Как да му покажа чувствата си без да го плаша? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му покажа чувствата си без да го плаша?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 4763 пъти
Здравейте и благодаря предварително на всеки който е отделил време да прочете историята ми.
Преди няколко месеца се разделих с бившия ми приятел. Когато пътищата ни се разделиха бях много тъжна и депресирана. Благодарение на двете ми добри приятелки, които бяха до мен постоянно, аз се оправих. Макар и да ми бяха нужни няколко месеца да превъзмогна всичко което ми се случи, изправих се и отново започнах да живея. Излизах с различни мъже, но така и не проявявах интерес към тях.

Един ден майка ми спомена за някакъв неин колега, който ме бил виждал на снимки и много ме харесал. Реших да се запозная с него и да се видим на по кафе. Всичко започна уж на шега. Когато се запознахме той ми направи много добро впечатление. Внимателен, кавалер изобщо глези ме и то доста. Вече няколко пъти излизаме и понеже не живея в града ме кара до вкъщи и не ми разрешава да се прибирам вечер с автобуса. За външния вид не мога да кажа че е най - красивия, но има нещо в него което ми допада.

Мисля че съм готова отново да се доверя на някои, защото според мен не означава че като бившия е бил кретен всеки следващ трябва да е същия като него. Разликата ми с този мъж е 10 години, той е на 28, а аз съм на 18. Не знам как е по - правилно да го наричам мъж или момче, но мисля че това не е от особено значение. Когато излизам с него времето минава толкова бързо все едно сме излязли преди 20 минути, а всъщност сме от часове. Не съм му разказвала нищо за миналите ми връзки, но и той не ме е питал.
Когато сме заедно не смее нито да ме гушне, нито да ме хване за ръката... ако не ми казваше с sms-и че ме харесва и че иска да се видим пак възможно най - скоро щях да си мисля че просто запълва времето.

До сега не ми се е налагало да показвам на някой, че искам да съм с него и че ме интересува по някакъв начин. Искам отново да се доверя и да бъда щастлива, не мисля че искам прекалено много. От това което е казал на майка ми за мен си правя извод, че и той не е безразличен но се притеснява защото не е сигурен как бих реагирала. Затова искам да му покажа по някакъв начин, че искам да съм с него.
Ще съм благодарна на всеки който ми даде идея как да му покажа какво искам.

P.S. След като с бившия ми приятел нещата се развиха доста бързо във всяко едно отношение не искам да се повтаря това и сега. Разбирам че 10 години разлика не са никак малко и след някоя друга година той може да реши че иска жена и деца,а аз не съм готова...искам да си завърша средното а после живот и здраве и висше и чак след това бих мислила за семейство и деца. Как да му го кажа така че да ме разбере правилно и без да го плаша.
Благодаря на всички и ако може без критики и разни безсмислени коментари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5bb948e4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да десет години са доста, ти много пишеш за бившата си връзка, опитай се първо да си отговориш на въпроса дали с новата връзка не се опитваш да се освободиш от спомена за старата. Иначе няма какво да му показваш той човека щом те търси и ти излизаш с него значи нещата са ясни и за двама ви. Макар че аз се питам, какво иска той от теб?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5f64987bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мацка, той още не те е целунал, ти планираш вече кога да имаш семейство и деца. Искаш да му покажеш, че го харесваш? Когато се разхождате, сложи ръката му небрежно на рамотоси, така, че да се получи прегръдка или ако искаш да му покажеш нещо или да го спреш, леко го хвани за ръката за около минутка, докато показваш или просто леко я задръж. Докосвай го по горната част на ръката или по крака ако седите един до друг, когато говорите. Покажи му, че може да те пипне, съвсем непринудено и леко. 90% от информацията се предава чрез езика на тялото, а не чрез думите.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 491474d54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Четейки отначало останах с чувството, че пише някоя зряла жена, прати и препатила в миналата си връзка. А то всъщност се оказа 18-годишно момиче. Разбира се, не казвам, че и на 18 не можеш да се разочароваш- напротив, мисля че тогава всеки приема нещата по-навътре.

И ето го разковничето- ти приемаш по един начин нещата, а той по-друг. И разликата ви от 10 години влияе на това, но не само тя. Ти си последна година (или предпоследна) гимназия, движиш се в различни среди, познаваш различни хора, а той е работещ мъж - не момче, а мъж.

Може наистина между вас нещата да се получат, но според мен ти трябва ясно да заявиш позицията си още в началото- аз съм с теб сериозно/ аз съм с теб временно.

И наистина мисля, че прекалено много говориш за предната си връзка, явно наистина ти е още прясно, въпреки че казваш, че са минали месеци. Помисли пък защо да бързаш дори с него? Излизайте, забавлявайте се и ти сама ще усетиш кога е дошъл момента.

Колкото до въпроса как да му кажеш за чувствата си - покажи му. Не му се хрърляй на врата и не му казвай " Искам те", просто с поведението си лека- полека му заяви, че той ти допада, а след това може да се получи и нещо повече. Мисля, че той действа тактично спрямо теб и така е правилното.
Успех ти желая! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bb6fdaf03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Историята ти ми е до болка позната... С разликата, че " мъжът" е приятел на брат ми и е с 16 години по-голям от мен! Аз също се боях от това как и дали да си призная, че съм "хлътнала"... Излизах с него няколко пъти... когато ме закара до нас... просто го погледнах, без да казвам нищичко... един поглед и той ме целуна...

Не прави планове и не мисли за деца и сватби, защото се оказва че ние мислим повече от тях за тези неща... Замисли се обаче върху следното нещо... Какво точно иска той от теб... Колко такива по на 18 години може да има той???? Дали ти не си последния влак който тои гони???

Не позволявай на една погрешна преценка да ти сасипе младините... Абстрахирай се от миналата ти връзка... и ВРЕМЕТО ЩЕ СИ ПОКАЖЕ дали може и трябва да сте заедно...! А имам един въпрос... Майка ти как го приема???

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: fc1c505e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   10 години са перфектни като разлика, спокойно. Освен това той като мъж може винаги да си прави деца, няма къде да бърза. Приветствам решението ти да не създаваш деца, преди да си завършила...
Иначе в момента по-голям проблем ти е как той да ти стане истинско гадже, нали?
Аз ще те посъветвам нищо да не казваш, а да действаш. Примами го някоя вечер да отидете например на кино, или да гледате у вас страшен филм. Хвани му ръката, опри глава на рамото му - ти осъществи телесен контакт с него. Като сте в заведение - седни до него. Като сте пеша някъде, нарушавай неговото лични пространство и бъди максимално близо до него, докосвай го, хващай го за ръка....
И... ами като не иска, ти го целуни, защо не?
Не се обяснявай иначе надълго и нашироко - деца, любови, планове. Когато си готова му нашепни в ухото едно „Желая те. “ Това е достатачно за един мъж. Желая те за него преведено е „обичам те“. Така му даваш зелена светлина за действие.
Успех
А.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: d8dc1cec4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да не би майка ти да е решила да те "задоми"?
Я първо я питай като какво е имала предвид като ви е запознала, да не останеш после неприятно изненадана от последствията.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4655c43596
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо е нужно да започваш връзка под сводничеството на майка ти? Ти не можеш ли да походиш нагоре-надолу, само на 18 си все пак, и да си намериш момче, което обичаш? Да не сме в Турция, че със снимка и под наставничеството на майка ти да се запознавате? Май се чувстваш задължена да излизаш с този мъж, да се нагодиш към него... Съобразявай се не с роднините ти, а преди всичко със себе си и твоите желания! А и той по снимка те харесал... Други жени не е ли срещал? Много ясно, че е внимателен, та ти си 10 години по-млада от него и още дете-демек удобна като пластелин за моделиране! На 18 г трябва да си живееш живота, а не да мислиш за сериозни връзки! По-добре учи, а не бързай да наденеш брачния хомот!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4c901c4467
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Към №6: майка ми просто ми погаза негови снимки, не иска да ме задомявя. Те двамата много добре се разбират и се уважават. Тя знае че излизам с него и само ме помоли да не го наранявам.
Колкото до другите коментари... не ме интересува бившия ми... След него просто ми беше много трудно да стана каквато бях, отново гледам напред и имам мечти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker