Нормално ли е човек да ревнува - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е човек да ревнува
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1108 пъти
Здравейте. Искам да ви попитам според вас нормално ли е човек да ревнува? Някои хора си мислят, че е нормално, а други че не е. Аз имам мнение по този въпрос, но ми е интересно да чуя повече мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: f1e4772817
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Когато има любов и доверие не е нормално. Когато доверието е основателно нарушено си е направо естествено.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ff986a7bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да, в умерено количество, на моменти може и повече, но да йе то избива на агресия. Който не ревнува е безразличен, а по-ужасно от безразличието няма

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 26aa566739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Така, говорих с един психоаналитик по темата, защото преди не ревнувах и бях най-ларж човекът в една връзка, след изневяра стана ужасно. Човекът ми каза, че може да е обосновано и въпреки това трябва да има граници, има хора, които по принцип без повод са много ревниви. А има хора, които другият във връзката виждайки тази ревност ги кара още повече да ревнуват, което е кофти, защото ти примерно виждаш, че един човек е ревнив и се бъзикаш с него да го дразниш. Никога няма да забравя в един голям магазин на опашката мъж с жена в напреднала бременност. А отпред една к***, която можеше да си вземе пликче отдолу нормално, но тя започна да се гъзи да й се виждат прашките и буквално да се преструва, че не може. Тогава мъжът отива до нея и й дава пликчето и това, докато жена му до него клякаше да вземе пликче и наистина й беше трудно. Не знам ревнувала ли е, не е ли, но толкова грозно впечатление направи този мъж, че просто няма накъде

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 488935394a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да, няма как, стига да не нещо прекалено.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8cbc3eb4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, напълно нормално е. По- нормално е отколкото партньора ти да прави неща, които не са присъщи за човек във връзка и да те кара да се чудиш дали проблема не е в теб и че си ненормален/на за това че ревнуваш. Хората обичат да го използват като щит, за да прекрачват границата на нормалното. Ревността не е признак на несигурност, а на териториализъм.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 13c949d748
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Зависи. Ако имаш грозен партньор, чисто физиологично няма как да го ревнуваш, но ако въпросния има купища пари, респективно много обожателки заради това и ти самата си заради това с него, да, много вероятно е да го ревнуваш.

Ревността не е плод на обективна реална ситуация, а на субективно възприятние, спрямо което може да ти бъде развалена зоната на комфорт, спрямо желанията. Има хора, които ревнуват няколко човека, а не само един. Това пак си има обяснение. По самата ревност можеш да прецениш манталитета и желанията на даден човек.

Номер едно казва, че когато има любов и доверие, не било нормално.
Въпросният обаче едва ли се е запознал със статистиката, която гласи че 58 % от браковете се разпадат, а в 24% от тези които успяват да запазят брака си има поне трети намесен. Прибави част от семействата, които са асексуални и обобщавайки това стигаме до факта, че думите доверие и любов са също толкова оправдани, колкото думата ревност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2fab382969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не е, при никакви обстоятелства.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f0c20ae09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако имаш повод - да, нормално е да се подразниш. Ако обаче ревнуваш с повод и без повод (кой как и кого погледнал, пък как се усмихнал, кого лайкнал и какво ли не още), е просто комплексарско.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f4a6a91739
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нормално ли е хората да ревнуват??? Определено да, ще е ненормално, ако не ревнуват. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4d44d40c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Абсолютно нормално е. Ревността под каквато и да е форма е изказ са изикване на уважение. Ако другият не знае защо е с човека и чувства ревността като някакво притискане, то прав му път. То това е индикатор. Ревнувам и харесвам да ме ревнуват, защото така ми показват, че държат на мен и не съм им безразличен.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 50df2c12e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не! Не е нормално!
Две неща са опасни за здравето ни, признато и от Световната Здравна Организация това са РЕВНОСТТА И ВЛЮБВАНЕТО.
Тези две състояния се приемат, като много тежки психически разстройства. Те никога на никого не са донесли нещо полезно, прогресивно или добро.
Свекърва ми е беше много ревнива, но успя да схване с мозъкът си, че това я убива. Ревността към синът ѝ я докара до там, че изпадна в двете крайности на разстройството. Първо за да го запази спа с него. После пък изпадна в лудост, влюби се в него. Сега е добре. Осъзна, че той винаги си остава неин син и любовник, а на мен ми е само съпруг, любовник и баща на внуците ѝ.
Дойде един ден при мен и пита:
- Ама ти, как понасяш факта, че той спи и с мен?
- Ти си го създала, той си е твой! Аз съм само съпруга. Съзнанието ми говори, че ако ревнувам, ще го загубя, което не е катастрофално, но ще легна болна и това не е добре. Обичам го, но това не е причина за ревност. Освен това ти си от семейството. Един път ме изненада в нас, бях поканила наш приятел и нещо ме погна хормона, бях доста възбудена. В него момент се обади съпругът ми и аз му казах с кого съм и какво правим, споделих и че съм възбудена и ми се прави секс. Той просто ми каза:
- Нали не си сам, имаш компания. Възползвай се. Доколкото знам си симпатизирате. Така се хванах с нашият приятел и точно по време на чукането се появи свекърва ми. Избяга като ни видя, не направи скандал. После аз все едно нищо не е било, го изпратих и отидох да пия кафе с нея. Мълчеше като пукал. Чак след час ме попита:
- Той знае ли?
- Да, преди да го направим, говорих с него по телефона.
Късно вечерта съпругът ми каза, че го е питала и него. Доста време не можеше да проумее как го правим и не се ревнуваме. Но времето я убеди, че ревността е разрушител. А ние продължавахме да си живеем и да се обичаме. Веднъж ме пита тя:
- Вярно ли е, че можеш да го правиш и пред него?
- Кое?
- Ами да се... секс де.
- Да, той също, това ни харесва.
- Вярно? Как така?
Стана ми малко досадно и отвърнах:
- Виж, довечера, ще те поканя в нашето легло. Ще го направим пред теб. Ако искаш и ти можеш да го направиш с него пред мен.
Прие го като подигравка. Но аз казах на съпругът си и той я извлече от леглото ѝ посред нощ. Почна да я ебе пред мен, после се прехвърли на мен. след това три- четири дни не си говорихме. Но в събота на вечеря каза:
- Моето легло е доста по- голямо от вашето...
Не издържах и попитах:
- Искаш да ни поканиш на тройка при теб ли?
- Ами да, вече разбрах всичко.
Какво е разбрала не знам. Но вече години, е така. Няма проблеми, няма ревност. Дори не се свени да си кани и приятелят и го правят пред нас. Предложи ми да се сменим, но аз и казах, че нейният не ми допада. Не след дълго си намери друг, който се оказа доста симпа. Освен това ми харесва.
Ревността убива!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 014f2d99a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ревнувам само ако ми се даде повод иначе не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e1b05cf3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да, това означава че наистина обичаш нещо или някого и те е страх да не го изгубиш. Предпазна мярка, с която не трябва да се прекалява, за да не стане обратен ефект.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d57681f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 11
Какво за Бога е това, което си написал?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 38a085efa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   да, ревнувам, ако я видя да се натиска с друг мъж, ревнувам я

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 50df2c12e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До n 14,
вижда се, че си доста невеж(а), след като ми задаваш такъв въпрос. Знам че в България все още има в излишък невежи хора, което се доказва от самото състояние на България.
Истината е такава. Върви там по сайтовете на СЗО и чети.
Аз на кратко ще опитам да ти обясня. Ревността и влюбването довеждат човек до инфалтилност. Такива хора са напълно разстроени, те губят от качествата си, стават невнимателни, не мислят за работата си, за учението си, за важните неща от които зависи живота му, което ги дистанцира ор останалите. Лошо раборят, стават неприятни за околните.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 86032c6419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ревността е страх.
Страх, че не си обичан достатъчно.
Идва от комплекси за малоценност и няма общо с другия.

Но е масов митът - ако не ревнуваш, значи не обичаш.

Не! Ако не ревнуваш, значи си зрял и мъдър човек, който знае, че хората не са предмети и не се притежават.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker