Приятелят ми, ох нямам думи. Как да му помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми, ох нямам думи. Как да му помогна?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1259 пъти
Не знам как да му помогна вече. Приятелят ми, макар че не знам дори дали да го наричам така, много се промени.

Още от началото на връзката ни имах лошо предчувствие за нея, но той беше много грижовен и ме помоли да не се отказвам от него, за това му дадох шанс.
Само че с времето започна да се държи странно. Винаги е бил обсебен с това да е най- добрият във всичко, което прави.
Но ако някой му направи забележка за нещо или му даде съвет, винаги отговорът е "Не ме учи, аз знам най- добре '
Не реагира добре на критика и то никак. Или от мен, или от приятели, от никого.

Или нещата са много добре, или много зле. В началото ме притискаше да се оженим, но аз отказах. Което много го ядосваше, караше ме да говоря на родителите си за сватба. Когато не го направих стана цял скандал. Че "не го обичам" щом не съм решила още. И не приемаше желанието ми да почакаме да сме готови за това.

Когато е грижовен е много мил, но когато някой му каже съвет или критика, започва голяма караница. Преди седмица започна да ме обижда и не приех извинението, защото не усетих да е искрено. След това ми каза "Или го приеми, или майната ти" и Аз си тръгнах.

Вчера ми се извини, обеща да оправим всичко, но днес имахме аргумент, защото го помолих да не очаква само от мен да променя нещо, а и той да се опита. Исках да разбере, че и той е допуснал много грешки и не можем да се притискаме. Тогава реши да ме обвини за миналото ми. Аз не пожелах да говоря за миналото, нито да държа отчет.

След това стана много зле, започна да ме ревнува, каза, че ме мрази, удари ръката си и каза, че аз съм най-лошото нещо, че заради мен чупи разни неща.

Нямах думи. Реших да прекратя контакт. След това се извини за всичко, но бяха часове наред в обвинения от негова страна, аз само стоях и го слушах. Но ми обясни, че, когато някой е ядосан трябва да го успокоя. Че като жена е моята работа да му помагам да се успокои. Опитвах се винаги преди, а вече нямам сили. След всички думи не мога да му помогна. Той сам си вреди и не е моя отговорност да охладя положението след като е бил толкова груб. За това му казах, че не мога да му помогна, щом решава да игнорира своите грешки.

Не мога да разбера какво толкова го кара да бърза за всичко и защо е толкова импулсивен, когато някой му намекне, че е сгрешил. Това е ужас за мен. Според мен причината е в думите на баща му, който от малък му е казал "Бъди винаги най-добрият във всичко, винаги побеждавай". Това той ми е споделял.

С такова поведение, което проявява, няма да се оженя или да живея, просто не мога. Всеки прави грешки, за моите не го обвинявам, но за обидите си и неговото казва, че "Аз съм го накарала", защото не го успокоявам. Той иска да е винаги най- добрият, много го боли от критика, но не разбира, че близките му хора са искали просто разбиране понякога, да оправят нещата, а не да го обидят.
Това изобщо не е правилно. В една връзка постоянни обвинения и обиди няма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 75ed6698cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Скъпа, проблемът с критиките е следният: ти съзнателно поставяш себе си в позицията на правата и всезнаещата, започваш да учиш човека как да се държи и какъв да бъде. Съответно той от възрастен човек с достойнство става... ученик първи клас, който се очаква да си води записки в тетрадката, докато учителката диктува. Ако искаш такива отношения, стани учителка! Там ще си в правото си да налагаш разбиранията си за живота на учениците. Дотогава сте двама възрастни и всеки има право да постъпва както иска, съответно да смята своите знания и мнение за по-добри.

А и ако става дума за нещо, засягащо само него, това си е негова работа! Ако си го помолила да ти направи услуга, той ще върши услугата и той решава как да я свърши като изпълнител /щом се е навил да я прави, защото и това е можел да ти откаже, а не само корекции по начина на изпълнение/. Клиентът винаги има право, но тук не говорим за търовски взаимоотношения, а и там бизнесменът ясно е казал какво предлага и как го предлага. Като не ти харесва, търсиш друг! Така е и в живота - човекът ясно демонстрира какво предлага и ако не ти харесва, това не е ничий проблем! И твой не е, защото винаги си свободна да се махнеш, ако ти е такава голяма драма, че не можеш да си налагаш мнението над друг човек! А учениците си чакат новата класна - както е закъсала милата ни родина, едва ли ще те върнат! Но извън класната стая хората имат достойнство и право да бъдат третирани като самостоятелни индивиди. Всеки, който знае по-добре от тях, е свободен да се радва на аплодисментите, които звучат в главата му, но накрая те ще направят това, което те са решили, защото там, където се решават тези неща, вас не ви допускат /казано по-грубо, но не чак в неговия стил/.

Драмата е, че всъщност няма драма!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b60d091188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Проблемът е в теб, а не в приятеля ти.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 877e401fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си му за смукане на живот и енергия- бягай от този вампир! Бягай!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6fa2377114
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не иска да е най-добрият, а да си има за безгрешен, хахаха. Има нужда от психолог, ако не иска да ходи, да си намери някоя със смачкано его, за да я унижава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ec15f970c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти на колко години си? Неговото поведение не е нормално. Какво хленчиш като се едно си в 5-ти клас? Разделяш се с този и толкоз.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b5c46019d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не вдявам как толкова много жени искат да са с някой неуравновесен, психар. Този е пълно куку. Твоя работа като жена било да успокояваш нервака? ! А негова работа като мъж е да е силен, опора и да не е хулиган. Справя ли се с тази роля?
Дано не си толкова глупава, че да му родиш дете. Този не е годен за отношения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 92028c9a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторке,
този психар от къде го намери?
Добра си с него, затова така се държи!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 028ceb1ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Бягай от този неосъзнат тип. Какво изобщо значи, че е твоя работа да му помагаш да се успокои? Той ще си избухва периодично, а ти ще понасяш простотиите му? Пълни глупости са това. Не си хаби здравето и спокойствието, не ти трябват такива отношения.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5ed083612d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От мъж който е неспособен да се контролира - вербално или физически - колкото може по-надалеко... Вярно че изглежда травма от детството, и е израстнал много емоционално неуравновесен. Но си зависи от него да го преодолее. Като не може - чао... Не е твоя работа да го "успокояваш".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4486e9649b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Повече няма да се опитвам да направя нищо. А номер 1 и 2 няма да послушам. Не сте много различни от него и за това ще ми стане бивш. Не си губете времето, аз не съм от онези жени, които ще се засегнат или помислят, че вината е в тях. Аз много добре знам, че това е психично насилие на този етап и е много опасно.

Това, което ще направя е да си тръгна, изминали са само 5 месеца, а понякога са необходими години човек да опознае истинската природа на някого. Написах този пост, за да споделя и потърся помощ, но помощ не да остана с него, а да разбера реакциите му и да си тръгна. На всички останали благодаря.
А

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4486e9649b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Колебах се много, дадох каквото можах. Дано да успее да намери спокойствие. След разговори с хора в същата ситуация, както и мнението на психиатър, който работи с такива мъже, просто разбрах, че колкото и да го обичам това не може да продължава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 17ffaea0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Това е чист тип нарцис. Все той знае, все той е най-умен и никога не греши. Моя приятелка заради подобен тип изгони всички от живота си и замина с него в Испания. Много го обичала, не знам си какво.

Сега е там сама с него, приятели няма, родителите й вече не й обръщат внимание, а тя е насинена от бой. На 21 момичето се е състарило с поне 10 години. Точно с такъв като твоичкия е. Прави си сметката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cf8a07b55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 12, наистина ли мислиш, че ако е посинена цялата, полицията в Испания няма да се заеме? Дори без тя да ги вика тях, хората ще я видят когато излиза. И ся недей да ми дрънкаш, че не излизала, щото и без това коментара ти е измислен.

Гаро

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9d06338bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, да говориш за нарциси, смятайки се за права просто ей така /не видях пример, доказващ, че си по-компетентна за нещо, а твоят човек е спорил с теб именно по тази тема - само арогантност и мания за величие в комбинация с опити за най-животинско и първично налагане над другия/ е като модераторът тук да се оплаква, че някой потребител му трие мненията. Да, другите са нарциси, а модераторът се моли гадният потребител да спре да му трие мненията, за да може и той да напише нещо!

Впрочем, темата тук е вид искане на мнение или съвет - виж как завършва заглавието ти! На никой не му пука дали харесваш съветите или мненията, но подобно на приятеля ти и ние сме винаги прави, защото искащият съвет или мнение сам се поставя в позиция на по-неинформирания и като такъв няма право да оценява съветите и мненията. Ако беше толкова гениална, нямаше да ти трябва темата тук и да ни питаш неща, които сама знаеш! Чао, скъпа невежа нарциске!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ab5379313a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, имаш жесток психологически проблем. От темата ти е видно как ти винаги се поставяш над другите - даваш шансове, помагаш, абе въобще - топ си. Имах една подобна на теб съученичка изключителен енергиен вампир, лесно увърташе приятели, но с позицията, че тя е все отгоре. Елиминира едно момиче от приятелската група като измисли, че на един купон й изгорила покривка от наргиле, нищо че дори не го беше пипнала, а само момчетата. Постъпваше по подобен начин с много хора. Понастоящем е нападнала с нож някакъв арабин, с който е живяла извън България и той завел дело. Желая му успех! Такива хора като теб има много и никога не се променят, не държат на критика. Как да помогнеш на приятеля си? Стой далеч от него, така ще му помогнеш. А на себе си ще помогнеш ако работиш с психолог.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3633413ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Разкарай го навреме. Още сега! И окончателно!
Ж

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d583c56371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, моята приятелка е като теб. А аз съм като приятелт ти. Ами мразя да ме поучават за щяло или нещяло и то хора, които не разбират повече от мен и на които не съм поискал съвет. Направо откачам. А приятелката ми се чувства длъжна, да ми дава съвети за всичко. Дори в области в които съм професионалист. Имам близо милион километра като шофьор, но тя винаги ми казва как да карам. Как да не се нервирам. Понеже се занимвам с Ай Ти, помоли ме да и оправя нещо в компа или телефона и в момента в който започна да го праввя, започва да ми дава акъл. Откачам. Жилището ми е почти перфектно, но имам приятели, които като ми дойдат на гости, започват веднага да ми дават акъл, как да го преустроя. Нито искам да си променям жилището, нито съм ги питал, нито са интериорни дизайнери. Откачам и полудявам. Има и един тип пътници, дето като ги возиш в колата все едно са ти навигатори и ти казват за всяко нещо. Пак откачам. Не е нужно някой да ми казва че пред мен оня бие спирачки. И аз му виждам стоповете. Полудявам. Аз дори не си мисля, че съм най-добрия. Дори не искам да съм най-добър, нито се стремя. Много често искам съвети от различни хора. Но искам съвети от хора, които по някакъв начин са вещи в тази област, в която имам проблем. Но постоянно някой да ме поучава ми идва много и откачам. Не знам за какво съм, за психиатър ли, за психолог ли, но полудявам, когато лузъри започнат да ми дават акъл.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4486e9649b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17, без да искаш спомена, че приятелката ти за теб е люзър. Разбирам, че искаш признание за това колко знаеш, но така вредиш и на себе си и на нея. Тя има нужда да чувства, че не си надменен и не се мислиш за повече от нея. Моя приятел го оставих заради това нещо, уважавай я повече и ти си избрал да бъдеш с нея значи мислиш и себе си за люзър. Иначе връзката ви ще отиде на лошо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker