Иска ме, но не ме иска? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Иска ме, но не ме иска?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1224 пъти
Много ме е срам, че стигам до това да пиша тук. Много. Но нямам друг избор, полудявам и имам нужда от гледни точки.

С него се запознахме преди 5 години. В първия момент, в който го видях, усетих някаква необяснима близост, която никога не бях усещала преди, исках да не спирам да говоря с него, да не спирам да го опознавам. Беше сякаш взаимно - дълги среднощни разговори за света, за поезия, за любов, за емоционалност. За всичко. Тогава той обаче си имаше приятелка. Твърдеше, че не е щастлив и са пред раздяла, тя страдаше от сериозно психическо заболяване и аз го знаех, виждах го, така че за това поне не ме е лъгал. Ситуацията беше грозна, замесени родители, семейства, кавги и разправии, обвинения, заплахи, опити за самоубийство. В края на връзката им ми каза, че обича мен и иска мен. Срещнахме се в един апартамент тайно от света и не издържахме - правихме любов. Това беше най-силното, най-дълбокото, най-интимното нещо, което съм преживявала някога. Вярвах му. Повярвах, че можем да бъдем заедно... бях в еуфория. Докато всичко не се разпадна на пух и прах.

След тази нощ забелязах, че той започна да се държи дръпнато - даже не споменаваше, че се е случило нещо, сякаш нищо никога не е било. Учудих се. Уж не беше такъв, бях объркана с дни и нощи, не можех да ям, да спя. Мъчех се, но общувахме всеки ден, разказваше ми за деня си, за мислите си. Чувствах се ограбена, сама и загубила всичко. Загубила бъдещето си с човек, когото обичах повече от самата себе си. След 3-4 седмици, вече официално разделен с предишната си приятелка и живеещ в ново жилище сам, всичко се повтори. Не издържах. Отново правихме любов. Но с изненада. Призна, че има друга. Срещали се, не било сериозно, обясни, че толкова години живял в мъка с предишната си приятелка, имал нужда от свобода. В този момент се разбих на съставните си части. Комуникацията обаче все пак продължи - все толкова разговори, все повече споделяне, все повече и повече. В моята глава някак... не разбирах. Не разбирах какво се случва. Постоянно стоях до него във всички трудни моменти - влизания в болници, заболявания, кризи, семейни въпроси, самообвинения. Не помръднах дори за миг. Обичах този човек и искрено вярвах, че ще бъдем заедно. Някога. Стоях.

Чашата обаче преля в един момент - с другата жена се събраха. Той обаче едновременно твърдеше, че никога няма да обича друга така, както мен, но такава дълбока връзка има единствено фатален край - щели сме да се разбием взаимно. Това, извратено или не, ме държеше. Поддържаше вярата ми. Километричните съобщения колко съм специална и единствена по рода си още повече вероятно хранеха фантазията ми.

Имаме много общи познати, излизали сме заедно - те нищо никога и не разбраха или заподозряха за нас, до ден днешен са в заблуда, че не общуваме особено. Това ме беше помолил от самото начало - да не казвам на никого за взаимоотношенията ни. Съгласих се. Но не знаех, че тайната ще ме съсипе и разяде. В общата ни компания започна да разказва все повече и повече на всеслушание за новата си връзка - колко прекрасно било всичко, колко е влюбен, предложи ѝ брак. Готвеха се за сватба. Слушах как моят свят, моето всичко, моята любов избира друга. Не мога да опиша тази болка. Нямам никакви думи за това. Който го е изпитвал - ще знае.

Накрая не издържах. Една вечер вдигнах скандал, първият ни и единствен огромен скандал някога - казах му колко съм наранена, колко излъгана съм, как мисля, че ме е използвал, как не вярвам в нищо, което и до този момент тайно ми казваше. Казах му едва ли не, че не струва нищо и е тежък лицемер, че е патологичен лъжец, че се е възползвал от мен единствено за кошче за душевни отпадъци и му е било интересно да правим с*кс и да ме захвърли настрани. Аз се разпаднах, плаках, влачих се по земята... емоционална криза. Много ме е срам, никога не съм била такава. Най-голямата ми грешка до момента. В цялата си емоция, дори не знам как, съм го накарала да обещае, че никога повече няма да бъде с мен по този начин. Аз такъв ясен спомен нямам, защото бях в абсолютен разпад. Само знам, че казах нещо подобно, но не си спомням как съм го формулирала и какво е било... не помня. Да, казах нещо в цялата си емоционалност, но не помня. Бия си главата в стената всеки ден, за да си спомня.

Мина време. С другата се разделиха изведнъж. Аз все още стоях и комуникирахме по същия начин всеки ден. Само че обвиненията към мен растяха - никога не ми прости за онзи скандал. За думите, които съм изрекла. И аз съжалявам... чувствам се като чудовище. Чувствам се като насилник. Живея с вината всеки ден. Твърди, че това го е отблъснало от мен и вече шансове за нас двамата като двойка няма. Не, че не ме обичал, не, че не ме желаел, но съм го наранила много. И най-вече - искал да си спази онова проклето обещание. Значело много за него. А аз дори нямам представа какво точно е било, какво съм мислела. Бях в страшна болка. Просто не помня.

Аз се измъчвам ежедневно. Боли. Разговорите не спират, а той ми казва, че не може да живее без мен. Не разбирам. Когато го видя, всичко спира, сърцето ми се изпълва цялото с обич... никога не минава. А времето ми тече. Докато се усетих, годините се претърколиха и вече не съм първокурсничка в университета. Искам този човек, но той не спира да ми посочва онази моя грешка, заради която нямало да се получи никога. Полудявам. Чудя се кое е реалност и кое не е - какво съм казала, какво съм направила, толкова лош човек ли съм? Мисля, че съм виновна за всичко и в момента търся всякакви варианти, чрез които да разбера дали съм нарцистична, или не съм. Дали съм тотален боклук, който мачка околните. Защото се чувствам именно като такъв.

Пишейки това, изпитвам вина. Тайната вече няма да е тайна, дори и да е анонимно. Но не мога повече. Не знам какво се случва и имам нужда от помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: d73e48abb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Той се гаври, ти се извиняваш и се чувстваш като злодей. Защо, като той е лошият? Манипулатор и кофти материал.
Такъв е бил с всяка жена. Намери си нормален мъж.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 10c69723b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Господина те манипулира доста убедително, за да си винаги там за него, за да егото му да се храни от твоето обожание към него. Не се оставяй на такива евтини манипулации. Заслужаваш много повече. Ако не можеш сама да се справиш- посети терапевт.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 60b3005fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Вина??? Момиче, този човек е изпечен манипулатор. Използва обещанието, което си казала да даде в яда си за ОПРАВДАНИЕ за да продължи да прави каквото е решил, а то е да нямате връзка. Първата червена лампичка е била, че е трябвало да се криете. Защо? ! Ако много те е обичал е щял да има връзка с теб, повярвай. Малко му е бил скандала, според мен след скандала е било времето да скъсаш всякакъв контакт с него. Самоунижаваш се страшно, приемайки всякакви негови условия за комуникация, докато го обичаш. Отгоре на всичко ти е внушил чувство за вина за един скандал, защото така му е удобничко да има претекст да не сте заедно. Момиче, събуди се. Познавам и аз хора манипулатори и как пипалата им се увиват около някой и могат да му внушат всичко. Миналата му приятелка била луда, не обичал втората, ама на всеослушание твърдял колко я обича, на теб ти губи страшно времето с празни надежди и приказки. За мен това е един некоректен към околните човек и помни ми думата, дори да се съберете с този човек, един ден ще съжаляваш. Това е манипулатор, лицемер, лъжец и егоист. Искрено се надявам да се откъснеш от него, трябва ти силна воля.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 36556f2f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не знам как може да се срещаш с такъв човек. Нямаш ли самоуважение? Не ти ли обръщат внимание и други мъже? Нямаш ли какво друго да правиш и да си прекарваш по друг начин свободното време освен с драматичните срещи? То се вижда, че е използвач и егоист. Отлично оправдание му е било, че предишната му приятелка има психично заболяване и затова не може да се разделят. После като се е появила и още една жена си го видяла в истинската светлина на манипулатор и женкар. Това са много токсични отношения. Виждам, че си обсебена и фиксирана върху него много. Затова моят съвет ще е най-добре да посетиш психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 96418aeeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Обичащ" човек, който си взима друга, а не теб и продължава "да ти сваля звезди" му викат патологичен лъжец. А ти като някаква тиинеджърка очакваща да дойде и да те вземе с "белият кон".... Какво повече да говорим? 8-ми клас вторият срок! Ако не си разбрала за какво те ползва, аз да ти го кажа - САМО ЗА СЕКС!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4862ce528c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Обикновено дългите заплетени казуси имат далеч по-прости отговори от тези, които търсим.
Човека е състрадателен, което си личи по-всичко което обясняваш. От друга страна обаче, каквото и да говори, съвсем ясно е показал, че ти не можеш да разчиташ на него, просто защото казва едно, а прави друго.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f9736226fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мисля, че никога не е искал да се съберете, просто сега има възможност да използва този скандал и обещанието ти като оправдание и му е дори по-лесно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f04fd2f568
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Нарцист и жертвата му.
Бягай! Бягай, докато те държат краката!
Изчукай де що видиш мъж!
Блокирай го отвсякъде!
Заповядай си да не го искаш.
Обичай си го отдалеко.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ba2fa9ad19
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Абсолютен пример за мъж с личностно разстройство, нарцисист, социопат, патологичен лъжец или нещо подобно.. с две думи пълен психопат. Прочети литература за тези патологии и ще разбереш в какъв филм си влезнала и на какъв принцип действат такива хора като него. Ако продължаваш да стоиш в тази илюзия рискуваш да си нанесеш трайни психически травми и сринато самочувствие. Единственият ти изход е да му блокираш контактите без обяснения и да започнеш да се освобаждаваш от тази зависимост. Това не е любов, това е токсична зависимост, от която страдаш единствено ти. Хванал те е за зарядно за егото си, ако не знаеш прочети, че един от типичните симтоми на психопатите е да включват в играта си трети човек, за да предизвикват жертвата да се бори за тях, да и се вкарва страх от напускане и ревност- т. нар. " триангулация".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e64d009f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Разиграва те както си иска и не го интересува, че страдаш. Вижда, че ти причинява болка ( като те кара да пазите отношенията си в тайна, като се среща пред теб с друга ) и не го интересува, не му е проблем, че те съсипва. Злодеят е той, а не ти. Ти си просто една глупачка. Затова и му се получава с лекота да си играе с теб. Не си лош човек, просто явно си неспособна да мислиш (освен по време на скандала, тогава си имала проблясък). Такива като теб падат жертва на хора като него.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e485c18597
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Спри всякакъв контакт с този. Той те използва за секс и те лъже. Никога не те е обичал. Събери се в ръце и продължи напред.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 693371938e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ега ти драмите! Шекспир ряпа да яде!
Момиче, ако не искаш да се докараш до психото, вземи се в ръце, прекрати контактите с този лъжец и манипулатор. Търси психологична помощ. Чудно ми е как може да му вярваш, че те обича, като е тръгнал с друга и даже ставало въпрос за женитба? Как не ти светна червената лампа като крие отношенията си с теб? За какво ти е любов, която те прави нещастна? Не си чудовище, не си злодей, просто си глупачка (извинявай), която сляпо вярва на един манипулатор.
"Обичах този човек и искрено вярвах, че ще бъдем заедно. Някога. " Запомни, ако някой те обича ще бъде с теб сега, не някога.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d6d08cad2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Била съм в подобна ситуация.
До ден днешен си пишем почти всеки ден, за всичко.
Споделили сме си, че имаме чувства един към друг, но заради определени причини и обстоятелства, не мисля, че имаме бъдеще заедно.
Аз самата стигнах до извода, че лично за мен е по-добре да поддържаме някакъв контакт, отколкото абсолютно никакъв. Защото е имало такъв период. Няколко месеца без никаква комуникация и буквално боли. И не можех да спра да мисля за него.
Така поне знам, че е добре и сме приятели. Но никога, никога не сме се изкушавали да спим заедно или да се стига до целувка или т. н. Излизали сме заедно, да и т. н държали сме се за ръце, гушкали сме се, но до там / но не сме го крили и от приятелите ни/.
Според мен, ако човек е толкова важен за теб е по добре да бъде в живота ти по един или друг начин.
И второто съм го изживяла. Да спра всякакви контакти с дадения индивид / друг/, блокиране в соц мрежи тотален игнор, ако се засечем по улицата и т. н и така вече 3год. Но там историята смятам.. беше по-различна. И.. вече чувствам този човек далечен непознат.
Не бих искала това, да се случва и с този човек.
Поне в моята ситуация.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ad035572c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дори не ти изчетох излиянията до край. Едно нещо трябва да проумееш: Не слушай какво ти говорят хората, гледай какво правят.

Ти си влюбената, той не е. Може да те харесва, но щом е нейде другаде с друга жена, каквото и да разправя фактите са налице. Ти искаш да вярваш, че ще се получи и си късаш нервите с тоя безхаберник. Зарежи го, не заслужаваш да се тровиш. Ще ти е криво известно време, ще те боли, после ще си викаш, как съм била толкова тъпа та да му вържа. Стига си живяла за него, живей за себе си, дължиш го на себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 033a3f03e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Май първата му приятелка не случайно е имала психическо разтройство. Този ми прилича на много интелигентен егоист и както по-горе са ти писали, манипулатор. По-здравословно за теб е да ограничиш комуникацията с него, да се вземеш в ръце и да погледнеш напред. По-добре ужасен край от колкото ужас без край

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 815498897c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ползвал те е за кошче, за душевни отпадъци.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 5105316ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не те обича и никога не те е обичал. През цялото време му е било удобно и приятно да се разнообразява с теб, нищо повече. А и ти явно доста охотно си приела ролята на "втората жена" и си се примирила с това, което допълнително го е улеснило. Не се заблуждавай, че му пука особено за скандала, просто те манипулира чрез него, а един истински мъж не би го направил.
Аз лично на твое място бих прекъснала всякаква комуникация с него още при споменаването на новата жена. Да, ще ми е тежко известно време, но ще знам, че това е правилното решение. И ще си спестя по-голяма болка в бъдеще включително. Съветвам те да го направиш и ти, макар и със закъснение. Мисля, че заслужаваш много по-добър и грижовен мъж до себе си, защото ми звучиш като мило момиче. Докато си зациклила на този изпечен лъжец и манипулатор обаче няма как да го имаш този шанс.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker