И отново за жените и мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

И отново за жените и мъжете
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1265 пъти
Коменрарите по тази тема: http://spodeli. net/4/story-166540. html (които нямах нервите и времето да изчета докрай), както и натрапващите се няколко основни типа обвинения между жени и мъже в този сайт, ме накараха да предложа нещо, надявам се градивно.

Лесно е да се плюе по другата страна, къде с основание, къде без, но каква е ползата, в крайна сметка, освен да ти олекне за 5 минути? Оплакването и ругаенето, в един момент се превръща във фин вид мързел да промениш себе си или ситуацията. Затова предлагам един списък, за хората, които се вълнуват от здравословни отношения, на взаимни задължения. Лесно е да кажеш какво не искаш, добре, сега всеки да кажи какво е готов да даде срещу това, което иска.

Започвам с някои мои идеи и нека всеки друг да допълни.

- жената трябва да бъде домакиня - срещу това мъжът трябва върши или да финансира тежките битови задачи, като ремонти, строежи, товаро-разтговарителни дейности и пр. | Инверсия: жената не е длъжна да бъде домакиня - мъжът не е длъжен да бъде домашен майстор и хамалин >> разрешение: и двамата плащат за външни услуги;

- жената е в правото си да търси финансово обезпечен мъж, за да е сигурна, че децата й ще са нахранени и облечени - мъжът е в правото си да търси млада жена, за да му роди здрави деца | инверсия - не може да има. Беден мъж и секцио/недоносени бременности/изкуствено мляко/ и пр. не водят до нищо градивно;

- мъжът трябва дава приоритет на жена си пред майка си, без да пренебрегва втората - жената трябва да дава приоритет на мъжа си, пред децата си, без да ги пренерегва | инверсия - не може да има. Мъж командван от майка си и жена снижаваща мъжа си до касичка и съквартирант, не водят до нмищо градивно;

- жената има право на разнообразен живот, тръпка, динамика - мъжът има право да си почине от тежката работа за по-дълъг период от време, за сметка на дохода | инверсия: не може да има. Жена, която потиска сексуалните и емоционалните си нагони, най-много да изперка, а мъж, който се скапва от работа, ще се разболее. По-добре някоя умело скрито авантюра и някой друг месец пълна почивка за мъжа, ако ще и да караме с по-скъсани дрехи за известно време.

- мъжът трябва да защитава жената физически - жената трябва да се въздържа да руши психиката на мъжа (с женски номера като цупене, лъжи, измислени скандали, номера, преструвки и пр. ) | инверсия: не може да има. Мъж, който не иска или не умее да защитава жена си не е мъж, жена, която си позволява да го трови не е партньор, а вредител.

И т. н.

Чакам с нетърпение вашите предложения и интерпретации :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5b2bddabe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Мъж си. Въпреки че като гледам не си уточнил. Всъщност от написаното.. не е и нужно. Отношенията мъж-жена не са сделка. Индивидуално е за всеки. И опира до човека. Има едно нещо наречено "взаимност". Липсва ли, краят е близо.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bccb005688
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Абсолютно се съгласявам с теб.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bad8af02b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Бля-бла-бля. Животът не е наръчник, че да го напишеш. Често сервира толкова изненадващи и непридвидими ситуации, че хора като теб, страдащи от ОКР, изперкват на мига, в който матрицата им се е нарушила.
Хора като теб не стават за брак, а и надали някой ще ти се навие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 74e46cbe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Аз пък мисля, че темата е писана от жена. Дава ти списък с 5 точки, но те всъщност не променят почти нищо!

Какво имаме в действителност?

1. Легитимирахме плащането за външни услуги. Скоро очаквам да се обясни, че понеже майстори и хамали идват по-рядко, ние трябва да поемем и половината разход за домашна помощница. Т. е. 1, 5 към 0, 5 за мъжете. Нали и без това ще ни търсят да сме "финансово обезпечени" - няма да се скръндзавим, я! Или по начало смятате така?

Нова оферта - всеки поема това, което може да прави! Останалото или се дава на външни лица /например поръчка на храна за вкъщи, но не пици - в наши дни достатъчно хора приготвят истинска храна, особено в големите градове/, или се върши от другия/поделя се между двамата.
Както се договорите с помощта на горните опции!

2. Търсенето на баровци и сравняването на заплати остава! Всъщност инверсията би звучала така: жената може да снижи критериите си за мъже, а мъжете да повишат горната възрастова граница на жените, които приемат сериозно. Това приема ли се от скъпите преговарящи?

3. въвежда се абстрактното понятие "без да пренебрегва... ". В реалността споменатият вместо многоточието ще си бъде пренебрегван и то яко. Или пък ще сядаме да си водим записки по колко време сме били с майките си, а вие - с децата си. Тук поне на мен ми стана гузно - що за родител ще иска да се конкурира с детето си? Това е типично мислене на самец - "аз съм важен, а оня там дребосък да се благодари, че го направих! " И що за родител ще позволи на другия да се конкурира с детето му, глезейки непораснал дечко, вечно търсещ внимание? Не ви искам засиленото внимание /децата ми имат нужда от родителска любов и внимание, за да не ги гледаме после в новините след като пометат някоя кола на пътя/, ама и вие няма да получите ексклузивност спрямо майката, за да бъде честно, понеже сте приравнили майките ни към децата на двама ни!

4. тук пък направо се каза, че за да не изперка жената, трябвало да може да изневерява. Мъжът "геройски" потвърждава правото си понякога да почива от работа /досега шефът даваше отпуск, милото - не/, ама в рамките на някой и друг месец, че повече ще е прекалено! Изневерите не са ограничени - когато е пред изперкване, да търси чуждо!

Обобщение - "за да ти признаем изконното право да почиваш /дето и в Трудовия кодекс е регламентирано/, искаме да кръшкаме"! Много ви здраве - законът ми го е признал, нямам нужда да ви легитимирам изневерите!

5. тук се замислих какво имаме предвид под защитаване на жената - да я пазя от крадци и главорези или да ѝ гарантирам правото да ми кръшка, защото иначе ще изперка, т. е. да я защитя от психически проблеми. Но пък признавам, че ще ми е интересно да видя жена, която се въздържа от женски номера /онези, които ги правят - останалите нямат ядове, те и без друго не правят такива неща/. Да не стане така, че въздържането да е само, докато почиваме, а жената взема мерки срещу изперкването?

Ако жената успее да ме лишава от женски номера, гарантирам, че ще я защитавам от всичко без изперкването, докато иска да го лекува с други мъже! За него ще се търси лечение, не включващо извънбрачен секс!

Толкова от мен за преговорите между двете страни!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b1c8e56f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   С половината неща не съм съгласен и ще се обоснова защо мисля така:

Много жени се дървят на случайни мъже или на други жени, а после техният мъж или приятел бива пречукван от разни бабаити. В последните десетина години имаше и два смъртни случая в Студентски град заради подобни дървещи се хлапачки, чиито приятели бяха пребити от бой. Имаше и няколко побоища и наръгвания с нож поради същите причини, но без да се стигне до най-лошото. По новините даваха и един случай на пребито момче, само защото смотаната му приятелка показала среден пръст на четири бабаита в съседна кола на бензиностанцията. Тя създава от нищото проблем, после той го отнася, само защото е опитал да защити глупостта ѝ. А когато бях още ученик, сума ти момчета бяха пребивани от 2-3-4 други заради някоя мухла, която е уреждала тези покушения. И тея идиоти бият други момчета или мъже единствено заради тичането подир сливата на някоя жена.

Как така "жената има право на разнообразен живот и тръпка", а мъжът е изключен от това? ! Той няма ли право на разнообразен живота и тръпка? Не става ясно авторът/ката какво има предвид под "умело скрито авантюра". Ако се касае за това жената да флиртува с чужди мъже тайно от мъжа си, това е голяма тъпотия и въобще не е полезно за връзката. Такава жена веднага изхвърча и нека едва след това да си развява срамните устни пред който си иска тръпкотъпкач. А ако тълкуванието на това двусмислено словосъчетание е друго, нека тогава бъде обяснено ясно с други изразни средства.

Несъстоятелно е да се говори и за "жената е в правото си да търси финансово обезпечен мъж, за да е сигурна, че децата й ще са нахранени и облечени". Кой ѝ дава това право, или по-скоро усещането, че може да изисква наготово? Аз ще ти кажа кой: поставяйки като разменна монета за тези условия половия си орган; и нищо, ама нищо друго не може да ѝ осигури "правото" да изисква от мъжете. Разбира се, всяка жена има полов орган, но обикновено само жените с външност над 4/10 са тези, които все пак успяват да изтъргуват себе си срещу предоставяните от мъжете пари и условия на живот. Жените с външност 3/10 и надолу рядко успяват да се възползват от половия си орган по този начин.
А за да е по-спокойна, че "децата й ще са нахранени и облечени", тя до времето на раждането няма години наред да стои със скръстени ръце, ами ще положи усилия да придобие знания и умения, да се труди, да пчели и спестява пари, да си осигури сама условия на живот, а не да се надява да се хваща като удавник за сламка с някой заможен мъж, който цял живот е влагал времето и усилията си за това да постигне всичко на тези години и после някоя да му тропне настоятелно с краче и да каже: "Ето, срещу твоите милиони, палат с басейн и скъпа кола аз ти предлагам сделката на живота ти, а именно - моята незаменима, златна слива. Ще ти въртя свирки, ще ти родя, само и само да ме издържаш и да ми осигуриш (грешка - тя има предвид "на децата") безгрижен животец, за да не ми се налага да работя. К'о ши кайш, а? ".

Не споделям мнението и за това, че жена не може да ражда на по-късни години. Да, по-опасно е за здравето на жената и на детето, което може да има явно или скрити усложнения, проявяващи се след години, но все пак да не забравяме, че средната възраст на раждащите българки е над 32 години (средната възраст за България е 27, 5 години за всички етноси, но това се дълги до голяма степен на циганките, повечето от които раждат още преди навършване на пълнолетие, а някои на 25-30 години са вече баби).

Също така, какво значи "беден мъж"? Знаете ли определението за това словосъчетание? Из главиците на мнозина витаят изкривените представи, че всеки мъж със заплата под 2-3 бона бил уж "беден". И това обикновено с жлъч в устата го твърдят разни безработни и без умения жени (най-вече мързеланки) или такива с ниски доходи, които са много по-зле от "бедните мъже" със средна заплата, която неслучайно се нарича средна и няма нищо общо с бедността.
Защо се забравя и ролята на жената за това да е опора на мъжа, макар че обикновено жените все чакат мъжът да е тяхната опора, без да искат да има взаимност!? Има предостатъчно примери за мъже, които са били окрилени от женското присъствие до себе си, били са спокойни и благодарение на това са постигнали успехи. Да, но тези жени са знаели важността на това да има топло и грижовно отношение към мъжа, а не да наглеят и да се опитват да се налагат над него, да му противоречат за щяло и нещяло и да създават хаос и драми бе причина.
За справка, най-дългата ми връзка беше с малко по-голяма от мен жена, която в момента на запознанството ни вече имаше две висши образования, работеше като учителка и психолог, беше доста привличаща мъжките погледи, а аз бях безработен тогава и съвсем обикновен млад мъж на 25 години. Тя настояваше да ме черпи по заведенията в началото, въпреки, че не исках, защото винаги съм считал, че това е нещо, което е естествено мъжът да прави. След две години вече печелех 10 пъти повече от нея, в някои месеци и по повече. И огромна заслуга за това беше именно споделената любов помежду ни. Затова и не съм съгласен, че "бедният мъж" не можел да предложи условия за бъдещите деца, които ще се родят кой знае след колко години и дотогава двамата, чрез взаимност, разбиране и подкрепа, могат да направят чудеса! :) Точно този тип жени са страшно ценни за мъжете, но и рядко се срещат, защото масата жени единствено преследват личния си интерес и не проумяват, че много повече биха спечелили, ако не пресмятат всичко в отношенията и не я извъртат все на сделка.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8defb3631c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От едната страна се говорят истини, от другата брътвежи. Тези обобщавания, че всеки си е прав за себе си се пълни глупости. Както и баналното клише, че истината била по средата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b73ced7288
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   №1, не съм авторът, но съм готов да поспорим. Права си по принцип - всичко е индивидуално, но тук не става въпрос за "сделка", а за елементарен баланс! Най-вече баланс между права и отговорности, между грижа за дригия (другите) и грижа за себе си, грижа и за цялото. Дори за баланс приходи-разходи, желания и възможности. Всичко това - понеже животът не е само цветя и рози.
Чувствата са си чувства, идеалите са си идеали, но създаването и отглеждането на деца си е сериозна работа, очевидно непосилна за повечето съвременници. Това е и основната причина за съжителството мъж-жена, а не приятните преживявания като романтика и секс.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: af3fdb9a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Просто е, усложняват отношенията консуматорите на емоции, използвачи, егоцентрици, социопати.
Там където има уважение, доверие и любов, баланса/златната среда се формира лесно без просташки скандали или манипулации.
А още по- лесно е да прецени и реши човек дали ще "мели брашно" точно с този човек. Но повечето искат да притежават и доминират- това е основният проблем в човешките отношения в планетата на маймуните.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 371885e371
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Все едно какъв пол е авторът, не става за брак и семейство. Няма морал, няма емпатия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4e28d39561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, де, ама нали осъзнаваш, че тази тема ще е поредната, в която мъже и жени се оплюват и оплакват един от друг? И това нещо няма да спре.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4ad3d0ea52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Странно, но аз си мислех да напиша горе-долу доста сходна тема, с цел фантазията ми за помирение между половете (Която естествено щеше да бъде опорочена :D ).
Исках да отворя тема, където призовавам към абсолютно обективно, без нападки, ганьовци, ганки и тем подобни, всеки да си каже 1. Какво иска и 2. Какво предлага.
Естествено, имам чувството, че жените пак нямаше да се включат адекватно, а просто щяха да подскочат с "абе аз на ганьо ли ще се обяснявам, я си ебете майката", но то и от това отношение става ясно какво предлага.

От повечето женски коментари тук, преобладаващият отговор на жените е "Аз искам перфектен, завършен мъж, а в замяна предлагам това да го наричам тъпир и да му обяснявам как не съм му длъжна и реално нямам нужда от него, докато не пукне". Поправете ме ако греша, дами. С удоволствие бих прочел положителни ви качества.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4e28d39561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, отговарям ти на двата въпроса.
1. Какво искам или по- скоро исках: грижа, любов, внимание, вярност, жертвоготовност. Да съм му сред първите приоритети. Да ме защитава, да е силна опора, да държи на думата си, да е водещият, да не е лигльо и да не се оплаква от глупости (не говоря да не споделя, а просто да не е мамин лигльо). Винаги съм имала слабост към мъже, които от малки са имали много трудности, но са се съхранили, времето ги е подложило на много изпитания, но те са преминали през поне повечето. Силен характер и такива мъжки качества, които вече са на изчезване.
2. Предлагам същото в замяна, без аз да съм водещата във връзката. Според мен това си е типична мъжка роля. Аз понякога съм (бях) лигла в смисъла, че имам нужда от много внимание и да ми се демонстрира любов, така че няма да лъжа, че не винаги съм от най- големите стоици. Но пък наистина съм вярна и грижовна, по- скоро бях, но сега съм се изгъзила на 180 и трудно ще се получи връзка с мен, на всичкото отгоре съм и люта мъжемразка, а никой не е длъжен да ме търпи. Но не беше проблем за мен да поставя мъжът дори над себе си, обичам да готвя, умея да подреждам и да се грижа за дома.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c43dc38ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Така е както си го написал, не знам какво да допълня.

Няколко пак е написал, че взаимоотношенията не са сделка... ами, всъщност са, тъй като никой не стои при човек, който го дразни, тормози и т. н. Хубаво е всеки да знае какво търси и какво може да предложи.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c036a7e438
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз ли съм идиотка не знам вече... Критериите ми за мъж никога не са включвали финансова обезпеченост, а хубав характер. Нямам нужда да ме пази. От какво да ме пази? Да носи тежки неща и не знам си какво - и аз помагам, доколкото ми стигат силите, но обикновено мъжът е по- силен. Да въртя домакинство - ок, то си е присъщо за жените - манджи и плетки, но някои мъже сами искат да готвят и да хвърлят боклука. Секса е взаимност, която или върви супер, или не върви.. Млада, стара - за всяка възраст на жените си има мъже.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dc36e3fbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   БС, една от заблудите на настоящето е, че омразата е противоположността на любовта. Всъщност тази роля се пада на страхът - страхът е това, което е пълна противоположност на любовта. Омразата е наранена любов, силно наранена любов, която още кърви. Неслучайно много пъти от любовта до омразата има само една крачка.
Подозирам, че описаната от теб девойка не е изчезнала от лицето на Земята за вечни времена - само е скрита зад дебели стени, няколко редици бодлива тел и 10-20 минни полета. Без да броим пълният с вода окоп и злото куче на портата! :D

Ще прекъсна временно скандалите между половете и ще ти кажа, че ако намериш някой, когото да не чувстваш като заплаха за теб, с времето ще започнеш да сваляш бариерите и кой знае? Може дори да се обвържете! Времето ще покаже! А този ти коментар под номер 12 е един от редките случаи в последно време, когато виждаме истинската Сабат. Според мен трябва да я пускаш по-често да се вихри и да напомня за себе си пък дори да е в избрани теми! Не е чак толкова лоша!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 774ffec13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, благодаря за милият коментар, особено на фона на един друг индивид.
Трудно ще се обвържа по много причини, за които няма да изпадам в подробности. Специално омразата тръгва при мен от причини, състоящи се в моето минало, но има хора тук, които се държат тъпо с мен и реагират като ощипани, когато се отнеса по същият начин с тях. Преди време се бях извинила в една тема и, разбира се, никой не е длъжен насила да приема извиненията ми, нито да ме харесва, но когато човек е понесъл извинения, би следвало да се спре с нападките или ако някой има сметки за разчистване с мен, да ми пише като нормален зрял човек. Често чета коментари как трябва да порасна, а някои от тези хора, които ме нападат, също имат спешно нужда от израстване, защото ако имат проблем с мен, то обидите не са начинът той да се разреши. Казвам го за тези хора, които са твърдо убедени, че са по- зрели от мен, а реагират като мен. Ти те държиш човешки с мен и аз се държа човешки с теб.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 59d788b361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Забелязал съм, че ние българите обичаме и мразим на МАКС. От тук ни идват и бедите. Разсъждаваме, че някой се люшка от крайност в крайност, а всъщност той се променя психически, физически и интелектуално. Много по- неприятно е ако е спрял в развитието си, занемарил се е и е изпаднал в апатия. Свършен е. Написах го в мъжки род но да се разглежда и в женски равнопоставено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker