Пренебрегвам щастието си, заради неговото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пренебрегвам щастието си, заради неговото
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1170 пъти
Здравейте. Бих искала да споделя с вас нещата, които ме мъчат от известно време. На 18 години съм, намерих си приятел, който е на същата възраст. С течение на обстоятелствата решихме да живеем съвместно с присъствието на майка му. Но както знаете, всяко нещо в началото е магично и прекрасно.

Той започна да проявява лошите черти от характера си, a майка му още повече. Започнахме работа в заведение, отново двамата. Проблемите от вкъщи се преместиха там, нямахме време да разговаряме никъде другаде, освен там и това се превърна в още по-голям проблем. Започнаха всекидневни караници. Показа безсърдечност и колко е безхарактерен, също като жената, която го е отгледала. Емоциите му са притъпени от рутината на ежедневието и не може да се промени това по никакъв начин. След като ме накара да получа нервен срив или паник атака, едва тогава показва, че поне малко му пука за мен. "Плачи колкото искаш, само по-тихо" - това бяха думите му, които ме убедиха, че този човек е без сърце. Тотално ме е приел като даденост и се успокоява с това, че няма да направя нищо и ще остана. Обещанията, които дава не са перманентни. Стигам до същината на това, за което пиша. И двамата имаме нужда да приключим това. Най-вече аз. Но се страхуваме от това, че ще останем сами. Като всяка глупава жена ще кажа, че го обичам. Обичам го въпреки всичко, което ми причинява. Но първата стъпка към емоционалното ми излекуване е именно нещата да приключат.

Чувствам се срината, изцедена и няма живинка в мен. Студенината ме убива. Работата също ме изтощава, работим по 12 и повече часа, а заплащането е нищожно. Стоя там заради него. Всички приятели и познати ми казват да го направя, да не чакам момента, в който всичко ще стане по-лошо и самата аз няма да бъда себе си. Реших да пиша и тук. Надявам се да ми дадете съвет. Струва ли си да чакам да се промени?

С уважение: И.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 53ab8b0c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не, няма да се промени при положение, че нищо около него не се променя, а той съвсем не се стреми сам нещо да направи.
Как ще останеш сама, само на 18 г си, какви ги говориш?
Излез от тази отровна за душата ти среда преди да си забременяла на всичко отгоре.
И не бързай за връзка. Първо опознай себе си, чак тогава ще можеш да разпознаваш и по- подходящи партньори. Не да се поддават само на емоции, а да включваш и разума, но базиран на себепознание. Да знаеш ти какво искаш в живота си и какво не би допуснала.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f4195c59a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   На 18 г. и ще останеш сама, че животът е пред тебе, приятелите ти са с теб, какво се пъхате на още детска възраст да живеете с някого като женени. Зарязвай го и си живей живота!
Жените на по 38-48 решават да зарежат мъжете си и не ги е страх да останат сами, а ти на 18 г. имаш най-ценното - младост и я пилееш с един емоционален инвалид.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 54049b44b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не си струва. И аз имах такава врэзка, 2 месеца психолог и успях да я приключа. Просто ти трябва подкрепа, ако не можеш да я получиш от семейството си(аз нямам), 2-3 сесии с психолог ще ти дойдат добре. В момента, в който започнеш да цениш себе си и да изискваш да давате на равно във връзката си, ще видиш, че той няма да го направи и ще махнеш. Повечето мъже вярват, че на жената никога няма да й писне и ще търпи, но е факт, че скоро ще го зарежеш. Дори ти самата го знаеш. Само се замисли как си представяш себе си след 5 години и ще видиш, че той не присъства там.

П. С. като го зарежеш, ще тича по теб и ще те моли, не се връзвай. Той няма да се промени и вие имате токсична връзка. За съжаление не познавам хора, които са си решили проблемите в такива връзки, винаги приключват. Ако си като мен, имаш проблеми с увереността у себе си. Зарежи го и си вдигни критериите за мъже. На мен това ми помогна и сега съм щастлива вече 1 година с човека до себе си. Мъж на място, подкрепя ме и ме харесва каквато съм, а не се опитва да ме променя. Най-важното е да си вдигнеш критериите за мъже и да си подбереш по-свестен такъв, който ще те цени. Но щом човекът е стигнал до там да не му пука, че плачеш, връзката ви отдавна е приключила, просто ти още не си го осъзнала.

Ж, 23

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: be12968dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   На 18 години не се бърза да заживяваш с някой като удавник за сламка. Страх ви е да не останете сами на 18 години? И на 88 не бива да ви е страх. Тогава и ще имате качествени отношения, базирани на любов, а не на страх от самота.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0b04e79bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Махк се от тази вредн връзка. Млада си още, ще срещнеш подходящият за теб партньор. Не се обричай на такъв живот. Това дори не е живот... Бягай, и не се обръщай назад!

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 332e4f2133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пак ли някой друг е виновен на дадено момиче, а тя е цветенце?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0f0483360f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мисля че е ясно, направо приключвай тези отношения. На 18 си и ще има много възможности за нов приятел. Де да можеше и аз да съм сега на 18 години (а не на 23).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 899fce8417
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Девойко, мари, млада! Вие сте още деца, решили да го играете възрастни и зрели. Ами, трудно е. Да работиш по 12 часа за малко пари може да изнерви всеки. На всичкото отгоре и си пристанала в чужд дом. Да, знам че младите бързат да пораснат, да са им разрешени много неща. Но с благинките идват и отговорностите. Не бих се зарадвала, ни на дъщеря малка булка, ни на син оженил се на 18 години. От опита, който имам сега, не бих си причинила семейни ангажименти на 18 години. А, кой как иска.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d8ed202191
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не, не си струва да чакаш да се промени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cca24cb417
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   На 18 ви е страх, че ще останете сами? Съветвам те да напуснеш дома, в който очевидно не си желана, да си запазиш текста, който си написала, и да го прочетеш след 10 години.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: eac80b3159
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първо си сгрешила, че на 18 вместо да имаш за приоритет да учиш, да се развиваш, да се амбицираш да постигнеш нещо повече, ти работиш за мизерни пари в заведение и си разбиваш нервите с един недорасъл хлапак. Няма за какво да се страхуваш да сложиш край, няма да останеш сама, но дано си извлечеш някаква поука. Не пренебрегвай себе си заради никого, не стой във връзка, която не ти носи щастие. Помисли, виждаш ли се след 5-10 години с този човек, в такава обстановка и на такава работа? Мислиш ли, че все така ще го обичаш тогава? И най вече той заслужава ли го?
Колкото по-скоро сложиш край, толкова по-добре за теб. И още един съвет за в бъдеще - не бързай да заживяваш с някого само защото той го иска и се страхуваш да не си сама.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d8ed202191
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Значи като жена на 30 ще ти кажа, че е основна грешка да живееш с майка му. Към свекърви ако четат искам да отправя един апел - ето поредната свекърва, която се отнася зле към снаха си. Онлайн или не, ние като снахи, пострадали от свекърви сме болшинство. Не можете ли да се отнасяте човешки и като видите едно младо момиче, ето в случая, кому е нужно изкуствени конфликти. На свекървите все са нужни. Към теб, ако искаш да си добре, тук дори не визирам връзката ти дали да я бъде или не, просто напусни този дом. Една жена

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2bc152cdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Глупости - любов няма тук. Просто си въобразяваш че страха от това да останеш сама е всъщност страх от това да го изгубиш.
И какво като останеш сама в крайна сметка? За жена/момиче е много по-лесно да започне нова връзка, така че изобщо не ги мисли тия работи. Да не говорим че след такива токсични отношения със сигурност ще ти се отрази добре да бъдеш сама за малко.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c5df8e1eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ствет за връзката не мога да дам защото не видях нищо в което той се е провинил и не разбрах защо му се ядосваш, в целия текст за него има два епитета че бил безсърдечен и безхарактерен, но какво е направил не казваш.
Но имам въпрос, свързан с плакането и липсата на сърце, ако даден човек мисли че той е прав и опонента му ревне с цел да стане на неговата, ако държи на своето значи няма сърце, а ако се откаже от себе си в името на това опонента да спре да реве той излиза безхарактерен (безхарактерен е човек който се отказва да защитава мнението си само за да се отърве от натиска на опонента)
Та въпросът ми е:
Как трябваше да постъпи приятелят Ви когато вие ревете (плачете шумно)?
И моля да уточните всъщност вашия приятел безсърдечен ли е или безхарактерен? Защото както вече обясних по горе това са двете крайности които няма как да се припокриват или е твърд и бесърдечен и държи на своето мнение или е безхарактерен и лесно се отказва от своето в полза на другите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9a005ae99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Чухме твоята версия, предполагам отсреща биха дали нещо подобно. Нищо лично, но като те чета, имам чувството, че и двамата добре сте си отровили живота взаимно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9807ae0dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   С чакане нищо няма да се промени... Още си на 18 и живота е пред теб. Директно се изнасяй от тях, както и си търди друга работа и среда, приятели и т. н. Щом един човек те кара да се чувстваш зле, да те срива емоционално - каква любов е това? !? ! Не си зачертавай бъдещето само и само с вярата, че нещо ще се промени - ами няма, нито човека до теб, нито майка му...

М. 36г.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e302554e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Той не те обича. Използва те. Има сигурен секс, когато поиска, ти домакинстваш - тоест си му слугиня. Че и работиш много за малко пари. Експлоатират те. Събирай си багажа, без те да знаят. Защото те няма да пуснат слугинята и жената на разположение лесно. И бягай оттам по най-бърз начин. И не вярвай, ако той после тича след теб и те моли да се върнеш. На 18 г си, животът е пред теб. А това просто е урок от живота, научи го. Няма нужда от паник атаки. Лоши хора и използвачи има навсякъде. Успех и се обичай и уважавай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker