Как да го преодолея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да го преодолея?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1390 пъти
Здравейте! Пиша тук за да помоля някой да ми помогне, макар и тук в интернет. Не знам какво изпитвам, чувствам се объркана и то много. Преди 4 години харесах едно момче от училище с 1 година по-голям. Обаче нямах тази смелост, защото съм срамежлива и то доста, помислих, че ще го забравя, но не. Започнах да си фантазирам разни неща, че сме гаджета и т. н. и още повече се "влюбвах" в него. Дори започнах да го ревнувам от гаджетата му, той смени около 3 момичета, сега си има друга и пак го ревнувам. Един единствен път имах възможност да бъда в една компания с него, но не можах да разбера какъв човек е. И това беше. Махнах го от социалните мрежи преди 9 месеца. Но не спорам да мисля за него и да си фантазирам всякакви неща. Да кажа че следвам негови приятели и там разбрах, че ходи с друга сега. Какво да правя? Любов ли е това, какво е? Много дълго продължава и вече не се чувствам окей от това. Никога не съм имала приятел и е възможно от това да е, не знам. На 21 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: f7a0673276
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Имаш емоционални проблеми, това което описваш не е любов а обсебеност. Със сигурност факта че никога не си била във връзка играе някаква роля. Недей да се подвеждаш по разни романтични фантазии подобни на филми - връзките в истинския живот са напълно различни.

На първо време ти дори не познаваш този човек, всичко е единствено в твоето съзнание. Реалността няма нищо общо отвъд това че си свързала лика на въпросния със съвсем друга личност която е плод на фантазията ти.
Спри да приемаш тези мисли като потенциална реалност - никога няма да се случат, нито този човек е такъв какъвто си го представяш. Ако ти е трудно сама да ги осъзнаеш като илюзия, потърси помощ от терапевт.

Междувременно спри да следваш приятелите му и т. н. Колкото повече се опитваш да намираш информация за него, толкова повече подхранваш вътрешните си заблуди.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 58ad7f76ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не, това не е любов, а обсесия. Най-добре е с психолог да работиш, но може да нямаш възможност. За това, съветът ми е да влезеш в реалността и да се занимаваш с реални хора.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f004c7c182
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не го следи в социалните мрежи, това само ти пречи да го преодолееш, просто си наложи мислено, че не съществува за теб и всеки път когато помислиш, гледай да се разсейваш с нещо друго. Ако трябва си насочи вниманието към някой друг, дори и да не ти харесва толкова. Не е само той на този свят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4d65dfe2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Когато водим скучен и еднобразен живот, не комуникираме много с хора, нищо не се случва в личен план, тогава се фиксираме върху определен човек, който ни допада като външен вид да кажем и почваме да си фантазираме.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 43815b42b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Жени, научете се да цените себе си. Не се хващайте с някой, който въобще не се интересува от вас, има друга/и, не се обсебвайте от мъже, с които нямате никакъв шанс. Някои неща човек трябва да си ги спестява сам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3e5aa2a9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Обсебване. На мен ми се случи на 48г. Ад, който продължава вече 2г. Махах с ходжи, хомеопатия, различни психологически методи. Почти съм успяла. Почти. Един ден се надявам да съм свободна от този образ. Страшно мъчително нещо. Обърнах се към религията за помощ, защото вярвам, че е тъмна сила, която блокира живота ми, концентрирайки го в една безсмислена посока, вместо да съм свободна и полезна на себе си и другите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 43815b42b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7 - Няма да се "оправиш" докато търсиш причината да си зле в някой друг, а не в самата себе си. Ти си си провалила живота сама, защото си се фокусирала върху "неправилния" човек, направила си го център на битието си и си дори и като виждаш, че отношенията с него не вървят нямаш воля и сила на характера до го изхвърлиш от съзнанието и живота си. Явно нещата не са се развили както си ги искала и си си въобразявала ти и не можеш да се примириш и да продължиш. Обсебването става когато емоциите вземат превес над разума, не от някакви тъмни сили и пр.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fa66f35ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте! Авторката съм. Благодаря на досега споделили мнение и много се радвам, че споделихте какво мислите. Опитвам се, но ми е изключително трудно, казвам си, че няма да станат нещата и че не е такъв какъвто си го фантазирам, но после си казвам ами ако станат и е точно такъв, пак влизам във кръговрата...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 42f7d248f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Към 7. И при мен е обсебване, аз съм на 44, ад е. Просто не знам как да се отърва от това ужасно нещо психически. Намерих сили да прекъсна контакта, но мозъкът ми още не може да се отърве. Съвсем различен е случая ми от всички други контакти с мъже, които съм имала и мога да направя разликата. Все едно си имах работа с Дявола. Някаква кармична история е, явно имам да изплащам някакъв дълг, не е нормално просто да не мога да го преодолея, като сянка съм. Моля се на Господ да ми помогне да мина през това премеждие, това ми е единствената надежда.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5c8931b30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здраяейте. Отново съм авторката. Има един сайт Quora ( на английски език е ), вчера го открих к се разрових из него. Като потърсих истории като моята. Има споделили момичета като моят проблем, май наистина съм обсебена от въпросното момче. Имам чувството, че няма да мога да го забравя и много се страхувам... Само за него мисля. ( Забравих да добавя, когато писах история, че когато бях на 14-15 години си харесах един чуждестранен певец и си фантазирах абсолютно същите неща и го забравих когато се появи това момче. Но сега смятам, че няма да мога да забравя.
Благодаря на всеки споделил мнение <3

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: db23cfcf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Аз мисля, че ти липсва някаква обич в семейството. Дали от баща ти, дали пък има проблеми между родителите ти. Така запълваш емоционална липса, на обич.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker