Годеникът ми се държи селяндурско когато е пиян, срам ме е от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Годеникът ми се държи селяндурско когато е пиян, срам ме е от него
преди: 1 година, 21 дни, прочетена 1971 пъти
Здравейте,

По заглавието се досещате какъв ми е проблема. Не мога да понасям бъдещия си съпруг когато се напие. Става с едно отвратително отношение - надвиква се с всички, прекъсва грубо хората когато говорят, спори за изключително дебилни теми, обяснява колко много пари изкарва, колко е велик, разказва с гордост истории, от които би трябвало да го е срам /например как са го хванали пиян да шофира/. Честно да ви кажа - срамувам се от него когато е пиян. Наистина ме е срам. Ние сме на по 30 години и тези тинейджърски поведения вече не ни прилягат. Някак стискам зъби когато сме в компания - да, излага се, но поне са сравнително млади хора и всеки има пиянска изцепка, да, после му се подиграват, но както и да е. Това, което не мога да преживея е, че напива ужасно грозно пред моите родители. Бяхме по празниците /Коледа/ за една вечер на гости и той прекали с алкохола. Започна да крещи, да обяснява пак колко е велик и всякакви тъпотии. На следващия ден му обясних колко неподходящо е било поведението му, той ми каза "моля те, срам ме е, рабирам те напълно какво ми казваш, няма да се повтори". Знам колко е неприятно да ти натякват нещо, от което те е срам, затова не съм отваряла повече темата, приех думите му, единственото, което му казах е "уважавай семейството ми, такова отношение не е подходящо пред тях. Ако го смяташ за удачно - дръж се така пред майка си, не пред моята" - защото ми беше казал, че майка му никога не го е виждала пиян и това беше. Да де, но сега уикенда пак имаше повод /за първи път от Коледа насам/, отидохме на гости на родителите ми и той отново се напи. Толкова се напи, че падна по стълбите когато го пратих да си ляга, не можеше да ходи. Преди това тропаше по масата "аз на тоя 5 хи'яди уева му плаШам, Ша ме слуша я... ", друго което дочух "е па, колко да струва тоя джип - 50 хи'яди уева? Пффф.. нищо работа, смешни пари". Срамувах се от него цяла вечер, накрая го причаках пред тоалетната и му казах, че е прекалил, а той ми врътна фасон, но в крайна сметка отиде да си ляга. Както казах, падна по стълбите, добре че поне не се удари, занесох му легенче да не повръща на посоки вечерта. Беше ми гадно, че трябва да си легна до него /все пак бяхме на гости и нямах друг вариант/. Родителите ми нищо не са ми казвали, но мен ме е срам от тях заради него. Два поредни пъти той се държа като селяндур. Не искам даже да знам какво си мислят. Заради това му поведение, като се напие, моите приятели ми се подиграват и казват "тоя ще започне и да те бие като го гледам какъв е". От тези негови издънки, хората приказват, че ми бил под интелектуалното ниво и вероятно съм била с него, защото изкарва много пари. Нито едното е вярно, нито другото, просто когато го взема някъде с мен /вила, вечеря с приятели/, той се излага. Когато не е пиян е най-страхотния мъж, но малцина са го виждали в тази светлина. Моята история е "ходи обяснявай, че нямаш сестра". Има две лица и пияната му страна е просто...

Възможно най-накратко казано - срамувам се от него когато пие. Много се срамувам. Само си мисля как не искам такова нещо - да седнем да се видим с когото и да било и аз да трябва да го подритвам под масата, защото той няма усет. Все се сещам за ромските семейства - как мъжете пият, а жените им се карат. Да ходя да го прибирам от кръчмите, в които е блъскал до сега по масата - това ли ме очаква? Срам ме е, излага се, излага и мен, защото съм го избрала за себе си. Отделно на всичко, в момента съм му много ядосана. Не ми се говори с него. Аз шофирах от родния ми град до настоящия, защото съм сигурна, че имаше много алкохол в кръвта си и се радвах, че имам оправдание да не го поглеждам /гледах си пътя/. Дори снощи като заспа на дивана, го оставих да спи там, защото не исках да ляга при мен.

Все пак да отбележа, че той е добър човек, обича ме, носи ме на ръце, показва любовта си всеки ден, не е и пияница през вечер да се напива. Не съм му казала случайно "Да", но това негово поведение направо ме побърква и отвращава. Моля ви за съвет - какво да правя? Не искам да поставям ултиматуми, но не мога и да го преглътна и да го търпя такъв. Ако пак говоря с него съм почти убедена, че пак ще ми каже "разбрах, няма да се повтори", но аз не бих повярвала втори път. Страхувам се да не стане и по-зле.

Благодаря на всички прочели темата! Надявам се да има някой минал през подобно нещо. Как се справяте? Преглъщате ли подобни недостатъци? Аз ли бъркам и правя от мухата слон? Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 20 дни
hash: 15ca36c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Миличка, според начинът по-който описваш нещата, този човек има малък проблем с алкохола, който потенциално може да прерастне в голям. Сигурна ли си, че искаш да прекараш живота си с него и да създадеш семейство и деца?

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: b282321b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Аз такова нещо не бих изтърпяла ако ще златен да му е.
Имай предвид, че с възрастта ще става още по-зле. Ако му родиш деца това ли ще е примера за тях.
Аз съм на мнение, че човек показва истинското си лице когато се напие.
Годеникът ти има сериозни проблеми, които умело прикрива докато е трезвен. Прави са приятелите ти, един ден и до бой ще се стигне.
Такъв живот цигански ли искаш за себе си и бъдещите си деца?

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 9f582e30c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Той си е пияница. Те винаги така правят. Много са добри когато са трезви, напият ли се стават пълни лекета. В началото ще се извинява и ще обещава, че повече няма да прави така, после вече хем това положение ще зачести, хем нито ще се срамува, нито ще се извинява. Бъди сигурна, че ако останеш с този човек и имаш деца с него, не само ти, но и те ще се срамуват от него, както и той ще им нанесе травми с неговото пиянство. Никакви пари на света не си заслужават, за да подложиш себе си и бъдещите си деца на това. И приятелите ти са прави, в един момент ще започне и да ти посяга.
От едно пораснало вече дете, на такъв родител.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: 1cf0cc8d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Те първа проблемите ти започват. Не, той не се държи като селяндур, а си е такъв. Моя колежка се омъжи за такъв. Той на 38 години и изглеждащ на 58 от пиене и пушене. Тя горката му се радва на простащините. Сега се оплаква, че пиел и нищо не върши.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: bd5e26f21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Алкохолът показва истинската същност на един човек. Ако си лош, алкохолът го показва, ако си добър ще си бъде така, дори да си пиян. Всички мъже, които почват да се правят на велики и милионери, когато са пияни са силно комплексирани и го показват точно, когато са пияни защото иначе ги е срам през другото време.

 
  ...


...
преди: 1 година, 20 дни
hash: fd83840eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако ще градя бъдеше, семейство с такъв човек, не мерси.
Както ти написаха по-горе- по-добре няма да стане, на зле ще са нещата и трябва да си помислиш дали искаш занапред да е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: 3d39edfce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ами, ще ти го кажа като мъж. Зарежи го тоя. За какво ти е такъв пропаднал пияница, който се държи, все едно е Рокфелер? Намери си едно свястно момче и си направете семейство, а тоя алкаш го пращай по пързалката.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: f7547a8c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ако нямаше пари щяхте да се разделите бързо.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: dfeb96626b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Бягай с 200км/h от тоя боклук и пияница. Не го ли направиш скоро, ама много скоро горчиво ще съжаляваш. Вие още нямате деца и си свободна но появят ли се нещата ще са същите, че може и по зле. Има една приказка:Ходенето е до време, пиенето е до гроб!!! Той нашия не може от сега да се контролира с алкохола но за вбъдеще съвсем ще му отърве края. Ще страдаш с този човек и ще береш срам. Ако това те устройва ожени се за него. Пари изкарвал, носел те на ръце...
Алкохолизма е патология. Не всеки може да си пийне и да спре, да се държи като мъж и да уважава. И аз си пия ракията всяка вечер но жена ми за 25год. ме е видяла да съм прекалил два/три пъти замаен. Не пиян!!! Мисля, че едва ли ще успееш да го укротиш но и да успееш то ще е временно докато почне да кърка постоянно. Успех ти желая да се разберете и да живеете нормален живот.
М 50г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: b042ff431f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Понеже казваш, че не си закъсала за пари, направи си скришом една консултация с психолог.
Да ти обясни как действа алкохола на съзнанието и опиването дали отключва/разкрива истинската личност на този човек. Трезвеният човек в много по-голяма степен може да се владее, включително да си слага и носи маска, с която да прикрива свои особености. И понеже с времето проблемите с алкохола обикновено се задълбочават, преценяват какво те чака.
Направи си консултация и му постави въпроса ребром. Никакво пиене.
Обаче, проявленията му под въздействието на алкохола, както ги описваш, разкриват негови характерови особености, дори комплекси, които никак не са о. к.

 
  ...

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 96306b33df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Всъщност авторката не казва, че партньорът й системно се напива, а че се държи просташки когато се напие. Не го защитавам и не оправдавам изцепките му, но всеки има различно пиянство - едни ги избива на агресия, други на тъга, трети стават любвеобилни. Моят съпруг като подпийне става много приказлив и изключително досаден и обстоятелствен и много ме дразни, а най-лошото е, че се случва пред мои приятели и роднини и аз ужасно се срамувам. Кавгите ни също са били основно заради това. Нямам нищо против да го прави пред неговите приятели. И никога не си признава, че е бил пиян.
За щастие не се случва често - три-четири пъти в годината и му прощавам.
Ако успееш да го спреш да пие във фазата преди излиянията, добре, но трудно се получава.
Ж 46

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 56c4e7632d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Дядо ми е алкохолик и ти казвам директно - бягай!!! Щом има толкова добри качества на трезво, или отива да си лекува зависимостта и не близва повече, , ако осъзнава проблема, или наистина те съветвам да не си вкарваш този таралеж в гащите. Време е за ултиматум.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 4f87910ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   От Авторката:

Здравейте,

Благодаря на всички за отговорите! Ще ви разкажа и какво се случи, защото сте отделили от времето си и заслужавате да знаете развитието.

Снощи седнах и говорих с него, нарочно изчаках няколко дни за да не съм много афектирана, както и да мога да прочета вашите мнения. Казах му, че може би до сега не съм се изразявала ясно, но сега ще го направя, казах - изключително голям проблем ми е твоето поведение когато си пиян. Държиш се отвратително, караш ме да се срамувам от теб и най-големия ми проблем е, че не водим този разговор за първи път. Както сте предположили, той ми каза, че много съжалява и много го е срам и няма да се повтори. Съответно го нападнах с въпроса - как да ти вярвам като не ми го казваш за първи път? Казах също и че и аз съжалявам, но не приемам извинението и още съм му обидена, което си е самата истина. Обясних му колко грозно говори за пари и как още повече се срамувам от него, използвах и сравнението на коментар №7 с Рокфелер. Видимо се почувства ужасно каза ми, че няма да близне повече /виждам, че от както се върнахме не си е взимал бира да пие/, че е решил да си намери хоби, с което да се разсейва и че щом не може да пие, просто няма да пие. Каза, че много го боли и не иска да се срамувам от него и е ужасно засрамен от себе си.

Сега ще обясня какво съм решила, вероятно отнасяйки критики. Реших да не действам радикално, а да го наблюдавам известно време. Благодаря за съвета от №10, смятам да направя консултация със специалист, който да ми обясни психологията за да мога да разбера нещата, както и дали е поправимо и как. Предполагам част от вас са прави, че има и комплекси. Силно се надявам да е изключение от правилото и нещата, които описвате да не се случат. Може и да съм наивна. Решението ми се базира на факта, че няма по-лесно нещо от това да му събера нещата в един куфар. Но не мисля, че това е правилно, надявам се, че ако хванем проблема в зародиш и намерим решението, нещата ще се подобрят. И ако той има желание и също като мен вижда проблем, смятам, че трябва да съм аз човека с когото да намери решението.

Сега ще напиша и какво ме кара да искам да му помогна. Бегло споменах като писах, че е добър човек, но си признавам, бях ужасно афектирана. Може би част от вас са чували тези неща, които звучат като оправдания на човек, който живее с алкохолик, но все пак ще ги напиша. Уважавам и ценя мъжа до себе си. Той е борбен, умен, кадърен, не е мързелив и не е получил нищо наготово, за което го уважавам още повече. Хората са казали, че е хубаво и розово, когато е лесно. Е, ние сме заедно повече от две години и съм го виждала как реагира и в трудни ситуации. Малко след като се събрахме, той остана без работа, с очите си го видях как изгради всичко наново от нулата. Когато бях на легло, той беше човекът, който ме размъкваше по лекари и тичаше през нощта за лекарства, стоеше до леглото ми и ме гледаше да не се наложи да ме кара до някоя болница. Най-болезнената за мен тема, тук може и да ме упрекнете, е когато направих спонтанен аборт. Разбирането и подкрепата, които получих от него, не ми стигат думите да го опиша. Всичко, което кажех беше закон - кои лекари ще посетим и двамата, да започнем опити едва когато аз съм психически готова, времето, което ми даде да се наплача и да говорим едва когато съм готова. Нещата, които правеше за да мога да се разсея и много други малки, но значителни за мен неща. Предложението за брак дойде след спонтанния аборт. Това за мен беше огромен жест на доверие и знак, че каквото и да се случи, той не само няма да ме остави, но иска и заедно да го преживеем. Той е човекът, който ежедневно ме подкрепя, човека, на когото звъня когато имам какъвто и да е битов проблем. Той изхвърля боклука всяка сутрин, той пазарува вечер, той не ми се сърди когато се прибирам много късно от работа. Той уважава мнението ми и се съобразява с мен. Гледа моя комфорт ежедневно, понякога ме поставя дори пред себе си. Слуша ме дори за глупавите неща, които говоря - една сутрин казах "ох, нямам тоалетка да си държа пресата и спиралата до огледалото", на следващия ден той е отишъл, купил, сглобил за да си имам "женското местенце". Не пропуска ден да ми направи комплимент, че съм красива, че съм неговата любов, колко се радва, че ме е срещнал, колко ме обича. Това са само част от нещата, които прави всеки ден.

Ако сте имали търпение да прочетете всичко ще обобщя. Благодаря ви изключително много, че затвърдихте мнението ми, че алкохолът е проблем. Не бях сигурна в себе си. Смятам да го наблюдавам и да му помагам колкото мога да преминем през този проблем. Смятам също и че го заслужава. Всички имаме проблеми, всички се стремим ежедневно да се усъвършенстваме. Вероятно не съм много умна за да се надявам, но все пак, силно вярвам, че няма да влезем в черната статистика с алкохолната зависимост. Ще направя, както писах, консултация със специалист и ще се боря да не изпадаме повече в подобни ситуации. Давам си думата, макар и пред напълно непознати, че ще се откажа ако той спре да вижда проблем и не иска да работи за подобряването му. Благодаря ви!

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: dd5ba39740
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не ти е станал мъж, а теб вече те е срам и виждаш недостатъците. Често ли пие?

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: dd5ba39740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като го налегне семейния живот, децата реват, жената мрънка, ще пие всеки ден.
Майка ми за съжаление също страдаше от такава зависимост, човек става друг.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 819d89bc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не си казала колко често и по колко алкохол пие? Примерно колко пъти в седмицата пие и какво количество? Ако пие веднъж на 2 месеца, дори и да се напива, няма за момента проблем с алкохола (особено ако му е лошо следващите дни и не иска изобщо да пие).

Ако пие по няколко пъти на седмица и на следващия ден след като се напие продължава да пие, тогава имаш сериозен проблем.

Мой познат така беше, започна с 2 литра бира по 1-2 пъти на седмица. После след 2-3 години започна да пие бира почти всеки ден (без да се напива зверски всеки път). После започна да се напива много, като пиеше и в дните след като се е напил. Сега вече почти не го виждам трезвен. Не може да излезем вечерно време, защото е пиян. Вече е закоравял алкохолик. Ако мъжът ти е в някоя от тези фази, имаш сериозен проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 3d39edfce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторке, номер 7 е.

Това съм го чувал знаеш ли колко пъти? Баща ми се кълнеше всеки ден на майка ми. "Душко, няма да близна повече", " Слънчице, това беше за последно" и т. н. Ще ми отнеме сигурно половин ден да ти изброявам всичките клетви и оправдания на баща ми.

Той не ставаше агресивен, нито се заяждаше, но все пак беше грозно. Разруши доста приятелства, заради пустото пиене. Сега не пие, заради здравословни проблеми, но какво от това? Пораженията са налице. Остана с разбит организъм, доста от приятелите му го зарязаха, неговите родители го държат настрана. Ние с брат ми рядко поддържаме връзка с него. Остана му единствено майка ми, която е абсолютен борец и страшно храбра жена, че го изтърпя толкова време (36 години).

Това не го написах, за да те изплаша, а за да те предупредя. Ако наистина реши да се промени - добре. Тази промяна, обаче, не идва изведнъж.

Пожелавам ти успех и дано наистина да се промени.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: ff5b1132cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Без ултиматум мисля, че няма да стане. Трябва да не пипва алкохол изобщо. След като не може да пие. На събирания да пие сок. Според мен не бързай да създаваш дете с него. Виж го дали поне година ще може да се справи без да пие изобщо, включително и по събирания с приятели или роднини. Ако не успее, значи няма да може да се откаже от прекаляването и нататък е ясно какво те очаква. Нещата, които изброи, че е правил за теб, са нещо съвсем нормално, не е уау. Това са неща, които стандартно мъжете правят за жените си. Не е някакъв единствен по рода си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 1cf0cc8d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Хубаво, че си говорила с него. Но в скоро време, ако отново започне с тези изпълнения, прекрати тази връзка, ако не искаш да обречеш на страдание за цял живот себе си и бъдещите ви деца. Може да се държи добре с теб и да те цени, но е очевадно, че това е доста простоват и комплексиран човек и като нищо във времето може да промени отношението си към теб.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 2e5ace9e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Браво на човека, така се прави. Като не ти харесва, ходи при някой трезвен загубеняк.

 
  ...

...
преди: 1 година, 18 дни
hash: e3425ea4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Едно е да пиеш редовно, друго а не си знаеш мярката. Баща ми пиеше по същия начин. Веднъж на три месеца.... обаче на свиня!
Мен ако питаш, не се занимавай. Това не се оправя. Този тип хора просто не знаят колко да пият и след години като го налегнат грижи и проблеми, много лесно може да прескочи към истинския алкохолизъм. Тогава ще си има пак същото пиянство... ама всеки ден...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 18 дни
hash: 4f87910ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   От Авторката

Здравейте,

Благодаря ви за мненията!

До Номер 16 - понякога вечер изпива по 2-3 кенчета бира докато гледа телевизия. Сериозните напивания са по-рядко от 1 път на 2 месеца. Аз лично до сега не съм го отчитала като проблем, защото моя пример в живота - баща ми, си пие всяка вечер, но умерено, точно както го е описал Номер 9. По една чашка ракия със салатата или по някоя друга бира, но никога напиване. Не мисля, че има зависимост към алкохол, мисля че не знае къде му е границата като седне на маса. За над две години, съм виждала годеника си пиян 7-8 пъти. Не е през вечер, не е всяка седмица. И не го оправдавам, това са фактите.

До Номер 17 - Благодаря! Ще го имам предвид! И аз нямам никакво желание да се чувствам като глупачка, която заплашва "ако те видя още един път ще... " и никога да не го изпълнява. Смятам, че проведохме разумен разговор и сме се разбрали. Дали е така, времето ще си покаже. Съжалявам, че си изпитвал срам от баща си. Това никое дете не трябва да го изживява, родителите трябва да са добрия пример, а не лошия.

До Номер 19 - Мисля, че стигнахме до съгласие. Най-важното е, че и той вижда проблем в поведението си и не го неглижира. Пак казвам, може и да съм глупава и наивна, но ще му дам шанс. Ултиматум не искам да поставям, защото хората се бунтуват, ако сам не реши да си намери "мярката", нищо друго не може да го накара. Най-много да започне да се крие, ако не разбере какъв е проблема и си мисли, че аз преувеличавам /което за сега няма изгледи да е така/. Иначе, не казвам, че прави велики неща за мен, да, обикновени са, просто ги ценя. Оценявам и че са всеки ден, че не ги прави на сила, а му идва отвътре.

До Номер 20 - абсолютно обещавам, че така ще направя. Единственото, за което не съм съгласна е, че е простоват. Съгласявам се, че за да се отключва това поведение, има комплекс, но кой ли няма...

Отново ви благодаря за съветите. Прочела съм внимателно всичко! Радвам се, че има непознати хора, които ми мислят доброто. Бъдете здрави

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 4d6aa6122d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторке, аз съм песимист. Има една приказка- не питай старило- питай патило...
9 години бях с един такъв. Иначе умен, образован, интересен, сръчен, готин... Мога да изброявам много. Но чашката, чашката го съсипа.
При него беше постепенно. Първо беше забавен и щур като подпийне, после приятелите му се пропиха съвсем и той... да не е по- назад.
А аз бях малка и глупава и си мислех, че " няма да се повтори" - наистина няма да се повтори. Да, ама не.
Това прогресира. Единственият вариант, който виждам аз е да му сложиш ултиматум- да не близва капка.
Ако го спази- добре. Ако не - ти ще си жертва на още страдания.
Дано сте изключение от правилото...
Бъдете здрави!

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 4ce65c638c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Честно казано, съмнявам се в подобни обещания и клетви. Виждала съм подобни неща при мои близки - разговори, уверения "за последно", разкаяния и срам... до следващия път. Иначе човекът е добър, докато се "накълве" здраво и тогава пак лъсва какъв простак е всъщност.
Има един герой на Илф и Петров, който крадял и много се срамувал от това, плачел, но пак крадял...
Както са ти казали по-горе не бързай с детето, че да не го отглеждаш сама после.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 1844cae8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Авторке, вината си е изцяло в теб. Хората са такива каквито са и не се променят. Къде зяпа, преди да ти стане годеник. Или паричките му и хубавия секс са те поглавозамаяли в началото, и си си казала, , Абе ще го променя, , и ще стане човек. Алкохола не прощава на никой. Какво семейство ще градиш с пиянка? Махай го до като не ти надул тумбака и после да тормози и децата с неговото пиянство.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 6112c8d923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз имам братовчед-алкохолик, който вече е на 40, но изглежда на 50., а връзките му са все краткотрайни поради тази причина. Бившата му жена, обаче е изтеглила най-късата клечка, защото забременя млада, скоро след като връзката им започва, на по 20 и поради наивност и липса на опит е сбъркала генерално, проспала е тогава червените лампи и резултатът е налице-принуди се е да го напусне, издържа около 5 г. какви ли не изцепки и резултат 0. Всичко легна върху нея, цял живот бъхтане сама, той си живее сам с пиячката, вече има и психични проблеми, заядлив и склонен към разправии, психически нестабилен и лъже и манипулира за какво ли не. Деградирал е много за тези близо 20 години пиене, като във времето прогресира, от само вечер по купони, после всяка вечер, после от обяд и то сам, вероятно не е далеч времето когато ще почне от сутринта. За това внимавай много в надеждите си към твоя приятел, наблюдавай внимателно дали ще си удържи на думата и при първата изцепка повече не се връщай назад никога. И гледай в този период докато е казал, че ще се поправи да не те омае да ти направи дете, че на мъже със зависимости това им е номера, да вържат някоя до себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 2 дни
hash: 7f8dce87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Има нещо което можеш да пробваш. Запиши го на видео, 2-3-5 минути и после, на някой от следващите дни му го покажи. Едно е да му казваш ти как го възприемаш, друго е той сам да се види. Мотивацията ще е съвсем друга.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 836eee39d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Колкото и пиян да е има пари за разлика от много други трезвени мъже

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 45dba6aee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Много ми е любимо оправданието на всякакви простотии с пиянстването. "Бях пияна и изневерих", "Бях пиян и не помня какво съм правил". Ето, че не е до пол и не е само една чашка и само за купона. Някои и катастрофи с убити, побои над жената и децата и инциденти на работа с това оправдават. И се усещат, когато дойдат задвословните проблеми.

Не, не те оправдава пиенето. Той може и да си е душа човек, оправен в живота, да изкарвал пари и т. н., но докога така? Как се съчетава работа с алкохолизъм? За такова нещо неслучайно уволняват, пък и собствен бизнес да е - как издържаш на натоварването и запоите. Точно пък парите и носенето на ръце са последното, което трябва да се гледа. Те покрай пиянстването няма и дълго да се задъжат парите.

И не, никой не би правил проблем за просто пиене - по бира след работа, по бира с приятели мъже, на семейна вечеря или празник по малко. Проблемът е в липсата на мярка. Той сега простее и само я излага, а утре? Тя щом е сгодена вижда перспектива. Много жени след първата изцепка ще си заминат. За съжаление и аз не изтърпях дълго такъв случай, а имам и наследствен фактор (и двамата дядовци пиячи, като единият - с наистина тежко пиянство, та се затова се пазя много от всякакви зависимости и пороци). Мъжът ми има такива познати. Та, много добре разбирам случая.

Говорите сериозно да се лекува и слагаш край, ако не се вземат мерки.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: d13dda25f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Темата е стара и навярно авторката вече е омъжена...

Но ще напиша някои принципни неща!

Единствения добър изход според мен в тази ситуация, ако човекът е разумен и като знае, че има лошо пиянство - да спре да се напива!

Тоест, ако има самоконтрол - да пие примерно до 50гр. ракия, или до 200гр. вино или до 1-2 бири. Но не едновременно!!!

А, ако няма самоконтрол - да не пие изобщо алкохол!

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 24 дни
hash: 2c0c36a961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Мъж, който се напива, нвма как да ми е годеник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker