Писаната ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Писаната ми!
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 966 пъти
Чудих се в кой раздел да напиша проблема си, мислех в "други", но като се размислих, става въпрос за "любов" и затова я пускам тук. Любовта не е само между хората, а и в този раздел не е уточнено, че става дума само за любов между хора. Аз искам да споделя за моят котарак, много го обичам, сутрин докато се събудя и веднага го търся да го гушна, това взе да ме плаши, как стана така, до скоро не обръщах внимание на животните, но откакто си прибрах кученце от улицата, се влюбих в него, и то се влюби в мене, просто сме неразделни, но за жалост остаря и не му е до игра. Случайно съдбата ми прати малко коте, зарязано от майка си на един сеновал. Беше съвсем мъничко, отгледах го със сухо мляко, сега е голям и силен котарак-мъжкар. Кой каквото и да ми говори, аз съм убеден, че животинките не трябва да се разделят от майките си, имат вродени инстинкти, но нямат придобити от майка си. Ако котарака беше отгледан от майка си, щеше да знае как да си осигурява прехраната. Живея в къща и котарака е пуснат на свобода, направих му леговище, има вода и гранули, но липсва живеца на дивото в него. Виждам, че си хваща мишлета, но не знае какво да ги прави, играе си с тях докато ги умъртви и ги зарязва. Не иска да яде друга храна освен гранули. Много е своенравен, когато си иска идва сам да се умилква, но когато аз го викам при мене, само гледа и не помръдва от мястото си. Това нормално ли е, как се държат вашите котки, подлежат ли на въздействие? Не му се сърдя за това, че е своенравен, това показва, че има характер, но сме имали котки, които не можеше да прогониш от себе си. Как действате с котарак като моят? Не хапе, не драска, просто е по странен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 70c252d827
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Котките са такива, по-хитри, по - своенравни, не се привързват към всеки. Кучетата са по-глуповати могат да се радват на всеки. Има не едно и две забавни мемета на тази тема. Имали сме и котки и кучета и съм виждала разликата. Двете котки са били такива като твоята. Даже втората беше толкова луда и дива :D Всяка вечер тичаше сама из апартаммента. Много беше игрива и палава до последно. За съжаление почина преди две години. Толкова много я обичах че още не искам друго животно. Пазя си снимки и клипове и си ги гледам понякога. Много радост носят тези душички. Скоро ще си взема още не съм решила какво. Радвай се на тези моменти и не го мисли.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b224eb1475
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Котките не са умни животни и противно на вярванията не ядат мишки и плъхове, а само ги убиват. Не ги ядат, защото усещат, че са мръсни и заразни. Цялото ми детство мина в къща с двор и имахме котки, кучета и други животни. Котките убиваха мишки и плъхове, ни бе ги ядяха. Някои от тях убиваха и врабчета, тях ги изяждаха. Веднъж единият котарак го ухапа плъх по бузата, поду се, възпали се, напълни се с гной и кожата с козината му падна на това място. Мазахме го с мехлем и го лекувахме с антибиотици каквито изписа ветеринарят. Е, после козината му се възстанови напълно, но минаха 2-3 месеца, докато заприлича на себе си.
Котките имат нужда и от сурово месо, но преди това трябва да е било замразено във фризера, за да се спукат евентуални яйца на тении и други паразити. Така според собственика на развъдника, който ми продаде настоящия прекрасен домашен любимец.
Най-често давам пилешко. Веднъж седмично. Понякога друго пточе или телешко, но последното го сварявам леко. Свинско не давам.
Всъщност котаракът ми лови насекоми - най-много обича да хваща скакалци. Не ги яде, но ги убива.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f786ffee47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   №2, навремето имахме котка, голям звяр беше, не знам от къде вземаще и влачеше в нас заешки глави, но накрая я убиха, дойде си с прободен корем и умря животинчето. А плъхове си ловеше и ядеше, и като герой носеше кожите им пред входната врата. Голям палавник беще, даже и надениците ми беше надрал с нокти, бяха в една стая провисени, отстрани имаше кашон и от този кашон е скачал и достигал до надениците, но не е могъл да ги откъсне само ги надра, но надраните пак той си ги изяде, аз му ги дадох. А имахме котка, която ядеше и зеленчуци и плодове, най обичаше пъпеши. Този котарак не опитва нищо друго освен гранули, е паучовете са му най любими, а и други лакомства за котки не отказва. Яде и орезовки. Кучетата са по улегнали, явно са по умни, запомнят команди, докато котките са като малки деца, обичат да се глезят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9f2b6cfafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От две години отглеждам котка в къщи. Винаги съм харесвала котките, но не бях имала такава за домашен любимец. Взела съм я от съвсем малко бебе-стопаните на майка и са оставяли котката си да ражда, с цел продажба на котенцата. Порода-турски ван, ослепителна бяла красавица-това майката. Веднъж избягва през прозореца на първия етаж, разгонена, и забременява от котарак-гюмаджия. Стопаните и искат час по-скоро да се оттърват от непородистите котета и аз се реших и взех едното. Женско е, бяло като майка си, но си има и лошите гени на баща си, уличния котарак. Своенравна е, прави си каквото тя поиска, разрешава да я галя и гушкам само когато тя реши. Не знам дали защото е женска, но обожава съпруга ми. Вечер го чака на вратата, прегръща крака му с предните си лапи и чака да я вземе. Спи само и единствено в неговите крака, въпреки, че аз я храня, обгрижвам и и чистя тоалетната. Много е капризна откъм храна, яде гранули, и то не всякакви, пауч-и то не всякакъв. Не докосва мляко, яйца, колбаси, кюфтета, луканки-никаква човешка храна, с изключение на пилешко филе. Господарка е на къщата, движи се бавно и с достойнство.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16aa934ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   №4, много сходни черти има и моят котарак. Днеска след обяд не мога да се отърва от него, следва ме като надзирател в затвор, все в краката ми се вре, какво иска не мога да разбера, знам, че не е гладен, защото има гранули на воля, има вода, времето е слънчево, нищо не му липсва, може би гадже му липства, защото е вече на 1. 5 години, но и това ли да му осигуря, на свобода е, да си го търси сам. Явно котките не подлежат на възпитание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker