Мисля, че заслужавам поне малко уважение от негова страна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мисля, че заслужавам поне малко уважение от негова страна
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 4184 пъти
Здравейте, отдавна чета историйте в този сайт. Писала съм много коментари, доста съвети съм давала.Изчела съм поне половината от историйте, но никога не събирах смелост да споделя какво ме измъчва и мен.

Аз съм момиче на 21години, почти 22. Преди години се запознах с едно момче от моето училище. Бяхме заедно около 5 години и той ме заряза по най-долния начин. Докато ходехме се беше скарал много яко с техните, баща му го беше пребил. Говорих с родителите си и го взехме вкъщи, докато отношенията им се подобрят. Беше на ръба, пиеше, пушеше.. пропадаше! Аз и моите родители бяхме тези, които се поинтерасуваха от него, аз, майка и татко му показахме какво е живота, накарахме го да продължи образованието си (тъкмо беше завършил 12 клас). Помогнахме му да си намери свясна работа, с две думи ВЪРНАХМЕ ГО КЪМ ЖИВОТА! Накрая, след всичко, което направих за него, след 5 години любов, немога да кажа перфектна, защото всяка двойка си има своите проблеми, но се крепяхме и помагахме един на друг, той ме остави.

1 месец след като тръгнахме аз още не го обичах, и имах възможност да го оставя, и сега да не се и интерасувам в коя канафка спи, защото точно така щеше да стане ако не бяхме ние! Точно и за това Ви пиша, точно и за това споделих всичко, въпроса ми е как може да е толкова неблагодарен?!?! Как можа да ме зареже с извинението " искам свобода" ... Как 5 години връзка приключи просто така.. защо ме заряза заради "свободата си" ... Писна ми вече, сега съжалявам, че му помагнах и, че и в най-тръдните за него, мен -родителите ми, моменти аз не го оставих.

А сега ме гледа с такава омраза като чели съм съсипала живота, а не, че съм го върнала към него. Сега когато е преуспял мъж, и има всичко за което всяко момче на 19 мечтае да има занапред, той си тръгна. Да беше казал едно мерси, и да ме беше прегърнал просто приятелски затова, че го спасих от цял живот страдание. От него зависи дали ще е истински щастлив, но скъпата кола, голямата къща 2-те вили.. има всичко това благодарение на мен преди години... мисля, че заслужавам поне малко уважение от негова страна, едно мерси. Пари от него не търся, не искам нищо от него. Но ще се зарадвам много, ако просто дойде пред мен и си признае, че е това което е -заради мен, ако дойде и се усмихне и каже "Благодаря ти, ще те помня винаги." .. дори това ми стига. Но не, според него и една усмивка не заслужавам. МОЖЕ ЛИ ДА Е ТОЛКОВА НЕБЛАГОДАРЕН !?!?!?! ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: ea64a4c223
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може. Абсолютен неблагодарник. Забравят хората, когато са били в беда и колко тежко им е било. Имал е голяма подкрепа тогава. Стъпил си е на краката,благодарение на вас. И вече като всичко му ок, за какво си му ти? Това е един човек без всякъкво възпитание и скруполи. Не си заслужава да се терзаеш заради него. Простичко казано не ти заслужава сълзите. Заслужаваш много повече. ГОРЕ ГЛАВАТА.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 5b87972fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте,
Това, което ни се случва в живота не е случайно. Това успях да проумея на твърде скъсен етап от развитието си - т.е когато вече навлязох в т.нар. зряла възраст.
Всеки човек има своите трудни моменти и всеки излиза рано или късно от тях.

Аз също преживявах своите трудни моменти и на един етап от развитието си разбрах, че винаги има причина и следствие- твърде елементарно е, но много трудно може да се види точната връзка. В един момент исках да разбера какви са духовните принципи и защо всичко, което ми се случва се случва точно на мен.

Четох много книги, запознавах се с принципите на християнството, срещнах по пътя си много чисти и истински духовни хора и разбрах, че Бог никога няма да ни даде нещо повече от това, което можем да носим.
Разбрах, че всеки човек си носи кръста.

Понякога, когато ни налегне отчаянието си мислим, че сме най-нещастните същества на земята..., но в действителност се оказва, че точно благодарение на това, което ни се е случило сме спечелили страшно много.

Какво е полезното в случая за Вас - първо Вие имате разкошни родители, които са до Вас, които са със Вас и никога няма да Ви предадат.
Помислете си само - колко хора могат да се похвалят с такива родители?

Второ - ако този човек, на когото сте протегнали ръка е толкова чудовищно неблагодарен - истинско щастие е , че се е махнал от Вас. Нищо хубаво не можете да очаквате от този човек, освен предателство, грубост, насилие и неблагодарност. Така и Вие си имате свободата, а щом имате и това състрадателно и добро сърце - Вие ще срещнете подходящите хора, с които наистина ще бъдете щастлива.

Най-голямото постижение за вас и душевна полза ще е да забравите за добрините, които сте сторили за този човек. Не съжалявайте за нищо. Бъдете сигурни в духовните принципи - ТЕ ВИНАГИ ДЕЙСТВАТ БЕЗОТКАЗНО.

Сторили сте добро - забравете го. Ще бъдете възнаградена д добро. Не мислете за това. Но извлечете поуката - не разчитайте изцяло на хората. Разчитайте на Бог, вярвайте и се уповавайте на волята Божия.
И колкото по-малко такива същества като този п"приятел" има около Вас, толкова по-добре.

Той ще си получи заслуженото. Рано или късно пак ще стигне до калта. Важното е да не повлече и Вас със себе си.
Не се измъчвайте повече за това, опитайте се следвате целите си и мечтите си и не ставайте зла. Запазете невинността и добротата си. Пожелавам Ви много щастие и Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: b693629034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да...постъпил е много егоестично, но на това си го възпитали ти до известна степен, защото всяко негово желание ти си го изпълнявала (вила,кола,къща) получил е това от, което се нуждае и те е зарязъл, просто си попаднала на идиот.

Но и ти не си права, защо съжеляваш, че си му помонала нали все пак си направила нещичко добро, може да ти се е отплатил за него, но ти трябва да си горда със себе си а не да се отвиняваш!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 305d6d6487
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята ти е трогателно и жестока спрямо теб. За него без коментар - мъж е преди всичко. Те трудно казват много неща, като обичам те, благодаря, извинявай... Неговото поведение за мен лично е адски неблагодарно. Грубо ще бъде да използвам други по - силни думи, но си ги мисля. Наистина не заслужаваш, това което ти причинява. Вдигни глава, не се отчайвай, кажи - майната му и продължавай смело напред. Имай вярата, че скоро ще срещнеш мъж, който ще оцени твоите безспорно хубави черти и качества, ще те обича истински и ще ти е благодарен за всичко, което правиш за него. А този просто се опитай да го забравиш, макар да съм сигурна, че ще ти е ужасно трудно. Успех, миличка! Пиши ми, ако желаеш (аз съм на 24). :)

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: fa4b588434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само нещо да попитам... Преди време, когато той беше изпаднал в беди, той моли ли те да го вземеш у тях и да го издържаш, храниш. Образоваш? Той ли те моли или ти сама взе инициативата и го покани у вас? Защото ако е второто, ти си го нарпавила не защото той е искал или си очаквала някакви дивиденти и благодарности, а защото ти си го искала... На теб ти е било хубаво... Така че не чакай сега благодарности... Не мисля, че си толкова меркантилна, че да си мислила тогава - сега ще му помогна аз, за да се чувства той длъжен към мен цял живот... А и си мисля, че може би още първата вечер, когато е бил у вас, е благодарил на теб и на родителите ти за жеста....

 
  ...


...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1c10402c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да! Помоли ме.. каза "Дали е възможно да спя у вас, защото наще не ме искат? "
Аз казах "да разбирасе" а той само се усмихна..
Още тогава мама ми каза: това момче, можеше да благодари а аз я излъгах и казах " вече ми благодари." .. с една усмивка, но тогава това означаваше много за мен.. а сега... незнам. като си беше тръгнал едно мерси да беше казал.. нищо повче. Яд ме е, че можех да помогна на хора в много по -голяма беда, а не на тоя неблаггодарник. / авторката /

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 344792a219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тук прочетох един адски смешен коментар и не можах да го подмина. Това е номер 2. Какви са тези глупости. Хайде, обясни ми кой какъв кръст носи, че нещо не схващам.

Християнство, ислям, будизъм. Не се ли уморихте бе хора? Много е лесно да вярваш в нещо и да чакаш нещата просто да се случат. Няма такова нещо, няма как да стане. Всеки е това, което направи сам за себе си, а преди това, което са правили неговите родители. Бъдете реалисти!!!

А на авторката ще кажа да не съжалява за нищо. Коментар 4 е това, което и аз бих ти казала. Просто гледай напред. Не се измъчвай за минали неща. А знае ли се... Някой ден може той пак да те потърси. Но тогава дали ще намери същото добро момиче? Просто внимавай занапред.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 97aa514d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мммм...да! Тоя наистина е бил кретен! Аз съм на долу горе сходно положение - живея в приятелката ми, карам се с родителите ми, пия и пуша! Но, оставям моята история. Въпросът е там, че този загубеняк те е накърнил. Ти може би няма да си и последната! Моята гледна точка е по-различна, но единственото, което знам е че този тип мъже, изграждат лошия имидж на БЪЛГАРСКИЯ мъж. Аз примерно никога, дори и да се разделим с приятелката ми няма да охуля никого, камо ли да гледам на кръв нея и семейството и! Евала за това, което сте направили, жалко е че е нямало кой да го оцени!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! ВСИЧКО ХУБАВО ТИ ЖЕЛАЯ!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 61abc2219f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами аз да кажа само, че хората си обещават нещо за вечни времена, а то продължава само докато не им омръзне. За съжаление . . .

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: b8d8464370
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 - Хайде стига с този Бог!!! Дори погледнато от религиозна гледна точка- този Бог е дал на човека РАЗУМ!!!! Съответно правото на избор и на неговата реализация!! Иначе скъпият Бог нямаше да позволи войните, убийствата и т.н. Така, че стига с тези смешки!!

По темата:
Скъпо момиче, била съм в подобна ситуация, но с много различна развръзка. Мога да те поздравя за това, което си направила за този тип и те съветвам да не съжалявяш, че си го сторила. А неговото отношение приеми като урок за в бъдеще. И да ти кажа честно - не за нещо за друго, а за безценните години от живота си, пропиляни за разни "Господа Нищо"! Никой няма да ти каже " Вземи си 5-те (или повече) прекрасни годинки и си ги изживей пак, както искаш"! Така, че занапред бъди просто по-внимателна, но не по-малко добър човек! Този тип го забрави, не си струва да хабиш дори мислите си по него. Убедена съм, че стойностните хора като теб откриват точно това, което им си полага и ти желая това да се случи много скоро!! И не забравяй -„Цялата прелест на миналото е, че е минало.“
Холи

 
  ...

...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 0f77a7fb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ...Няма ненаказано добро! Или казано по друг начин - да направиш добро та да изядеш г*вно...

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 4bdddbe87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приеми моето уважение за това, което си направила за това момче. НО! Интересно ще е да прочетем и неговата гледна точка. Когато човек е затруднен, приема помощ от всеки. Това не означава, че те е обичал или, че сега трябва да ти се отблагодари с любов! А ти точно това искаш. Ами не става! Дори си мисля, че за да ви гледа на кръв си има своите причини. Ти се оплакваш, че те е зарязал, после пък казваш, че едно благодаря ти стига. Кое те наранява всъщност? Мисля, че е първото, а човек не може да командва сърцето си. Така, че аз го оправдавам момчето и не мисля, че е неблагодарник! Не е редно за помощта да очакваш да ти се плати с любов.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker