Уморих се да бъда другата - недооценена и страдаща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Уморих се да бъда другата - недооценена и страдаща
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4694 пъти
Той обвързан, аз свободна. Случайна среща, прераснала в 6-месечна интимна връзка. Аз започнах да се влюбвам, а от негова страна - само и единствено сексуално привличане. Не съм споменавала за моите чувства. Стараех се с поведението си да му подскажа. Правех всякакви мили жестове, организирах романтични вечери, изненади, пишех му забавни разкази за нас двамата...

Стараех се да бъда винаги на ниво в очите му, да му угаждам, да го задоволявам, без да изисквам в замяна нищо. Все си повтарях, че с това си поведение ще му дам да разбере, че съм готин човек, че с мен е забавно... Но вече се уморих. Писна ми да бъда недооценена и страдаща. Писна ми да давам, а да не получавам.

Да, аз самата не изисквам, но е адски изморително да се раздаваш, а отсреща да виждаш безразличие към старанието ти. Харесвал еди-какво си бельо - аз купувам. Искал да ме види облечена еди-как си - аз купувам. Ами като харесваш това и това бельо - подари ми! Изненадай ме! Няма. В мое лице намери една изгодна партия и ми се качи на главата. Направи го, защото аз го позволих. Аз се съгласих да бъда втората, но не предполагах, че ще е толкова изпиващо емоциите за мен.

Многократно зарязвах всичко, за да се видя с него. Пренебрегвах хората, които ме ценят, само за да прекарам 30 минути с него. И все хранех надежди, че ще види отвъд, че ще ме захаресва емоционално. Уморих се! Край! Сложих точка на вижданията ни. Да, гадно ми е, но ще ми мине. Дадох си сметка, че цената на това да бъда за малко с него е да потъпкам самочувствието си криейки се като някоя недостойна.

Всички негови познати се чудят какво намира в неговата приятелка, че да е с нея - груба, невъзпитана, глупава (мнение на повечето, които я познават), дебела (с безформено тяло) и не спираща да се тъпче с храна. А аз - с ръст и тяло на модел, елегантна, забавна, умна, креативна - в сянка, като някоя, от която би трябвало да се срамува. Е стига толкова! Замислих се каква ми е реалната полза (по правилото на симбиозата като основа на човешките взаимоотношеня) - никаква.

Само загуба на време, съсипване на нервите и с все по-ниско самочувствие от неоценяването от негова страна. И кой е той, че да ми влияе по този начин??? Един от многото, който в този момент е предизвикал някаква по-специална емоция у мен. Тези неща са преходни (знам го от опит).

Отивам навън да се забавлявам с приятели, а не да седя и да чакам до телефона, за да получа своите 30 минути с него. Прекалено се обичам, за да продължа да се измъчвам. Заслужавам повече (както и всеки в моето положение). Не го казвам, за да се нахъсвам изкуствено, а защото наистина го мисля. Благодаря на всички, които са отделили време, за да прочетат това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: ea6a523818
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Никоя връзка не функционира, когато един от двамата се прави на идиот. Или превъзходстващия изоставя идиота, защото му става скучно и защото загубва всякакво уважение или идиота схваща все някога, ще се отказва от себе си напълно и накрая не остава нищо от него и си тръгва. " Keinohrhasen

Мисля, че цитата пасва перфектно на това, което си описала тук. Какво намира в приятелката си? Личност, с която трябва да се съобразява, а не удобна облегалка. В теб е намирал явно всичко останало. Минуса при повечето жени е, че не могат да разделят секса от чувствата и се забъркват в такива каши. Радвам се, че си излязла, макар и преди това да си загубила себе си. Надявам се, че сега след като си се намерила отново, никога повече няма да се изгубиш и ще ззапомниш, че любовта към и връзката със себе си са най-ценните неща.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d6e9e4f4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си права... Всяка една жена трябва да мисли като тебе и ние момичетата и жените никога да не позволяваме да свирим втора ццигулка. Аз ли... Аз съм на мястото на онова грубовато, невъзпитано и дебелло същество, което се води за официялна половинка на мъжа до мен... Той ме направи такава... може би и неговите приятели ме описват така на неговото 30 минутно забавление, но не ми пука.

Искрено съчувствам на момичетата като вас и се надявам никога да не бъда на вашето място, защото ако има чувства от моя страна, а той е обвързан мъж предполагам как го изживява всяка жена... ОЩЕ ВЕДНЪЖ, МОМИЧЕТА, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ МЪЖЕТЕ ДА СИ ИГРАЯТ С ВАС.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4e11cfa87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Към 2: Има хора, които живеят, за да са в ролята на жертва - само така могат да функционират адекватно, така се чувстват добре. Наистина за всеки влак има пътници.. само не е ясно, кога пътник и кога влак.
Симпатичен филм Лолче, но цитатът не обяснява силната, неразрушима връзка садист/мазохист.

Авторке, когато се научиш да обичаш най-вече и най-силно себе си, подобни ситуации трудно ще ти се случват. Харесва ми, решителността ти, но какво следва? Прекратявате отношения, преживяваш тази половин година и си готова за нов мъж в живота си. Ами сега?

Моят най-добронамерен съвет е, да се концетрираш върху себе си и същността си, да си позволиш неща, които не си опитвала, да експериментираш със съзнанието си и мислено да се отдалечиш максимално от идеята "партньор". В такива моменти се случват най-краисивите любови..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dae4852cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурно любовникът ти си има причина, за да бъда с приятелката си, а не с теб. Хубаво си направила, че си се отдръпнала. Направила си каквото можеш, за да му покажеш какво е значел за теб. Това, че той не го е разбрал или оценил, е в негов ущърб. Тепърва ще го осъзнава.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 67c99d37f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Цялата изповед се движи плавно към съчувствието в сърцата на четящите ... до момента, в който почваш да злобееш срещу конкуренцията. И да простееш в писанието си.., уви.

Какво значение има дали е грозна, глупава и дебела, щом ти с моделските си мерки и креативните си напъни не можеш да предизвикаш у него дори искрица взаимност??
Ако беше хубава, умна и забавна - нима щеше да се чувстваш утешена?

Дали пък не си твърде евтина в очите му ...

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0455fc64ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти сама си се вкарала в тоя филм скъпа, така че няма защо да се оплакаваш. Знаела си, че е обвързан, но въпреки това си му се хвърлила на врата. Очевидно е, че това, което той иска от теб е само секс, а покорството ти допълнително му е допадало и е било нещо като бонус за него. Сигурно приятелката му, въпреки непривлекателния си външен вид, го привлича с нещо друго щом е още с нея. Най-малкото, тя вероятно не му позволява да и се качва на главата, както правиш ти. Добре е, че в крайна сметка си се осъзнала, че само те разиграва. Но ако си намериш някога нов приятел, ти препоръчвам да си промениш поведението спрямо него, защото мъжете не си падат по жени, които им играят по свирката и правят всичко за тях, а предпочитат такива, които държат на достойнството си, дори и да не приличат точно на манекенки.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3692244496
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както винаги, Лола е напълно права.

Авторке, радвам се, че си прогледнала. По-добре късно, отколкото никога. Пожелавам ти да срещнеш най-подходящият мъж за теб и то скоро. Бъди обичана и щастлива! Бъди единствената в сърцето му!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8e6a361ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От къде сте с твоя. Защо се виждате за 30 мин. Толкова ли успява да ти отдели като време. Да не е женен и да си има деца и поради това да не иска да е с теб

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 97daa5bee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Помня, че имаше такъв коментар- ти- хубавата, тя-дебелата и грубата.... Сега и цяла тема...
Съгласна съм с Лола, че в приятелката си намира личност, не зная защо си мислиш, че като му угаждаш ще започне да те обича...
Съгласна съм и с горния коментар- позволяваш да бъдеш втора цигулка. Отделен е въпросът, че и първа да си не е хубаво.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dd49406fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, че какво искаш много добре си направила. Навреме си се осъзнала. Предполагам си млада живота е пред теб живей си го. Майната му да се оправя. Той гледа ли ти да си добре - НЕ. Забрави го не е единствения. Ще срещнеш друг по - добър. Успех ти желая.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 92b6f6dfd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Добре звучи - в смисъл разумно. Да така би трябвало да продължиш живота си. Но защо ми се струва, че още си влюбена?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ea6a523818
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   3 може би, защото в случая не става въпрос за такава връзка. Авторката се е правила на идиот пред любовника си и това е факт ;)

Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 289c28eed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   От авторката: Да, млада съм, енергична и устремена към нови неща. Не искам да зациклям на тази "връзка", влагайки надежди. Това би ми попречило да продължа напред. Може да съм влюбена, но и това ще ми мине. Ще трябва да ми мине, защото е тъпо да изпитвам някакви по-възвишени чувства към човек, който не се интересува от мен.

Лола, защо смяташ, че да организираш на някого романтична вечер, да му покажеш, че е нещо значимо за теб е идиотско? Идиотско би било да продължа да го правя, въпреки, че осъзнавам безразличието му.

И стига с това "обвързан бил, какво съм правела при него"! Аз съм свободна жена и мога да си лягам с когото поискам. Не дължа на никого обяснение. Той като е обвързан - да си прави сметката. И да, превъзхождам я. Просто не и в неговите очи. Той е доказателството, че любовта е не само сляпа, но с блокирани сетива - напълно!

С външността и интелекта си не съм могла да го спечеля, а тя с прасешката си визия и поведение го е задържала?! Толкова по-зле за него. И не е злобеене, а осъзнатост. Не мога да се хабя за някой, който намира за удачно да пренебрегва умна, забавна и красива жена, за да е с дебела, глупава, неграмотна и груба жена без елементарни обноски. Ние сме това, което харесваме. Е, какъв трябва да си, че да ти е кеф да си с такъв човек?

Осъзнах се и това ми е достатъчно. Нямам намерение да зациклям и да тъпча на едно място, сякаш той е последната и единствена опция и ако не е той аз съм загубена. Едва на 24 съм. Предстоят ми още много и хубави любови, срещи и усмихнати дни. Харесва ми да мисля по този начин, но още повече ми харесва, че не се насилвам, а наистина така мисля! Всичко добро!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 439d525bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Тези връзки нямат бъдеще. От опит го казвам. Моята беше доста дълга с много обещания на някой каза на жена му и всичко свърши. Той спря да ме търси, спря да се обажда явно ме мразеше и дори не пожела да ме види и каже какво става. Всички звезди които ми сваляше изгоряха всички обещания неизпълнени и една голяма болка и празнота сле всичко това,

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e5efdb6ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Момиче от опит ти казвам-връзка с обвързан/женен мъж винаги горчи, независимо дали те е пренебрегвал докрай или я е напуснал заради теб. Имах преди време такава връзка. С обвързан от 12 години, но без деца. Водих хитра война и постигнах невъзможното-той беше на една крачка да я зареже и да живеем заедно. Би трябвало да се радвам, нали това целях.
Обаче съвестта ме уби след поредния път когато тя ми ревеше по телефона, след поредния техен скандал, след който той отново беше при мен.

Да не говорим какво би станало ако бях заела нейното мясно. Сигурно скоро аз щях да съм ревящата по телефона, а нечия друга на дневен ред. Мъжете, които раняват и изневеряват на половинките си не се променят и щастие не се гради на гърба на нечие чуждо.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ea6a523818
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аворката:“Лола, защо смяташ, че да организираш на някого романтична вечер, да му покажеш, че е нещо значимо за теб е идиотско? Идиотско би било да продължа да го правя, въпреки, че осъзнавам безразличието му. "

Да организираш на някого романтична вечеря не е идиотско,а много сладък и мил жест. "Правех всякакви мили жестове, организирах романтични вечери, изненади, пишех му забавни разкази за нас двамата... Стараех се да бъда винаги на ниво в очите му, да му угаждам, да го задоволявам, без да изисквам в замяна нищо. Все си повтарях, че с това си поведение ще му дам да разбере, че съм готин човек, че с мен е забавно..."

Това е идиотско, още повече, че не получаваш нищо в замяна, даже и най-елементарната вярност. Това, че питаш такова нещо, значи, че не си разбрала първият ми пост. Ако беше, щеше да знаеш, че има разлика между правене на романичен жест и правене на изтривалка за някой.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1f77d2a7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   От цялата работа не разбирам защо се мериш с приятелката му?
Той може да не я вижда дебела, грозна, тъпа. Не винаги красотата е с предимство.

Лично като човек не мога да те оценя, но от написаното мога да кажа едно. Може да си красива като капка, но си имаш проблеми с характер и отношение към хората.
Поне правилно решение си взела. Уважавай се, пазисе и бъди над такива мъже.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c9a9b89c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Мила авторке, не е важно дали си дебел слаб или ако щеш и манекенка да си. Важна е топлината която носи в себеси всеки човек. Тя те сгрява когато имаш нужда от нея привлича те като магнит. Има жени които са като манекенки но когато ги прегърнеш все едно си прегърнал камък. Една позакръглена жена може да ти даде толкова любов и топлина колкото ти неможеш и да си представиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9cb3fbb51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Моля свободните жени, които си лягат с когото искат, да ползват презерватив най-малко. И преглед ежеседмично (знаят къде).

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b33e9ca90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   В твоя случай, ти сама си започнала:„Война която ще бъде изгубена, каквото и да се случи. ”Още в самото начало на вашата връзка, това си е проличало. Той е обвързан, само иска(и получава каквото иска), а от негова страна няма дори елементарно уважение. Всичко е било само за секса.

Повечето мъже правят така, а и след като има кой да им угажда. Ти самата го казваш-свободна жена съм, ще си лягам с когото искам. Но това не озвачава, че ще можеш да го спечелиш този мъж с едното лягане. Просто започваш война, в която не можеш да победиш, при това ти много добре го знаеш. Защо тогава се оплакваш, че си загубила? Това не мога да проумея.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eef4d2ed81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Към авторката: Напълно те разбирам и те поздравявам, че си получила тази вътрешна увереност и решителност, и че си напълно наясно със себе си. Влюбила си се, опитала си, но той се е оказал идиот... Ами всички мъже са идиоти, важното е да срещнеш полуидиота хахах...

Най-голямата ти сила идва от това, че си взела решение за себе си, т.е. тръгнала си да мислиш от себе си, а не от него, какво той иска, какво той би направил и т.н....

Иначе от историята ти разбрах, че няма значение колко дълго време показваш на някого, че държиш на него и то по толкова сладък начин... Което ме навява на мисълта, че изобщо няма да се опитвам...
Виждаш ли, аз съм в "началото" на една подобна ситуация.

Паднах си по едно обвързано момче и също съм по-хубава от нея... Толкова месеци си прекарвахме добре (без интимности) и аз реших най-накрая да преглътна и да рискувам, и се отдадох на ласките му...

Мислех си, какво пък, може да е началото на красива любов... Пълен абсурд... Факт е, че сексът променя всичко и също така е факт, че не означава едно и също за мъжа както за жената...

Така че мисля да последвам твоя пример, да се уважавам и да не отдавам любовта си за несигурни каузи... Пък той, ако толкова държи на мен, топката е в негови ръце и той е напълно наясно с това.

Пожелавам ти много успех и ти благодаря също, че макар и да не си осъзнавала, поствайки твоята история, ти ми помогна :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 032748d09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Хмх, тя може да е грозна, дебела и необразована, но може да има добро сърце, да е честен и нравствен човек, да го разбира и подкрепя, да му дава топлина и любов, да е силна личност, а не хленчеща и тепърва чудеща се какво да направи, за да го впечатли... е, а секса си го получава от теб с манекенските мерки!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4906e81658
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, вярваш ли си?

Авторке, поздравявам те за решението ти. Просто не му позволявай сега да се свърже с теб, защото чувствата ти те правят слаба. Взела си решение, правилното решение, време е да го отстояваш.
Браво и поздравления за добре написаната история. Сгрешила си, надявам се да си си взела поука. Не се стреми иначе да търсиш логика в поведението на такъв мъж. Най-вероятно той просто се страхува да бъде истински с теб, защото можеш теоретично да имаш всеки, т. е. страх го е, че след време ще го зарежеш в полза на някой по-добър мъж. За приятелката си няма подобно страхове - тя няма алтернатива. Скоро ще стане негова съпруга, ще му роди две деца, ще погрознее повече - не му дреме. Винаги ще си има любовница, а тя ще му е сигурна у дома. Няма да има нужда да се съобразява с нея, ще има кой да му слогува, да му гледа дом и деца. Ти... ами ти вече показа, че си друга порода жена. Успех и браво!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   А според мен авторката не обича този мъж искрено, а просто си е поставила за цел да го спечели и много я е яд, че тя, която е интелектуалка, красива и забавна не може да пребори дебеличкото същество вкъщи. Тук няма любов, има някакво съревнование и определено неразбиране. Защо, защо не я оставя заради мен, аз съм всичко, което той иска, тя обаче не е. Това и създало някакъв хъс и едва ли не спортна злоба.

Уморих се да давам - това не важи за истинската обич.

Искам да ви припомня един тих на Евтим Евтимов (мисля, че има и песен по него)

Аз на заем не съм те обичал
и на заем не съм те мечтал,
та всяка ласка под брой да ми връщаш -
мен ми стига, че нещо съм дал.

Любовница съм на един прекрасен човек. Често няма време за мен, понякога ме обижда с несъстоятелни коментари и понякога и аз си позволявах да мрънкам и да си злобея в ъгъла "Защо? Защо не ме оценява? Какво е повече жена му от мен... НИЩО! Тя е злобна, проста е, не може да се облича, не може да разговаря, не е красива, студена е... " Тогава постъпих като авторката и си тръгнах от тази връзка, която така изпиваше емоциите ми.

Но в раздялата го обикнах по-силно. Не се надявах на нищо вече с него, за мен беше радост ако го чуя приятелски как е, да разкаже нещо, да се похвали. Тогава и разбрах, че винаги ще обичам този човек... дори без претенциите да се виждаме, да се чуваме. Просто се радвам, че го има и определено много се радвах, че се разделихме като приятели. После малко по малко пак се събрахме. Вече не се сърдя, не се чувствам недооценена. (само малко незадоволявана редовно ;) Но и представата ми за редовно е всеки ден, а ние се виждаме два три пъти в седмицата. Но емоционално тази връзка ме зарежда само с положителни неща. За жена му мисля рядко.
И понякога се хващам, че правя странни неща. Ревнувам го от другите жени, с които флиртува, но не и от нея. Тя за мен сега е същата даденост, която е и за него.
Но ние много се сближихме, много силна платоническа обич съществува между нас, много искрено приятелство... чак после пламна страстта. гадно ми е като не го чувам, защото ми липсва, но така нетърпението е още по-сладко и после като ми се обади много си говорим и много се смеем. Предпочитам да е така, отколкото да ми се обажда протоколно всеки ден за едното "здравей, какво правиш"
Сега съм щастлива. Нищо не искам, а давам любов и приятелство, нежност и подкрепа. Оттук насетне той какво ще прави с подаръка ми си е за него. Свободен е да реши това...
Истината е, че тази свобода винаги го връща при мен.
Жена му разбира за нас няколко пъти вече, но след като бурята и заплахите утихнат, ние пак се събираме. Последният път, когато разбра не се и разделихме. Постоянно говорехме и той ми искаше съвети как да постъпи, как е най-правилно. обсъждахме ситуацията. Тя се успокои, ние забавихме малко темпото и пак. Питала съм го директно "Осъзнаваш ли ясно факта, че всяка наша среща заплашва семейство ти и мира ти? " Отговорът беше "Да! " Щом е "да" аз съм с чиста съвест.

Но определено не пресмятам колко съм дала и какво съм получила. Картите са на масата" Аз не искам да си развалям семейството заради теб" "Ти да не мислиш, че аз искам да си разваляш семейството заради мен.. защо? После да ме намразиш, че няма да си до детето си? Ако някога се развеждаш, моля те, не го прави заради мен, а заради себе си... пък ако аз още съм тук, може и да се съберем.. кой знае какво ще се случи утре? Сега съм щастлива и това е важното за мен. Чувствам се обичана, имам страхотен любовник и добър приятел, пред който си позволявам да бъда безкрайно себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4906e81658
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, твоят случай е съвсем друг, както и ти си друга, и мъжът е друг. Мисля, че при авторката си права - няма любов и от двете страни, освен това тя е момичето, което просто е свикнало да има нормална връзка с един мъж.
Само много силна любов може да те накара да правиш компромиси до такава степен, както ти го правиш, номер 25.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Относно последното ти изречение А. мога да се похваля с доста постижения и то бързи. Вярно изпита съм вече от умора, но съм горда със себе си. сега си замислям една седмица почивка, тъкмо ще мога да обърна внимание и повечко на моят приятел и на други приятели, за които е ми остава време и толкова ме е срам.
Още няколко месеца и ще разполагам свободно с финансите си, ще изчистя стари дългове. Скоро ще съм в онзи етап, който работата започва да работи за теб, защото ти достатъчно си положил в началото.

Моят приятел много ме подкрепя там, дава ми съвети, помага. Като не може да ми купува скъпи подаръци (бюджета му все пак се следи) учи ме как да си изкарам парите за тях, а това е безценно за мен. Него също го впечатлява, защото явно съм възприемчива ;) и се гордее много с мен.

Да.. аз съм друга, ти си друга, случаите винаги са частни. Ето затова ме ядосват някакви коментари, които слагат всичко живо под общ знаменател. Любовницата задължително трябва да е нещастна, изнервена и да плете интриги, за да разбие семейството на избраника си. А истината (поне в моят случай) е че семейството му е на най-сигурно място в моите ръце и спокойствието на съпругата му също. Понякога тайничко си пожелавам да си хване някоя, дето наистина е в общия знаменател, че да види тогава "чудо", защото преди и той си позволяваше да мисли, че съм с него, за да му разбия мира. Та нали го обичам, с кое сърце ще го направя? !

А в случая на авторката, човекът си е искал само секс и ако тя му е давала само секс... може би е щял и да се влюби в нея, но тя е побързала да му даде нещо, което той не желае, много ясно, че ще й се качи на главата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 58b2d82890
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Много са ми интересни тези теми за любовниците. Не знам за какво го правите всичко това.. Изкарвате връзките си прекрасни, идеални, красиви, поне в повечето теми и коментари от дами, които са любовници. Не се заяждам, нямам лично отношение, нито съм си патила от госпожици като вас, нито съм била във вашето положение, ама просто толкова ли е хубаво, колкото го изкарвате или просто някакви думи, за да запушите устата на гузната си съвест или да прикриете някакви черни петна? Толкова ли е модерно, интересно ( не знам какви прилагателни да употребя ) да ходиш уикенда в някой мотел с човек, на чийто дисплей на телефона стои малкото му детенце? И наистина ли комбинацията от това да си постигнала някакъв напредък в кариерата и водиш двойнствен живот ( един пред себе си и един пред обществото) ви дава такава задоволеност и самочувствие? Да пропуснем елемента с това дали се замисляте, че може да сте на мястото на другата, онази сигурната, онази дето сменя памперсите. Като чета коментари на любовниците на дадени мъже ми става чудно. Както си описвате връзките и живота може човек да ви завиди. Дано по-малко подрастващи жени ви четат историите. Навярно живота сега ще си запише какви ги бръщолевя и след време ще пусна подобна тема, но се съмнявам да е пълна с такава задоволеност и гордост, както повечето.. И тук не визирам авторката нито автор А. чиято история ме усмихна много ии ме зареди положително.. Просто си размишлявам.. Не е нужно да си защитавам тезата, някой ако се интересува сам може да разгледа коментари в подобни теми на жени, разказващи колко е удобно и приятно да си любовница и как говорят за живота си - сякаш приказка от Андерсен...

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3692244496
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Напълно съм съгласна с Лоша. Според мен тези жени се опитват да си повярват и затова постоянно повтарят колко са добре уж.

Но по- жалко нещо от това да си любовница, по- унизително от това да си съпруга на мъж, който си има любовница и по- тъпанарско от това да си мъж, който незнае какво иска и мотае две жени- няма.

Въобще нито един участник в триъгълника няма как да е щастлив.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До лоша от 25
Гузна съвест няма, наистина няма. Ще ти кажа и защо, именно защото не руша нищичко, не правя спектакли, не интриганствам, не се занимавам просто - скучно ми е.
Защо съм щастлива? Защото обичам. Толкова ли е трудно да се разбере? Единствено нашата нагласа към нещата ги прави такива, каквито са.

Аз умея да съм щастлива със себе си, за себе си, заради себе си тук и сега. Не за след време, в някакво мнимо очакваме, а тук и сега, каквато съм. Това наистина ме кара да се чувствам силна и горда със себе си. Горда не за това, че прекарвам уикендите си в някой мотел с човек, който на дисплея на телефона има снимка на малко дете, а горда с това, че мога да съм щастлива именно с този живот. Малко го могат. Нима някой може да ме обвини, че се чувствам добре от живота ако и той в представите на хората да не е за завиждане.

Не е самонавиване... наистина. Просто е любов. Онази, която те изпълва с добри неща, която те развива, която ти носи радост. онази която те променя, която те кара да искаш да бъдеш по-добър, по-съвършен, по-успешен. Ако такава любов е грешка, ако такова чувство е унижение - ок. Аз съм огризката на обществото, влязла сама в най-унизителната роля. Не ми дреме особено, защото отвътре всичко е ок. Вътре в мен мир и спокойствие, защото заспивам с усмивка, защото се събуждам с усмивка- винаги влюбена, трепетна, слънчева и готова за подвизи.

Това, че мъжът, който е събудил това чувство е женен няма наистина никакво значение, абсолютно никакво. Аз не го обичам заради халката му, а защото... съществува като човек.

Нима един подпис в гражданското може да спре любовта? Проверих, приятели, не може! Разумът изгражда някакви прегради и само я мотивира да ги преодолява. Делникът трупа своите малки обиди, тя остава въпреки тях.
Това просто трябва да се изпита, за да се разбере!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 97daa5bee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   30, въпросът е, че когато нормалните хора са влюбени не пишат словоизлиянията си тук. Много е права Лоша. Вие все едно се оправдавате. В друга тема бяха дали много добър цитат- когато не искаме да променим недостатъците си, ги изкарваме предимства. Чак пък да и горда :Д, не ти си героиня!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   А къде ги пишат? (словоизлиянията си)
Ти защо пишеш тук? Аз защо пиша тук - защото съм влюбена и искам да се изфукам с това? ! Ма ти сериозно ли си го повявра това? Пия си е тука кафенцето, обикалям си различни темички, опитвам се да съм полезна с опита си. После затварям и отивам на работа...
Като почнете да изкарвате един човек такъв, какъвто сте го видели в три реда сте ми много смешни. И то пък три реда, подчинени на някаква определена тема и кай, за вас той само това прави - пише в сподели колко е влюбен, за да се самонавива.

Странни хора..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2dae04d08e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Към 25...
До кога ще лъжете хората с които уж споделяте живота си?
За любовника ти разбрахме че си има жена, която и двамата унижавате, а ти мъж...?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Докато ни го позволяват и се правят на жертви и ни държат с някакви измислени дългове покрай себе си. Докато ако само намекнем за раздяла започват едни луди спектакли и сълзи и обвинения и заплахи. Докато им е добре да си затварят очите. Дотогава ще ги лъжем. Докато ни лъжат, че са щастливи от това положение, а вечер ни обръщат гръб. Точно дотогава, докато не видим, че са готови да постъпят като зрели хора, а не като обидени пубери.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 97daa5bee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   32, понякога са достатъчни точно тези 3 реда. Разбирам мъжът да се е разбрал с жена си и двамата да си имат собствен живот като им е толкова лошо семейството, но да се лъжат хората- не.
И да, пишеш точно заради гузната съвест, не защото си била щастлива и т.н.. Историите като твоята с лопата да ги ринеш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4be20df21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   25, благодаря за отговора. Радвам се, че си намерила щастието за себе си, но наистина ми е трудно да проумея как може да заспиваш и се будиш с мисълта за човек, който тъче на два стана? Човек, който живее два живота да ти дава стимул, да те кара да се чувстваш горда, щастлива и прочие.

Не мечтае ли в себе си всяка жена да е единствена, да се види в бяла рокля до мъжа, когото обича? Или разбиранията ми са остарели. И не говоря само от наблюдения на коментари тук, имам и позната, която не пропуска да ми набива в лицето колко е престижно да си любовница и едва ли не как си с класа повече от съпругата.

Може би не съм го изживяла и разсъждавам така, но пак казвам в едно съм сигурна, че ако един ден ми се случи едва ли ще съм толкова доволна от себе си и от връзката.

Честно казано колкото и един мъж да ме привлича, разбера ли че си има приятелка или видя ли халката, бягам далече, за да предотвратя точно такава ситуация.

За мен винаги 3 тия си остава трети и излишен от цялата картина. Не ангажирам никого с мнението си, но и вие дами спрете да изтъквате колко е готино да си любовница.

А да не говорим колко е пълно тук с теми как любовниците плюят съпругите, супер грозно и изпаднало..
Всеки сам решава как да си живее и да си постигне щастието, но наистина е смешно как понякога чета постове на жени очевидно незадоволени, хвалещи се колко е удобно и гот да си втората..
И не визирам конкретно никого, така че никой да не се засяга и приема лично. ;)

Лоша

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   от 25 до Лоша

Ще ти кажа защо е възможно да си щастлив от този си живот, защото можеш да си щастлив без условия за щастието. Без предварителната нагласа какво трябва да бъде. Това са стереотипи, които съм разбила още като дете. Не само относно бялата рокля и т.н., а въобще в живота си.

Всъщност онова, което ни причинява страдание е, че се обвързваме с представата си за това какви трябва да бъдат нещата. Ако ето сега за мен щастието се измерва с условието за бялата рокля - ще страдам. Ако щастието се измерва с пари за мен и ги нямам - ще страдам. Но за мен щастието е просто вътрешен мир и хармония, благодарност за това, което имаш тук и сега.

Аз всъщност винаги съм усмихната и знам, че дори ситуациите, които другите определят като "нещастия" са за добро, защото чрез тях придобиваме опит и познание. А ситуациите, които определяме като "празници" са просто моментни прояви на радост, но в същината си са просто случки, както и нещастията.

Цялата ми философия за живота е такава, вярата ми, теориите, които изповядвам са такива, че не мога да обвързвам нещо с представите си за него.

Аз обичам и това ми е стига. И ако утре с този човек пътищата ни се разделят аз пак ще го обичам така - с радост. Просто, защото го има на този свят, защото мисълта за него ме радва. Както примерно обичаш природата - такава е моята любов. Обичаш ли планината по-малко, когато е снежна, или когато е лято? Имаш разбира се своите предпочитания, харесва ти повече, когато е със снежна шапка, но обичаш ли я по-малко. Тя те изпълва с възторг, защото е, защото съществува за себе си. Ще я обичаш ли по-малко ако нямаш възможност да се разхождаш по пътеките й всеки ден или пък заминеш и не я виждаш? Едва ли е възможно. Но ще те заболи ли ако я видиш опожарена? Най-вероятно.

Посегнали са нещо свято за теб, наранили са го, намесили са се грубо в кроткото му съществуване... Като бях малка и слушах за умишлени палежи, искало ми се е да имам силата да хвана престъпниците и хубаво да ги натупам - за назидание.

Любовниците плюят съпругите - факт. Но то не е защото са любовници, а защото не са дорасли достатъчно, защото са простовати. Има го и обратният вариант - съпругите плюят любовниците, че и всички останали всъщност. Нямало по-унизително нещо - не го ли прочете по-нагоре.

Знаеш ли защо човек не може да приеме, че може наистина да се изпитва щастие и от подобен род връзка. Защото стереотипите и представите са обвързали в умовете на хората представата им за щастие с нещо конкретно и всичко, което е извън рамките на тази категория бива заклеймявано.

И ако някой посмее да каже, че е щастлив, когато не би било логично да е - има страх. На едно подсъзнателно ниво. Ти заплашваш така установения ред на нещата, свободен си и може би с поведението си би освободил и други. Истината е, че никой не обича щастливите хора, защото те не са удобни за манипулации и контрол. Нито политиците искат населението да живее с усещането за свобода, нито никоя институция. Старият свят никога не си отива без бой.

Спомни си колко книги са изгорени през прехода към Ренесанса! Сега ние заклеймяваме тази постъпка, но тогава умовете на хората са били подчинени от абсолютната власт на монарха и църквата и са считали наистина ренесансовите творби за дръзка проява на безочие, дори ерес. Данте, който се е обявил за новото мислене е бил прогонен от града си, за да четем сега творбите му с мним възторг.

Тясно се занимавам с литература и мога да усещам преходните времена, които вилнеят наоколо. Кое е лошо и кое добро - няма лошо добро, всичко е просто необходимо.
А колкото до тъкача на два стана - с мен той е искрен и това е причината да оставам до него. Причини за обич не търся.

Знаеш ли и аз бягах далеко от такива мъже. За мен чужд мъж беше забранен мъж, въобще не беше мъж... И каква стана тя :) Нашата връзка се е зародила още преди сватбата му, на основите на едно много топло приятелство, после пламна и страстта, но се наложи той да се венчае за тогавашната си приятелка - разделихме се, после пак се събрахме. Просто постоянно се търсим, в началото винаги си казваме, че ще дресираме страстите си и всичко ще остане на някакво платоническо ниво, защото приятелството ни е много ценно, но неминуемо следва и другото.

По-силно е от нас...за тези три години, в които сме заедно сме се разделяли над десет пъти и точно толкова сме се събирали. Никой не може да ни съди, че не сме опитали. Опитвахме, изпълвахме се с агресия един срещу друг само и само да се забравим. Не се чувахме с месеци. Навивахме се, че няма смисъл, че повече си вредим, а разделим ли с и започваме да се търсим.

Една приятелка ме пита: "Кой кого търси?" Засмях се - който е наред. И в един момент просто се примирихме, че няма смисъл да вървим срещу себе си. Жена му разбира няколко пъти за нас и винаги остава. Едва ли й е хубаво, но наистина няма как да се чувствам виновна пред нея. Аз за нея не съм се венчавала, не съм й обещавала нищо... истината е, че не я познавам и не искам да я познавам, не ме интересува кой знае колко. Може да е жестоко, но е нормално да е така, тя не ми е никаква, нямам отношения с нея.

Надявам се да ти разкрих просто още една гледна точка, защото ми се струваш незлоблива и искаща да опознае чрез другите повече неща. Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7b687ed478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Здравей отново номер 37. Много ти благодаря за дългия и изчерпателен отговор. Усетила си ме като човек, наистина ми е интересно да чуя различни гледни точки. Защото в един спор или конфлиткт мен винаги ме води идеята, че всеки е прав за себе си, за своята истина. За това и избягвам да деля и съдя хората, макар някога да се изкушавам. Мисълта ми е, че ако сега изслушам историята на една съпруга ще я разбера, ще се съглася напълно с нея, същото важи и за любовницата. Според собствените си разбирания и усещания, от своята позиция всеки един човек си е прав за себе си.

Много ми хареса това, което прочетох от теб. Определено си един доста освободен човек от предразсъдъци и една специална жена. Открила си начина да бъдеш щастлива ( тук не говоря за любов) , за което се радвам. Осъзната си и искрена. Не знам на каква възраст си , но определено си натрупала доста опит и мъдрост. А моите разсъждения съвсем удобно ги отдавам на това, че съм твърде зелена :))
Благодаря още веднъж, че ме накара да погледна нещата от друг ъгъл. Нямам какво да кажа по темата, а и както казах мога да говоря наизуст или от наблюдения само, което не е съвсем уместно.

Повечето млади момичета, които са в ролята на любовница имам чувството, че го правят не от някаква много силна любов, а защото е модерно. Не знам на себе си ли се доказват. И се започват едни обаждания на съпруги, обиди, съревнования.. Някой така и не успяват да се примирят с положението и правят всевъзможни опити да разделят даденото семейство.. Аз по скоро обръщам внимание на тези случаи, а не частни като твоя, който е доста по-специален.
Ако повечето любовници бяха с твоите разсъждения и държание триъгълника нямаше да е толкова сложна фигура хаха.

И на финал щом си запалена по литературата те поздравявам с един прекрасен стих на Евтим Евтимов:

Да бъде все тъй силна обичта ни
и все тъй силни - нашите сърца
дори когато ни нанасят рани.
От свойта обич нямаме деца.
И може никога дори да няма,
защото тайна трябва да е тя.
От нея стихове се раждат само
и тръгват като рожби по света.

Пожелавам ти много щастие и истинска обич. :)

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   ha.
супер! Благодаря!
Знам, че в този свят случайности няма - стихът, с който си ме поздравила е на сватбената покана на родителите ми.. първите три реда :)
И до днес те се държат така сякаш сега са се срещнали...
Някъде тук публикувах разказ за любовта им, но не мога да го открия!
А иначе... биологичната ми възраст е 24 години, а мъжът, когото обичам е първият ми партньор в интимно отношение.

Една ли песен досега написах,
изпята скришно, плакана на глас?!
Потърсим ли във всичко само смисъл -
загубваме естественото в нас!
Е. Евтимов

От цялото си сърце ти желая много щастие и хармония!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 82f0de37ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   До 37

както разбирам нямаш сериозен приятел с който да оформиш деца и семейство,
само омъжен приятел с който споделяте секс, обич и "щастие" по твоите разбирания,
така ли смяташ да бъдеш цял живот - да не се вкарваш в рамки и да бъдеш свободна?
замисляла ли си се, че един ден ще трябва да ставаш майка и че цялата тая логика която изнесе
в пост 37 се крепи на нищо - въздух който идва от никъде?
или смяташ, че приятелят ти който споделяш с жена му ще те напомпа - сподели ако обичаш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3d0e052efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   37 до 40

Един ТРЯБВА да ставаш майка - ето за подобни стереотипи говоря, за подобни модели. Сигурно е прекрасно да имаш дете, но нима не може животът ти да протече без това да имаш. Ами хилядите мъже и жени, които не могат да имат деца. Те са нещастни, защото такива като теб вярват в модела - ТРЯБВА да има деца, за да е щастлива. ;) Разбираш ли колко летливо нещо е да основаваш щастието на нещо.
Обичам една мисъл: "Ако аз съм това, което имам, кой ще бъда аз ако то си отиде"

Като казвам живея тук и сега, имам предвид живея тук и сега и нищо повече или по-малко.
Въпросите ти са една своеобразна провокация, на която следва да отговоря с въпрос

Ти какво правиш в момента? Възнамеряваш ли цял живот да го правиш? Сигурна ли си, че утре няма да си строшиш главата? След десет години... какъв ще бъде живота ти тогава? Можеш ли да го кажеш със сигурност, знаеш ли дали ще си жива тогава? Не! Ние знаем само настоящия момент и с само с него разполагаме.
Когато го осъзнаеш, живееш много по-леко.

Та ще бъда с този мъж точно, дотогава докато бъда с него - ни повече, ни по-малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker