Бившата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3206 пъти
Мили хорица!

Моля за съвет, мнение, препоръка или вашата гледна точка на следната ситуация! Преди 5г в моя живот срещнах първата ми истинска любов, бяхме си първи в много неща, връзката ни беше повече от щаслива. Бях на седмото небе от щастие, нищо друго не ме интересуваше освен тя да е добре да е жива здрава и щаслива! Макар и да сме се карали, никога не съм я лъгал или изневерявал!

Много я обичам за да и причиня това страдание, а дали тя го е направила то си е за нея, аз съм чист пред съвестта си! Бяхме заедно близо година! Да тук можете да кажете "как ще заобичаш някого за 1 година", не е важно колко време си бил с даден човек, за да го заобичаш на някой им е необходимо 1 минута, на други цял живот не им стига, за да обикнат някого, но при всеки човек е индивидуално, и различно.

По стечение на обстоятелствата (по моя вина, причината беше в мен)се разделихме! В началото се чудех защо, бях млад и наивен! Не си давах сметка какво тя прави за мен! Чак след 2г разбрах защо ме остави, ще попитате защо, ще ви кажа, причините са 2, 1-во много я ревнувах чак я задушавах, 2-ро срам не срам, 3 месеца лежах на неин гръб, купуваше ми цигари плащаше ми сметки, на мен ми беше добре, тогава не си давах сметка какво прави тя за мен, не ме е срам да си кажа за разлика от много, който биха спестили това нещо, да не ме винете макар и след 2г си ОСЪЗНАХ грешката, и повече никога няма да я повторя да позволя такова нещо да ми се случи, както да задушавам жена и да я обсебвам така и да лежа на неин гръб, просто тогава бях по млад с по малко опит, и не си давах сметка за нищо!

Живота така ми се стече че пораснах, дори си надраснах годинките доста, къде за добро, къде за лошо! Факт е и не мога да го променя! Тук ще кажете аз съм си виновен, ДА така е не крия, всеки си носи отговорност за действията, но всички сме хора и грешим, а после се учим от грешките си! Най-големия подарък на този свят е прошката! След нея опитвах, и с други момичета, но не се получаваше, знам че е гадно но с тях замествах нея! Нещо което правят много хора но не си признават! Тя в момента не иска да ме види! Нормално аз съм си виновен за това! Искам само да имам някакви приятелски взаимоотношения към нея! 4г не сме се виждали и чували! Но това не значи че не съм я мислел, от общи познати, съм подпитвал деликатно за нея как е, добре ли е, какво се случва с нея! Съответно отговора "добре е " ми беше напълно достатъчен! За да си отдъхна!

Знам че по един или друг начин съм я наранил! И не знам, какво да направя, какво да и кажа! Просто да се видим и да поговорим малко! Не искам да и "казвам" че съм се променил, искам да и докажа, тъй като се научих да вярвам на действията не на това което чувам, но като не мога да я видя как да го направя! Съответно мисля, че и при нея ще е така! Знам че съм виновен, не ме упреквайте, никой не е това което е бил преди години, това което е в момента, и това което ще е след време.... Да вълкът козината си мени но нрава не! Тук може да се поспори сами знаете че човек за човек се променя... Какво да направя за да и покажа, че искам само едно приятелско отношение нищо друго! Пък ако тя поиска нещо друго, няма да се противя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 21a533c75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно тя за теб означава адски много, тя е голямата ти любов, до колкото разбрах. Обаче сигурен ли си, че ти си същото за нея? Знаеш ли дали си има приятел в момента? Като жена ще ти кажа, че ако си има сериозна връзка и е много влюбена, едва ли ще иска да те види.
Но ако все пак и ти означаваш за нея това, което е тя за теб, тогава със сигурност ще се радва да те види.
Поразпитай пак тези ваши общи приятели, най-добре, ако имаш някой по-близък, който няма да ти иска отчет защо питаш и т. н.

Покажи й, че си се променил, но не настоявай, ако все пак се съгласи да се видите. Бъди тактичен и внимателен. Ако тя все още има чувства и иска да е с теб, ще го усетиш.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: abcdf35a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   аз имах една позната дето се беше лудо влюбила в един и си го издържаше изцяло не 2 или 3 месеца а 2 години, но го правеше защото беше луда по него... сега незная докъде е стигнала с него, но това е до време колкото и да обичаш един човек не може до безкрай да го носиш на гръб, явно твоята не е издържала на напъна или не те е обичала достатъчно. макар че това лично аз не говъзприемам жената да работи, а мъжът да си лежи на топло... ей това ако не е използване здраве му кажи

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a64945af30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочетен вестник не се отваря.
За мен, няма приятелски отношения след връзка ( дори толкова дълга ), а след 4-годишна пауза - няма място дори за един разговор.
Желая успех с някоя НОВА любов и се радвай, че си изживял старата. Няма да допуснеш предишни грешки.. нали?
Желая успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 713d93ec7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, бил си не особено добър приятел на момичето, меко казано. Чудесно обаче, че си направил съответните изводи и си помъдрял. Това, че 4 год. след края на връзката ви все още мислиш за нея е, защото засега не си успял да срещнеш друго подходящо момиче. Аз мисля, че не трябва да й звъниш и да й се извиняваш и въобще да търсиш контакт с нея. Тя също си е извадила поука от връзката си с теб и със сигурност няма да иска да се обръща назад. Това момиче е част от миналото и да остане там, а ти вече поумнял почваш на чисто да градиш правилни отношения с друго момиче. Непременно ще намериш подходящото!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9f1bfe8ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Потърси я, нищо не губиш в крайна сметка! Смелостта е нещо което на малко им стиска, на действия, но виш на думи са ВЕЛИКИ!

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9f1bfe8ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки греши, няма безгрешни! Сам каза никой не е това, което е бил в миналото!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fd31fe0f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не я наранявай повече ако е продължила пътя си след теб. Минали са 5 години, предполагам от общите ви познати си запознат дали има приятел или не и ако има не се появявай пак в живота й! Казвам го от гледна точка на момиче в сходна ситуация... Мой бивш приятел, който преди ме беше наранил силно се опита да се появи в живота ми само като стар познат и приятел, но това навява и доста лоши спомени, така че и ги спести - нищо няма да се получи няма дълго да сте кой знае какви приятели. Продължи си живота напред все ще срещнеш сродна душа.
ВаМа

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ef93c79eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като чета някоя мъжка история.. все след време идва осъзнаването, все след години, а момичето е искало обич тук и сега...
Извинявай за емоционалното начало, но не се сдържах.

Сега по въпроса ти и как аз бих реагирала и какво аз бих искала - погледнато от очите на жената.

1. Ако съм намерила някой почтен човек, който е до мен сега, едва ли ще се върна при теб. Ако още имам чувства, то няма да искам да те видя, за да не обърквам света си с някаква закъсняла любов. Тя е продължила напред и БРАВО на нея.

2. Ако все пак хубавите чувства са по-силни и съм достатъчно убедена, че искам да подновя някаква емоционална връзка с теб... ще те наблюдавам. Ще наблюдавам живота ти сега, това как работиш, как преследваш мечтите си, колко си силен на обратите. Ще гледам местата, където излизаш и хората, с които дружиш. ВСИЧКО ще е плюс или минус.

Повярвай ми тя едва ли не иска да те вижда, защото някога преди 4 години си я ревнувал и се страхува, че ако пак започнете връзка пак ще е същото. Защото както си пораствал ти, това се е случвало и с нея. Спала е с други мъже (съжалявам боли да знаеш, че твоето си вече не е само твое и то от глупост, която ти си свършил, но... такъв е живота) Имала е връзки може би, претърпяла е разочарования, закалила се е, вече не мисли по начина, по който е мислела тогава.

Има едно нещо, което хората казват - първата любов ръжда не хваща... Не е вярно. При много хора е така, но истината е, че ръжда не хваща истинската любов и ако вашата е била такава, то рано или късно случаят ще преплете пътищата ви отново, в момент, когато сте готови за нея. Единственото умно нещо, което следва да направиш сега е да се развиваш за себе си и заради себе си, да започнеш да се държиш като успяващ мъж, с много планове и мечти. Да си създадеш класа и стил, да се откажеш от вредни познанства, да израстнеш наистина.

Хиляди трикове мога да ти предложа, които ще я накарат да те потърси самичка... но е безмислено.

Имам обаче един въпрос към - защо ти беше нужно толкова време? И защо за бога си ревнувал и си вярвал на другите? Това е страх и несигурност, ревността не е израз на обич, а на неудоволетвореност, на комплекси за малоценност, на погрешното схващане, че "кой съм аз, че да заслужавам щастие". Реввността е първата крачка към раздялата. Тя подозира, създава напрежение, то ражда скандали до един момент, в който си казваш "няма смисъл да продължавам"

Успех ти желая!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f130124dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Стой настрани от момичето. Не й натрапвай закъснелите си съжаления и преоценки на минали неща.
Да, всеки допуска грешки, но от грешка до грешка има съществена разлика. Не че твоята е фатална. Но е от онези, които не ни позволяват да отворим повече определени врати!
Срещнал си свястно момиче, възползвал си се от него по един доста гаден начин, за капак е понасяла и ревността ти. Трябвали са ти две години (!! ) да осмислиш защо тя не е издържала.
Е, просто я остави и давай и ти напред, без да я мислиш. Няма какво приятелство да дириш при нея. Иначе от целия ти пост лъха неистова истерия да се намърдаш пак по некъв начин в живота й. Мотивът ти е да се реваншираш. Да й покажеш, че си станал пич. Няма смисъл.
Само ще влошиш нещата, повярвай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e9f5a8cb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Здравей!
Аз бих те посъветвала да я потърсиш! Със сигурност си я наранил и не е останала с особено хубави спомени от връзката ви. Точно за това, ако и' покажеш, че съжаляваш и се извиниш, ще бъде най-добре и за двама ви. Тя ще се почувства по-добре, а също и ти. Само така ще можеш отново да продължиш напред. Предложи и приятелство, но не настоявай, за да не я отблъснеш. Обади и' се да се видите, или ако не иска и го кажи по телефона/ скайп/ фейсбук... Има хиляди начини... Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 45d593102d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Потърси я! По добре да опиташ, отколкото да си останеш със спомена, че не си се пробвал! В крайна сметка е свирено и нищо не губиш и в двата вариянта!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker