече икономическа логика и по-малко емоции!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4bc079dcac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Когато мъжът изкарва повече а жената взима финансови решения (90% от случаите) всичко е ОК. А обратното не е. Е гаси двойните стандарти.
Е те тва са жените.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a3a487a268
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   12 всички завършили и работещи счетоводство които познавам са далеч от понятието интелигентен човек.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dadf3079f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Малииий, как подскочиха само "мъжкарите"! Ако той носеше два пъти повече от теб, авторке, щеше да си меркантилна, златотърсачка, той те издържа, следователно ти ще мълчиш и ще слугуваш, некадърна си да изкарваш повече и какво ли не. Много е лесен отговорът на въпроса ти- цупи се, защото това е най-лесно. Трудно е да се амбицира и да учи, да се квалифицира, да потърси нещо по-платено, може и в чужбина и да получава повече, щом му страда егото. Така и ще си остане- недоволен и комплексиран, на нивото си.
Помисли си, трябва ли ти такъв? Толкова ли нямаш друг избор? Мъже колкото искаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Значи, авторке, много си лоша задето ти изкарваш парите и не даваш той да се разпорежда с парите, които ти изкарваш.
Не знаеш ли, че според мъжете в темата ти трябва да вадиш парите, а той да ги харчи.
Като вади хиляда лева да се разпорежда с неговите хиляда лева, а не с твоята заплата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a258f76e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ей, пак много неподготвени се изказаха. Какво значи стотинкаж? Масово жените са със заплата между 1000-1500 лв. 1 % процент да взимат над 2000 лв. Авторката си е стъпила на заплата, предполага се, че мъжът до нея трябва да взима поне 3000-3500 да се нарече глава на семейство.
По темата- подтискате се взаимно, какъв баща на детето ти ще бъде този мъж-1000 лв са направо смешна заплата. Нищо, че е бачкатор, няма лошо, ама е явно е и мързелив, като работи за такива стотинки. Има бачкатори не си знаят парите. Според мен бъдеще нямате. Попринцип, уважаеми коментиращи, има счетоводители и с 7000 лв. заплата, авторката явно е доста млада за да е на тези пари. Има време, тя има бъдеще за разлика от него, ще върви на напред, а той ще си седи така цял живот.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 60c5caa7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Мацка, проблемът във връзката ви не е, че ти вземаш двойно на неговата заплата. Проблемът е, че видимо интелигентен човек (независимо от пола), ходи с неук бачкатор (пак незаивисимо от пола). Защо го правиш и какво очакваш? Всяка жаба да си знае гьола. Бачкатор с бачкатор, образован с образован. Няма успешни семейства от различни “класи”.
Ж23

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8ba12560bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 20, говорехме за семейните пари. Откога те са на жената или си ги мерим? По мои спомени всяко здраво семейство, което не завършва с развод /за вторите съм убеден, че вие сте специалисти, но аз съм експерт по първите/, формира семеен бюджет, който е съставен от доходите на ДВАМАТА. Не доходите на мъжа или на жената, за да може другия да си къта неговите или да ги харчи за каквото му скимне! Вече не сте свободни електрони, бъдете така добри да мислите като част от семейство както го правим ние, отговорните мъже!

Като ви чета все едно сте студентки, започнали някъде работа, които с кеф решават за какви парцалки и грим да си изхарчат скътаните пари след като си платят семестриалните. На колко сте - на 19 и половина? Детска му работа, а тръгнали да нищят теми за възрастни! Бегом в разделът за тийнове!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 715f34ddc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   22, ама как си ти личат тия 23 години. Такива повърхностни разсъждения са абсолютно нормални за хора около твоята възраст.

Казваш няма успешни семейства от различни класи? Много си далеч от истината, мила моя. Ама много. Ще ти дам един съвет като човек, който е живял малко повече от теб - натрупай малко жизнен "стаж" и тогава прави такива заключения.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8df5fbf180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Държанието ти и мисленето ти е обидно. Утре ако му вдигнат заплатата, трябва ли да ти навира в носа на всяка дума, че вече той е шефа и да ти се прави на важен, унижавайки те? И изобщо какво значение има кой коко взима и защо командването за теб е толкова важно?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Номер 23, че откога те са семейство?
Да видим, той предложил ли е брак? Не.
Подсигурил ли е жилище, в което да живеят заедно? Пак не.
Излъгала ли се е тя да му роди деца - пак не (дано не се и излъже).
Те са в пробен период и той се проваля, като иска да харчи нейната заплата, защото неговата била малка - ами това на отговорен мъж ли ти прилича?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bffdf2aeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не изопачвайте.
Той НЕ иска да харчи нейната заплата, а да участва във вземането на финансови решения, касаещи двама им, а счетоводителката се държи с него като с недееспособен дебил.
Друг е въпросът откъде й идва това самочувствие, след като по-читав мъж не й връзва.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b54255cb01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Авторке, жена съм, та... схващам шамарчето, което им даваш тук :))))
Права си да го правиш. Но не забравяй че има "мъже" и мъже.
Лесно се различават дори в разговор на съвсем общи теми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   " да участва във вземането на финансови решения, касаещи двама им"
Ами не мисля, че тя го спира да взима решения как той да харчи своята заплата (която и без това не стига за нищо). Така че пак излиза, че той иска да решава какво да прави с нейните пари.
Да си изкара той пари и тогава да решава какво да прави с тях, а не с чужда пита помен да прави.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0a1ffa550b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Така ли, номер 24? Понеже аз съм далече от истината и съм малка, може ли да ми обясниш един интелигентен и образован човек какви общи теми, интереси, навици и обща среда би имал с бачкатор? Никакви. Много наивни разсъждения, предвид “житейския стаж”, който имаш пред мен.
От номер 22.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 82aaf39cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Скъпи дами, вие нямате семейства! По-скоро имате съквартиранти.

В едно семейство няма мои и твои пари! Съответно тоя "той да си харчи неговите, аз моите" /ако не е само пъчене онлайн, а наистина го правите/ е демонстрация, че двамата не функционират като семейство, а само пародират такова. Преди да скокнете с пяна на устата: в едно семейство двамата души са заедно във всяко едно отношение. А това изключва мислене като горното за негови и нейни. Щом правите тази грешка тук, вероятно и двамата /или поне тук пишещият/ смятате, че проблемите на партньора са си негови, тъгата и провалите са си негови, нуждите са си негови, чувствата са си негови, въобще във всяко едно отношение вие не считате за нужно да откликнете някак - дали ще е с опит за утеха, съвет, запретване на ръкави заедно с другия, за да решите проблема или подкрепа, каквото и да е!

А ако все пак приемате, че другото е общо, но делите парите, за това си има един термин. Даже са два - ако общото касае само вашите проблеми и чувства, но чуждите пак са си чужди, сте паразити. Ако общото касае всичко без парите, сте скъперници. И ако имате съгласие с партньора, сте се събрали двойка стиснати хора. Идилия, нали? Какво може да се обърка? Всеки с пламък в очите си къта парите и се оглежда за удобно място в задния двор, където да ги закопае. :Д

Дааа, имаме и случая, в който единият иска той да командва парите и на двамата! Т. е. парите да се събират на едно място, а да не са поотделно, но единият да бъде изключен от каквито и да било решения. Ако другият е съгласен /знае, че не го бива с парите или не му се занимава/, е добре. Той е дал съгласието си другият да движи финансите, понеже сега говорим за тях. Но ако единият си е решил, че той трябва да го прави /примерно заради това каква е заплатата му като част от някакво детинско състезание/ и е готов да пролее и последната си капка кръв в името на победата, пак сте се подвели, че сте част от семейство. Тия налагания са по-типични за някой, който е шеф на фирма и общува с подчинен. В семейството няма как някой да ти е подчинен и напълно безправен. Все едно кой какво разправя - мъже или жени! И тук, като в живота, подчиненият рано или късно тегли една на шефа. Или пък шефът решава да си потърси някой по-послушен подчинен, защото онзи има наглостта да не му лиже достатъчно добре подметките и да има гръбнак.

Така че кажете ми какъв ви е случая, за да ви кажа как ще приключи съквартирантството ви и кой ще сложи края! Бонус - мога и да предположа потенциални критики на изпроводяк! Едно е сигурно - ако това, дето го пишете тук, го практикувате и наяве, нищо чудно, че разводите и самотните майки се увеличават! Това вашето е като да караш кола без да си запознат с начина на функциониране на колата или пък да решиш, че от днес педалът за газта ще е спирачка, защото ти си казал така.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   35, много интересно, когато той изкарва по-малко тя трябвало да му дава, защото били семейство.
А ако тя изкарва по-малко, или е в майчинство мъжете й броят всяка стотинка и всяка хапка, сакън да не се прецакат.
Самотните майки се увеличават, защото все по-малко жени са склонни да търпят такива мъже.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 874abca637
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Виж как се изразяваш - "когато той изкарва по-малко, тя трябвало да... А ако тя изкарва по-малко... мъжете ѝ броят всяка стотинка". Той изкарва, всяка нейна стотинка... Това говорене обаче издава начин на мислене - МОИ пари, МОИ нужди, МОЙ живот! В едно семейство това "мой/твой" е на заден план. Вече не сте свободни електрони - мома и ерген, казано понародному! Това мислене "мой/твой" е характерно именно за необвързаните. В случая ме питаш защо някакви си там "полуобвързани" не се спогаждали. Защото още делят на мое/твое, ето заради това! Тук полът няма никакво значение! Авторката на темата също се "гордее", че взема двойно повече от общака, дето ѝ е мъж, ама е жена, нали? И все пак брои стотинките на мъжа си и гледа да не се прецака. Познато, а? Къде ли сме го чували?

Същото и с контролът над парите - зарежете вече това его! Дори да приемем, че в един идеален свят решенията могат да се вземат от двамата, все някога ще има разминаване. И тогава някой ще трябва да вземе превес. А ако пък единият от двамата /все едно от полът му/ е прахосник, склонен към пристрастявания /не само наркотици, а и хазарт като по-добър пример/ или импулсивни покупки, нерешителен, прави лоши избори, не иска да се занимава с финансови въпроси... списъкът е дълъг! Но човек с някое от описаните качества няма място в управлението на семейните финанси. Дори този някой да си ти, това не прави изборът добър.

Пак не става дума за полове, а за финансова култура! Ако влагаш пари, в каква банка ги влагаш? В някаква съмнителна, дето прилича на пирамида или в сериозна? Ако правиш инвестиция, ще си купиш "част от Айфеловата кула, продавана от някакъв брадясал тип с износено яке" или ще намериш нещо по-добро? Впрочем, ако си навита да купуваш част от Айфеловата кула, не го пиши тук! Подозирам, че едни хора ще намерят начин да те издирят и да почнат с подобни оферти, които не искаш да приемаш. Вярвай ми, не искаш!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Номер 37, Виктор Лустиг е името на човекът, опитал се да продаде Айфеловата кула за скраб (2 пъти).
А минавало ли ти е през акъла, че тя не иска да инвестира повече финанси в тая връзка? Може би връзката й изглежда съмнителна, като пирамида?
И по всички правила те не са семейство - брак не й е предложил, дете нямат, тя не му е длъжна с нищо - като иска пари господинът да работи и да изкарва, а не чака на приятелката си / жена си да му дава.
Докъде стигнахме като общество - мъжете да искат пари за глезотии от жените, а жените да им обясняват, че не са им длъжни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Авторке, специално за теб - не излиза нищо хубаво от връзки с хора, под нивото ти.
Или искат да те използват, или да те смъкнат на тяхното ниво и да ти смачкат самочувствието, за да те задържат.
Помисли си дали връзката ти е такава - ако той не желае да се развива, не желае да работи повече или да се образова, за да си осигури по-добро бъдеще, няма истински полезни интереси, а само мрънкя, пие бира и гледа реалитита - дали това е подходящ мъж за теб?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e88284a330
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Номер 38, първо благодаря за интересния факт! Посмях се, мислейки дали някой се е навил да я купи от него при двата му опита. :D

Разбирам гледната ти точка, но не видях коментар на авторката долу под темата, а в самата тема също не е споменато нищо от това, което предполагаш.

Дали връзката им е съмнителна като пирамида? Зависи - дотук знаем само, че според работата и най-вече заплатата на мъжа той е обявен за тъп, недоучил и мързелив. И двамата имат заплати и работят, така че нямаме повод да говорим за използване и режим "търтей". Тия сравнения на сумите са като да кажеш, че вече ще си търсим гаджета със същата нетна заплата като нас, за да не сме използвани заради разликата в парите. Тук ще попитам четящите - всеки от вас, който взема по-малка заплата от партньора си, чувства ли се търтей и използвач? Не очаквам отговор тук - отговорете си сами пред себе си!

Но по-лошото е, че тия внушения ги прави приятелката му! Дори да е мързелив и тъп, тази госпожица, дето му е гадже, не го е зарязала /съмнителният той и връзката с него/, а идва тук, за да се оплаква, че "наглецът" очаква право на мнение по някакъв въпрос, свързан с връзката им - в случая финансовия. Т. е. нея я устройва "тъпият, недоучил и мързелив общак" стига да не си позволява да участва в решенията за парите на двойката. От тези малко на брой факти можем да предположим, че случаят е един от двата по-долу:

1. Човек с мания за контрол и доминация умишлено си е хванал някой, когото смята за по-низш, но "низшият" не е достатъчно послушен и не се съгласява да го командват за всичко.

2. Счетоводителката и наша авторка смята, че така описания от нея тъп, недоучил и мързелив ѝ подхожда, защото не видяхме и думичка за прекратяване на връзката. Т. е. посланието, което подава е "той ми подхожда и ми е на нивото" макар и да говори други неща. Ако наистина гаджето ѝ е тъп, недоучил и мързелив, а тя е убедена в това, както и в собствената си по-висока социална стойност, какво прави във връзка с него? Благотворителна дейност? Изучава тъпанарите за дипломна работа? Страх я е, че няма да намери по-добър от него /тук се разсмях и ще приключа мнението, тъй като го започнах пак със смях и искам именно така да затворя цикъла/?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: defcf1941b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   "Страх я е, че няма да намери по-добър от него" - да, обикновено точно това е причината.
Или жената има ниско самочувствие и я е страх, че не може да бъде с равен партньор (доста често срещано, мислят си, че ако той е по-малко от нея поне ще я оценява, а кажи речи никога не става така).
Или просто го пробва - може в началото да е решила, че човекът има спящ потенциал, после се взимат, тя разбира, че този потенциал никога няма да е събуди, но вече има намесени чувства и й е трудно да го зареже.
Във всички случаи нищо не променя факта, че той има право да управлява неговите пари, а тя нейните и тя не е длъжна да му дава нейните пари, защото той така искал.
Ами то и аз искам самолет, ама като не мога да изкарам за самолет не карам самолет.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bd5e157d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Точно така. Мързяло го е да учи на времето.
Ако беше и учил щеше да се хване с далеч по-интелигентна жена от теб.
Ти като си уерна, защо обираш угризките ами не си нещо по-добро.
Истински интелигентните хора не поставят парите и материалното пред духовното.
От тук може да заключим, че и ти не си нещо повече от твоя общ бачкатор. Сигурно си завършила УНСС където куцо и сакато е минало.
Счетоводители и банкови чиновници от път и над път.
Къде си тръгнала да се поставяш толкова високо в социалната стълбица. Ти си обикновена сметкаджийка.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 52973d208c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 41, като не сте гаджета или съпрузи, си прави каквото искаш с парите, другият също! Щом ще си във връзка с някого, вашето /не само неговото/ става общо! За останалото има обяви за квартири със съквартиранти в ОЛХ-а /всичко извън наема си остава за вас/, както и опции да съберете достатъчно пари и да купите мажоритарния дял акции в някое АД, за да решавате, защото имате повече акции от останалите /но пък ще трябва да вливате средства в АД-то при нужда/! Все пак това са най-близките до вашите искания възможности, които имате и някога ще имате ти, авторката и който още там има същите мераци. С настоящата инфлация вероятно няма да е трудно да намерите желаещ да продава - доста бизнеси закъсаха.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker