Защо мъжете смятат, че трябва да са до една жена, за да я пазят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете смятат, че трябва да са до една жена, за да я пазят?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1780 пъти
Защо немалка част от мъжете смятат, че трябва да са до една жена за да я пазят? От какво пазене (освен от забременяване) мислите, че има нужда една жена? Кой я заплашва, притеснява, трови и т. н., че да я пазите, че и да я опазите? Ясно е, че съм жена. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2914589a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Защото е по-лесно да се фокусираш върху пазенето на една жена, отколкото на всички жени. Даже Супермен често се заплесва по пазенето на Лоис Лейн, а той е Супермен. Аз нямам претенции да съм по-печен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6fbfae8f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако някой се опита да я изнасили или да й връхлети пиян, да започне да й се натиска тогава аз бих отишъл да я защитя защото наскоро една моя приятелка попадна в такава подобна ситуация а аз си нямам на идея какво да я посъветвам като мъж само си мислих да съм там, преди години тя пострада в една дискотека и аз за жалост не бях там защото не ходя по такива места но добре че беше един приятел. Просто ми се иска да съм до нея в някои случаи защото така или иначе би пострадала а тя ми е много близка но отказва да споделя какво да направя?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 87c9883174
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   "Защо немалка част от мъжете смятат, че трябва да са до една жена за да я пазят? "

-Ами, като за начало, например, за да не я ИЗНАСИЛЯТ, ПРЕБИЯТ, ИЛИ НАПРАВО УБИЯТ? Как мислиш, малко ли ти се струва? !? Какво се правиш на ударена, все едно, че не знаеш???

"От какво пазене (освен от забременяване) мислите, че има нужда една жена? "

-Върни се на горния абзац и го прочети пак.

"Кой я заплашва, притеснява, трови и т. н., че да я пазите, че и да я опазите? "

-Ти наред ли си? !? Жените оревахте целия сайт от психари, нагли преследвачи, навлеци, дърти чичаци, извратеняци и всякакви други глупости, а сега "кой я бил заплашвал"? ! Ами, очевидно има кой!

"Ясно е, че съм жена. Благодаря. "

-То се знае че си жена, и без да ни казваш. Само жена би могла да задава такива малоумни, реторични въпроси, които се подразбират от самосебе си, и да ръси глупости наред. Поредната изкукуригала феминистка, мислеща се за силна като мъжете, и че няма нужда от защита. Нямаш нужда, ама само някой циганин да те обара в градския и веднага почваш да пищиш "извратеняяяк, помооощ, полицияяя! ".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   До 4. Аз познавам доста жени и никоя не е била в риск от изнасилване, пребиване, убиване. Ти 24 часа ли се с приятелката си/жена си за да я опазваш от циганите в градския транспорт и всякакви други престъпници, които щъкат около нея с цел да я пребиват и изнасилват? Повечето жени които се разхождат гледам че вървят сами а тези които са с приятел, окей на разходка се или нещо правят заедно. Не виждам към тези жени които са сами да се насочват престъпници постоянно, а към тези които са с мъж да не се насочват.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9bdbe46e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Защото в повечето случай жената не може да се оправя сама.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dbfbfb68d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нямаше ли няква мода сами жени или момичета да ходят по разни места из третия свят, уж че нямало нищо да им се случи? Поне за няколко такива случая се сещам, завършили фатално. Е такива като авторката на темата са, някой ако се чуди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1d1d3bcf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   От 4 до 5

Не е била в риск от изнасилване, пребиване или убиване, защото законът, т. е. полицията я пази - тоест, пак МЪЖЕ Я ПАЗЯТ!!! Чак толкова ли си малоумна, че да не го осъзнаваш? !

Аз пък познавам не една или две жени, които са били изнасилвани, пребивани и убивани и то точно, защото са си повярвали, че са силни колкото мъжете и нямат нужда от мъжка защита! Женското его и мания за доказване надделяват над всичко, дори и над очевидната опасност за живота!!!

Това, че ти не познаваш такива жени, не значи, че няма такива. Има си, ама ти си заравяш главата в пясъка, и отказваш да приемеш реалността. В Индия само на 1 ден се случват над 3 500 изнасилвания, и още над 6 000 убийства на жени. Оня случай със групово изнасилената студентка от 5-има мъже в автобус, да ти разяснявам ли за него!?

А вие бълХарките, вместо да се благодарите, че имате такива свестни, отзивчиви и цивилизовани мъже, които да искат да ви защитават, вие се дърпате и искате да сте "независими" феминистки!!!

Вие наистина не осъзнавате, какъв голям подарък ви правят западните християнски мъже. Ако имахте злощастния късмет да се родите в Ислямския свят, мъжете там изобщо нямаше да ви глезят и да ви пазят така, както тук. Напротив, щяха да ви убият с камъни само, ако си бяхте разголили крака до коляното. Ама вие това не го оценявате. Защото никога не знаеш какво имаш, докато не го изгубиш.

Целия този ваш женски рай, който ви го е осигурил закона и свободата, да ходите на улицата разголени и разпищолени, като проститутки посред бял ден, е един ОГРОМЕН жест, даден ви от мъжете! Но вие дотолкова сте свикнали с него, че вече го приемате за даденост, и изобщо не го оценявате! Но, така както ви е даден, така може и да ви бъде отнет, щом злоупотребявате системно с него, и го превръщате в свободия!

Сега се мислите за много "силни и независими" и типично по феминистки пискате, че не ви трябвали мъже, за да ви опазват, ама ако утре цялата полиция внезапно изчезне като институция и вече няма, кой да ви защитава от престъпниците и да въдворява ред в обществото, съвсем друга песен ще запеете!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 856524db67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защото това е една от основните функции на мъжа, а такива като теб им я отнемат и после викат "Искат ме само за секс. ", "Няма истински мъже. "... Няма, няма и да има. Истинските мъже са при мен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2f53e5a44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Ох, Боже...

1. Няма как да знаеш дали жена е била в риск от изнасилване, пребиване или убиване! Понякога ще ѝ се размине на косъм /онзи ще си намери друга жертва и ще я зареже/, друг път тя няма да ти каже /особено ако я бие законния ѝ "побойник", това често се спестява/ и така! Не четеш мисли, няма как да кажеш това и да го приемем като факт!

2. Когато мъжът е там, ще я пази! Когато не е, но тя му звънне и помоли за помощ, ще се постарае да довтаса. Същото и при непознатите, но без звъненето по телефона! За 24 часа защита си монтираш СОТ камера някъде по дрехите и те пазят 24 часа! Този пример беше в стила на писанията ти, които са нелепи.

3. И това, че жени се разхождат сами, доказва, че...? Не бързай, помисли хубаво! Аз пък ще ти кажа, че убиец не убива жени всеки ден. Това, че в даден ден не е убил, вади ли го от групата на убийците? То и да искат, престъпниците няма как да вилнеят във всеки един ден от годината! Особено ако си падат по по-сложни дейности, свързани с държене на жертвата някъде за дълъг период от време, в което време нямат нови жертви, а същата от по-рано.

4. Ама ти познаваш престъпниците и си наясно към кого се насочват и към кого не? Какво облекчение! Някой да звъни на ФБР, ЦРУ, полиция, Европол и всякакви такива бъдещи безработни тутманици, защото имаме човек, който познава всеки престъпник на Земята! Вече няма да има неразкрити престъпления, само ще те пуснат да се поразходиш насам-натам и ще прибереш всички лоши с посочване "Този, този, този и този". Пък после ония там да установяват кой какви ги е дробил! Важното е да ги арестуват преди да сътворят още нещо!

Осъзнаваш ли как звучиш - не си виждала престъпници да се насочват към разхождащите се жени? Т. е. ти следиш жените денонощно /в тона на твоя въпрос за пазенето по-горе/ и знаеш кой е престъпник, а кой не, така че няма как да пропуснеш приближаване на престъпник към жена?

Нищо лично, но звучиш детински! На колко години си? Или е това, или просто спориш от любов към спора - и в двата случая е несериозно, а едвам започваме! Повечето диспути тук стават несериозни след 20-на разменени мнения между двете страни, а тук още началото е като детско филмче. Оглеждам се кога Койотът ще осъзнае, че е над пропаст и ще започне да пропада стремително надолу!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8f455f6151
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке, жена съм, но ще се включа и аз като пазена жена.
Имаше период в който работех до много късно, до около 2 през нощта. Отсечката до в къщи беше кратък път, около 10 м пеша. Нямах кола тогава, автобуси по тази отсечка също нямаше, а каквито имаше, спираха две улици напред на главен път, а блока в който живеех беше в малка уличка навътре. Таксита за толкова малко не идваха. Често ме караха шефовете до в къщи без аз да съм искала това от тях. Изчакваха ме да вляза във входа и горе вече да светна в кухнята за да знаят, че съм у дома. Когато те не можеха да ме докарат у дома, идваше мъжът ми да ме посрещне. Когато съм придружена от мъж по късните доби, никой не е смял да се доближи. Ако съм била сама обаче, винаги се намира някой, който или ще ме пита за улица уж по нощите, огънче т. н или ще ме следва да види дали няма да се набутам някъде по- удобно за тях... хората съвсем изтрещяха, всякакви ненормалници по улиците.
Иначе си е и инстинкт при мъжете (нормалните) да защитават по- слабите особено ако е жена им или децата.
Бях си счупила крака и се придвижвах с патерици. На разходка с мъжът ми малко да се раздвижа, забелязах, че се беше наежил и разширил в опита едва ли не да ме загради цялата, за да не ме бутне някой. Напуши ме на смях, той и без това си е доста едър, а така приличаше на наежен паун. Обаче докато аз му се смеех, отзад се забива директно в гипсирания ми крак детска количка. Само бързата реакция на мъжът ми предотврати да не падна. Този е момент в който той наистина ме уплаши, защото се развика като озверял на жената бутаща количката. После и той самият каза, че не очаквал от себе си такава чак реакция, но в момента реагира като примитивен пазител.
И татко беше такъв, и дядо. Аз поне не познавам мъж, който да не пази жените и децата около себе си, особено семейството.
Честно казано само тук, в сайта чета мъже за които жените са едва ли не просто нещо за ползване, за обслужване на нуждите им като да са роботи с предварително зададени програми за функции...
Мъжете които аз познавам са грижовни и да, пазещи жените си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: af12096d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ами така го е направила ПРИРОДАТА миличка! Теб не може ли някой да те пребие на улицата? не мож ли някой да те изнасили на улицата?
Пише го жена, РАЗБИРА СЕ!

Хайде сега феминизмът или каквото е там това накара доста жени да искат да сменят пола.... Ми може и да си направиш операция за смяна на пола, ако толково ти тежи бремето да бъдеш жена! (Ама като си направиш ПАК може и то доста вероятно ДА ТЕ БИЯТ ПАК! )

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката до 8. Така ти се иска да бъде, но не е.. Доста жени се оправят отлично сами, да не кажа и повечето. Просто не съм си давала сметка да мисля за какъв процент става въпрос. Не говоря за жени-паразити, нали така, които се преструват че мъжът уж много им трябва за защита, а всъщност им трябват парите му.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката до 9. И ти като си с тези момичета там из разните рискови места и щеше да ги защитиш от главорезите или те, бандитите, като те видят направо щяха да избягат. Вие мъжете наистина искате да се чувствате супермени а пък всъщност нещо куца в цялата тази идея.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От авторката до 13. Благодаря за коментара наистина беше много смислен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От авторката до 14. Чувствам се прекрасно да съм жена. Просто не мога да разбера от какво иска да ме пази един мъж и много ме дразни това.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 642d203e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   И доста мъже не могат да се оправят сами. Но е факт, че повечето хора нямат престижни и скъпоплатени професии. В такъв случай мъжа физически има преднина. Дори да не може да си намери работа, то може да си нацепи дървата през зимата доста по-лесно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c78c0e4f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Н 10, по- спокойно, мъжете пазят жените точно от такива като теб- от емоционално нестабилни до психопати, но други от мъжки пол!!!
БълХари като теб, от ей такива! Не се реди и ти до нормалните мъже.
Намерил къде и как да се изявява... поне показваш пример за такива, от които да се пазим сами или други мъже да ви отсраняват като вирус.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bc92501819
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Защо ли? Ми много просто - защото някоя/и жена/и му го е казала/и!
То даже няма значение дали наистина ви пази. Вас масово ви интересува да се ЧУВСТВАТЕ все едно ви пази. Е затова и се точите на високи и едри мъже с думите "ами така се чувствам по-защитена".

А това (както вече някой спомена), че ти седиш и се чудиш "аджеба от какво ще ме пази един мъж" е ПАК благодарение на обществото, което МЪЖЕТЕ са изградили и са решили да оформят по този начин. Иначе, както също беше казано - отиваш в арабска държава, или Индия, или Африка, и на бързо ще разбереш защо ти е мъж да те пази.
То под пазене даже не се има предвид само физически, ами и човек да ви коригира глупостите.

Това, че задаваш подобни въпроси единствено говори колко привилегирована си, че даже не го осъзнаваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От авторката до 28. Замислих се над някои неща във Вашия коментар. Изобщо бях изключила, че наистина има жени които повтарят постоянно на мъжа, че с него се чувства по-сигурна и по-защитена и всъщност мъжът заема ролята на защитник като по този начин се чувства полезен за нея и се надява тя да остане с него. Много често това е една лъжкиня, която просто му дава фалшиви изречения колкото да го кара да се чувства полезен и си го ползва за разни цели. От друга страна, това може да е жена, която наистина изобщо не може да се справя в живота и наистина се чувства по-сигурна с него, но и в двата случая и двата типа жени изобщо за нищо не стават. Само в коментара на номер 13 се вижда една истинска (не фалшива) нужда от защита. В смисъл само в този коментар видях обяснението как изглежда една истинска, или по-скоро естествена, потребност от това мъж и жена да са заедно като мъжът, в определени случаи, все пак заема ролята на малко по-силния и я защитава, но съм сигурна, че и жените в това семейство защитават мъжете когато имат нужда. Тоест и жените с една определена сила застават до мъжете в различни ситуации. И в този случай силата идва от двете страни и всеки защитава другия. Това вече дава съвсем друг смисъл на думата "защита". Правейки сравнение с този хубав модел на ВЗАИМНА защита, аз съм сигурна че нито една от лиглите, които внушават на един мъж, че с него се чувстват защитени и го избират висок и силен, няма да го защити в ситуация в която той има нужда. Защото защитата може да бъде не само физическа, а може да бъде от всякакъв характер.

Що се отнася до държавите, в които е опасно да се ходи, то аз ако обичам един мъж, никога не бих го завела там, защото в крайна сметка той може да не е способен да ме защити срещу хора които са настървени да направят нещо с мене, а и в крайна сметка всеки има лимит и аз не бих го подложила на това изпитание нито него, нито себе си.

Що се отнася до пазенето от глупости, които вършим, то не всеки мъж има интелекта да опази някоя жена от глупостите. Аз лично никога не съм очаквала някой мъж да ме коригира. Много се радвам ако чуя съвет мнение или корекция но това не ми е било цел да търся някой да ме защитава от глупостите ми. В общи линии не мисля, че върша много глупости, но със сигурност има някои незрели или не много умни постъпки, защото в края на сметка никой не е свръхумен. Но съм виждала умни и работливи мъже, които се събират само с глупачки, правещи се на немощни и неспособни да печелят достатъчно пари за себе си и такива мъже се чувстват полезни, мислейки че наливайки ум и пари и го правят наистина с нежност и обич, помагат на една жена да живее добре и тя ще го обича вечно. И в крайна сметка тези глупачки обират мъжа и го изхвърлят, защото са били просто едни паразити и лъжкини, които са нямали никакво намерение нито да си поправят глупостта, нито да да се впрегнат малко да работят или да си организират живота.
И той разбира че пак не е бил полезен, чувства се малоценен и се чуди къде е грешката му, т. е. какво не направи достатъчно за тази жена, какво не ѝ дадох, с какво не я защитих, да ме изхвърли. А истината че тя е нямала никога намерение да го задържа а само да го използва до определен момент и му е внушавала че е немощна. Тези мъже продължават да търсят същото тъпо същество само и само да се реализират като защитници на една жена и са непрекъснато с едни пиявици и лъжкини, защото всъщност такива търсят за да се чувстват полезни. А това никога няма да стане по този начин. Така че в този смисъл намирам за изключително глупаво и един мъж да се опитва непрекъснато да защитава една жена физически и от глупостите й, защото в един голям процент всъщност такава жена няма никаква нужда от защита и корекция, а просто го използва и лъже. Според мен най-правилния критерии дали трябва да се защитава една жена по всякакъв начин не само физически, е да се види дали тя би го защитила в една трудна ситуация. Всъщност това важи и за приятелството по принцип между хората а не само за взаимоотношенията мъж-жена. Сигурна съм че в повечето случаи ще се окаже, че тя изобщо не би си мръднала пръста за него и така повечето мъже са защитавали един никой и са изгубили и живота, и здравето, и времето, че и парите.

Бих се радвал да ми отговорите на въпроса какво значи, че може би съм привилегирована и не го осъзнавам, защото не можах да си го обясня. Тоест или е в сериозен, или е в подигравателен смисъл и бих се радвала да ми отговорите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   От авторката до 10. Разбирам, че търсиш смисъла на това да застанеш до една жена. И какво всъщност една жена иска от един мъж, така че той да си стои до нея и тя да е много щастлива и така да се кара цял живот радостни щастливи. В тебе крещи въпросът "Какво всъщност искат тези жени от мен? Какво аз трябва да правя за една жена за да имам нормална връзка, брак и изобщо да съм щастлив във връзките си с жените? " Екзистенциален въпрос нормално е да си го задаваш. Всеки си го задава. Моят отговор е, че трябва да бъдеш точно такъв какъвто си. И да осъзнаеш, че хората сме полигамни, тоест човек може да има една връзка за цял живот и да е щастлив, но може да има 100 връзки. И двата варианта са нормални. Важно е взаимната радост и разбирателство в самата връзка, независимо колко дълго продължава тя. Ето сега по повод и на темата мога да кажа, че и взимната защита е важна за да я направи качествена и да прекараме един щастлив и полезен живот.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 94ecaed0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Мъжът пази с присъствието си жена от конкуренция. Това е отговорът на въпроса ти. Сега тука се впуснаха в дискусии в късна доба мъж пазел ли, не пазел ли. Аз само да видя, че от купон някое момче не предложи на момиче ако е само и по тъмно да я изпрати, за мен това не е нормален човек. Това физическото пазене. Но има и друг вид "пазене", с което мъжът показва, че тази жена си е негова, да не я наобикалят за свалки други. Мислиш, че мъжът умира от кеф с приятелките ти да седи с часове на кафе и примерно да мълчи на разговори, свързани с маникюра на Петя или чисто момичешки неща или клюки? Естествено, че не. Но той идвайки показва, че си неговата приятелка и ако има някой наоколо за свалки, не е добра идея.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: da75efa8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   По-интересното е защо ти го смяташ за странно. Ако ти пука за някого, независимо дали става въпрос за гадже, роднина, приятел, се грижиш и си до него. Ако не ти пука, просто го използваш за кекс, престиж, пари -ако говорим за мъж-жена.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 49d815c98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   От авторката до 33. Ти защо се налага да пазиш жената от свалки? Тя сама не може ли да ги отказва?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 94ecaed0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   До авторката от 33: жена съм. Изказвам просто своето мнение... И все пак: от жена до жена огромна разлика. Едни са шавливи и въртиопашки: не биха отказали. Други: и без да са въртиопашки - красиви са. Мъжът знае, че там има конкуренция... Другото: до години е. На 20 не ни пукаше особено и твърде сериозно не възприемахме гаджетата си, моят мъж го срещнах на 24, тогава той на 34, преди да се роди детето беше като залепен, от другия край на града при всички излизания с приятелки, той по собствено настояване идваше. Имал е някакви резерви дали не изневерявам, или нещо от сорта. След детето разликата е огромна, като че се отпусна, че рядко някой мъж ще се навие да ме вземе с чужди дете има и по цели свободни дни да не сме заедно: преди това не се случваше. Също преди колкото и да е късно ме изпращаше, понякога си хващаше последното метро, но да знае, че късно вечерта не се прибирам сама.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9797f288a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Последните месеци някакво състезание ли има за най-малоумни постове?

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0da2c72c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Идеален пример по темата, за който научих тия дни /май е станал преди няколко седмици, но не помня със сигурност/ - мъж влиза в магазин малко преди края на работното време. Бързо му обясняват, че няма да го обслужат макар да не са затворили. Човекът се интересува какво става, виждайки, че продавачката е барикадирана в някакво задно помещение вместо на касата /отговаря от там без да излиза/. Оказва се, че продавачката има фобия от даден вид насекомо, което в момента е вътре в помещението, но е трудно да бъде изгонено /вечерно време насекомите търсят светлина, каквато навън няма, а същото не дава много шансове да бъде убито, поддържайки нужната дистанция, така да се каже/. Съвсем скоро клиентът е помолен да остане, докато същата затвори магазина. Човекът остава, колкото е нужно и вижда как още треперещата от страх жена заключва вратата, благодари му и си тръгва видимо облекчена.

Понякога става дума за дребни неща - не всичко е холивудски екшън, където някой пребива злодеите и спасява дамата!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5130d0b63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Аз съм авторката. До 40. Мен също ме молят да отстранявам големи насекоми и паяци. Често го правя с голи ръце. Понякога с кърпа или салфетка. Не разбирам защо хората се страхуват от това, но уважавам страха им и помагам. Въпросът ми е не защо един ЧОВЕК помага или пази друг ЧОВЕК. Питам защо един МЪЖ си мисли, че една ЖЕНА има нужда от защита и стои в двойка с нея като че нещо все я дебне. Някои отговори са адекватни - като този, че някой жени внушават на мъжете, че имат нужда от пазене (явно се чули от други жени, че този номер върви) и държат мъжа в двойката ужким че имат голяма нужда от него мъжествения всепазител ( разбирай "не ми се стои сама", "трябват ми парите ти", "трябва баща до децата, защото много ми се искат деца от колкото и да не искам мъж трябва да го търпя". Един мъж по-горе каза че трябва да пази жените от глупостите им. То горките мъже, които имат такива жени. Любопитни са ми и други отговори. Не говоря за двойка, в които има ВЗАИМНА И ИСКРЕНА защита при всякакви обстоятелства в живота. Тогава някак си това не е "защита", а може би има някаква друга подходяща дума. А може би е "защита" правилния смисъл на думата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e57731b540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   За да пропуснем историите и да отговоря на въпроса ти защо мъжете мислят, че жената има нужда от защита, ще ти отговоря за моя опит с "пазенето". При мен отговорът е - не го мисля, просто усещам, когато е така. Попадна ли в такава ситуация, внезапно сякаш ставам различен човек /според наблюденията ми след това, осъзнавайки случилото се/. Ако съм имал някакъв страх, в този момент страхът е изчезвал. Вероятно виждам уплахата в очите и поведението на жената, усещам, че нещо не е наред и от този момент нататък нищо друго не е важно, докаго не се убедя, че тя е в безопасност. Позната, непозната жена - все едно! Не е нещо, което може да се нарече "мислене" и да ти го обясня така, както мога да ти предам с думи мисловния си процес. И интересното е, че никога не греша - нито веднъж не са ме скастряли в стил "къде се буташ пък ти, добре съм си".

Най-много да ме нахейтят хубаво по някаква линия /в наши дни мъжете все са виновни за нещо, а в този сайт още по-често/, но попита и ти отговорих напълно честно!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f995f19865
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Защото мъжете сме длъжни да пазим вас жените. Ще ти разкажа една лична история. Когато бях на 16 играехме една вечер с приятелите ми навън. Беше лято и стояхме до късно, докато се стъмни. Накрая стана време да се прибираме за вечеря. С едно момиче тръгнахме да се прибираме заедно, но тя живееше по-далече от мен и аз се прибрах, не я изпратих, а беше тъмно. И какво станало след като се прибрах. Едно куче в тъмното нападнало момичето и я ухапало по ръката. Тя едва успяла да се измъкне и да му избяга. Всъщност не успяла сама, а някакъв човек й помогнал и я отървал. Тя казала на баща си какво се е случило и той направо побеснял като разбрал как съм я оставил сама в тъмното да се прибере. На следващия ден аз даже не знаех за това с кучето и че е била нападната от него. Пак бяхме излезнали с дечурлигата на игра. И изведнъж идва баща й при мен и ме издърпа на страни. Като ми удари един юмрук в корема направо паднах на земята и не можех да си поема въздух даже. И той ми вика къв мъж си ти да не изпратиш момичето до вкъщи по тъмно. Как не те е срам, по-добре твоята ръка сега да е в бинтове, а не на момичето ми. И цялата тая сцена се разигра пред още 8-10 деца, направо умрях от срам. Ама си научих урока, от тогава повече никога не съм оставал жена да се прибира сама по тъмно.

М 48

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker