Защо станах такъв? Защо не мога да обичам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо станах такъв? Защо не мога да обичам?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1538 пъти
Здравейте,

Знам, че в този сайт има много деца и дървени философи, но все пак има и хора с опит, а и просто нямам какво да правя и реших да споделя.

На 27 години съм. Когато бях на 18 се влюбих истински в едно момиче, тя беше на 16 тогава. Бяхме "гаджета". Техните бяха малко странни, със стари разбирания, не харесваха това, че дъщеря им си има приятел - постоянно я наговаряха, че не съм бил за нея. Всеки ден караници и подобни и тя един ден просто през сълзи ми каза, че няма как да сме повече заедно. Оттогава много се промених. Измина година и въпросното момиче ми писа - излизахме, но вече целта ми беше само секс, след което спрях да и обръщам внимание и спрях да и отговарям. Бях си казал, че ако някой ден имам възможност точно това ще направя с нея. Да, момичето в което бях влюбен. Бил съм с всякакви - манекенки, по-едри, слабички, умни, прости. Изминаха доста години и няма такава, която да ми го върне онова чувство. Имам приятелка от около 2 години, тя е страхотна. Прави всичко за мен, както и аз за нея, но вътрешно в мен съм студен към всички. Знам, че ако утре се събудя и нея я няма (или който и да било друг от живота ми), няма да го усетя като голяма загуба. Лошото е, че последната година това отношение (апатия или не знам как да го нарека) от моя страна стана не само към жените в живота ми, ами и към приятели... роднини.

Разбирахте ли нещо от цялата история? Защо се превръщам в такъв боклук? Не искам, но някак не мога да контролирам и фалшифицирам мисли и чувства пред себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0abdc09ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Липса на усет за красивото и ценното, вместо това цениш плътското (секса) и си непукист. След толкова много жени всяка една е заменима. Онази първата ако я беше срещнал днес, вместо на 18, щеше да е поредната.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 72d8fc914f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Хей, по-леко с определенията за себе си. "Боклук" - съдиш се твърде крайно. Не мислиш ли, че щом имаш критерии за себе си - какъв трябва да бъдеш в емоционалните си отношения с хората - и че щом критерият ти е толкова висок - идеалистичен направо - си "боклук"? Напротив, жертва на своите идеали си, искаш да бъдеш точно такъв, какъвто си представяш че трябва да си. Да изживееш картината в ума си, която имаш за себе си.
Уви, нещата не стават така в живота. Той те оформя повече, от колкото ти - него.
Конкретно - виж за какво се обвиняваш, подсъзнателно го правиш, съдейки по думите ти.

Я по-ведро! Това да си прекалено чувствителен също не е хубаво.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0bc0d6485f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не си се превърнал в боклук. Това означава да пораснеш и да свалиш розовите очилца от детството. Това, че почти всички пълнолетни/многолетни са такива (боклуци) е отделен въпрос. Това е просто твоята адаптация към осъзнатата реалност, която те заобикаля и нищо повече.
Не си първия, на когото не му дреме за роднини, а и няма как да знаеш дали и те не споделят твоето мнение.
Приятели, в смисъла който влагаш от детството, няма да намериш като пораснал човек. Всеки се върти около някого, за да се облагоделства. Ако ти нямаш какво да им предложиш или не желаеш да бъдеш използван, логично е, че няма да имаш такива индивиди около себе си. И с връзките е същата работа - ако нямаш какво да ѝ предложиш, бъди сигурен, че тя няма да се гръмне с теб защото си "ти".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 28ebb35a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може би трябва да помислиш над онази ситуация. Пробвай също да споделиш на близките ти, вместо в някой сайт.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bd299d40ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   И после приятелката му или друга ще реве по форумите - той ме залъгва, използва, никога не ме е обичал.
Ето от такива жените най-патят. Защото го виждат, че е апатичен и дръпнат, ама си казват: моята обич ще го излекува.

Авторе, като имаш проблем, търси решението му в себе си. Не може другият да ти достави някакво чувство.
Остани сам, изолирай се малко от света, разгледай себе си. Всичко е вътре в нас. Докато не усетиш къде е проблемът, няма да имаш щастлива връзка. Мой много близък човек е като теб. Все си мисли, че новата ще го утеши, ще го влюби. Накрая ги прави едни и същи - страдат заради него и се борят за любовта.

Научи се:
Да обичаш себе си
Да знаеш какво е отговорност
Да можеш сам

И тогава ще разбереш, че любовта никога не е в другия

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e58473ae76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Защото си мъж, не можете да обичате. Имитирате някакви емоции заради секса. Иначе сте празни отвътре.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9257e890e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, боклук си.
Вероятно нарцисист или социопат.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a17027e92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 6 Много вярно казано. Така е, човек трябва да познава преди всичко себе си, да има нужното ниво на емоционална зрялост, да знае кога да остане сам и кога се чувства психически и емоционално готов да се впусне в нова връзка, така че да не завлича в неориентирани истории и друг човек. Въобще за да даваш пълноценно любов са необходими много качества, за това много хора се лутат в някакви безсмислени или зловредни отношения, нямат нужното ниво на осъзнатост какво могат да дадат и какво искат да получат от дадена връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a5be6094a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   " Когато бях на 18 се влюбих истински в едно момиче " "
" Измина година и въпросното момиче ми писа - излизахме, но вече целта ми беше само секс " - истинската любов не си отива толкова бързо. Изобщо не си бил влюбен в нея. Още от самото начало целта ти е била само секс и после да я захвърлиш ( както си и направил ). Родителите й са те преценили добре какво представляваш и са опитали да я предпазят от теб , за да не я нараниш ( това е нещото, което те е подразнило тогава - че ти забавят развлечението ). Тя им се е опълчила след въпросната една година, за да е с теб и тогава си си показал истинския нрав. Ще ти се да вярваш, че си бил нещо повече, но виждаш ли нещо си там някъде те било прекършило. Но това не е вярно. И преди си бил с такъв нрав, с какъвто си и сега. Просто се опитваш да прехвърлиш отговорността за гадните си действия на нещо друго. Наричаш се боклук, но това са само думи, ти всъщност не се мислиш за боклук. Не, че не си такъв. Действията ти са точно като на боклук - да такъв си. Затова се и опитваш да прехвърлиш отговорността за боклучавото си поведение на външни фактори - на принципа : друг ми е виновен, че съм гадняр с хората. Никой не ти е виновен, просто си си такъв и винаги си бил такъв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 44e4f8860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това е някакъв вид скрито отмъщение и доказване на собствената ти стойност. За това си го обърнал само на секс. Любовта никога не води до използване и отмъщение. Това показва какъв избираш да бъдеш и, че е направила правилен избор да се откаже от теб.
Всеки страда във връзки, но някои хора избират да простят и да направят живота хубав, а други, за съжаление повечето, основно мъже, решават да го обърнат на отмъщение, безчувствие и материален живот.

Прости на това момиче и спри да се опитваш с чуждото страдание да докажеш нещо. Това е привидно отмъщение, но всъщност дърпа към дъното и все по - голяма депресия.
Звездичка

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 44e4f8860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Сексът не запълва празнини, миличък. Не прощава болката. Сексът е моментно облекчение колкото цигарите и алкохолът дават такова. Ти избираш, дали искаш да направиш нещо красиво от бъдещето или да живееш в самосъжаление и отмъщение.
Звездичка

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e67e58f463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз съм като теб, само че съм на 25 и абсолютно никоя не ме поглежда.

И аз съм се влюбвал, но за разлико от теб тя не ме погледна.

И аз като теб вътрешно съм студен и отчасти мразя всички.

Ще ти кажа какво ми помага, ти няма да обърнеш внимание и ще кажеш, че е глупаво, но имам някакъв порив да ти споделя...

Вярата ми в Бог, Иисус Христос.

Но за да го намериш не е достатъчно да прочетеш Библията или да разбереш историята му, дори и това което е казал. Ще ти се наложи да го потърсиш със сърцето си. Това е единствения начин да го намериш..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9aa6734921
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Описваш класическа депресия.
И аз имам депресия и не чуствам нищо към никого.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 41146e0a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Каквото търсиш, това намираш. Каквото даваш, това получаваш. Само секс си искал, ето имаш го. Не ти пука за никоя, ами и на тях не им дреме за теб, няма да им липсваш, до седмица най-много ще те заменят с друг. Никому не си нужен. Постъпил си като боклук с момичето, бил си боклук и тогава и сега.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5a3e7cada9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Родителите на момичето са били прави. Ти не си за харесване - злобен и отмъстителен си.
Ако си пресоал с нея и си я захвърлил, си заслужаваш съдбата.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 61ea60faec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Човек, просто си депресиран! Не слушай останалите коментиращи, сигурно дори не знаят как се пише депресия, камо ли какво означава да я имаш. Търси помощ и ще стане по добре!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker