Незавидна ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Незавидна ситуация
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1686 пъти
Здравейте, пише ви жена на 37 години. Имам семейство от 5 години и малко момче на 3. В къщи всичко е наред, даже повече от наред. И двамата сме с добре платени работи, имаме хобита и всичко би било идеално ако аз не бях толкова увредена. Нямам оправдание за това което ще напиша.
Мъжът ми е страхотен, помага с малкия, прави планове, инициативен е, в леглото също нямаме никакви проблеми. Дава всичко от себе си и мога са разчитам винаги на него. Жените го заглеждат, защото е чаровен. Освен всички хубави неща, които написах за него, той е и много умен. Толкова е умен, че знае че през всичките тези години нещо не е наред. Познава ме много добре, може би по-добре от колкото аз познавам себе си. Обичам го, но не съм само негова платонично. Лошото е че той го знае, питал ме е, аз отричам, но вероятно се издавам по някакъв начин. Никога не ме е притискал, защото знае, че няма нищо да разбере. Виждам че го боли, а мен ме боли три пъти повече, защото знам че го наранявам, боли ме и за друго.

Година преди да срещна съпруга ми, приключих дълга връзка с човека, който открадна душата ми, в буквалния смисъл. Разделих се с него, знаейки че ще боли адски много, но и исках да се спася от този живот, защото и с него болеше много. С него имах най-хубавите дребни моменти, които повечето хора мечтаят да изпитат поне един път с някой, а аз имах много такива и едва ли някога ще изпитам пак нещо подобно, едва ли ще се смея със сърце така, както съм се смяла с него. Аз съм комуникативна, подредена, обичам да правя планове, обичам да няма нищо неясно, както се казва нещата да са под контрол, обичам сигурността.
Той беше импулсивен, когато беше в настроение беше неповторим, но когато се затвореше в себе си беше ужасно. Можеше с месеци да е такова настроение. Не че се е държал лошо с мен, не че не ме е обичал, даже се е опитвал да ме накара да се чувствам по-добре, но някак не се получаваше. Знаех че ме обича много, знаех че е свикнал да се оправя сам, единак по натура, да решава сам всичко, но въпреки това не можех да се избавя от чувството за малоценност когато се затвори в себе си. Изпитвах самота, гняв и се чувствах като глупачка, чакайки отново някакъв импулс или настроение в него. Многократно съм говорила с него за това, бясна в себе си до степен да му издера лицето, а той просто ме гледаше с тези дълбоки кафяви очи и никога не ми опонираше, понякога даже не ми отговаряше, просто чакаше малко време да мине и ме прегръщаше силно. Накрая загубих контрол, започнах да го провокирам, да му казвам че нямам никакви хубави спомени с него, че съм си загубила времето с него и още какво ли не. Той просто мъчеше, никога не ми е отвръщал с обиди. Той също беше много умен, погледнато от днешно време, мисля че аз бързах, той съзнаваше всичко, а не можеше да ме излъже, че просто така ще си промени характера, ще се напаснем и всичко ще е наред. Един ден просто му казах че приключваме, той не беше изненадан макар да му потекоха сълзи.

До ден днешен аз не мога да се отърва от него. Мечтая как ще стана сутрин, ще целуна мъжа ми, ще целуна детето и няма да мисля никога повече за него, ще ми е леко на душата и просто ще си изживея живота.
Районът в който живееше когато бяхме заедно е обозначен с червено, там не ходя никога, даже самата мисъл че трябва да мина на 2-3 километра от там ми докарва задух и коремни болки.
Достатъчно е фраза, която той е казвал да я чуя от друг и отново се връщам във филма. Имах случка четейки новините. Някаква катастрофа, пишеше че мъж на неговата възраст е загинал на място. Трябваха ми два дни да се съвзема и да осъзная, че това е безумие и че шанса да е той е почти нула.
Пиша името му в търсачките, надявайки се да прочета нещо за него и същевременно се моля да не вземе да излезе снимка, на която е с жена, жена с дете. Винаги съм била състрадателна, грижела съм се за близките ми и спрямо това не мога да се понасям, това че наранявам мъжа ми, че не мога да се отърва от случващото се, макар да си давам сметка че е минало толкова време. Най- лошото е, че когато имам труден момент, когато ме боли, не мисля как ще се прибера и ще видя мъжа си, а мисля как той ще дойде и само ще ме прегърне, даже си го представям и чувството е неописуемо. Е след това боли два пъти повече, но както казах явно съм много увредена. Звучи егоистично, глупаво, дори просташки, но в моменти когато мисля за него и ме боли, и същевременно ме боли и ми се повръща от самата мен за това какво причинявам на съпруга си, се моля просто всичко да свърши, само и само да не чувствам нищо.
Не мога даже да ходя по улиците спокойно, търся го с поглед навсякъде. Като видя в някой неговото телосложение и прическа, просто не е за разказване какво преживявам.
Не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 25010ccf5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Страдаш от мания. Лекувай се!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5d2b88fe66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имам такъв случай.
Двадесет години след връзката, ми се обажда сестра ми и ми казва" Знаеш ли за кого се е оженил Едикой си? " Кой за, бога е този и защо сестра ми се обажда специално за него? Нямах такъв познат? Питам я, казва ми името. Оказа се, че съм му забравила името. А, коя е жената? Ами, тази с която ми изневери. А толкова години страдах. Преди да осъзная кой с кого, в главата ми мина мисълта "Е, всеки е получил, това което е търсил. "

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a882d4d221
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Мъже, четете и записвайте.

Това е пример за успешното поведение с жените - незаинтересованост и непукизъм. Кимаш с глава, аха, ще видим, възможно е. Без обяснения, без обещания, без доказвания.
Само и ЕДИНСТВЕНО ТОГАВА ще можете да притежавате ЦЯЛАТА ДУША НА ЖЕНАТА. Имам две такива бивши, от години сме разделени, но знам (едната понякога ми звъни на вратата посреднощ за едно бързо, а дори не ѝ отварям) че дори със семейства и деца, аз съм ОНЗИ, невъзможния, който така и не успяха да променят.

Но точно такива жени трябва да се избягват за "сериозни връзки" - емоционално опустошени невъзможни да те "обичат истински". Защото винаги ще си нумеро дуе!

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: be8036fb90
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Психотерапевт. Веднага! А и какво очакваш от нас? Никой не те е
карал да се омъжваш за друг и да раждаш от друг. Проблемът реално си е изцяло твой.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 79231dd44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Браво номер 3! Рядко има умни съвети!
М 30

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: aeac706432
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Нишо ново под слънцето. В друга тема точно говорех за съшото и се изредиха да ме псуват. Вечер си лягате с мъжетв си с мисълта за бившия. Сутрин ставате с мисълта за бившия.
Няма оправия и угодия. Не си заслужаватв усилията да се опитва някой да ви спечели, камо ли за нешо по-сериозно.
Масово жените сте така. Била се побъркала, щото искала да го промени, ама е видяла, че не става.
Ако беше успяла, щеше да го зарежеш, щото вече не е съшия и ти е скучен. Знаеме, знаемв. Толкова сте еднакви и предвидими жените, че направо е смешно.
Жал ми е за всички мъже, които живеят в тихо отчаяние с такива жени като теб. Слагат маската и се правят, че всичко е ок. Направо ми се догажда от такива, честно.
Винаги първо с bad boy а после се търси провайдър. А сега ако звънне, ще зареже и семейство и всичко. Жалка история.
Пичове, четете темата и пак и пак, зашото точно това се върти в главята на всяка втора жена, докато вие си мислите, че живеете щастливо

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f2dda44d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Недоизживените любови са такива. Но за това си остават любови, защото ако я бяхте реализирали тази любов, щяхте да се изпонамразите. Остави тази любов в миналото, там ѝ е мястото.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4eed334b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Понякога причината да се случат някои неща от живота са толкова ежедневни и банални. Един млад мъж, но с нещо детско в областта на социалните контакти, един горещ ден отиде да занесе на една колежка нейният хонорар по ТНТМ. С колежката, бяха само колеги, заедно пиеха кафе, понякога след работа понякога го возеше до някъде с колата си, коментираха различни книги, филми или споделяха как е минал уикендът, къде ще ходят на почивка през лятото или как са я прекарали, просто най -банални и ежедневни разговори. Та в този ден с най-приятелски намерения и за да улесни колежката се отби до тях да и предаде хонорара. Да, но събитията се развиха в съвсем различна посока. Инициативата не беше от негова страна, защото той по принцип е срамежлив с жените, по -точно стеснителен и плах. Оказа се, че съпругът на колежката е заминал за чужбина за две седмици и както тя сподели малко по -късно, след като всичко беше свършило, "аз от доста време искам да правя секс с теб". Така и не му даде обяснение, защо пък точно с него, та той не беше, от най-хубавите млади мъже, може би беше по-атлетичен от тях. Така, че след този първи момент започнаха едни 10 дни на непрекъснати срещи. Тя беше в отпуск, но той измисляше цяла схема, хем да го видят в института, хем в завода, къде се провеждаха изпитания, хем да заяви, че отива до ЦИНТИ. Така, че някъде към 10часа той беше при нея. Някъде на третият или четвъртият ден, тя го попита, дали знае какво е "кареца". Да ама той нямаше и представа за какво става въпрос. По -скоро мислеше, че това е някакъв механизъм, някакво старо превозно средство и т. н. Така тя реши да запълни тази негова празнина. Изживяването, трудно може да се опише и още по-трудно да се разкаже. Просто той загуби чувство за ориентация и време, все едно, освен леглото всичко потъна в някаква мъгла, но може и да е от потта, която се стичаше в очите. Така той не разбираше къде е ляво, къде е дясно, къде е тавана, в един момент той е върху нея, в следващият тя е над него, ушите му са като пълни с памук, всички звуци звучат приглушено. Основното усещане е, че иска сърцето му да издържи, защо до не биеше, а вибрираше. Все едно той, атлетичният се беше превърнал в памук и тя си правеше каквото иска с него, като го контролираше с леки потупвания, леки завъртвания, всичко беше като в полусън. Само по едно време се учуди като усети, че тя е в "борцов" мост, а той тогава беше към 87кг, а тя я имаше 55кг. Когато всички свърши, неговата възпитателка и дресьорка, със самодоволен глас заяви, че не е е лошо за първи път, почти два часа и половина.. Остави го малко да полежи, защото като се надигаше ръцето му трепереха като крачета на новородено теле. След това, като малко дете го хвана за ръка и го заведе в банята, да го изкъпе и тя заедно с него. Големият тоблерон от "кореком" или чужбина, както и кафето малко го поосвежиха. Та и такива неща се случват, ама дали само на него като по-загубен или и на другите. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2a8c22f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 3, напротив, карате ни, вие ни карате, обществото ни кара, защото когато си вземем времето, за да оздравеем, после ни се казва, че сме стари моми и сме изтървали влака.

Авторката: погрижи се за себе си, намери начин да приемеш какво се случило и престани със сценариите, какво би било ако. И следващия път когато ти мине мисълта за бившия я отклони и насочи към настоящия. Променияйки потока на мисли, се променят и чувствата. И на пук преминавай през червената зона. Не я прави нещо специално. Веднъж ще те свие корема, два пъти ще те свие и все ще спре.

Лола

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4b81e4ec1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Все едно описваш как аз се чувствам. С тази разлика, че през всички тези години след раздялата ни, макар, че вече бях с мъж и дете, той напомняше за себе си, пишеше, искаше да се видим. Десетина години бяха минали, в които аз не гледах по любовен начин на него и не знам какво стана един ден, все едно гръм ме беше ударил, всичко отдавна заровено в мен избуя с пълна сила. Изживяхме няколко месеца на възкръснали емоции, такава страст не съм изпитвала и надали ще изпитам към друг мъж, но както и в миналото, така и втория ни път се принудих с много болка да приключа тази връзка. Установих, че е затънал с алкохола, комуникацията беше трудна и не се чувствах добре, късаше ми се сърцето когато търсеше контакт с мен и казваше, че му липсвам, но успях да проявя воля и приключих изцяло контакт с него. Не е минало ден да не мисля за него, знам че никога не бих го допуснала в живота си, но това не променя факта, че не съм изпитвала, няма и да изпитам нещо подобно към друг мъж. Той на мен ми е казвал, че аз съм му любовта, но никога не съм му вярвала.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2e5afa0709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   9 - Това, че си отишъл да носиш пари и т. н. е поводът, не причината. Причината е в теб. Ако си бил женен е много долно и подло. Предполагам, че си бил, щом си лъгал толкова усилено и си се крил.
Жалка история, в която шафрантията е била мъжът, не ти.
Ти си бил просто една чесалка на сливата ѝ- поредната от много други.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: aeac706432
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Я, още една като авторката - номер 11
Не минавало и ден без да мисли за бившия...
Евала, истински порядъчни жени. Получавате оскар, за прекрасната игра пред мъжетв си и децата.
Колко мъже са напрявени на глупаци не е истина
А тука още малко и жертви ще се изкарат. Видиш ли, раздирала се от емоции.... каква драма уважаеми зрители.
Каква пошлост, какво лицемерие, какви курви са жените.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 09c0077c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 13, мъжете като не изпитват емоции като кръшкат с други жени са оневинени.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cda219ae62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами поетът е казал, че в женското сърце винаги има място за още един.
Тъжно, но вероятно факт, че жените и мъжете се влюбват и обичат по различен начин.
Към авторката - какво повече харесваш в бившия в сравнение със съпруга? Или е просто носталгия?

Ж 46

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9cd025201a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Десантчик, много открехнати тия инженерки при теб.
Я разясни каква е тази Кареца?
Предполагам че не е някаква дрога понеже по онова време власта пипаше здраво.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9cd025201a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке, мисля че си избрала неподходящ съпруг. Избрала си навярно "доброто" момче, затова че има желание да се грижи за теб. Но това не е мъжа който искаш. От написаното се вижда че си силно привлечена от бившия а не от съпруга си.
Има 3 варианта:
- развеждаш се и се връщаш при бившия ако е възможно
- оставаш при съпруга се и караш както досега
- развеждаш се и намираш някой друг който е привлекателен за теб
Кой вариант е най добър- ти си знаеш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1929fbe3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 11. Не, ситуациите ни нямат нищо общо. Ти 10 години не си го приемала любовно, а аз не съм променяла чувствата си от деня в който го видях. Казваш че ти е звънял и търсил, докато при мен не е така. Той винаги е уважавал моите решения, никога не би ме търсил, дори да съм единствената жена, която може да му помогне.
До 15. Не съм притегляла в кой какво харесвам и не, не е носталгия. Като родител, всеки ден мисля как да подходя така с детето си в дадени ситуации, че да е най-добре за него във всеки един смисъл. Звучи смешно, но при спорове с моя човек, никога не се е стигало до скандал или караница. Да, аз тръгвах на война, да разбера защо се затваря. Буквално съм го обиждала за да го провокирам, а той никога не отвърна. Случвало се е да избягва контакт с мен седмица или повече, а аз приемах това за липса на комуникация, нежелание за "сериозни отношения", без шанс за развитие. Сега разбирам че съм грешала и колкото повече мисля кое е най-добро за детето ми, мисля все повече, че той тогава е постъпвал точно така с мен. Правил е това, което е най-добре за мен без да мисли за себе си, без никога да се тупа по гърдите, вероятно е чакал да го разбера сама. И не, не го идеализирам в момента, нито се самозалъгвам.
Приемам тихо че някога съм допуснала адски много грешки и то както се случва често, с човекът който най-малко заслужава и който съм обичала най-много. Промених се, животът ми е друг, преди исках всичко, сега не ме интересува почти нищо, мисля че мога да живея със страшно малко, но това заради което си струва да се живее сега го нямам. Гледай предсмъртните слова на Стив Джобс, не мисля че някой може да се изрази по-точно.
До 3. Имаш право да ме упрекваш, можеш да фантазираш колкото искаш, но никога мъж като теб не би направил неща, които той е правил за мен. Обичаше ме страшно много, правил е неща които малко мъже биха направили за някой и то тихо, без да го натрапва, без да го споменава, без да търси нещо в замяна.
При теб е друго, ти събираш някакви фрагменти от нечие изказване, след което си изфантазирваш това, което би те направил по-малко раним и дори мислиш, че някак това звучи мъдро. Някой ден ще разбереш може би.
До 10. Нямам дилема, нещата са ясни и не си създавам сценарии, просто нещата са такива каквито са и такива каквито си ги направим.
Червената зона е друго, тя е като това да го потърся. Много страх, който вцепенява. Някоя "позната песен", нечии случайно срещнати тъжни кафяви очи, нечие добро безмълвно дело ме карам да стискам зъби играейки си на живот, чакайки всички да заспят, за да мога да мечтая за животът който искам, макар някога да съм го имала.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f6b016854a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Този е някакъв депресиран (бившият ти), те могат да те побъркат с глупостите си. Имали сте силна емоционална несъвместимост. Взела си правилно решение, стига се коси. По-лошото е, че и сегашният ти партньор явно не ти пасва в това отношение. Затова е и тази носталгия

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 386ea7e6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До №16. Не е никаква дрога, а е вид секс при който движенията са бавни, плавни, с малка амплитуда, има големи паузи, позициите се сменят, . Силно натоварващо е както в емоционален, сексуален и физически план. Все едно да тичате в горещ, летен ден по ситен, сух, мек, пясък на плажа. Продължителността е голяма, над час и половина, два

 
  ...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: ff0936d669
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   малко измислена ми се струва цялата история, мъжа ти толкоз ли да е смотан, че цял живот е номер 2 при толкова внимание другаде. Отделно жените след подобна връзка като първата имат тотален колапс в либидото си и още по-малко желание да са интимни с партньора си. Пък с такива филми в главата ти, направо е чудно че спите на едно легло.
Естествено най-големия губещ е детето, което ще има чудни спомени че е било последната грижа на комплексираната си майка.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 267984eb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Имаш мания и трябва да себлекуваш. Подредеността, контрола сочат към ОКР - обсесивно-компулсивно разстройство, често наричани ОКР-маниак. Обсебена си от мисли за този човек, а той едва ли се сеща за теб. Описваш мъжа си като ангел, а мислиш забпредставата си за другия, не за самия него.
Ако премълчаваш за липсите в семейството ти и го идеализираш, тогава положението ти не е чак толкова зле, но ако наистина имаш всичко това, което описваш, потърси помощ и се лекувай.
Бившият по описание също изглежда с психически проблеми - биполярен/с периоди на мания и депресия/.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: c54c0e48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Психолог за работа с емоциите или доста книги по темата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker