Измъчва ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Измъчва ме
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 960 пъти
Здравейте, искам да споделя нещо, което ме измъчва. Момиче на 19 години. Веднъж бях излизала с момче който е турчин. Родителите ми забраниха да излизам с него само заради това. И да престана да си пиша с него. Той постоянно ми пишеше как иска да бъде до мен как се е мъчил и тн. А аз послушах родителите си и го оставих. Сега ми е мъчно и плача и съжелявам че не казах, че е заради наще. Той беше ми писал и след време видях, че ме е блокирал май и ми стана тъпо. Психически де сривам заради наще умници.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6d85a8801b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Без значение турчин, българин или каквато и да е друга националност, само след едно излизане да ти ги реди как искал да е до теб и как се е мъчил, е най- малкото несериозно. А може и да е от онези обсебващи до задушаващи. За мен това е огромна червена точка.
Относно родителите ти: на 19 г не би трябвало да не допускаш да решават вместо теб. Връзка, работа, семейство, деца са все неща, за които ако не ги спреш сега, те ще бъдат с заровени носове постоянно в твоят живот, ще контролират. Трудно, да не кажа невъзможно ще е да имаш здраво семейство с подобни родители. Това са хора, които искат твоят живот да се адаптира към техните нужди и желания, ти няма да имаш думата в твоят си живот.
Много глупости съм чела в този сайт относно възпитание и начин на живот на турците, бих казала, че 90 % няма нищо общо с реалността. Генерализират включвайки в едни 10 % от останалите по- изолирани от цивилизацията, придържащи се към стара култура и религия.
Аз съм туркиня, дъщеря на турчин. Нито баща ми турчин ми е налагал някаква религия или модел на поведение, нито майка ми християнка го е правила. И двамата си вярваха в по- висш разум, без изобщо да го свързват с религии наложени от човешки разум и нужди.
Аз съм по- скоро с гностик мислене макар, че не бих се нарекла гностик.
Моделът на възпитание у дома беше либерален. Имахме си всяка неделя по обяд или вечеря тип семейно събрание, в което всеки можеше да каже неща, които го/я притесняват примерно.
Не са ни слагали в рамка определена от други, тип "трябва" да бъдеш така или да правиш онова. Подкрепяха собствените ни индивидуалности, критично мислене, креативност. Пораснахме свободни от внедряване/проекция на чужди нужди на които да "служим". Правим си изводи за хората по техни без/действия и начин на мислене, а не по националност, цвят на кожата или сексуална ориентация.
Коя от двете ни има свободна воля, как мислиш?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2fa109eb5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ох, не съжалявай. Турците и арабите са много сладкодумни, докато не те вкарат в леглото. Прави са вашите. И аз не бях расистка, плачех за един турчин и се тръшках баш на твоята възраст, сега от позицията на моите 30 никога няма да дам на дъщеря си да излиза с турчин и не ме интересува кой ще ме хули, съдя от свой личен опит.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0fc73bdbbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще ти разкажа една истинска история. Една българка се жени за турчин. Отиват да живеят там, ражда им се дете. След време жената се развежда, защото той не работи, пие. Турският съд присъжда детето на бащата. Мюсюлманите не пускат децата си. Майката се връща в България без детето, което е малко и има нужда от нея. Позволяват й да го вижда един месец в годината, без да има право да го извежда от Турция, нито от града, в който живее. На срещите й присъстват роднини на турчина, защото на детето се внушава, че има лоша майка, която го е изоставила. И майката, и родителите й се поболяха от мъка.. не ти трябва турчин... Родителите ти са те спасили от много разочарования...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef97e654f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Турците си имат много различна култура, която няма как да познаваш ако си външен човек. Когато става въпрос за жени от не-турски произход се държат като невероятни джентълмени, обясняват се в любов и т. н. Обаче както №1 е отбелязал - подобно нещо не е нормално след 1-2 срещи. Нарича се love bombing, не знам какъв е българския термин.

Целта е точно да те оплете на максимум, за да му играеш по свирката и постепенно да започне да те променя. Истинските чувства се развиват постепеннно, не така изведнъж.
В една друга тема един баща беше описал доста подробно, как дъщеря му е имала уж нормална връзка с турчн. След като се женят обаче постепенно бива убедена да приеме ислям и впоследствие превърната в религиозна фанатичка, която почти не общува със семейството си. Такава е тяхната култура, който не е мюсюлманин е външен за тях.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 88ae6e62a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Турчин-гледам ги и ги харесвам, но само в сериалите!!!! Иначе НЕ!!!

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 32c2d50ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Tи се тръшкаш, защото твоите родители са ти забранили да се срещаш с него. Но, има предвид, че и неговите няма да те приемат. Въпреки, че има различни хора. Ти не даваш други подробности, а те а важни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker