Как е редно да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как е редно да постъпя?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1419 пъти
Здравейте, от години не съм поствал тук и много се радвам, че този сайт още го има.

Станах на 28 и времето си тече. С приятелката ми (на 27) сме заедно от 2 години и живеем заедно от една. Някои двойки от нашите познати вече започнаха да се сгодявят и да се женят, а аз не се чувствам готов за такава стъпка.

И двамата сме от доста традиционни семейства, и това някак си тежи допълнително. Едва ли не всички очакват да се сгодим и оженим скоро. Гледам познатите ни двойки, и освен че изхарчиха пари за сватби, не ми се струва връзките им да са се променили към нещо по-добро от тогава. Единственият видим плюс за мен са децата. При тези който ги имат, те определено правят разликата.

Признавам си, донякъде ме е страх че отношенията ни не са перфектни напоследък. Караме се и се инатим за дреболии, което до сега не ни се е случвало често, а това ме разколебава още повече.

Накратко, въпросите ми към мъжете с повече опит от мен:
Кога се почувствахте готови да предложите брак? Имахте ли чувството, че губите времето на половинката си? Чувствахте ли се притиснати от обстоятелствата, и в крайна сметка доволни ли сте от начина по който се разви връзката ви след това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: f39598f379
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ако се оженил с мисълта, че си притиснат- няма да просъществува вашият брак. Ще започнеш дори неволно в началото да се "освобождаваш " с първо дребни неща, които знаеш, че дразнят жена ти, а после все по- големи до пълният провал на брака ви.
Големи хора сте. Седнете и поговорете, кажи и как се чувстваш, питай и нея как се чувства тя, не си сам в тази връзка от двама все пак. Поговорете и за източника на дрязги ви напоследък, защо се случват.
Може и тя да си мисли, че не си нейният човек, а може и тъкмо защото няма развитие да е в период на преоценка на отношенията ви.
В крайна сметка ако стигнете до извода, че нямате общи желания в общ живот- всеки по пътя си без драми и толкова.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: afeb745b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Действай, че аз така от много чудене като теб се прецаках толкова жестоко, че не можеш да си представиш, предлагай, ако приеме супер, ако ли не пак супер, няма да си губите времето и ще намериш твоята, с която ще се почувстваш готов.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9f948da567
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз не съм мъж, но ще ти кажа кога са ми предлагали брак на мен.
Когато си събирах багажа и си тръгвах, а те искаха да ме задържат, понеже знаеха, че искам брак.
Е, не съм женена.
Но съм била сгодена 3 пъти за хора, които просто искаха да ме вържат до задниците си.
Ако няма да се жениш за момичето го остави да си намери решителен мъж, който не го е шубе от брак и деца.
Няма смисъл да играеш игри и да се правиш.
Ако я искаш за жена - действай.
Ако не - остави я, някой ще я оцени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 616ad3787c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Човече, на тебе проблемът ти не е дали да имаш деца, а дали изобщо да продължаваш връзката си. Послушай вътрешния си глас.
Щом не си сигурен за нещо и щом изпитваш притеснения вътрешно, никога не взимай обратното решение. Точно това ти показва верния път. Роди ли се детето, ще имате супер много моменти, в които ще се карате и тогава вече всички минуси ще излязат наяве и на двама ви.
Как изобщо си решил да правиш деца от жена, с която не си сигурен, че имаш бъдеще? Искаш да прецакаш живота си ли? Ще прецакаш живота и на още едно дете, което ще е родено просто, за да не кажат хората нещо.
Не ги слушай тия, които ти казват да действаш и да не се мотаеш.
Напротив, аман от хора, които действат безрасъдно, защото после децата им имат куп проблеми, поради липса на обич и разбирателство в семейството. А ти ще живееш вечно с чувството за неудовлетвореност, със стрес и скандали.
Мани другото, ама дори не осъзнаваш какъв таралеж ще си сложиш, ако имаш дете от жена, с която не се разбираш.
Калко толкова сте живяли? 1 година, а от 2 имате връзка. Че това сериозна връзка ли е? И какво като сте на по 28?
Тука пък на едната и предлагали брак, чак след като си тръгнала, защото това и било единственото желание. От такива па жени бягай с 200. За тях е важно само тяхното желание и техните цели.
Да роди и да има сватба, мъжа е просто провайдър и на жените грам не им пука за мъжете.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7350eae68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами то половината деца в България от десетилетия насам са родени от връзки без брак. И това не пречи на родителите и децата да си живеят като семейство и добре. Така че не е нужно, според мен, да предлагаш брак. Предложи й да живеете като партньори на брачни начала. Подъри и пръстен, за да е ясно, че имаш сериозни намерения.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81493a1a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм мъж, но ще те посъветвам да не предприемаш стъпки за които не се чувстваш готов. Изобщо не се сравнявай с останалите. Всеки си живее живота както се е уредил и смята за добре, не е нужно всички да се развиват по един и същи начин.
За пример ще ти кажа че аз не желая брак, а съм на 31. Горещо се надявам на приятеля ми да не му хрумне лошата идея да ми предложи такова нещо, бих му отказала. Имам познати които от години са сключили брак, но нямат деца защото най-вероятно не искат, а са се отдали на други дейности и са щастливи. Други път живеят на семейни начала, без брак, и имат деца. Също са доволни. Познавам и такива които от много бързане се завързаха с неподходящ и сега няма мърдане.
Не бързай, още сте млади. Най-голяма глупост би било да направиш нещо смо защото така трябва, за да угодиш на останалите. Изобщо да не ти пука какво мислят хората. Ти се уреждай както на теб ти е кеф.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 94448f9a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Благодаря на всички за конструктивните съвети! Наистина ми беше полезно да чуя, че не бива да се поддавам на такова напрежение и да прибързвам. Не звучи правилно и като основа за добра връзка.
Същевременно, ще внимавам да не ни поставя в ситуацията, в която е била н. 1.

Поздрави,
Автора

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 31fe10be51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   След 2 години и половина живот под един покрив, навръх Коледа мъжът ми ми предложи, 6 месеца по-късно сключихме брак.
Е, поизчакай малко, една година е малко, за да се опознаете.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 340bd56527
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Питаш хората, които не са ти никакви и които не познават нито теб, нито нея, за лични и важни неща, а не вземеш да попиташ тази, които трябва да ти е най-близкият човек? Това говори за проблеми във връзката. Като не се чувстваш готов и не искаш семейство кажи и го и решете ЗАЕДНО какво да правите по-нататък.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0b665e9165
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Авторе,
ти вече не си подвластен на Магическата Вагична, честито!
Не случайно в един мъж не трябва да избързва да се обвързва както ти си направил. Honeymooon периода продължава около 2 години. Това е период в който си подвластен единствено на пениса си, мислиш че си влюбен, че познаваш жената до себе си и т. н. НО....

Онези дребни детайли които си харесвал в началото на отношенията ви и си смятал за сладки и чаровни, сега те дразнят. Сарказмът ѝ се е превърнал в чиста грубост, дребния навик да не си чисти космите от сифона вече не ти се струва толкова "дребен" и "сладък". Нужно е време да опознаеш един човек, мъж, жена няма значение. Сега тя просто си показва истинското лице, маските падат. И това кеото усещаш като дразнене е подсъзнателното ти АЗ, което крещи - бягаййййй.
Просто не си се замислял по този начин за нещата. Някоя случайна реплика/декйствие/случка накарала ли те е да изтръпнеш, но да не знаеш защо? Да "усещаш" че нещо не е наред когато ти е отказала секс някоя сутрин? Че закъснението ѝ от работа не е "нормално", нито историята ѝ има смисъл. Не казвам че ти изневерява или подобни неща.
Просто усещането че нещо не е наред. А това което не е наред е поведението ѝ.

Тук ти си важния, твоето щастие. Ти си едва на 28 години - едв али си постигнал мечтите в живота ти. Стана ли такъв какъвто мечатеше? Кариера? Опит? Преживявания? Забавления? Финанси?
ТИ си мъж, нямаш 400 яйцеклетки които да ти свършат на 35 години за да ти "идва времето". Можеш да имаш деца и то много (20, 30, 40, 50), стига да го искаш. Ти заради другите ли живееш или заради себе си?

Аз съм на 40 години, не съм се женил и нямам намерение да го правя. Мога да имам всичко без някакъв лист хартия/разрешение. И деца, и връзки, и любов и секс и всичко което се сетиш. Децата изобщо не са ми на дневен ред, защо трябва да се тормозя?

И последно - малко математика. За тези две години които изгуби с тази твойта, можеше да имаш несериозни отношения с 2-3-5-10 различни момичета. Без да се обвързваш. Не е нужно да се "обвързваш" да "имаш връзка" или т. н. за да опознаеш една жена. Всичко което е нужно време. Щеше за две години да видиш и опознаеш успоредно няколко различни момичета и да прецениш коя става и коя не. Не пропилявай следващите си две години в нови опити с една-единствена. Хем ще ти епо-приятно, хем ще имаш по-голям sample size, хем ще разбереш каквто ТИ наистина искаш (не семейството ти, родителите, прители, обществото, приятелката ти). Ами ако ти всъщност не искаш брак? Ако искаш кариера? Ако искаш 10 деца? Да не продължавам това са си въпроси за тебе да търсиш сам отговорите. Не е лесно, да знаеш. Лесното е да се прибереш и да имаш нещо "сигурно" за секс. Несигурността е трудна и почти никой не я иска. Но там е мястото където един мъж разцъфва и се развива. Как ще постъпиш - решението, но И последствията са си за теб. Твоето щастие/нещастие е в ръцете ти. После не се сърди на никого.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker