30 са новото 20 - факт или инфантилност до край? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

30 са новото 20 - факт или инфантилност до край?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 2044 пъти
Здравейте, имам впечатления от много хора, в началото на 30-те си години около себе си, като умишлено изпускам родителите сред тях, защото те не спадат в тази графа.
Уж сериозни, млади хора, но какво се крие под повърхността? Синдромът на Питър Пан според мен. Много, живеещи с родителите си, работят, дават пари на същите свои родители (родители на по 60, без здравословни проблеми, в трудоспособна възраст) и казват "Как ще имам пари един ден, като имам семейство? " Моят отговор е до кога ще се отлага този един ден и да, ако имаш дете или деца, няма да има как и да даваш на родители или ако има, трябва да работиш за доста добра заплата. Някакви жени, вторачени в грим и ютуб, сутрешна рутина, вечерна рутина, ютюбъри, тотални глупости. Грим, който се прави за по час, час и половина, представете си каква китайска маска е това на лицето. Моите уважения към любителите на котки и кучета - но, мили хора, това не са деца и няма да бъдат истински деца, защото отношението към тях им е като заместител на децата, които нямат. И след 30 човек трябва да направи голяма преоценка на живота си, приоритетите си, ако иска деца и семейство да не влачи 10 години само излизането на квартира и опитите за деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1dd7f9452b
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   Според мен си преждевременно остаряла, превърнала си се в лелка, която яко ЗАВИЖДА на хората, които са запазили младежкия Дух в себе си:) Между инфантилност и това да си живееш живота, както ти харесва-има ОГРОМНА разлика. Много хора НЕ желаят да се заробват с деца, домакинстване, еднообразна работа и т. н.
Колкото до онези, които живеят още с родителите си, ами може да си спестяват парите за екскурзии в чужбина или нещо друго, вместо да дават тия пари за наеми и т. н.
Съгласна съм с частта за грима-лично аз не проумявам как се мажат някои с часове наред и слагат тонове грим на лицата си, рядко излизам с грим и пак ми се лепят, като за световно разни прехласнати по мен, ха ха, дори мислят, че още уча в Гимназията:)
Бившите ми съученици от Гимназията-всичките с по 2 деца, някои и с по 3-приличат на 40 и няколко годишни, те и в Гимназията си бяха преждевременно състарени, твърде ранно израстване...
Важното е да не позволяваш системата да те смачка! За какво ми е да се тормозя с глупостите на някои и да вървя по някакъв си план, като повечето-у-ще, Гимназия, университет, работа, брак, деца, събиране на точки за пенсия-ха ха ха и т. н. и т. н., Нее-не е за мен това... :)))
Не знам и какво против имаш-котките и кучетата, ами сладки животинки, вярно някои издишат, като кръщават кучетата си с по 3 имена, празнуват им Рождените дни, все едно са хора, но пък техен избор, всеки отговаря за себе си и за своя си живот, на мен-някои неща са ми забавни... Има толкова по-лоши неща, за които човек може да се чувства гадно и да се депресира, но тези, които си изброила-са нещо, което ме разсмива, отколкото да ме дразни.
Бъркаш нещата-говориш за инфантилност, но нещата които си изброила не са точно инфантилност, ако говорим за примерно 80-годишна бабичка облечена в къса латексова пола с мрежест чорапогащник, на токчета и с ярко червено червило и намазана с разни пудри и т. н. -ок-това е инфантилност.
Но любовта към някое животинче-не е инфантилност!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0eee4b1fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   И трябва да имат всички деца защото ти така казваш? ! Че кой/коя си ти да решаваш вместо другите какво да правят с живота си? !
Ощетен/а заради решенията на други какво да се случва в техният си живот? !

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 747e0c7d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   Като какъв ти се явяваш да даваш наклон на хората как да живеят? Събрали сте се отбор глупаци и коментирате, без да си давате ясна преценка за вашият живот.
Замислете се вие какво правите с тиктакащия ви часовник, тогава тръгвайте да коментирате за другите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e2824e3f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Прав/ ва си. Моя приятел е къснетлия, баща му има бизнес в обществените поръчки и му купи огромен апартамент в Оборище за над 300 х. евро, башка го обзаведе с интериорен дизайнер за още 100 бона. Приятеля ми е само на 25 г., не живее с техните, има си самостоятелно жилище, ес класа и разполага със цялото си време за забавления и почивка. Лошо за тези на по 30 г. с бедни родители, трябва при тях да живеят

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ea36ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   А ти защо рещи, че твойте виждания са правилните? Едва ли някой вижда домашните си любимци (нямам такива) като деца. Назидателна си като някаква бабичка. Щом някой е щастлив да се гримира един час, то какъв е твоят проблем с това. Никой не губи твоето време. Хората по цял свят са така. Времената се менят, само тук вирее това закостеняло и задръстено мислене. "Ти на 30 трябва да правиш това/ не трябва да правиш онова... трябва да си такава/ не трябва да си онакава... пффффф. Остави хората да живяет както са щастливи, а ти на 30 започни да се обличаш в строги делови костюми и ризки като леличка, не се гримирвай, не се смей, само стой и гледай строго под вежди.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2b0ea13b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За деца трябват ужасно много пари, не е като едно време.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b9b0127168
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Младите живеят с родителите до късна възраст, защото разходите по квартира са големи, а заплатите - малки.
Такива питърпановци като твоите са изключение.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7a1f186ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   А па от такива житейски моралисти като тебе няма да ти казвам как ми е писнало. Коя/кой си ти, че ще казваш на хората как да живеят??? Аз съм на 29 и ако искам и всички пари ще си давам за нашите, откъде накъде ще ми държиш сметка ти?
За последните 10 години нашите са направили толкова много неша за мене, че даже и не мога да ги изброя
Аман от нравствени учители в тоя живот. Каъо се кефи една жена на грим ще си купува грим. И го казвам ато мъж, просто до гуша ми е дошло да слушам от кой ли не как трябвало да се живее.
За кучетата и котките, без коментар... 17 години имах куче, имаше много по голяма стойност от хора като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7da5c30d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Прав/а си, обаче ще те разкатаят тука. Инфантилността не е до край, а направо до безкрай. Трябва нещо да стане тренд и тогава ще залитнат по него. Ако да имаш семейство и деца пак стане на мода, ще започнат да ги цвъкат, с извинение, само защото е модерно. Сега е модерно да си "независим", "самодостатъчен" и подобни простотии. И така нататък :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d09722c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Не знам мъж ли си, жена ли си, но независимо от пола ти препоръчвам да отидеш на психиатър, защото не е нормално да си бъркаш носа в работи които не те засягат. Натуй отгоре и акъл се опитваш да даваш на хора дето нито са ти искали съветите, нито познаваш. Кой си ти и с какво право ни казваш как да си уреждаме живота след като не си ни никакъв?

Аз съм една от тези жени, които са на 30 и дават пари на родителите си! Да, имам сутрешна рутина, вечерна рутина, спортувам, гримирам се и се грижа за себе си. Да, обожавам животните като цяло, кучета, котки и т. н., въпреки че нямам домашен любимец. Обичам да пътувам в свободното си време. Да, живея за себе си защото така ме кефи и така искам, ако на някой не му харесва, то това си е негов проблем.

Не, не искам деца в момента, а може и никога да не поискам.
Да, ще давам пари на родителите си докато съм жива, защото ТЕ са НАЙ-ВАЖНИТЕ ХОРА В МОЯ ЖИВОТ! Те са ме създали и отгледали. Те са си пожертвали кариерата заради мен. Пенсията им ще бъде мизерна. Бачкат от сутрин до вечер 6 дни в седмицата и пак не изкарват много. Мой дълг е да им осигуря спокоен живот на старини. Независимо дали по-нататък ще създам семейство или не, аз ще се грижа за тях поне финансово. И ако на мъжа до мен не му изнася, да си взима партакешите и да се маха, защото най-малкото мисля да живея с неговите пари.

Аз знам много добре кои са моите приоритети в живота, и те са ХОРАТА КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ, тоест РОДИТЕЛИТЕ МИ И АЗ, не незаченати деца. МОЕТО СЕМЕЙСТВО СА РОДИТЕЛИТЕ И БРАТ МИ. С мъжа/жената утре може да скараш, но майка ти и баща ти цял живот ще са ти родители. Ако един ден реша да родя, знам че родителите ми с удоволствие биха ми помагали с детето. Аз какво? Да ги използвам за бавачка на детето и стотинка да не им дам, така ли трябва според теб?

Не знам на какъв морал са те научили твоите родители, но ти май си от тия дето веднъж изсмукали енергията на своите родители, им бие шута, пък те да се оправят както могат. После хората казват "трябва да имаш деца за да има кой да те гледа на старини". АХАХАХАХАХАХА.

Да, имам работа от която изкарвам средно добре, но бих могла да получавам повече и в момента се стремя към това. Не бих се заела с правене на деца ако после ще живея във вечен недоимък и безпаричие. За какво ми е? Какво добро ще направя на децата ако няма да съм способна да им осигуря добро образование и бъдеще? Ще ги имам ей така, като кукли, само и само за да се отчета пред обществото? Ами съжалявам, аз не желая такъв живот.

Да, 30те години са новите 20, сега живеем в 21 век, не през 19 когато хората на 40 вече са ставали баби и дядовци. На 17-18 са се женили, раждали си по 8 деца, на 40 са били съсипани от тежък труд, а на 60 вече са умирали. То и сега в Бг много хора умират на 60 поради нездравословния начин на живот, който водят. Нека ти кажа че на Запад не е така и продължителността на живота е до 75-80 годишна възраст и в добра физическа форма.
То на 40 години в Бг много мъже и жени са вече чичковци и лелки защото не спортуват, хранят се с храна наблъскана с боклуци и живеят в непрекъснат стрес. Аз от 20 години съм в чужбина и тук гледаш мъже и жени на 40 с изваяно тяло, с младежки вид и не заради естетични корекции, а защото цял живот са водили по-здравословен живот. И много от тези хора имат деца! И не само че имат деца, ами имат и пари за да платят на родителите си чистачка и медицинска сестра ако те се нуждаят от помощ. Обикновено емигрантите не влизат в тяхната графа именно зашото идват от бедни семейства и много от тях нямат дори образование.

Нека ти кажа че хипотетичния Синдром на Питър Пан не се има за патология и много психолози изобщо не са съгласни с определението на този синдром, а някои дори отричат неговото съществуване. Това го обясняват с факта че социалната ни среда е претърпяла много сериозни промени през последните 100 години и в последствие хората са се адаптирали и са променили до голяма степен своите навици и традиции. Не може да се очаква хората да имат същото поведение както техните прадядовци, при положение че работната и социалната среда са коренно променени. Преди 500 години е било немислимо една жена да получи образование и да се занимава с интелектуална работа. А сега това е нормално в цивилизования свят и никой не иска 15 годишната му дъщеря да роди и да не завърши училище (с изключение на циганите).

Крайно време е да приемете факта че всеки има правото да си урежда живота както му изнася и да се заемете с уреждане на собствения ви живот вместо да се бъркате в чуждите. Губите си времето. Само някое безхарактерно мекотело ще изостави начина на живот който му харесва, само и само за да получи вашето одобрение.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 64c1e20bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Крие се в това, че хората учат по-дълго, родителите им имат възможност да се грижат за тях по-вече, по-малко са децата. Децата, все по-малко желаят да живеят всички натъпкани в една къща, къщите са скъпи и настъпва отлагането. Има повече възможности за забавления, пътувания, собствен бизнес, сексът е достъпен и вече няма нужда да си женен, за да го практикуваш. А, има и контрацепция, та не се налага на всеки да се жени на 16 години.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c58a459167
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   До номер 4, тоест баща му краде яко за сметка на простолюдието. И ти намазваш благодарение на крадените пари, но да знаеш, че и ти имаш дял във вината макар и доста по- малък от главния крадец. Само ще кажа, че на този свят освен много лукс и пари, има много мизерия и страдание. Така че този път късметлия, следващия част от мизерзващото население.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 503a88aa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Е, аз нищо не разбирам по тая тема... ВИНАГИ съм била зряла-още като тийнейджърка! ... На 20 и няколко би трябвало да НЕ си полуидиот или пълен идиот... Зависи от човека-не всички са тъпаци. А и нали знаете-човек може да си остани инфантилен или еди какъв си ЦЯЛ ЖИВОТ! Не зависи от годините.... Може да си на 14 и да си зрял. ДА-това е РЯДКОСТ за съжаление! ДА-повечето в днишно време са инфантилни и полуидиоти и на 30 и на 50! Разглезени консуматори... феминистки, златотърсачки, разкрепостени и какви ли още не болести на днешното време! ....

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   1, точно родителите не са преждевременно състарени, а изглеждат в пъти по-млади от доста от връстниците си. Някой спомена ученето. И те са се учили, и те са се изучили. Никой не твърди, че Синдрома на Питър Пан е патология. Тук всеки втори го пращате на психиатър. :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ea36ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   Да разбирам, че се дразниш от такива хора, защото нямаш техния живот. Естествено, че ще имам сутрешна рутина. Ти ставаш и тръгваш с косата напред ли? Имам и вечерна - ти лягаш мърлява ли? Гримирам се всеки ден СС крем, спирала, червило, и ще го правя винаги. Да се поддържаш е вид уважение към работоното ти място. Естесвтено че ще помагам на родителите ми - ЦЯЛ ЖИВОТ. Не знам какво си си мислила, като си издри.. кала тази тема. За гуру ли се имаш, та да ни казваш как да живеем? Или дремеш по цял ден сама и дебнеш хората като пенсионерка Или си оная от другата тема с функцията на домашен робот и ти е тъпо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e4aadeeac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

16.   Най-много обичам когато някой с назидателен тон и размахване на пръст, макар и виртуално в случая, започне да ми обяснява, че на 20 трябвало да правя това, на 30 отова, пък след 50 да не правя еди си какво... и изобщо, пълен шок ако някой си позволи да живее различно. Неее, авторът си знае, че само неговият начин на живот е правилен и ако някой не живее като него...
Как пък хора като автора не разбраха, че това, което работи за него и пасва на неговия живот и характер няма нищо с вижданията за живот на някой друг. Така, че авторе, радвам се за теб, че си харесваш живота, но много моля да не ни поучаваш как да живеем, кога да се изнесем от вкъщи, да имаме ли деца, ако да, кога и колко и дали ще гледам дете, куче или дете и куче.
Не сме 1980 с ергенския данък и лелите партийки, които можеха да те привикат на разговор или да те изпратят дори на "другарски съд", ако решят, че се отклоняваш от "социалистическия морал". А всъщност, точно тези лели живееха точно в разрез с морала, които се опитваха да налагат на останалите.
Така, че хайде да не звучим като ОФ активистка от 1980, става ли?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

17.   15, Недей говори за издр... скване, ще развалиш ефекта, който създаваш от грима си - а именно на псуваща и перчеща се кокона. Има разлика между дама и човек без аргументи като теб. Между поддръжка и мацане с грим има огромна разлика. И аз ще помагам на родителите ми цял живот (главните ти букви са излишни), само че разликата между моите и твоите родители е, че моите не взимат от мен нито лев. Схащаш ли? Това е обичащ родител, един ден, когато проимаш деца ще го разбереш. Да не вземаш от бъдещето на порасналото ти дете - дали това бъдеще ще е да има или няма деца, няма значение. Никой се няма за гуру, мила госпожица, това е една гледна точка, за която ти ме наричаш др... ала и домашен робот, а аз ще ти кажа, че има хора, които и без грим са достатъчно хубави, за разлика от теб. Не знам какво работиш, но правиш впечатление на хамалка. И за твое сведение разбира се, че децата седят над сутрешната рутина на някоя, която нещо много се засегна. И какво хората с деца не могат да имат? Кученце или грим, или и двете. Синдромът Питър Пан е описан, това е доказано явление и няма защо някой толкова да се засяга.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d09722c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

18.   Н 17 (АВТОРКАТА), по-добре си направи услуга и престани да дрънкаш глупости и да ни налагаш твоя стил на живот. Ти замисляла ли си се, че много от хората, които дават пари на родители си го правят ДОБРОВОЛНО!? Парите са си техни, те са си ги изкарали и ще си ги харчат както сметнат за добре, а ти никоя не си за да държиш сметка на останалите. Още по-малко имаш право да съдиш тия родители и техните синове и дъщери. Да не би да се имаш за Господ или нещо подобно? Никой не те е избирал за възпитателка и доброто възпитание налага да си мълчиш и да не си вреш носа навсякъде. Никой не е длъжен да ти дава отчет, нито пък ни е притрябвало твоето одобрение. Ако една жена иска да си ходи намацана с грим, това е ОК. Ако една жена иска да излиза без грим, също е ОК. Тялото си е нейно, времето си е нейно и на теб не ти влиза в работа да ги възпитаваш. Съжалявам че ще те разочаровам, но не си жури на кастинг за моделки, нито пък си couch или стилистка експерт, за да си позволяваш да говориш на останалите какъв трябва да им е стила на обличане и грим. Пък и някаква "специалистка" да беше, на повечето хора изобщо не им пука какво говорят такива псевдоментори като теб, и си излизат облечени и направени както им е кеф.
С безсмислените си писания, от които дъха жлъч и злоба, ми е ясно че си квартална клюкарка, която нищо не е постигнала в живота си, и затова те яд че останалите си живеят свободно, а ти си роб на собствените си предразсъдъци. Ако животът ти е провал, сама си си виновна. Ако беше много щастлива, нямаше да пускаш тъпи теми и да злобееш срещу другите.
Синдромът на Питър Пан не е доказан научно. Няма никакъв интернационално признат психологически тест или изследване, което да докаже неговото съществуване и съпътстващите го клиничните прояви. Преди да говориш неверни неща вземи да се образоваш по темата.
На никой не му пука за твоето мнение. Коконите ще продължат да се гримират, кучкарите и коткарите ще продължат да си правят снимки с любимците си, неомъжените и неоженените ще продължим да си пътуваме и да се развиваме професионално. А ти ще продължиш да гниеш от злоба. Такъв е животът, приеми го.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

19.   18, като станеш родител много неща ще ти се изяснят в съзнанието. Относно това кой доброволно дава пари на родителите си и кой не, от родителя зависи дали да ги приеме или не. Казвам ти го втори път, че на никой не налагам как да живее, объркала си се, просто въпрос на гледна точка. Но и твоята гледна точка не разбирам, защото пък ми писна от глупости на подобни като теб, които се изкарват много алтруистични, ще давали пари на родителите си. Ами давайте. Моите не са приели от мен нито лев, нищо, че им е предлагано. Тук ставаше въпрос за Синдром на Питър Пан ти направи нещата твърде лични, защото написаното те жегна - никой не те е посочил с пръст, че си ти или прочие. Но някой да пише коментари от рода на "издр.... скала си" и подобни, ето това е инфантилизъм и Синдром на Питър Пан, мен изобщо не може да ме засегне това, което някой се опитва да вмени, че е имано предвид в поста като цяло, някой ако ме напада в коментар, лично мое право е да отговоря, макар че на приказки от рода "д-р... сла си", то по-добре по-интелигентният да замълчи. Относно това даване на пари на родители, личното ми мнение е такова: един ден ще се постарая децата ми изобщо да не ми дават и лев, защото давайки на мен те ще кастрират бъдещето си. Точка. Това е алтруистичното ми мнение спрямо децата ми. Който мисли по половин заплата да дава на родители, а след това да се чуди защо няма пари за дете, деца, това е отговорът.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

20.   18, с наставническият си тон много добре се характеризираш в твърде дългия ти коментар. Кое толкова те издразни, че лееш злоба и жлъч, без изобщо да ме познаваш? Ако дадена тема не те касае, си замълчи. Както парите са нейни на някоя, каква беше с др... скането в коментара, явно ти си същото ниво като нея да защитаваш човека, който пръв обижда и напада. Или вие да говорите, другите да мълчат? Простаците да нападат, а другите да мълчат? Най обичам такива нахакани хамалки, които първо обиждат, а после се защитават една друга. Ще те изненадам нито съм комплексарка, нито грозна, нито нещастна. Ако имаш проблем с коментирането пряко на темата подмини, достатъчно се занимавахме с коментара с "др... слата".

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 747e0c7d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

21.   Авторке, авторке, я по-добре си пий хапчетата и ако станеш някой ден родител тогава дудни в споделито, че не си поискала и не си взела пари от детето/децата си.
Обичаш да се налагаш, само че споделито не ти е гадже да го плюеш и унижаваш.
Всеки си има мнение, не може да си налагаш своето, изказа си мнението, просто можеше да си замълчиш, вместо да употребяваш каруцарския си език.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ea36ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

22.   17. - Ще "кастрират бъдещето си", ти сериозно ли? Не мога да повярвам какви същества виреят. По твоята невероятна логига родителите ни са кастрирали живота си, защото вместо да си харчат парите са избрали да имат дете в най-трудните години на прехода 90-те. Тогава е било много по-трудно от сега, ниски заплати, фалити липса на стоки, режим на тока, но те са се лишавали заради мен и сестра ми. Баща ми е студувал в камиона по пътищата в Русия, за да сме добре. И ти ще ми кажеш, че не трябва да им помагам. Ти сериозно ли? Ако ми откажат да вземат пари е лесно - плащам всички сметки онлайн. Но винаги ще помагам, авторче. Не ми пука от какво се лишавам. А ти си един егоист, който мисли само за собственото си седалище. Такива хора никой не иска в живота си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6aa6ea9dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторке, нахална си. Смешна си с туй "като станеш родител... " Няма никакъв смисъл в тая фраза, нищо не означава защото не всички които те четат един ден ще станат родители. Някои ще станат, други не, въпрос на лично решение и стечение на обстоятелствата.
Какво благоприличие очакваш като наричаш останалите" инфантилни" и нахалстваш да обсъждаш аспекти от техния личен живот, които наричаш "глупости"? Аплодисменти ли очакваше? Естествено, че ще има хора които ще ти отговорят остро, защото не си никаква да казваш на останалите как да си уреждат живота и финансите. Питали ли са те? НЕ. Радвай се че не са те напсували, защото поведението ти е повече от нагло.
Откъде-накъде слагаш под общ знаменател хора, които не познаваш, и ги критикуваш защото не се вписват в твоите силно ограничени и задръстени възгледи? Ами каквото повикало, такова се и обадило. Ти първа започна да нападаш, сега си трай последствията.
Аз не се представям за алтруистка, не съм качвала пост на тая тема за да се перча и давам акъл на останалите. Споделих го като отговор щото питаш. Ти като не искаш да даваш пари на своите родители то това си е твоя работа. Мен ме интересуват МОИТЕ родители, не чуждите.
Изобщо не ме интересува каква си, достатъчно те видяхме че нямаш личен живот и нахалстваш да се бъркаш в чуждите. Сигурно си тая същата дето се възмущаваше че приятеля и давал пари на родителите си. На нея ми мязаш. Или пък другата дето се чудеше как "да отърве" гаджето си от баба му, харчела много пари. Ама как? Нима не знаете че един мъж след като се гаджоса, всичките си пари трябва да ги харчи за мадамата, а родителите му кучета ги яли.
Ако случайно си една от тия госпожици, ще ти кажа че твоя избранник отдавна е направил преценка на приоритетите в живота си, и сред тия приоритети не присъстваш ти. Не желае да живее с теб на квартира, не желае да те издържа, не желае да създава деца на този етап от своя живот. Преодолей го!
Между другото не ти прави чест да говориш пренебрежително за хамалите. Във физическия труд няма нищо срамно, напротив. Утре ще ти се наложи да прибегнеш до техните услуги и какво ще правиш, а?
Животът понякога се обръща на 180 градуса и изненаданата може да си ти. Да не стане тъй че на старини да се разболееш и да се наложи на децата ти да те гледат и да ти финансират лечението. Нищо сигурно няма на тоя свят. Ако беше една идея по-интелигентна, нямаше да дрънкаш глупости с такава лекота. Ама ей на, някои се имате за големи експерти, а не можете да проумеете че съдбата може така да се подиграе с човек, та хубавичко да му припомни какви ги е говорил и мислил по-рано. Е така, да му е за урок. Ама докато не ви се случи, ще се правите на съдници и възпитатели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   21, ти за кой/я се взе, че ме пращаш да си взема хапчетата? За лекар ли? Защото аз от лекарско семейство и такива като теб им викат ненормални. Влизаш с някакъв коментар, ръсиш обиди на килограм, кой на кого се налага - аз или ти? След като всеки има мнение, уважавай чуждото и не споменавай АКО някога имам деца, защото имам. Не знам кой налага каруцарски език - каквото повикало, такова се обадило. Обичаш да обиждаш, само че споделито не ти е някакъв тъмен ъгъл в училище, където анонимно да ръсиш бисери и плювни срещу другия, от който очакваш да мълчи. Значи всеки да излага мнение, ама то казваш кой да мълчи и да си пие хапчетата - те лекарите, които го налагат са далеч над нивото ти. 22, разбирам че ти е било трудно на теб и родителите ти. Впрочем този или тази, която в коментара си тръгна да ме обича, за да разсее внимание от темата, явно успя с провокацията си, на която без да исках отговорих. Впрочем, защото от детството са ми противни такива индивиди, които хващат някой с цел да го разлистят и унижат, пък и да му заповядват да замълчи. Няма повече да пиша в тази тема, впрочем само няколко говореха по същество, а не с цел да ме провокират. За това кой дал и не дал пари на родителите си, всеки сам да си решава, но това, че не си дал на родителите си, а на децата си не те прави егоист. И да, имам деца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e65f35117d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Не 22, не извъртай думите ми удобничко. Не казах, че ще кастрират бъдещето на децата си родители, които през 90-те са се гърбили да издържат децата си, защото не са се гърбили само моите, твоите, а и много други родители. Плюс това, когато си дете си отговорност на родителя си. Казах и заставам зад думите си, които не са само мои думи, а и на много други хора, които разсъждават по подобен начин, че родители, които като възрастни са изцяло или почти на издръжката на порасналите си деца кастрират бъдещето на децата си. Тук не включвам родители с минимални пенсии или болни родители. Другите, трудоспособни, а често и не толкова възрастни родители, които удобно приемат парична помощ от децата си кастрират възможността на същите деца, ако желаят да имат такива и да са им в помощ. По пътя на твоята логика и аз ще попитам, ама какви са тези същества, които проповядват фалшив алтруизъм и ако на някой му се дава възможност да гледа децата си, това да е див егоизъм. Всичко е възможно, впрочем. Всякакви хора има, но аз живея с максимата, че ако си добър родител даваш на своето дете, което на свой ред най-добре може да ти върне жеста давайки на своето и животът е кръговрат. Аз като родител, давам на децата си и също като моите родители, няма да искам един ден те да ми дават. Това не е егоизъм изобщо - твоето е егоизъм. Ти ако имаш дете ще го възпиташ един ден да те издържа и да, така ще кастрираш бъдещето му. Искаш да ме учудиш с трудни родителски истории? Баща ми оперираше, когато му бе диагностициран рак, с който нямаше да оцелее - това е да се бориш 90-те, да даваш живот, когато знаеш, че ти няма да си сред живите скоро.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03ea36ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Напротив, авторке, егоист си. Поне имай доблестта да си признаеш. Не може родителите ти да са правили всичко за теб. И ти да не им помагаш само. защото "имаш деца". Мойте родители винаги са помагали на бабите и дядовците ми, без да се лишаваме от нищо. На какво по дяволите ще научиш тези деца? Че трябва да взимат без да дават. Да мислят само за своите задници. Щастлива съм, че никога не съм срещала хора като теб. Сигурно нямаш нито един приятел. Аз на човек като теб не бих казала и "Добър ден". Тотален игнор за такива като теб.
Ж19

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ee4106cac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Естествено, че като си родител най-важното са ти децата. И няма нищо по-нормално от това да си даваш парите по децата си и да им помогнеш да изградят бъдещето си.
И за подобно нещо не очакваш отплата, това е нормалното развитие на нещата, кръговрат на живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8ba5f968f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Жена на 25 съм. Съгласна съм с това, че не трябва да се дават пари на родителите. Когато човек създаде свое семейство много по-важни трябва да бъдат мъжа/жена му и децата му, отколкото родителите. Както те са ни гледали досега, така ние ще си гледаме децата. Мене докато учех висше ми се даваха пари, после започнах работа, отидох на квартира с гаджето си и не търся пари от родителите си. Нито пък им давам. Като остареят ще ги гледам, но сега не е времето да им давам пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker