Какво трябва да правим? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво трябва да правим?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1310 пъти
Според вас трябва ли да се вълнуваме от интересите на половинката, ако не ни допадат.
Трябва ли да правим нещо, което не ни се иска или трябва да гледаме собствените си желания и да се ръководим от тях?
Например половинката иска на ресторант, а аз не искам и слушам себе си, доколко човек трябва да се съобразява?
Иска на почивка а аз не?
Какво не бихте направили за човека до себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 654116ab28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   И аз не обичам ресторанти. Предпочитем да си поръчам вкъщи, да си пусна филм, да си облека пижамата и да се насладя на почивката си. Не обичам и да пътувам. Реално погледнато почивките не са толкова скъпи, ако ги планираш по-рано. Колежките например пътуват много - януари планират отпуската през август и резервират всичко доста по-евтино. Аз мразя да обикалям като халтава. Зимна - пролетна - лятна отпуска предпочитам да съм вкъщи. Това прави невъзможна връзката с човек, който обича да пътува или да излиза по кафета и ресторанти. Не бих сменила навиците си заради временно преминаващ през живота ми човек.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4890f3dbec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не е важно какво бихме направили ние. Обикновенно това с искането е прогресия, но зависи от хората.

Лично аз съм по-затворен, обичам да съм си в къщи, имам доста хобита, обичам бързото ядене, пица, дюнери. Та партньора до мен трябва не само да зачита моите желания, ами е хубаво и той да има подобни за да няма дрязги
Иначе съм имал човек до мен, който в началото нямаше против моя начин на живот, но това явно е било временно, вид компромис. Човека си искаше ресторанти, екскурзии, имаше доста приятели с които искаше да излизаме заедно, но на мен ми беше скучно. Никога не съм виждал нищо хубаво в това, да се съберат 10 човека на една маса и да си говорят общи приказки 4 часа, да интригантстват или да гледат какво и защо правят другите на масата. Аз имам 3ма приятели от години и разбирането ми за отношения с тях се различаваше много от нейните. Отделно в къщи беше също толкова некомфортно в желанията, както и на вън. Тя гледаше някакви сериали и очакваше в останалото време аз да имам увеселителна програма за да не и е скучно, да си говорим за общи приказки, ежедневни случки, все неща в които не виждам смисъл и ме отегчават.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a5a76892db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тогава какво изобщо правите заедно? Мляскате се, секс? Хората се събират уж заради сходство, не различия. Ако смяташ, че ще държиш някоя вързана до печката и като затворница, значи си много зле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6e2eb338fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз като човек, дето все се съобразяваше с партньора, исках на почивка - той не, исках навън - той не, и знаеш ли до какво доведе всичко това? До много дни вкъщи да го слушам от работа колко е уморен, все едно и също, от моите хобита като четене грам не се интересува, даже ги омаловажава и взима на майтап. Трябва да има баланс. Веднъж единият ще отстъпи, после и другият. Не си длъжен да се занимаваш с хобито на другия, но да имаш уважение към това, което обича. Мъжете са много евтини на думи. "Обичам те", може да се каже сто пъти. Стигне ли се обаче до това къде да бъде човек отпуската, до ремонти, начин на отглеждане на дете и това да си разбият собствения кеф, все гледат да им е мекичко, лекичко и комфортно. Аз отказвам вече да се съобразявам с половинката, но защото твърде дълго го правих. Защото не си надигна задника да излезем някъде дори една вечер, просто една вечер. Защото ме познава, а се прави, че не ме познава. Защото съм с риск от диабет, а единствените изненади, които получавам от мъжа са шоколади и вафли, които не бива да ям. Но в другите двойки е друго, има баланс.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3767db67f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Зависи, еднозначен отговор няма.
Но ако не искаш и не можеш да правиш компромис с нищо, ще си останеш сам/а.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1f190bcdac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако е свързано с пари, и то много пари - никога.
Слушай портфейла си, никога няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 53302c96b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Всяка стабилна връзка се базира на взаимно напасване и компромиси.
Твоите виждания са твърде егоистични и ако само държиш да си стоиш вкъщи, си търси домошар като теб.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d8c2e7da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако обичаш човека и държиш на отношенията - напасвате се някак.
Ако не можете - не ви е било писано и си търсите по-подходящи половинки.
Като цяло, добре е да се търсят хора със сходни интереси и начин на живот, защото никой не е длъжен , а и не може да се съобразява с другия 24/7.
Излишни нерви просто и изходът почти винаги е един - раздяла. :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1086f78300
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Ето гледната точка на мъж:
Коммпромисите са най-лошото нещо което може да се направи. Рядко водят до нещо добро. Ти си такъв какъвто си. На първо място трябва да познаваш себе си. Ако не си човек който пътува - търси подобен на тебе. Ако не обичаш дискотеки и много хора - търси подобна жена. Едновременно с това бъди честен - казваш, след това потвърждаваш с думи. Не искаш да ходиш на екскурзия - казваш го. След това потвърждаваш с действия като откажеш а не се съгласяваш под влияние на дребни манипулации като сълзите или сръдните.

Конкретен пример - обобжавам мусака. КОмпромисът за мен винаги е бил дали ще бъде в сряда или петък, а не дали приятелката ми искаше да я сготви. Компромисът е в кое от двете ни любими места ще отидим на почивка, а не дали ми се е ходило на почивка. Когато не съм искал - не съм ходил и така е било винаги, защото имам по-важни неща в живота.

Компримиси с ВАЖНИТЕ НЕЩА, ценности, виждания, амбиции, един МЪЖ никога не трябва да прави. В противен случай е обречен, жена му разбира че може да го манипулира и е че е готов за една пу$$а да промени вярата си. Какъв мъж е това?

При жените е различно - те живеят за компромисите. Ако една жена не се нагажда по тебе и твоят живот, не става за сериозни отношения. Самолетът (връзката) може да има само един пилот. Жената е стюардесата. Но тук е и най-важното - всички отговорности/решения/последствия носи мъжа. Хубаво, лошо, средно - не мрънкаш, не се оплакваш, още по-малко да обвиняваш нея. Поемаш си отговорностите и намираш изход от ситуацията. Двоен стандарт - да, такъв е живота.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 04b4cd1119
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Живеете с хора, които изобщо не са за вас. Например не може единият да е интроверт, който си седи вкъщи и обича да зяпа сериали, да живее с някой, който иска постоянно да ходи на походи, дискотеки, танци.
Мъжете да речем, че гледат красотата, а жените - парата, накрая се стига до съсипан и нещастен брак за единия или двамата партньори, избирайте се по характери.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7d8c2e7da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 9 - с извинение, но не ми звучиш много като мъж, а по-скоро като комплексар. Едно е да се познаваш и да не правиш компромиси с важните неща, съвсем друго да не правиш компромис дори с това какво ще ядете за вечеря или къде ще се разхождате.
Горката ти приятелка... ако изобщо имаш такава.
В живота няма как да няма различия между хората - не сме еднакви.
Дори и най-пасващите си двойки, имат различия в интересите и предпочитанията. Ако на всяка се налагаш и искаш да е на твоето, никога няма да си щастлив. Малко повече толерантност, може би?
Колкото до младите девойки - май не си ги помирисвал скоро, понеже би следвало да знаеш, че дори те имат вече стандарти и не биха се оставили някой да ги води за носа. :)
Пък и те стареят, за жалост...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3b4b867166
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Преди много години с една позната първоначално започналият разговор, премина на обичайната тема за отношенията жени-мъже. И двамата бяхме съгласни, че и двата пола един без друг не могат да съществуват, та затова минахме на по емоционални коментари и контра аргументи. Както се случва всеки защитава своят пол, понякога се преминава в леки обиди на опонента, но в границите на културният спор. Изтъкваха се достойнства и недостатъци на двата пола, аргументи и контра аргументи. Спорът се разгорещяваше, все повече и повече. По едно време, моята позна се подпря полунадигнала се и каза нещо, което много ме изненада. : "Ние жените сме много по-емоционални от мъжете и по-трудно контролираме емоциите, които ни пряко засягат и унижават, добре е , че природата е създала мъжете, значително по-силни от жените, защото, ако беше обратно, при всяко поколение мъжете щяха да се превръщат в застрашен от изчезване вид. Щяхме редовно в някакъв момент в изблик на силна и отрицателна емоция, засягаща личното ни достойнство и чувства да убием причинителя. " На, което следваше резонният отговор "Господ на бодлива крава рога не дава". Това не беше добър коментар, защото следваше вече искрено ядосана, въпроса "Ти крава ли ме наричаш". Каквото и да кажех все щях да съм виновен. Всичкото това беше преди много години. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c6166df0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Няма компромиси, няма връзка. Супер елементарно е. И то и от двете страни - ако си като 9 и си мислиш, че някоя ще прави компромиси с теб, пък ти с нея няма - ще си останеш сам кисел дърт ерген, дето дава акъли по форумите.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6e2eb338fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   11, не е въпросът дали единият е интроверт, другият екстроверт, защото и двете неща, които описваш са крайности - и това постоянно да се излиза, и постоянно да си само вкъщи. Ако искаш да закрепиш връзка трябва да правиш компромиси съгласявам се не с морал и важни неща, но единият ще е по-разхвърлян, другият много подреден. Единият вкъщи, другият иска някакво излизане Ами не става само вкъщи или само навън, както и единият да дудне млн стоп колко е подреден, а пък другият разхвърлян. Другият ще се постарае да е малко по-подреден, а пък първият по-малко да дудне. Както и позиция генерал и войник не е окей за една връзка, единият само забележки, другият безропотно да изпълнява.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 739f92b214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ако си говорим за понятие като "човешка връзка", в повечето случаи такава се базира на общи интереси, цели в живота, начин на живот. Когато говирм за понятието "наебаване" (както в повечето случаи), то насила да се опитваме такива неща... нито е възможно, нито виждам защо. Освен да се преструваме, че чисто животинската ни връзка, е нещо повече... Еми, не става...

Иначе предполагам темата е писана от жена, и този който трябва да се насилва да прави нещата които ТЯ харесва е мъжа... Надявам се си над 18 и знаеш, че всички мъже се насилват и преструват, за да вкарат жената в леглото си. Само че, като успеят няколко пъти, преструвките им се струват прекалено голямо усилие, за нещо което вече са виждали и пробвали... Особено при положение, че жените никога не правят обратното - те да се насилят да участват в хобитата на мъжа.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: de52fc9d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не, аз риболов и мачове не обичам, но имаме друг общ интерес и двамата сме нацисти. Така че хубаво е да имате допирни точки. Аз ресторантите не ги намирам за интерес - всички хора ядат. Тоест иши вкъщи или на ресторант, но трябва да се яде, е има анорексички и разни йоги, дето по-малко им трябва, но пак ядат и те.
Или все едно пък мъж да се интересува от нокти и гримове и кифленски истории. Не знам, хубаво е все нещо да правите заедно.
Дори да нямате нищо общо в леглото може да сте супер. Пак е нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b164bd4514
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако иска на ресторант, върви, но ако подкрепя Русия и е путинофил, направо зарязвай.

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 630662272a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мисля, че понякога противоположностите се привличат. Аз съм доста интровертна, зодия риби :) … че и такава работа имам-основно от вкъщи. Човекът, с когото бях около година и половина обаче беше колкото различен, толкова и еднакъв. Еднакъв като емоционална система, много се разбирахме, но различен относно хобита и интереси… Ами не ми беше особено приятно в началото да ме влачи по походи по 14 км по Витоша, но взе, че ми хареса:) Това е просто дребен пример - всеки трябва ако има желание, разбира се, да направи някакви компромиси спрямо другия човек, както и обратното. Има ли баланс ту единия да отстъпва, ту другия всичко си върви хармонично. Той имаше и доста търпение с мен и моите емоционално състояния понякога хаха, но това е - искаш ли някой в живота ти, особено в началото докато се напаснете е най- трудно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 4eb3fcd95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ами истината е, че преди се съобразявах. Но вече нито ми се съобразява с някой, нито ми се правят компромиси. Обичам дискотеките, купона и забавленията. Както и много обичам да пътувам най вече в чужбина, но и в България става. Ресторанти и вечери навън обаче не харесвам. Но с това лично бих направила някакъв компромис. Но с другите ми интереси на този етап поне мисля, че не бих направила компромис. Но зависи от човека имах връзка около година и половина с мъж който не харесваше шумните места не харесваше дискотеки партита и силна музика, но аз ходех с приятелки и това никога не е било проблем за него. Така че от човека си зависи според мен. Всичко е много относително. Но нещо вече не ми се правят компромиси нито ми се играе по чужда свирка. Например да стоя вкъщи да вечеряме и гледаме филм е ок един път два пъти в месеца, но да направя това при положение, че ми се ходи на дискотека не мисля че ще стане. По скоро ще се изнервим и ще стане скандал. Предишният ми приятел както казах мразеше дискотеките и шумните места и никога не съм го карала да идва с мен, защото знам че не му харесва ще му е тъпо и няма да се забавлява, а ще му е досадно. Така че ако някой не харесва нещо и не обича да ходи някъде не знам защо трябва да го прави насила само и само партньора да е доволен. Компромиси от време на време да, но да правиш нещо насила за да е доволен някой не го разбирам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker