Домашно насилие, началото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Домашно насилие, началото
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1305 пъти
Здравейте, искам да разкажа моята история и да потърся съвет от вас. Запознах се с приятеля ми преди 3 години, всичко беше прекрасно, живеехме с техните докато преди около година не забременях и не решихме, че ще ни е по спокойно да бъдем двамата. Докато бях бременна всичко беше наред, разбрахме се и нямахме никакви, проблеми. Бебето не беше планирано, но тъй като заедно ни беше хубаво, всичко беше наред решихме, че желаем да имаме дете. Всичко беше наред, докато не се роди малката... От тогава моят кошмар започва малко по малко все повече да навлиза в живота ми. При най-малкия рев на бебето започна да ме обижда, да ме нарича боклук, за нищо, не ставаш снощи нещата ескалираха като просто ме хвана за връта и искаше да ме пребие. Мрази дори бебето. Каквото и да правя съм виновна. Толкова много съжалявам, че не можах да видя насилника, който се крие в него.... Бебето ни е на 3 месеца и от ден на ден започвам да се отчайвам все повече. Решена съм че не искам да живея така, но нямам никой... Баща ми е алкохолик и живее в мизерия, а майка ми живее с някакъв насилник също.... Нямам на кой да разчитам, моля ви за съвет какво бихте направили на мое място. Как да оправя живота си, мисля че все още имам шанс да бъда щастлива, имам шанс да оправя живота си, в момента съм на едно майчинство от 710лв. Какво бихте ме посъветвали, дали да се обадя на някой от телефоните за домашно насилие, мислех да се обадя на хазяйните, прекрасни хора са да им обясня цялата ситуация и да го изгонвт, за да се опитам да живеея сама с дъшеричката си, според вас ще се справя ли със минимално, майчинство и детски от 50лв... Чувствам се толкова самотна и без силна, но знам че трябва да съм силна за да успея да избягам от този ад, докато е рано, защото знам че по добре няма да стане.... Понякога се съжалявам как позволих да стигна до тук, но знам че съжалението няма да ми помогне с нищо. Чудих се в краен случай дали някой ден да не избягам, може би в друг град. Знам че ще е трудно, но града в който живеем е много малък. Благодаря на всички прочели историята ми, знам може би е банална, знам аз съм си виновна, но моля ви ако ще ме обиждате не коментирайте, достатъчно зле се чувствам..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4bc3fef508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Дори да го изгонят, което ме съмнява (сигурно той плаща наема), пак ще те издебне и дори може да те пребие (не е казано, че ще е точно вкъщи).
Трябва да се обадиш на този телефон, да обясниш ситуацията, да поискаш правна помощ от адвокат и да видите варианти за вадене на ограничителна заповед (без медицинско от побой, който се опитваш да предотвратиш). Трябва да потърсиш някаква работа от вкъщи да работиш, понеже нямаш доходи и няма на кой да си оставиш детето, но най-вероятно ще ти спрат майчинските при регистрация в НОИ. Все пак, поразпитай дали има вариант да ги запазиш и да получаваш заплата за да може да покриваш сама живота и на двете ви.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aa6975a79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   На телефоните за домашно насилие. Нека и хазяите да се намесят и отиди и в полицията.
Трагично е колко български жени живеят толкова гадно и как нямат подкрепа. За нищо на света не живей с този човек. Нито ще е баща, нито партньор.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9c4211d37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, ще намериш начин да се справиш.
Може да се преместиш в по-евтина едностайна квартира.
Може да следиш обяви и групи, за да ти подаряват дрехи и други неща за бебето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c8f77d5e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не ни казваш най-същественото - как така мъжа ти изведнъж се е преобразил? Дори и най-лудия човек, не може съвсем така от нищото, да изразява гняв, все трябва да има някакви причини, поводи и период на промяна. Примерно бебето реве, а той те нарича боклук. Но в какъв контекст точно, все в нещо трябва да те обвинява, да има някакво обвинение в неговите обиди и т. н.?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2dbb655d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе, това ли е българската нация? Това ли е средата на работещите бедни? Дете, до колкото разбрах, случайно заченато на бутилка алкохол, може би!? Какъв съвет, какви пет лева.... Това да отгледаш дете не е като да си вземеш домашен любимец. А за връзката, като чета, тя е на принципа да я има за да е забавно, но вече не е забавно, а отговорно. А отговорност няма- има неподготвеност залитаща към агресия или в другия случай в отчаяние. Най- несериозния съвет, но истински- върни се при майка му и баща му. Те, няма да те изгонят, сигурен съм. В "старата генерация" има още принципи и достойнства.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b077ecc461
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще се справиш мила, дето ти се нуждае от теб, ще отрасне, ще бъдеш щастлива. Не оставай в ада от който си заобиколена. Разбирам те, била съм там, път напред има.
Този мъж ще си получи заслуженото, по един или друг начин, всичко се връща.
Потърси помощ от институциите, потърси групи за помощ в Интернет, дрешки ще намериш, много хора биха се притекли на помощ, не падай духом, мога само да ти пожелая успех за сега.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a6e0313ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И не си подминала някое читаво момче преди време? Безпогрешната женска интуиция е велико нещо. Винаги се мъкнете с разни калтаци и раждате от тях. Съмняват се в сериозните момчета и след това отиват да ядат шамари при някой смешник. Лошо е домашното насилие, но като си го търсите сами.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8bd75661a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ограничителна заповед веднага, плюс жалба в полицията, после и дело за издръжка(малко са парите, но ще са ти от полза)
Не направиш ли тези неща веднага, рискуваш следващия път да си в незавидно физическо състояние.
Остани в тази квартира и не се връщай при никой от родителите си, защото рискуваш същото. Баща ти ще те врънка за пари или ще ти ги взима. А другия, който тормози майка ти може да почне и теб да тормози.
В момента ти и бебето ти сте най-важни. Мисли единствено за вас двете.
Ако отпадъка, за който си се оженила започне да се вайка и да те убеждава колко те обича... ами... свършена си.
Успех ти пожелавам и да излезеш от кошмара по-скоро
TheDriver

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a7c0eada63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще се справиш! Ще отрасне детето, ще си намериш хубава работа и всичко ще е ок. Но недей да продължаваш със този индивид с времето ако останеш със него ще стане още по зле, детето ще порастне и никога няма да го напуснеш, ще съсипеш живота си. Напусни го все пак имаш някакъв доход вярно че не е голям, но ако се разделите той трябва да ти плаща издръжка поне още едни 200лв така че с 900-1000 лв наистина е мн трудно, но това е само детето докато стане време за ясла/детска после си намираш работа и ще живеете добре. Потърси подкрепа от приятели други близки роднини и все пак от майка ти казваш че и тя живее с насилник, но поне би ли ти помагала финансово? Според мен ще се справиш, не се отказвай. Вярно ще си самотна майка но поне бебето ще расте спокойно и щастливо, а не сред викове, каранци и побоища. Но според мен напусни града отиди в по голям там има повече възможности. И потърси все пак помощ от организацшите за домашно насилие. Търси помощ от където можеш и от където се сетиш. Ще се справиш. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4db4074dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Казвате че майка ви живее с насилник предполагам баща ви също е бил агресивен след като и сега е алкохолик. Не се учудвам че сте допуснали такъв човек до себе си все пак примера който сте видяла е нагледен за това, че човек винаги копира поведението на родителите си дори и индиректно. Поздравявам ви за куража, да се опитате да се борите сама. Много бих искал да ви помогна материално, а с младежа би могла да се проведе една възпитателна беседа с цел преосмисляне на посоката на живот. Потърсете начин да се свържете с мен. Отговорете ми сега когато прочетете моя пост.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f4f1b512b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вечният Осъдител, който живее сам и вини жените за положението си. Появява се във всяка втора тема напоследък.
Има защо да си сам.
И мъжете са много прикрити. Никога не си бил в такъв тип връзка с мъж, за да знаеш какви подлеци са.
Да, мъж може да ти налети и след много години заедно, най-честата причина е, когато е хванат в изневяра.
Може да обижда и да се държи грубо, защото децата му пречат на плановете, защото няма някогашната свобода, защото му шумят, реват и т. н., защото няма пари и в работата му не върви.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 62f318a264
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Колелото се завърта.
Авторката повтаря същото което е правила майка ѝ, и същото което ще направи и това дете. А именно - ще стане на 16, проблемно дете, наркотици, секс на 13, евентуално ранна бременност. Училище - максимум средно. На 25 вече ще е с поне 2 деца от двама различни бащи, живееща с третия междувременно. Внуците на Авторката - същото положение.
Хората са толкова предксазуемни и скучни.... monkey see-monkey do!

Но в цялата работа има нещо положително. ВИнаги съм изказвл огромни благодарности на такива увредени (да, авторката е точно толкова виновна колко и насилника) родители, че успяха да създадат едно такова увредено и объркано поколение от лесни момичета. Благодаря ви! Продължавайте в същия дух! Никога секса не е бил толкова евтин, а именно малко пиене и един балон в дискотеката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 852141d066
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 7,
като не можеш да дадеш съвет и подкрепа, по - добре си мълчи.
Твоята драма сега не е важна:)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f12c41e2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Всъщност номер 7 дава съвети, но не са изказани ясно. Ето ги, за да не ги пропуснете!
1. Не подминавайте читавите момчета!
2. Спрете да вярвате на женската си интуиция - дефектна е!
3. Не се мъкнете с калтаци /ония, дето в момента ги харесвате/ и не раждайте от тях!
4. Вярвайте повече на сериозните момчета /ония, дето в момента ги отсвирвате/!
5. Подобрете житейските си избори, за да намалите шанса да стигнете до домашно насилие!

Виж колко полезни неща е казал човека! Къде видя драма? Човекът раздава мъдрост с пълни шепи, ама де да имаше кой да я вземе! Традиционно го отсвирихте и сега търсите някой калтак, за да питате него за съвет. Жени, защо се прецаквате така, а?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1315843e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Изритайте двамата насилници заедно с майка ви и заедно се грижете за бебето. Единствения начин е най-близките да застанат до теб

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ecf32cc2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Бягай докато е време и си жива, щом разбираш, че това не е нормално значи насилникът не ти е деформирал психиката до там, че да мислиш, че ти си виновна, какъвто беше случаят с майка ми. Баща ми беше истинско чудовище и психопат, който малтретираше майка ми пред мен и ме оставяше да гладувам. Такива хора са създадени от дявола. Жалкото е, че налитат само на добри жени. Никога не съм виждала властна злобарка с такъв изрод. Те усещат кой ще ги търпи.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e94b9c5912
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Разкажи всичко на родителите му и ако можеш се премести при тях, поне докато си намериш работа и си стъпиш на краката.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: dddba07a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторке, съветите които ти дават тук не са добри. След като преди раждането нещата са били прекрасни, помисли си коя е причината да се променят. Почти винаги причината за скандалите в едно семейство са у жената. За да реве малката ти си виновна. Явно нямаш подход към отглеждането на деца. Мъжът иска спокойствие и обгрижване у дома, а ти не стига че си му родила момиче вместо момче сигурно правиш забележки за поведението му. Ако послушаш съветите на тези злобни жени, които говоряг глупости ще си останеш самотна майка, а за издръжка от мъжа забрави. Мъжете не са толкова глупави, колкото си мислят жените. Има начин да излезеш от това гадно положение, но тук веднага ще ме обвинят в сексизъм. Не възразявай на мъжа си и прави каквото ти казва. Ако реши да те набие остави го да го направи. Ще те понабие няколко пъти и ще спре. Когато жената угажда на мъжа си не яде много бой. Щастливи са тези семейства, в които жената не е вироглава и си знае мястото. Ако чуеш от познати или приятелки, че мъжът ти изневерява не им обръщай внимание. Дори и да е вярно, това е нормално явление и е допустимо само за мъжете, които са полигамни за разлика от жените. Просто мъжете стоят по-високо от жените и когато жените осъзнаят това в семейстото цари спокойствие и щастие!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 79976c0e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 18 - пии си редовно хапчетата!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a85daf8de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Тотален жмел номер 18.
Сигурно биеш жена си и кръшкаш.
Или по-зле, нямаш жена и ръсиш дебилни съвети.
TheDriver

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker