Трудно решение... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Трудно решение...
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1171 пъти
Здравейте, пише Ви едно объркано момиче, което се намира в труден етап от своя живот.
На 22 съм и уча в столицата, имам си приятел от около 2 години, който е от малък град и в общи линии се занимава с частен бизнес, започнат от неговите родители. Та, тъй като ще завършвам скоро, се отвори темата какво ще правим след това. За него най-логичното решение е да се преместя при него и той да си продължи бизнеса, а аз там нямам какво да правя.
Израснала съм в голям град, свикнала съм на динамичен живот и изведнъж да се забия в градче, което никога не бях чувала, че съществува. Отделно е далеч от всичките ми приятели и роднини.
Не знам дали си заслужава тази жертва, тъй като връзката ни е стабилна, разбираме се. Ако отида там, ще си имаме отделно жилище (апартамент), няма да бъдем с техните, но не мога да преглътна това да си зарежа развитието, за да тъна в спокойствието на малкия град, където всеки втори с всеки се познава...

Знам, че решението си е мое, но моля поне за някакви съвети и мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 97dcb29135
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ами решението си е само твое. Все пак - ваше. В някакъв момент, ако те обича достатъчно, може да се откаже да се връща у дома. Но дали и ти го обичаш достатъчно? Ще ви предстоят доста изпитания.
Преди много, много години се жених за рускиня. Бях й заявил, че не бих останал в тяхната мизерия. Уж се беше съгласила. По-късно обаче реши, че много си й липсва мизерията и се прибра безапелационно. Лошото беше, че имахме дете. След дълги размисли, след няколко месеца се реших да замина при нея все пак заради детето. Тя пък междувременно си намерила друг... Е, последователността може да не е точно такава... Но си обърках живота за дълго.
В крайна сметка никога няма гаранция за нищо в този живот. Може да направиш страхотна кариера... без семейство. Може да имаш страхотно семейство без кариера. Може и двете. Може и нито едното (да не дава Господ! ).

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a0f5b3614f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Правилно се усещаш. Избери развитието. Ще бърза да ти направи две деца и ще висиш само вкъщи и до печката. Не си пропилявай образованието и бъдещето заради един мъж. И по възможност си търси друг приятел, че след завършване става по-трудно.
Животът на една жена след раждането драстично се променя към много по-зле, особено ако реши да има деца по-рано.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 79ab63fe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всичко се свежда до перспективите и кариерното развитие на човека. Малкия град са малки, ограничени в големия са големи, но и конкурентни. Няма рецепта и преценката трябва да само твоя. Възможности и трезво- реално трябва да погледнеш на дилемата. Без чувства, сантиментални подбуди и чужди настроения. Мисли и в посока къде искаш да отгледаш децата си!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7b4ee8c660
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз лично не бих се забила в малък град, деградация. Хората обикновено отиват от малкия в големия град.
Ще можеш ли да си намериш работа по специалността? До завършването ти много неща може да се променят. Може да не сте заедно и т. н. Раничко е да мислите от сега. Пък и това е връзка от разстояние, което си е малко наивно. За него е лесно- никога не се е борил за нещо, не си е търсил работа, тя му е от раждането заложена евентуално, или поне е така от години. Колко училища има в това градче? Колко детски градини? Това е адски важно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 222f4d60d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Изказването “където всеки втори с всеки се познава” ми намирисва, че обмисляш да слагаш рога и не искаш да те разберат толкова лесно. Това, че връзката ви е стабилна няма никакво значение. Това е моето мнение специално за това твое изказване.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 57282fb702
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е добре де, ти като я поддържаше тази връзка две години какво си си представяла за после? Не сте ли говорили как ще развивате общия си живот в бъдеще или само секс някакъв да има и да се водим, че сме във връзка. Имай предвид, че в днешно време е трудно да си намериш партньор.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5de838972c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   На 22 каза, че си нали? Ами не си на 62 живей си живота, гради си кариера, забавлявай се, учи, срещай се с нови хора. Тази връзка е обречена след 10-20г ще сте разделени а ти сс дълбока дупка в сърцето и главата без нищо зад гърба си. Реализирай се, като личност и тогава можеш да разчиташ на такъв путьо с бизнес наследен от баща му. Помисли и за свекървата, има много злобни жени и мъже в България и са способни на крайности. Говоря с факти, а не си измислям. Успех.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 18eadf5c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако си ИТ - отиваш и бачкал от вкъщи, кеф! Но иначе, наистина правилно смяташ, че няма да ти е много комфортно. Добре помисли.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 57a5406900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Към номер 5 от авторката: Единственото, което исках да кажа с моето изказване е, че там има много малко хора и много клюки, интриги и приятели трудно бих си намерила. Около 10хиляди човека са.... За сравнение горе-долу колкото живеят в моя квартал.
Благодаря на всички останали за бързите оговори!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f9651b2c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Развитието е най-важното.
Само след 2-3 години в София и ще изкарваш 5 пъти повечет от него.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e5b0880d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До авторката-кое е това градче, което дори не си била чувала? Да не говориш за Търговище?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f11c55ecec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Щом си го хванала че имаш бизнес значи може да спираш да работи и да пръцкаш доволно на дивана докато гледаш лапето. Отделно ще та води навсякъде нали е бузнесмен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ccb8c1c713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На 22 не бих се забила в малкия град, където, за съжаление, няма кой знае каква перспектива за каквото и да е. Тай не бил ли направил компромиса да остане в столицата и да се развива там?
Ж 46

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 23895959f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И защо не си намери софийски приятел като искаш да останеш там? Приятелят ти си е изградил живота, защо да започва всичко от нулата в София? Не си губете времето повече заедно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b96a016d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Бил съм във връзка, в която бях готов да се жертвам и да заминавам при нея. Месец преди полета бях рогонясан и зарязан, но аз глупака защото бях влюбен се бях отписал и не можех да се върна обратно в университета. Добре, че бях само първи курс и специалността не ми харесваше. Изкарах късмет и си намерих друга специалност, в друг университет, която уча в момента и всичко се развива по план. Моят съвет е да мислиш първо за себе си. Може да звучи егоистично, но така е правилно. Ти самата искаш да се развиваш и не ти харесва идеята да живееш в малкия град, тогава му го кажи директно и да се знае как ще продължи тази връзка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker