Лъжи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Лъжи
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1005 пъти
Здравейте
Напоследък хващам привтеля ми в много лъжи. Все дребни. Давам пример- плаща абонамент за дадено приложение(не е от онези приложения, а нещо съвсем нормално да речем ютуб), но крие, като го подпитам- не казва, умишлено крие това на пръв поглед за мен безобидно нещо. Казва че отива на тренировка а в същото време разбирам че всъщност си е бил вкъщи и да речем е гледал филм. Странно е защо го прави. Нито бих имала нещо против това че е платил абонамент за някакво си прилжоение нито че го е домързяло и е решил да гледа филм. Въпроса ми е защо са тези лъжи, на пръв поглед дребни, но постоянни. Все по-често се случват. За подобни за мен глупави неща. Не знам защо го прави не съм го питала, всъщност той дори не знае че съм разбирала истината. Според вас каква млже да е причината? Че е патологичен лъжец и има нуждата да излъже или? Наистина не мога да си го обясня

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 574ed032ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   В България голяма част от мъжете са такива. Да, нещо като патологични лъжци са. Но имай едно на ум и не му се доверявай. Далеч нещата може да не са безобидни и да те лъже - ако не сега, след време.

Жалко за някои жени! В БГ има такива типове, които са даже мнозинство, които ви лъжат, а вие даже не се и усещате. В крайна сметка няма как голяма част от свестните момичета да не пострадате.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ecf2eec4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не си го спряла. Вече е късно според мен...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c5a45d8270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Психически отклонения, забавено развитие, вдетеняване...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 70071d392f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Днес те лъже за дребни неща, утре ще те излъже за по-важни. Щом за такива глупости лъже без да му мигне окото, как можеш да му вярваш изобщо?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 20ffc82239
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, не знам на колко години сте и от колко време сте заедно, така че си давам мнението на сляпо. Ако е толкова често, според мен може да става на въпрос за нещо като "навик". Тоест, в някаква част от живота му, лъжите му са му спестявали много проблеми и са му помагали да получава похвали. С времето, лъжите му стават полезен инструмент и той свиква да ги използва. Може би понякога несъзнателно.

Вместо да рискува евентуална конфронтация защо дава пари за ютуб - казва малка лъжа, която му спестява главоболието. Вместо да се изложи, че не е отишъл на фитнес - казва малка лъжа да си спести срама. Всеки си има защитно балонче и явно това е неговото.

Ако освен дребните лъжи често усещаш и манипулация с цел да се развиват ситуации в негова полза, може и да става на въпрос за социопат.

Моя съвет е да говориш с него и да го помолиш за промяна. Така описан проблемът не звучи като да е нещо сериозно, но траекторията е важна. Ако казва малки лъжи сега, след време ще казва малко по-големи и след няколко години, по същия начин ще казва и големите лъжи.

Може пък да си има някаква морална бариера и да не те лъже за важни неща. Трябва да прецениш.

И. И.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b675fbbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не ти е приятел, а просто е... ч. За него си като салфетка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8091041743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Патологичен лъжец - това е болест! Просто има хора които не могат да оцелеят без да излъжат! Ако днес те лъже за дреболии утре ще го направи за нещо сериозно!
Той е болен! По добре му кажи че разкриваш лъжите му и виж как ще реагира! Посл го наблюдавай ще продължи ли в същият дух ( макар че това няма лечение и ако човек си е такъв си остава такъв не се променя ) зарежи го... Иначе може да стане по зле в бъдеще!
А може да пр живява нещо? ! В една връзка трябва да има комуникация иначе се случват недоразумения които могат да бъдат фатални!
Говорете бе хора!

Жена на 25

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fb00505a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Измисляш си сама проблеми. От какъв зор да ти казва за какво има абонамент? И аз имам НВО и Нетфликс, но не казвам и не бих казала на никого. Има дни, в които си взимам отпуск, но никой не знае, че не съм на работа. Има неща, които не са ничия работа. Решил да ти спести че не е ходил на фитнес, голямо чудо. Утре ще питаш защо си купува дрехи на него, а не на теб. Явно си от обсебващите хора, които трябва 24/7 да знаят кой с какво се занимава и търсищ пълен отчет. Дано човека се спаси скоро.
Ж33

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5321a00f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До номер 8- едно е да в решил да не ми сподели, друго е открито като питам- пробвал ли си абонамента към ютуб, според теб струва ли си парите и открито да излъже “не никога не съм “, а в същото време в момента да го ползва. Аз съм го хващала все случайно в тези лъжи. Например за абонамента- просто гледахме ютуб на лаптопа му и така видях. Той лъже и за други неща. Това беше просто пример. Просто според мен това е няккъв проблем, но не знам на какво се дължи, или ако го питам директно и му дам примери с които съм го хващала в лъжа, може да каже-ти ме следиш или друго.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 28268dd822
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Това е както, когато бившия ми ме пита защо имам телеграм (там комуникирам с шефа си за почасовата онлайн работа), като предполагам всички знаят и че има и групи за лесни момичета от различни населени места или от рода на Шкембе чорба (мен са ме вкарали в тях, чат пат преглеждам известията, ей тъй). Та бившия ми вместо да ме пита защо го ползвам, ми казва " Аз въобще не разбирам от Телеграм, не съм имал и не знам за какво се ползва". Ок, аз обяснявам. При което, месец по-късно решавам не знам защо да проверя контактите си свързани с телеграм и кой да видя - моя любим. Питам го, как така имаш, даже си влизал снощи, дори когато не бяхме заедно (още по-зле). "Ами аз влизам от време навреме да видя какво става из групите, имам го от няколко години". Викам добре, де, аз съм наясно с мъжките простотии, аз също съм вкарана в тия групи от бившия си и приятелите му и обсъждахме момичетата там, щото бяха пичове и не съм била от ревнивките, ама да криеш, да ме питаш и да лъжеш, че нямаш, на всичкото отгоре заедно сме два месеца, нито веднъж пред мен не го е отворил.. Докато аз даже и в тези групи съм отваряла да се посмеем ;д впоследствие след като се разделихме разбрах, че на новата си работа е лъгал и за друго. Беше ми казал, че има 5 жени в офиса, разбирал се само с две. Мой приятел ми казва ' оо, твоя бивш работи с две еди си кои.. ". Викам не знам, те уж са 5 или 6.. И той ми изпраща списък с имената на колегите, ами няма толкова жени, само две са. С каква цел ме е лъгал, не знам. Да ревнувам повече, ако са повече жени ли.... Друг бивш ме лъжеше също за подобни неща, явно с цел да изглеждат по-големи мъжкари.
Докато твоят, най-вероятно лъже за абонамента примерно, защото някой му е мрънкал преди -защо си даваш парите, как може да плащаш за това и онова. Понякога хората приемат лъжата за по-лесен вариант. Не е ок, трябва да се говори.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a425e9af2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз ходих с един, който така лъжеше за какво ли не. Уж за някакви първоначално безобидни неща, примерно разказвал ми е дадено нещо по един начин, след време други факти е представял, които са обратни на това.. Мислих си в началото, че може би не си спомня какво е било, че е забравил ситуацията, но във времето започнах да се усъмнявам, че има нещо което не е нормално. Понеже бяхме в първите месеци от връзката и тези неща не ме касаеха пряко, ги пропусках. Но се оказа, че който лъже за едно ще лъже и за друго. Беше ми казал, че е приключил с бившата си, действително година преди това тя го беше напуснала, но се оказа че въобще не е секнал опитите да държи контакт с нея. Като пред мен версията беше съвсем друга, че даже не се и сещал за нея, че била отвратителна. Е оказа се и за това лъжец и го питах защо го прави, той като нямаше накъде да ходи за очевидни лъжи каза: "Аз съм патологичен лъжец". Е за мен нямаше смисъл да продължавам такива измислени отношения и го зарязах. Върнах лентата назад още във времето когато бившата го беше зарязала, а ние все още нямахме връзка. Той ми беше звънял тогава, явно търсейки опора да си поприказва с някой и от контекста на разговора ми каза " Тя ми каза, че съм шизофреник". Тогава не отдадох значение на тези думи, мислих си, че са просто думи, казани от нея в афект, без да значат буквално нещо. Но от дистанция на времето, си дадох сметка, че явно тя е видяла същите симтоми, а и все пак е живяла с него 3 години и го е разбрала, че не е в ред. После четох много литература за това и разбрах, че това са типични черти за социопатите и такива с гранично личностно разстройство. Бягай надалеч, защото в такъв филм може да те вкара, че да загубиш представа кое е реално и кое не.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cf8f52b518
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Познато ми е. Приятелят ми е същият. В началото се почнаха дребни лъжи, после отнякъде подочувах истини за средни лъжи, мина се през изневяра и през това, че крие или лъже кога е получил заплата и кога не. С такъв човек никога няма да чувстваш опора, лъжец ли е той ще си лъже за всичко и без всякаква вина, защото вероятно като дете са го наказвали и се е научил да лъже. Още повече мъж, човек, с който трябва да се чувстваш защитена и подкрепена - няма малки лъжи, лъжи днес, лъжи утре и цял живот в лъжа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker