Как да и кажа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да и кажа?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2917 пъти
Здравейте на всички!
Изпаднал съм в огромна дилема и не знам как да се оправя! Ще ви разкажа своята история.
Казвам се Б и съм на 28 години.

Като дете биологичните ми родители са ме оставили в дом за сираци в родният ми град, най-вероятно не са ме желали. На 7години при мен в домът дойде една възрастна жена, извика ме при себе си и ме попита дали искам тя да бъде моя майка! Разбира се, тя стана моя майка. Оказа се, че тя никога не е имала дете и съпругът и я е напуснал поради този факт.

Бяхме си само двамата. Тя беше жена с положение и име в обществото и ми даде много - изучи ме, прехвърли всичко на мое име, щом станах пълнолетен. Живяхме си много добре, докато не срещнах един ден първото момиче в живота ми. Тя твърдеше, че много ме обича, че иска да създадем семейство. Моята майка не я харесваше, но ме остави да правя както тя се изразяваше :Квот си щеш чедо! Започнах връзка с това момиче и след две годишни взаимоотношения тя забременя. Това беше нежелана бременност и тя искаше да махне детето, но аз бях твърдо против. Роди ми се дъщеря и ми се роди на денят на Вяра, Надежда и Любов.

Майка ми се казваше Надежда и аз реших да кръстя дъщеря си на нея, понеже тя подари надежда в моят живот. След около три месеца, след рождението на дъщеря ми разбрах, че майка ми има силно развит рак на белите дробове! Бях изпаднал в ужас и бях прибегнал до наркотиците защото нямах сили! През това време живеех със майката на детето си, детето и моята майка! Никога не сме имали финансови проблеми давах всичко за тях! В един от страшните дни след като разбрах за болестта на майка ми разбрах, че майката на детето ми си има любовник и ме лъже... Бях съсипан, но си затворих очите- детето ми е на първо място! След около година по-късно майка ми почина!

Започнах да се друсам всеки ден по няколко пъти, започнаха кавги и много неприятности. Това, което ме уби беше изречението от устата на майката на детето ми: КАЗАХ ТИ, ЧЕ НЕ НИ ТРЯБВА ДЕТЕ! Бях на дъното, наркозависим! Нямах нищо освен Надежда - дъщеря ми! След около седмица (продължавах да се друсам) се събудих сутринта в седем за работа и до главата си намерих бял лист, на който пишеше, че родителските права на детето са изцяло мои! Вярвайте ми причерня ми! Бях неадекватен и САМ! В същия ден не отидох на работа (майка ми ми беше оставила своя бизнес), цял ден бях с детето в парка и мислих какво ще правя!

Продължих живота си много зле! Спрях да се друсам, но започнах да пия! Дъщеря ми израстваше с баща алкохолик! Ходих на работа водих я на градина, прибирахме се и аз започвах да пия! Майката на детето ми не ни потърси никога! Родителите и също! Не знам какво се случи! Живях по този начин 6 години! Преди две години се запознах с НЕЯ... Няма да ви разказвам колко е прекрасна, защото това сте го чували хиляди пъти! Един ден, разхождайки се в близкия парк до мен седна едно момиче на около 17г. Попита ме дали е удобно да поседне до мен и ме попита: Извинете, това дъщеря Ви ли е? Усмихна се и прибави: Невероятно дете! Дъщеря ми си играеше с нейните връснички! Тогава това момиче влезе в живота ми! Бяхме най-добри приятели! Тя ходеше на училище, помагаше ми с Надя, правеше и прически, беше като нейна майка! ТЯ ме отказа от алкохола! И то как.

Една вечер беше останала вкъщи и бяха заспали с Надя, а аз пиех. Събуди се късно вечерта и ме видя с бутилката в ръка! Облече се и си замина! Тогава разбрах, че не мога без нея! И така дните си минаваха, тя ми помагаше с детето и аз много държах на нея, все ми повтаряше, че съм и най-добрият приятел... И аз си мислих така, до преди около 3 месеца.. През цялото това наше познанство тя беше сама.. без гадже... Преди три месеца си хвана приятел... Полудях от ревност и разбрах нещо много важно - аз не я обичам като приятел... Сега ме е страх и не знам какво да правя! Страхувам се, че ако споделя чувстата си тя ще си тръгне завигани!!! А аз много много я обичам, дъщеря ми също! Който може да дава акъли, защото не знам какво да правя! Да спестя любовта си и да я запазя като приятел или да и споделя, дори с рискът да я загубя... Моля ви помогнете ми....
Б

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: e50e6845bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре де, а не си ли се замислил, че може тя също да те е харесала не само като приятел и да е чакала да види как ще се развият нещата с твоето пиене, дали те привлича и пр. Според мен първо категорично остави алкохола, а за наркотиците е повече от ясно. След което се срещни с момичето и сподели чувствата си. Доста странно е момиче на тези години саомо от приятелски чувства да помага на мъж да гледа дете, дори да остава да спи в дома му и пр., ако най-малкото не го харесва. Тези неща само от добро сърце и състрадение не се правят. Поне аз като жена с опит мисля така. Пробвай да говорите направо - нищо няма да загубиш, а само може да спечелиш и любима жена и майка на детето си.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0ce5013543
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам за другите, но аз бих те посъветвала да си мълчиш. Тя те приема като приятел, гаранция, че ако й се разкриеш ще се уплаши и ще избяга. Тя е още малка, не е готова да бъде майка и съпруга.
А ти имаш нужда от нея - помага ти за детето, на теб също сигурно. Не я изпускай! Знам, че е трудно, но сам знаеш, че ти е ценна.

Естествено сам решаваш какво да правиш с живота си, но моят съвет е да се опиташ да контролираш чувствата си и да си потърсиш жена на твоите години. Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6f3aa569bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто й кажи еди си коя много ти благодаря за всичко което направи за нас двамата с дъщеря ми станахме почти, като семейство искам да знаеш, че дори и да си тръгнеш сега домът ми е винаги отворен за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fce54e68d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хареса ми как си написал историята, много хубаво някак!
Виж сега, ако и кажеш може да загубиш, а ако не и кажеш пак може да загубиш ;) Аз на твое място бих споделила за чувствата си. Знае ли човек, какво се върти в главата на другия? Щом твърди, че те приема като приятел, не мисля, че ако и кажеш за чувствата си ще те отреже, даже мисля, че би и станало приятно, ако ли пък не, едва ли ще си тръгне, просто може би ще се направи, че не те е чула.. Нали сте приятели все пак? От мен имаш ДАВАЙ СМЕЛО, КАЖИ И! ;)))
Ж19,

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f1f4463e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам те, самотен си и в това момиче си открил отново надеждата. Но разликата в годините ви е голяма, тя е още едно дете. Явно и самия ти си го осъзнавал вътре в теб и заради това не си предприел нищо до сега. Помисли добре дали тази твоя ревност, която изпитваш в момента не е едно егоистично чувство тя да бъде до теб, да е твоя. Помисли добре дали наистина изпитваш любов към нея, за да не объркаш и нейния живот. Поговори с нея, но бъди деликатен. Не започвай директно с любовните обяснения. Поинтересувай се как се чувства тя, как се развива връзката, която е започнала... Опипай почвата внимателно както се казва. И спри с тоя алкохол завинаги. Детето ти иска здрав и стабилен баща, а не алкохолик, от който да се срамува!!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 58c20ea7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мене ако ме питаш как бих направил бих й казал, ама трябва да й го кажеш по много внимателен на4ин, защото ако й кажеш 4е си мега лудо влюбен ще избяга 100000%, ама ако й кажеш леки4ко за 4увствата си за да привле4еш интереса й, ще има поне 1 на ум и после остава само да 4акаш какви действия ще предприеме, и ако тя не те приема само за приятел ще дойде ако ли пък не майната й :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4f3e95f848
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Когато сме на кръстопът и ни е тежко на душата, отнякъде се появява ангел и ни помага да преминем... по водата. Това момиче е дошло не за да ти се посвети изцяло, а да ти даде сили да намериш правилния път. Слаб си, посягаш лесно към дрога, алкохол, предаваш доверието на тези, които те обичат, заради своите моментни желания. Не искай нищо, а приеми това, което ти се дава с благодарност и научи урока си....

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d976c60f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора
Благодаря Ви мили хора!!!
Послушах част от вас и тази сутрин, буквално преди минути и разкрих всичко. Споделих с Надя, че аз съм силно влюбен в НЕЯ и детето ми каза: Татко, защо чака толкова дълго?
Днес сутринта моето момиче както всяка събота дойде в домът ми, с един куп учебници (понеже се готви за кандидат-студентски изпити) и както всеки уикенд си направихме кафе, закуска и седнахме да говорим. До последно се страхувах дали да и разкрия или не, но крачката направи детето ми. :)
Както гледахме телевизия и малката изрече: П., татко и аз имаме да ти казваме нещо, но ще оставя татко да ти го каже! Вярвайте ми коремът ми се преобърна четири пъти! Тогава ТЯ ме погледна с красивите си очи и зачака да чуе какво трябва да и кажа.
Първите думи, които ми дойдоха да устат бяха ОБЕЩАЙ МИ, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА МЕ НАМРАЗИШ, ЗАРАДИ ТОВА КОЕТО ЩЕ ЧУЕШ!
Тогава ТЯ, милата ми Тя се усмихна и изрече: Никога няма да имам силата да те намразя!
Иииии казах всичко, че не мога да си представя живота без нея, че ако я няма няма да мога да се оправя, че не зная как трябва да правя прически на детето, че ревнувам от мисълта, че друг я докосва, че домът ми е отворен за нея винаги, дори ако сега стане и си замине и тя... се разплака! Дъщеря ми беше при нас през цялото време и когато ТЯ се разплака отиде при нея, прегърна я и и каза: Моля те не ни напускай никога!
След като се посъвзехме малко от изречените от моята уста думи, ТЯ промълви едва едва МИСЛЕХ СИ, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ЧУЯ ТЕЗИ ДУМИ!
Сега любимата ми и дъщеря ми са на разходка в това хубаво време, а аз стоя на компютъра и пиша БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, които ме насърчиха!
Пожелавам ви на всички да откриете човекът, който да ви прави щастлив! Благодаря!
Б.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d4f6b482ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еееееееееййй СУПЕР СИ! Браво, добре, че ни послуша.. Найстина направи вечерта ми поне малко по-усмихната и приятна! Успех!!!
номер 5

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cbbab1706d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Б. БРАВО!
Не си падам по мелодрамата, но ако твоята история е истинска, заслужава да бъде написан цял сериал по нея.
Иначе, ще ти кажа само да се заклееш пред Бог и себе си, че няма да докозваш алкохол и дроги до края на живота си, че ще гледаш за интересите на момичетата, не за своите.
Това значи - ще се срещнеш с родителите на малката си приятелка, ще бъдеш до нея и няма да я излагаш, ще я насърчиш да си стъпи на краката, да завърши висше, да почне работа... и ще изчакаш с бебе поне до завършването на висшето ? образование.
Само така тя ще има истински избор и ще знаеш, че е с теб не по задължение, заради пари, заради положение. Дай и свобода, дай и възможност да порастне, преди да я направиш за втори път майка (тя и без това е малка майка на дъщеря ти).

Иначе, според мен, невярващата в мелодрамите, вие сте създадени един за друг. Младото момиче си те е избрало, не го разочаровай!
Зад младото лице и фасада, живее една много мъдра жена, но все още неопитна в живота... с хората и в любовта. Ако разбиеш живота и сърцето на това дете с твоите пияндурщини, ще си най-огромният глупак на света! Човек веднъж в живота получава такова съкровище - ти вече за трети път - в лицето на майка ти, в лицето на дъщеря ти, в лицето на младото и НЕУПОТРЕБЕНО момиче, което ти подарява сърцето и душата си на тепсия, цялото си бъдеще, целият си живот!
... ако я уважаваш, ще я пазиш като очите си!
Дано, дано просто останете дълго живи и здрави, такива хора като вас - влюбени - създават най-красивите семейства, най-усмихнатите детски очи. Много години здраве и любов желая.
А.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9ed4a98cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Коментарът на Номер 11 ме разплака. Авторе, вслушай се в тези думи!

Птичето

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d976c60f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторът
А. ти и мен ме разплака! Все едно слушам майка ми да говори! Благодаря!!! Съдбата ми подарява ново начало за 3 път наистина и този път няма да пропилея шанса си! Ще спра всичко, ВСИЧКО! Благодаря

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cbbab1706d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не ми е била такава целта, авторе.
Просто искам да те накарам да се замислиш повече за нуждите на младото си момиче - тя е и мамче, но преди всичко и като сестриче за дъщеря ти (сигурна съм, че и тя не остава студена пред едно плюшено мече, котенце, кученце).
Не я надценявай-не е на 30, а на 17, не я подценявай - по-зряла е явно от рожденната майка на детето ти, а и в много отношения от теб самия.
Бъди учител в секса, там тя не е майчето на теб или на детето ти, покажи, че не ти е и приятелка, а любима (явно не си ? го показал и след дълго чакане, си е търсила мъж в живота, бъди този мъж), но бъди и учител - лека по лека... покажи ? желанието си, не е греховно, но ... имате време... деиствай стъпка по стъпка....Най-вече чакай със забременяването до нейното завършване на ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, до нейното започване на работа, до някаква елементарна нейна независимост.
Остави на птичето си винаги една отворена вратичка, винаги свобода. Ако остане при теб, твое си е било, ако отлети - никога не е било твое.
Не я прави зависима материално от теб и фрустрирана жена.... остави я да порастне, да изгледа и дететнцето ти - да порастнат и двете. Тъкмо ще си имате страхотна помощ за вашето си бебе. Аз съм почти сигурна, че любовта ви ще е до живот. Нещо ми подсказва, че теб жените на живота ти те намират - и те осиновяват... Въпреки това, сега не подценявай ролята си на... татко.... не мисли, че жена ти (знам, че ще стане твоя жена, няма какво да го мисля) е готова с развитието и порастването. Дай ? време. Тя няма да си го иска, дори може след готина да те моли за бебе, остани непреклонен. Остави я да си вземе хляба в ръцете, да има реален избор, тогава може и бебе, може и две.
Иначе, предстоят ти много, много щастливи години. От теб зависи, дали с дроги и алкохол ще развалиш всичко, или до живот ще бъдеш щастлив с твоите две момичета... а кой знае, след 5-6 годинки може да се появи ново момиче в живота ти - в лицето на едно чудесно малко бебе. Така ти е писано - да бъдеш обичан от много жени, да те намират... и да те осиновяват.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c8dca2d3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "А" ме разби - "да бъдеш обичан от много жени, да те намират... и да те осиновяват. " :). Много умен съвет имаш от нея авторе. Не си осиновен :) а по скоро ти ги осиновяваш. Все пак любимите ти хора са далеч по малки на години от теб. Грижи се за тях и бъди добър, но не ги и глези твърде много. :) Радвам се много за теб и ти пожелавам щастие.

К.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cbbab1706d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   К.... осиновен е той. Може да е голямо момче, ама все се намира жена, която да го измъкне от калта.
Не вярвам по принцип в съдбата и късмета, но при автора мога да кажа - съдба! НЕ СИ ХВЪРЛЯЙ КЪСМЕТА НА ВЯТЪРА, а захвърли пороците си и почни да се грижиш за твоите момичета. Много щастие и успех!
А.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b9cc29539b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нали ти е ясно че тя намери ли си сериозна връзка ще я загубиш. Така че не и казвай стой и гледай как си отива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker