София или провинцията? (за половинка и семейство) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

София или провинцията? (за половинка и семейство)
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 825 пъти
Къде е по-добре за установяване с идеята да си намериш жена и да правиш семейство? Моите лични наблюдения са, че и двете си имат плюсове и минуси, но в крайна сметка човек прави някакъв избор и го следва.

София - повече възможности за работа, заплащането е относително по-добро. По-богат избор от жени, безспорно. Разнообразие откъм занимавки и социален живот. Хората по-малко си навират носа в твоя живот. Като среда обаче отвратително - навалица, големи разстояния, мръсен въздух, скъпотия. Презастроено, за да идеш някъде на природа, трябва да биеш път до Витоша. Парковете са средна работа в най-добрия случай и са претъпкани винаги. Жените масово гледат какво имаш в джоба, не в главата. Надменно поведение, претенции, разчитат, че имат много опции, държат се сякаш цял живот ще са на 25. Чакат всичко наготово, не стават за домакини, за майки също спорно.

Провинцията (средно голям град) - обратното на столицата - по-спокойно, стигаш навсякъде за 15 минути, чисто. По-малко годни жени, но пък единиците, които се намират, си заслужават. По-тегава конкуренция за тях. Социума е с по-назадничав манталитет, доста комплексарщина и шуробаджанащина.

От близо 10 години съм в София и за това време не бих казал, че съм попаднал на качествена жена. 2-3 шматки по между другото, една, която ми срина психиката, и дълги периоди на суша между това. Тези, с които само съм бил по срещи или съм си писал, също не ми правят някакво голямо впечатление. В родния град пък почти всичките ми гаджета имам добри спомени от тях. Не знам до възпитание ли опира, но някак си се разбираме и имаме общ език. Общо взето, личният ми опит е крайно недостатъчен да се правят някакви изводи, така че ще се радвам да споделите и вашия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7ba4a0485a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   В провинцията няма много жени като цяло, бягат в големите градове, а такива са само няколко в цяла България - София, Пловдив, Варна, Бургас.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0a9d828dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   София разбира се. Там жените са по-висок клас. В столицата има повече висококвалифицирана работа, следователно там ще са онези с по-добро образование, по-мотивирани и по-красиви. В провинцията остават несериозните, тези без амбиция. В гимназията още 8 клас имахме една учителка по български тъкмо завършила местният университет. Е толкова нескопосан учител не сме имали, тотална липса на обща култура (не знаеше кога е започнала студената война), липса на креативност, не знаеше как да преподава, просто следваше учебника и т. н. После стана учител по история. Същото важи и за мъжете. Затова малките градове няма да се оправят, така че не дей се навира там.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7cd9f4240b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много зависи с какво се занимаваш. Ако си от така наречените дигитални номади и имаш нужда от интернет и спокойствие бягай далеч от София. Ако пък нямаш професия и работиш, като продавач за някой шеф с джип то се забивай в София и преживявай някак си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7c934f95c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Има някои навсякъде ще намерят. Явно авторе сте от мрънкачите. На някои просто им се отдава.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0d084ce054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Където ти се случи. Ако в София попадаш на комплексирани провинциалистки, търсещи богатство, нормално е да си с такова впечатление. И ти си провинциалист и най-вероятно си същият като тях.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3b207dbb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Варна е много по-добре от София. Единствените неща, в които отстъпва са работа и заплащане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker