Как да му го върна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му го върна?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1003 пъти
Аз съм на 25 години. Произлизам от нормално семейство на работещи хора. Завърших висше. Наложи се дае задочно, защото трябваше да работя. Определям себе си като нормална, млада жена с различни интереси и ведър характер.

Историята с него е дълга и ще опитам в няколко изречения. Той е заможен човек, с изискани маниери и хубави дрехи, поддържан и чаровен. Влюбих се като хлапачка. Как беше възможно да ми обърне внимание, толкова бях щастлива. По никакъв наин не съм се възползвала от парите му. Единственият подарък, който получих от него е една книга. Не ме е карал със скъпата си кола, не съм ходила в луксозната му вила. Излизахме на разходки в природата най-често или идваше вкъщи. Много се срамувах от старите си мебели и плачещите за ремонт стаи, но той казваше, че съм луда, че изобщо не гледа това. Опитвах с поведението си да му покажа, че не съм с него заради парите му и затова нищо не исках.
Така 2 месеца.
До деня, в който дойде при мен и ми каза, че се събира с жена си. Били скарани нещо, тя живеела при родителите си, но решили да дадат шанс на връзката си, защото били много време заедно и т. н.
Приех го. Изплаках си очите, обвинявах се, обвинявах него, нея, ревнувах, минах през болка, самосъжаление, злоба, страх...
Обаче не успях да го забравя. Наивно вярвах, че с него мога да имам нормални, приятелски отношения и го потърсих. Липсваха ми разговорите ни, смеха ни, как обсъждахме някоя книга или филм.
Видяхме се на място, на което човек няма да отведе приятел. На скришно от другите място. Тогава ми светна лампичката, но бях толкова щастлива, че отново си говорим и я пренебрегнах. Постоянно си чатехме, постоянно. И ме покани на втора среща - в апартамент на негов приятел. И аз, тъпачката, отидох. Любов, страст, смях - беше като в началото. Но после той се отдръпна и аз не разбирах защо.
Като тъпа, влюбена патица, започнах да му пиша постоянно, да го "преследвам". С една дума - омазах се до шията.
И той спря да ми отговаря на съобщенията.
Реших, че просто ще забравя всичко и ще продължа живота си. И успях. Няколко месеца по-късно се видяхме случайно на улицата и той ме заговори с весела усмивка, сякаш нищо не беше се случило.
После пак няколко срещи, тежки думи и пак отръпване.
Тогава събрах смелост и го питах какви са чувствата му към мен, все още ли е с жена си, какви са му намерията. Той ми каза, че нищо не може да ми предложи, но ако искам може да продължаваме да се виждаме тайно, да се отдаваме на страстта си и т. н.
Това беше краят. Директно ми предложи да съм му любовница. Избягах от него, блокирах всичките му контакти и така.

много искам да му го върна. Изобщо вече и не става дума за чувства. Остана едно чувство, че ме прецакал, че съм го позволила. Една злоба. Първата ми мисъл беше да му разбия връзката и да пратя на жена му чатовете ни. Но защо? Тя ще страда, а господинът ще си остане същото леке. После исках да го накарам да ме потърси, за да му кажа, че и последния мъж да е, няма да го погледна повече. Умът ми чертаеше всякакви схеми, но нищо не направих.

Вчера в профила на общ познат видях негова снимка. С компания, на ски, всички усмихнати, щастливи. И започнах да си фантазирам, че и аз ходя уикендите на ски в планината, пия вечер напитка пред огъня в хубава къщичка. Три часа разглеждах в буукинг такива места. Не с него. Искам неговия живот, искам да имам финансовата възможност да си го позволя.

Да, завиждам. Но по един градивен начин. И аз искам така. Искам да съм успешна и щастлива.

Въпросът е как? Работя в един магазин. Помагам на нашите с пари. Не съм гладна, гола и боса, но винаги си правя сметката. Не ходя по заведения, ресторанти и т. н. Излизам на по кафе, на по бира с приятели, когато ходя на почивка, гледам да е читаво, но бюджетно място. Не мога да си позволя хобита като ски или...

Как? Как се прави този скок? От вечра постоянно мисля за онзи мъж... ама не в този смисъл. Мисля как е постигнал този стандарт. Той е бил като мен. С труда си е увеличил влиянието си, заплатата си. Мога ли го и аз? Мога ли да се поуча от него?

Не знам защо, но си представям, че ако постигна това, ще почувствам най-сетне удовлетворение, ще си кажа: "Ето, върнах ти го, но се запазих, не разруших нищо, а напротив, използвах желанието си за мъст, завистта и злобата си за нещо градивно"
И тогава си мисля, че ще се освободя от него

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 66e1f4f1cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Как да му го върнеш?
Момиче, отмъщението не облекчава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8882b8b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Най-добре ще е да направиш всичко възможно да забравиш за него и да си извлечеш поуките от ситуацията.

"Вчера в профила на общ познат видях негова снимка. С компания, на ски, всички усмихнати, щастливи"

Социалните мрежи могат да са много заблуждаващи относно щастието на даден човек. Щом си има семейство, но се занимава с любовници, изобщо не е толкова щастлив, колкото изглежда.
Ходенето на почивки и лъскавият живот носят кратка радост, но присъствието или липсата им не са достатъчни да направят един човек щастлив или нещастен.

"Мисля как е постигнал този стандарт. Той е бил като мен. С труда си е увеличил влиянието си, заплатата си. Мога ли го и аз? Мога ли да се поуча от него? "

Може да е с много труд, може да е по не толкова законен начини, може по наследство или просто късмет - бил на правилното място в правилното време.
Не е лоша идея винаги да търсиш начини за развитие - работа с по-висока заплата, на следващ етап - собствен бизнес(което е рисково начинание и шансът да завърши с провал не е малък).

"Не знам защо, но си представям, че ако постигна това, ще почувствам най-сетне удовлетворение, ще си кажа: "Ето, върнах ти го, но се запазих, не разруших нищо, а напротив, използвах желанието си за мъст, завистта и злобата си за нещо градивно"
И тогава си мисля, че ще се освободя от него"

Стремежът към професионално и личностно развитие е много хубаво нещо, но не го обвързай с някакъв господин, който си е търсил момиче за секс. Постарай се да намериш човек, който наистина те уважава и не си му само за забавление, това ще е най-лесният начин да го забравиш

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f5c800a5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   знаеш ли как ще му го върнеш? намери си някое момче, което ще те обича и ще бъде с теб не заради 'страста' сиреч секса, а защото ще те обича. Да, има такива, но ти търсиш тръпката, ти искаш да ти е тегаво, да не ти е скучно. затова и си се захванала с такъв тип.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3b50634dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От къде си сигурна, че женкаря е бил беден и всичко е постигнал сам? Може да е спал с бабички за пари, или да е крал.
Ако ще променяш живота си, прави го заради себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a4e5c5ae77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много си влязла във филма. Наебал те е един с пари няколко пъти и си се взела на сериозно. За пича има много такива като теб, ти халка ли очакваш. Той се пързаля на ски, а вечер парзаля момичета. Парата прави играта. Белким да ти беше купил един айфон да не си капо.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 15d2499fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти: "Излизахме на разходки в природата най-често или идваше вкъщи. Много се срамувах от старите си мебели и плачещите за ремонт стаи, но той казваше, че съм луда, че изобщо не гледа това. Опитвах с поведението си да му покажа, че не съм с него заради парите му и затова нищо не исках. "
Той: "тая само ебан и малко разходка иска, излиза ми гратис финансово и емоционално. Ами ще бутам там докато на жената и мине нервата"

Глупаво момиче... мъжете оценяват единствено вложенията си!
Дори и най- голтаците дето почерпиш едно кафе, после реват, че "дали всичко от себе си"- е, колкото имали, някои 1 лев за кафе после го оплакват 3 години. А жената изпила ценното кафе е в главите им също 3 години...
Скромната, милата, вечно сервилната може да им "послужи" за съпруга ако още нямат такава, НО на неможковците, на комплексарите...
Човек (без значение пола) с характер, успешен, интелигентен иска подобен партньор! А мъже като твоя "богаташ" дето на една вечеря дори не те е завел... са просто мишки, които скришно бутат при някоя наивна девойка, да не разбере тази, която ги е хванала здраво за рогата иначе...
Чела ли си оплакване от мъж, че някоя тихичка, скромничка, сервилна т. н са изпуснали.... не, нали? ! Четеш ли всеки ден за "гадните кучки" дето им изпили едно кафе, меркантилките гадни...
Научи се да уважаваш себе си! Докато се пускаш като евтин уред за източване на напрежението на временно наказани от жените си мъже...
И помисли добре върху написаното!
Или реципрочност или вложение! Ама удобна дупка- не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d45150631d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Едва ли ще му пука каквото и да направиш. Пак ти ще се изложиш ако продължаваш да търсиш контакт с него. Може и за луда да те обяви ако се занимаваш с него. Единственият нормален изход е да забравиш. Той вече те е забравил и си живее живота.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2de2774434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Кофти ситуация, хубаво си се мотивирала, в правилната посока. 1) Истинското щастие определено не е в парите и богатството.
2) Намери си твоето призвание и стани добра в него, така ще дойдат парите.
3) Големи пари като работничка няма как. Работиш в магазин. Защо не помислиш да имаш собствен такъв.
4) Гониш успеха, супер, развивай се, натискай и успех. Но си помисли дали всъщност не гониш щастието, а да си мислиш, че са парите. Не забравяй 1)!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 04a34ac817
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Давай!
Имаш моята емоционална подкрепа.
И да, можеш - всичко можеш!
Казва ти го жена, която успя от нулата да изгради успешна фирма в София, благодарение на която си има вече собствено жилище.
Работя от дете, но едва преди десетина години нещата започнаха да се променят за мен.
Бяхме много бедно семейство - чудили сме се хляб как да купим.
Затова ми се налагаше да работя от дете и да помагам вкъщи.
През годините работех всичко - от сервитьорка, до чистачка, та през какво ли още не. Имала съм и много хубави работни места, за които са ми завиждали през времето, но общо взето - работила съм на много места преди да настъпи МОЯТ МОМЕНТ.
Започнах работа в полето, в което исках да се развивам професионално. Работих много и усилено, като в даден момент ме уволниха.
Кандидаствах за работа, но никой не ме взе.
С каквото имах - направих си фирмата и вложих денонощия труд и мислене в нея.
Много трудно беше, през много лишения минах, паралелно ми се налагаше да работя и на други места, но сега вече бера плодовете на труда си и е много сладко.
И никой от "забогателите бързо" няма база за сравнение с мен и вложените от мен усилия.
Затова моят съвет е - намери си полето, в което искаш да се развиваш и вложи цялата си енергия, интелект и ресурси в него.
И ти гарантирам - за нула време ще ти спреш да мислиш за този човек, и ще се чувстваш по-жива отвсякога.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f077c5afc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Фантазии на обидено момиченце.
Ти досега не си намерила работа по специалността от висшето, ами си една продавачка, дето го може и човек с 8 ми клас, но нищо, мечтите са безплатни... Няма лошо да се стремиш за повече, но докато го постигнеш и ако го постигнеш ще минеш 30-така, че и 40 и ще си останеш сама, защото от блъскане като кон (№9 ти го пише) просто няма да имаш време за личен живот. Питай 9 на колко години е и има ли семейство и деца. Друг въпрос колко е реално да стартираш бизнес тук и в този момент без пари.
Даже и да успееш след години, нищо няма да му отмъстиш, той след година вече ще те е забравил, да не мислиш, че се е търкалял само с теб?

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1863dda6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Н. 6, много си прав/а
Но точно милите и нежни създания, които си позволил да си отидат се помнят. Точно тези като авторката.
Десет години мисля за моето такова момиче, всеки ден. Сега знам какво е била за мен. Но тогава си мислех, че ми досажда, че е прекалено обсебваща и странна. И избрах друга, на която дадох всичко. И тя се оказа именно меркантилна кучка. Сега съм сам, минавам четирдесет и не ми се и занимава с връзки. Имам си дете, виждам го. Бившата си хвана друг. А на мен ми е добре сам засега

Но тя, онова момиче ще остане доживот. Но е семейна вече, има деца и щастлив живот и аз никога няма да я потърся. Нямам нито смелост, нито право.
Ако Съдбата ми даде втори шанс с нея за нищо на света няма да я изпусна. Ткива са много редки и струват, колкото хиляда кучки

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 836515ea2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много обиди отнесе. Аз пък ще те поздравя.
Влюбила си се, отдала си се, надиграли са те и имаш силата да опиташ да превърнеш горчилката в тласък за развитие.
А успехът, парите… всъщност са лесната част. Просто не спираш. Опитваш, грабват те идеи, проваляш се, опитваш пак.
Дисциплина, финансова култура, упоритост и щипка риск - готово.

Парите не могат да те направят щастлив. Факт! Не могат и още куп други неща. Но дават свобода. Защото ако бачкаш 5 от 7, излизаш в 7:00 и се прибираш скапан в 19:00 - няма свобода, няма сили за нищо. Животът започва да се върти около работата, после мъж и деца, родителите остаряват.
Намери работа в някоя компания, където имаш накъде да растеш. Собствен бизнес без капитал - мисията невъзможна.
В магазина нямаш нищо, само регулярни доходи.

Прочети биографии и интервюта на успешни хора. Непрекъснато се дръж запалена. Ще стане.

А аз ти пожелавам да срещнеш читаво момче, с което да работите в екип. Да градите успеха си заедно. Солидна и здрава връзка, пропита с уважение, доверие и искреност. Безценно е да имаш рамо.


До 10
Слънчице, ние, които сме прескочили 30-ка, не сме за гроба още :) Пробивът си направих на 34. Вече семейна, с дете.
Младо си още. Като станеш на 30, ще ти е много тъпо, че си ни мислел за дъртаци, за които мачът е вече свирен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 623c75beec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   авторке имаш голям проблем от който трябва да се отървеш преди следваща връзка.
Това с отмъщението предполагам си осъзнала че са безсмислени глупости. Проблема ти е че въобще обсъждаш бедността си, страховете си от мнението на хората за твоята бедност. Никой уважаващ себе си човек не би искал до себе си жена, която има толкова голям комплекс за малоценност, свързан с плачещите за ремонт стаи в дома си, мъж дошъл да си говори с теб не го интересува бедността в дома ти, гледайки те в очите или по скоро в деколтето той въобще не забелязва какви са мебелите. И още нещо, за богатите мъже е голямо удоволствие да зарадва, човек с който прекарва времето си и му е приятно и за него е обидно да му отказваш неща които биха те зарадвали а за него са дреболии, затова сега той е с друга на ски.
Примерно той иска да те заведе на опера, защото му е приятно да обсъжда с теб филми и иска да види реакцията ти от операта, после да обсъдите заедно, какво си почувствала, ти обаче отказваш защото нямаш официални обувки. За него мнението ти за операта е 100 пъти по важно от цената на десет чифта официални дамски обувки, но ти създаваш проблем в комуникацията ви, отказваш да го придружиш на опера и той започва да мисли че има друг проблем който не може да се реши с дребни за него сума пари.

Да показваш на мъж че не си с него заради парите му означава, да не искаш от него неща които той трудно може да си ги позволи, тоест да си преценила мъжа до себе си колко може да си позволи и да не се страхуваш да си поръчаш храна, като те заведе да ядете, но добре да обмислиш, дали да поискаш да ти купи автомобил за отбелязването на един месец от началото на връзката ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker