Как се преодолява раздяла след дълга връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се преодолява раздяла след дълга връзка
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1791 пъти
Здравейте. Близо месец съм разделен с бившата ми приятелка, с която бяхме заедно близо 6 години. И двамата сме на 26 и раздялата е в следствие на това, че за съжаление аз не бях много активен във връзката както и не винаги споделях своите мисли и мечти, което доведе до това, че приятелката ми не се чувстваше ок във връзката, не чувстваше сигурност и усещаше, че живеем ден за ден. Аз просто се бях пуснал по течението и въпреки че имам доста добри доходи така и не ми стискаше да предприема някои по сериозни стъпки за нашата връзка. Тя сякаш остана на ниво гаджета и приятели, а след 6 години се очакваше да имаме ясни общи планове и цели и да работим върху тях. За съжаление това сме го обсъждали няколко пъти преди раздялата, но аз така и не се промених, явно някои уроци се научават по най-трудния начин. Тя беше останала с впечатлението, че нямам сериозни намерения и си губи времето с мен, а аз наистина я обичам и тя го знае, но така и не съм говорил за това, че искам да създадем семейство или пък да започнем да мислим за свой собствен дом, да правим планове за нашето общо бъдеще и т. н. Последните седмици се чувствам доста зле, постоянно мисля за нея, правих някакви малки жестове, с които да и покажа, че е важна за мен както и за рождения и ден и взех хубав букет и и написах картичка, която я е разплакала от радост. Все още се обичаме, но тя мисли, че е време този път да постави себе си на първо място и да не прави компромиси. Опитвам се да продължа напред, но все още имам някакви надежди, че нещата могат да се оправят, а съответно това може би ме и дърпа назад и затова и страдам доста. Опитвам се да излизам доста с приятели, на които също и започнах да споделям какво се случва, как се чувствам, нещо, което досега много рядко съм правил. Просто съм по-затворен човек, но осъзнавам, че така не могат да се създадат дълбоки връзки и приятелства... Бих искал някой, който е имал раздяла след толкова дълга връзка, да даде съвети как може да се преживее.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6c54997c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Какво искаш всъщност? Да преживееш раздялата или да бъдеш отново с приятелката си? След 6-годишна връзка очакването на всяка жена е брак. Ако във връзката ви до последно е имало редовно секс и искаш да си я върнеш, купи йбгодежен пръстен и й предложи брак.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9d02d8f177
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами, щом толкова я обичаш, излез от черупката си и бъди по-ясен пред нея. Ако имаш някои вътрешни задръжки, може би, не трябва да се насилваш. Ти си знаеш. По принцип, мисля че хората трябва да се развиват, а дремане 6 години в една връзка е стоене в блатото. Трябва да се случват хубави неща, които да зареждат чувствата.
В момента страдаш, защото си излезнал от зоната на комфорта, където не си полагал кой знае какви усилия, а си се носил по течението.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1799cc9e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Радвай се от раздялата. С тази жена ти си бил като мъртъв и въобще не ти се е занимавала с нея, всъщност. Има много жени - занимавай с тях. Защо се връщаш назад към мартилото. Това че си затворен човек няма значение. Просто си комуникирай с жени съвсем приятелски, оттам нататък - която жена ти запали живеца- окей, , като не ти е запалва - разделяй се. И... нищо не се очаква нито след шест години, нито след шест месеца, нито след 16 години. Прави каквото ти иска душата, а не какво се очаквало от обществото и от някого. Жена съм.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d4bbe4b9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нещата могат да се оправят, ако купиш годежен пръстен, дадеш ѝ го, и заговорите за сватба! Иначе, става ясно, че наистина не си имал сериозни намерения!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5aafcaec18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако искаш да си върнеш момичето, все още имаш шанс щом "се е разплакала" на подаръка ти. Което говори и колко рядко си правил подобни жестове...
Можеш да си я върнеш (още) с ясни идеи за вашето бъдеще и предложение за брак.
Ако не, не и пиши, не и звъни, не подхранвай фалшиви илюзии в нея и теб самият.
Как да преодолееш- на първо място е да спреш контакт с нея.
Но вие се обичате... помисли и ако за теб тя е бъдещата ти жена и майка на децата ти, седни и напиши на един лист как виждаш вашето общо бъдеще и и го прати с молба за нейни добави/корекции т. н.
Може би така можете да се разберете щом очи в очи с разговор не можете.
Иначе тя е напълно права в решението си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a2963921b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Приятел на всеки се случват подобни неща. Каквото било, било. Здраве да е. Ще ти мине с времето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3cb27109aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако я искаш й предложи брак и дете. Ако не времето ще те излекува.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9c14b29de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Всъщност-това е тайната на Живота-да се живее ден за ден, момент за момент, миг за миг, защото не знаеш дали ще има утре или после.
Двамата имате различни философски възгледи, затова е тази раздяла... колкото до обичта-какво да ти кажа, когато обичаш някого истински-това си остава за цял живот, не се преодолява, дори смъртта не е пречка-Обичта да продължи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f445158923
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Може пък да е за добро. Я помисли, ако беше предприел нещо по-сериозно и после пак си по-течението, ще се мъчите и двамата. Ами поведението ти е показало, че не си готов за сериозна връзка и влизаш в рутина. Да, случилото се е урок. Поживейте отделно, 6 години трудно се преодоляват, но след 2, 3, 4 години може пак да се съберете. Позво ли си други връзки. Горе главата, ако е писано пак ще сте заедно, но когато сте си научили уроците

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 988d364f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Жената е на 26, 6 години е била с теб и никакво развитие. Защото теб това те устройвало и не ти стискало да вземеш решение като мъж - искаш ли семейство, деца или да си живуркаш като тийнейджърче с гадженце. Писнало ѝ е на жената и никой не може да я упреква, че е решила да се погрижи за собственото си бъдеще и да не прави компромиси и да те чака. На теб ти е кофти и ти липсва, защото си свикнал с нея, изкаран си от зоната си на комфорт, иначе щеше да си продължаваш още не знам колко години с гаджалъка. Надяваш се да оправиш работите? Как? С китки и картички да я върнеш пак в безвремието на една изчерпана за нея връзка.? Не ѝ предлагаш никаква друга перспектива, но времето върви.
По-добре и за теб и за нея, да прекратиш всякакви контакти и всеки да продължи по пътя си. Боли, но с времето ще го преживеете.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bafa6a8b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 9, казали сте го перфектно! И аз стигна до тези изводи и Ви благодаря за споделянето.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6f906c9865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Иска ми се да бъдем заедно, но тя не иска да храни празни надежди и съответно казва, че това е правилното решение за нея в момента и, че не знае как ще се чувства в бъдеще, затова и не дава надежди. Аз се опитвам да продължа, но пък и на моменти ми се иска да се съберем отново и това ме връща в начално положение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5dbc0a832d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Раздялата се която и да било жена се преодолява по един-единствен начин от мъжа. Нови жени! . Колкото по-млади и краисви от нея толкова по-добре.
Авторе, млад си още, това е първата женса която ти е пуснала. Това е любовта на живота ти, тя е твоята половинка и твоето момиче. Заедно сте могли да се изправите срещу целия свят, светът е спирал да се върти когато сте заедно.... познато, нали?
Но напълно погрешно. Махай тия илюзий от живота ти, ще го пропилееш напразно.

Вече не си на 18, светът не е това романтично място което смяташ. Всеки човек, всеки жив организъм има свой собствен личен интерес. И ти, и аз, и всяка бактерия. Приятелката ти иска "сигурност" и семейство-деца, ти - не. На нея ѝ е времето, ако не сега, няма да чака до 30 години и да пресъхнат съвсем яйчниците ѝ. Ако ти не искаш деца и семейство - няма какво да си споделята - нямате бъдеще заедно. Ако ти "направиш компромиса" и се промениш, повярвай го скоро ще бъдеш сложен под чехъл. Животът ти ще се превърне в ад. Нито си първия, нито последния мъж който е правил таз глупост и се е променял заради жена. Зарявзевал е приятели, хобита, кариера, и каквото се сетиш. Хващай си топките в ръце, впрягай амбициите си, и гледай да не се обвързваш докато не стнаше поне на 30-35 години.

Постигнал ли си всичко в живота което си искал? Кариера? ФИнансово положение? Амбиции? Преживявания? Ако не си се захвашай с тях, не с някаква жена.. Жени по тая планета винаги ще има, и по-млади, и по-хубави, и по-стегнати. Сега си под влиянието още на магическата вагина, и си мислиш че твойта е еиднствнеа и неповторима. Нещо типично за младежите. Трябва да станеж Мъж, а не младеж!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a350ef3b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Много сте ми чудни като се хванете да се тръшкате и съсипвате заради някакви раздели. Животът е пред вас, жени и мъже има навсякъде, а вие ревете все едно че сте смъртно болни.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 08fa45d8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Какъв младеж на 26? Вече е мъж и има своите представи за живот, блузо до полата на мама и под крилото на тате, близо до София и с приморенческата заплата от 1500-2000 лв.
Е, жената има и амбиции, и повече възможности, затова или ще остане в чужбина, или ще живее в София, след като се дипломира.
А номер 15, колкото и да се прави на велик, ще си стои още дълго време сам и ще плаща на проститутки.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c703d57885
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   14 (авторе) "Иска ми се да бъдем заедно, но тя не иска да храни празни надежди" Така тя ти казва, че само с категорично решение за следваща стъпка може да се върне при теб. Тоест, вземаш решение: или предлагаш брак и съжителство или приключвам всякакъв контакт.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6f906c9865
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17. Какви са тези глупости, които пишеш? Някъде писал ли съм какво ми е финансовото състояние? През тези години завършихме и двамата на запад и двамата се прибрахме в България и градим кариери. Аз в момента получавам няколко пъти над средната работна заплата и живея абсолютно сам. Разделен съм от родителите си още след 7ми клас.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 054380f767
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ми като не искаш дом, семейство и деца, по-добре не залъгвай жената, а я остави намира. Така ли ще продължавате завинаги, дори и да се върне при тебе?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0cfeac06e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Мила родна картинка-заедно с години, но без развитие. Ни брак, ни дом, ни дете. Прегръдки, целувки и така с години като гаджета.
Нормално е като ти минат години от живота с някого, да се зачудиш дали не е крайно време тоя някой да реши да има наистина нещо с теб. Пък и ти става тъпо, че си пропилял годините ей така.
Искал да се съберат. И за какво-да и пропилееш още младостта. С дечковци не занимава.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 51735a94bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Предложи и брак!

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f83d57986a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не всичко е брак.
Възгледите си са били различни.
Шест години не са малко.
Не познавам бившата ти приятелка, но от опит знам, че жените между 18 ки 25 им се живее.
Вие сте били заедно когато тя е била в 20те си и някак си прекъснал възможността да се надживее.
А относно как да я забравиш колкото и клиширано да прозвучи просто ти трябва време.
Тренирай, излизай с приятели и се срещай с други жени.
Тя не е била за теб както ти за нея.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker