Етикет "разведена" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Етикет "разведена"
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4716 пъти
Здравейте
Пиша тук, за да споделя притесненията си. Наскоро направих грешката като се омъжих за неподходящ човек. Историята е дълга. Сега сме разделени. И двамата искаме развод, просто не ни се занимава с документи, но това не е проблема. Ние не сме заедно вече така или иначе.

Притеснява ме нещо друго и то е етикета "разведена жена". Знам, че живеем в други времена, но мисля че все още има доста хора, които биха се стреснали от това при евентуална връзка. Притеснявам се от това.

Не знам когато започна нова връзка от самото начало ли да кажа, че съм разведена жена, или когато нещата стигнат много далеч, или да не казвам въобще??? Мъжете притесняват ли се от това?

А ако евентуално с мъжа ми не се разведем и аз все още съм омъжена, въпреки че не сме заедно, това би ли притеснило приятеля ми?
Ще съм благодарна да чуя мнения, както мъжки, така и женски.

Искам да кажа също, че съм малка на години.
И аз, лично на мен, не би ми пречило мъжът до мен да е разведен. Ни най малко. Но не би ми било приятно да не се е развел с бившата си, докато е с мен. Това е мое мнение, ще чакам вашите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: a6a979cf60
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е още от самото начало на връзката да си кажеш, че се разведена или омъжена, а не чак като се зъдълбочът нещата. Ако не се разведете и си останеш семейна, ако е някой които държи на теб и иска нещо по сериозно би го притеснило, но ако е някой броикаджия и днес е с теб утре е с друга със сигурност семейното ти положение не би го притеснило.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7b2640a1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наистина в България, колкото и да се говори за напредничавост и толерантност, думата "развод" продължава да ужасява хората.
И не за друго, а защото повечето хора са убедени, че всеки разведен човек "не е стока" - т.е, ако е бил много хубав, бракът му е нямало да се разпадне.

И особено силно, това мнение пада върху жената, защото сме прихванали повече от необходимото от ориенталския манталитет, според който, за всички несгоди в брака е виновна жената - мъжът може да си прави, каквото иска, но жената е длъжна да търпи и да пази семейното огнище.

За това на една разведена жена се гледа като на неустойчива структура - щом веднъж не е успяла да съхрани брака си, значи никога няма да успее.

Аз нося този етикет вече 4 години, макар да съм само на 28 и повярвай ми - никак не е лесно.
Мъжете се страхуват - въпреки, че нямам деца, самата мисъл, че съм разведена ги стряска, а и вероятно им минава през ум - "какво ще каже мама, ако и заведа тази парясница у дома?!"...

Преди време питах един такъв пъзльо - "добре де, бракът ми продължи две години и се разделихме, каква разлика виждаш ти, с една продължителна неуспешна връзка?".

Не успя да ми отговори - ясно е, че мъжете са склонни да приемат една жена, която може да е имала 10 годишна връзка, но трябва да не е била официално омъжена - явно в гражданското слагат на жените някаква невидима дамга, която ги прави негодни за употреба.

Горе главата, момиче, аз вярвам, че някой ден ще ми се сервира и торта, но докато това стане, ще съм принудена да си похапна доста... л.на.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e02a617e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, де ама подозирам като ти сервира живота тортата-тоест свестен мъж, който те обича и приема такава каквато си изведнъж всичките му недостатъци ще почнат да ти бодат очите. Вероятно в лице няма да е като Брад Пит и Дейвид Бекъм, няма да има тяло на професионален модел или атлет, няма да има маниери като принц Чарлз, няма да е галантен като Дон Жуан, няма да е добър любовник като Казанова, няма да е надарен като порно актьор, няма да може да прави секс по един час без да спира и т. н.

Щом веднъж си се врекла във вечна любов на някого и после си го разлюбила дотолкова, че да му биеш шута, то няма гаранция, че и със следващия ти мъж няма да сториш същото. Това е най-голямото притеснение на мъжете, а не какво щяла да каже майка му, баба му, комшийката и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: be1fa0cf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нищо страшно да кажеш, че имаш един развод зад гърба си, но ако нямаш дете. Никъде не казваш дали имаш или нямаш дете, но предполагам нямаш. Даже напратив по - добре разведена без дете, отколкото разведена с дете и любовник и .... . По - някой път не провървяват нещата. Но задължително се разведете иначе едва ли на някой свестен мъж ще му се занимава с все още омъжена жена.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: dda9a01363
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма такъв етикет-”Разведена„! Това е опрадание за някои от нас мъжете, но далеч не за всички. Моята жена също е от ”разведените„, но този факт не ми пречи вече петнадесет години. И няма за какво толкова да те преставя на майка си, или на леля си, или на който и да е. Това да не е технически преглед на кола в КАТ! Или иска да е с теб, или не, няма средно положение. Ти няма какво и защо да скриваш това, че си разведена. И този факт не трябва да те притеснава. Не поставяй себе си в графата ”втора категория„. Такава графа няма, а е измислена от някои тъпаци, като нещастен опит да компенсират човешките и сексуалните си комплекси. Няма от какво да се притесняваш или от какво да се срамуваш.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 75d43f0de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всичко зависи от хората, с които общуваш. Примерно аз съм доста свободомислеща в това отношение и то не защото съм жена. Брат ми се ожена за жена с предишен брак и дете от този брак. Сега брат ми си живее с нея, нейното дете и имат едно общо дете и въобще не е ставала никаква драма в мойто семейство за това. Все пак по-добре да е с някоя, с която се разбират и да имат дете, отколкото иначе.

Повечето ми познати също са доста широкоскроени и даже познавам не една две двойка на мъж и жена с брак от преди това. Само при една има проблем със семейството на мъжа и то,защото тя има дете от преди това, но не може да има повече деца и на хората им тежи, че няма да си имат свой внуци.

Определено има хора, които не възприемат разведените жени, но не са толкова много, колкото си мислиш. Просто ти трябва един зрял мъж, който да държи на теб и за него това няма да е проблем.

Много е важно също да бъдеш откровена с него от самото начало, а не да го криеш тоя брак все едно е нещо срамно. В смисъл не почвай със запознаването с това, че си разведена - както се казва не от вратата за краката, но не чакай връзката да се задълбочи твърде много преди да му го съобщиш.
Ана

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 65b52ababa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първото нещо, което трябва да направиш е да се разведеш. После, при започване на нова връзка казвай семейното си положение-това е просто факт.
мъжете в днешно време повече се стряскат от думата" неомъжена" за жена над 30 примерно.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 376dac9bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Сложи си етикет "свободна"...
Аз съм в развод и имам дете. Грам страх няма в мен.
Пред жена с минало, предпочитам жена с бъдеще.
Простичко е... погледни го с надежда.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a2031a855e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Знаеш ли кое е страшното при теб? Не е това, че си разведена, нито нещо друго, а това че сама си слагаш този етикет. Седнала си да мислиш кой как ще те възприеме- значи ти е по-важно мъжете какво биха си помислили, а не дали ти си щастлива.

Важно е ти какво мислиш за себе си, ако смяташ че е по-добре че си се развела и хората трябва да приемат това, ще си в мир със себе си.

Лично аз нямам нищо против разведените хора, струва ми се нещо нормално, даже им казвам браво, защото вместо да търпят някакъв нещастен брак са събрали сили и са се развели. Така че мисля, че трябва да оправиш самочувствието си, и да правиш това което те прави ТЕБ щастлива, а не някой мъж какво би си помислил.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f879aa695a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Щом веднъж си се врекла във вечна любов на някого и после си го разлюбила дотолкова, че да му биеш шута, то няма гаранция, че и със следващия ти мъж няма да сториш същото. Това е най-голямото притеснение на мъжете, а не какво щяла да каже майка му, баба му, комшийката и т. н"
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХА! Това е толкова нелепо изказване, че дори и коментар не заслужава. Само бурен присмех за заблудената позиция.... Бооожеееее, Боже...

"вечна любов"? "вричане"? "разлюбване"? това било "притеснението на мъжете" - не мога, ще умра от смях!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: f9ca0c2fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ехо, искам да попитам нещо, тъй като ще попълвам едни документи. Разведена съм. Сега г-жа ли съм, или г-ца? Млада съм на 21 и нямам деца. Благодаря ви.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 088b102b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива глупости прочетох, мъжът ми се намери любовница жена с две деца и изостави мен и детето ни защото му липсвало "любов" и защо му липсва любов защото се срастна с дивана вяска вечер да си пише по интернет с любовницата. Не го интересуваше нищо, нито сметки, нито, че детето е болно липсвало му любов. Повдига ми се от тази дума. И накрая врекли сме се във вечна любов. Глупости. Искаше да му разпиша документи, че до 18 годишината на сина ни, ми е платил издръжката на детето. А детето ни сега е на 5 години.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 73031200d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От прочетените коментари останах с впечатлението, че хем жените ги интересуват как мислят мъжете, хем като си кажат, после им се нахвърлят.

Моето мнение съвпада с мнението на един друг отговорил.
Мисля че скоротечните бракове и разводи не са нещо хубаво и често има причина за тях. Няма значение дали става дума за мъж, жена, нито кой-кой е изоставил. При всички случаи говорим за грешна и неправилна преценка в човека до тях. Разбира се не винаги, но голяма част от тези случаи са такива.
Съвсем логично е че това си е характер и доста, наистина доста внимание бих обърнал внимание на това. Ако пък има и дете на всичко отгоре, тогава вече нещата биха били почти клонящи към 0 като интерес от моя страна към такава жена.

Обикновенно разведените са крайно еманципирани ( което се вижда и от темата ), или пък го удрят през просото и не на последно място са пълни със фикции от брака си , както и с бъдещи очаквания към партньора си.
Разбира се това не значи, че разведените са за боклука, както и не значи че ще останат сами цял живот, всъщност е точно обратното. Забелязал съм, че има жени, които не могат да стигнат до обвързване, съответно до брак заради някакви свои притеснения или просто не искат. От друга страна не съм видял разведена жена, било с дете или не да е сама дълго време.
За всеки влак си има пътници, не случайно е казано, но лично аз, стоя далеч от жени с такива драми, било с деца, било разведени, или пък все още бракувани :)
Не виждам смисъл да имам нещо повече от приятелски взаимоотношения с такива дами, при положение че има толкова необвързани, точни и готини не минали по този път жени.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5c37deb188
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Разведена жена-втора употреба-трето качество-просто БРАК !!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2debdbf32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   ... моето мнение е, че по-добре да си разведена, отколкото никога да не си била семейна... ЗАРА

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 49cbc2b9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Малко спам, ама и на мъжете гледали така... като с етикетче!

Говорим си преди с една приятелка и тя разказва историята на някаква трета - не я познавам лично. тя тръгнала с някакъв мъж (уж зряла, млада жена, сама, необвързана, без деца на 28 години) и ходили там няколко месеца, когато човека казал, че има един брак зад гърба си. Мацката се тръснала и го зарязала. Той бил на 35 години, оженил се на 25 и имал 8 годишен брак и едно детенце.
И тази нашата хубавица завила пред моята приятелка "Как ще заведа разведен човек вкъщи, пък и с дете на всичкото отгоре"

Чета сега и тази тема и се чудя... гледам календара още сме 2012... не сме върнали назад във времето. Уж хората са по-свободни, по-отворени, по-широкоскроени, а това явно още има някаква "тежест".

Спомних си, че бях влюбена някога. Още бях на 18 години в разведен мъж на 30 и няколко и имаше дъщеря човека. И споделям вкъщи, разказвам и се стига до там, че има дете. Татко (дето винаги уж съм го имала за по-консервативен)попита как се казва детето, а майка като ми дръпна една тирада, че щом е разведен, не е стока и никога няма да го приеме. Само й казах, че й искам мнението.

Щях да направя между другото много голяма глупост, защото на пук на майка ми щях да съм с него, пък той се оказа, че наистина не е стока - занимаваше се с хазарт. Иначе беше уникално красив мъж - дъщеря му приличаше на него... колко сърца ще разбие това момиче.
Но и сега като си спомням за това пак не мисля, че провален първи брак би могло да е мерило... всичко в крайна сметка си зависи от манталитета на някой.

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c546689acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз бях разведена 10 години, но с дете. То няма как да скриеш предишния си брак. Така, че моето беше друго. Бях млада, секси, когато излезнех сама по улиците - мъжете се обръщаха след мен, когато съм с детето - обръщаха се в обратната посока.
Моя съвет е от юридическа гледна точка: сложи си документите в ред, да си наясно как се казваш, какъв е социалният ти статус, щом си млада тепърва ще си изкарваш документи на твое име, оправи си адресната регистрация, лични документи, ако ще придобиваш нещо като имот - да не е придобито по време на брака, просто да си си чистичка. Я ми я си представи твоя бившия духне някъде по широкия свят, а ти точно в този момент искаш да се обвържеш сериозно с друг, къде ще го търсиш и гониш, пък може тогава да му хрумне да ти прави въртели при развода.
Още нещо много важно, на което тогава ме научиха мои приятелки-юристки и добре че ги послушах. Казаха ми: отърви се от това бунище, ще влезе в някакви необмислени финансови сделки и машинации - ще трябва да отговаряш пред кредитори солидарно с него. Като че ли бяха пророци, моя бившия затъна до гуша в кредити, кредитни карти, топлофикации, данъци, ипотеки, задължения пред сума ти институции - сега щеше да ме гонят и мен и да плащам и аз, ако нямах развод.
Не дай си Боже аборт да решиш да направиш - иска се неговото съгласие.
А "разведена" или "парясница" е при всички положения по-добре от "стара мома". Плюс това не си длъжна да разказваш на всеки всичко с подробности - Имах една несполучлива връзка, не ни се получи, разделихме се и толкоз! Всеки е имал такива с или без подпис.
Но си сложи документите в ред! Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 47bcc3a1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Плам и Кубрат май са едно и също лице-хвани единия, удари другия!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6547960735
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   18, как пък стигна до тоя извод? ! Сигурно всеки, който е на приблизително мое мнение съм пак аз и си пиша сам коментари под друго име? Стиловете ни с Плам са коренно различни, общото е само, че пишем доста дълго понякога... Дори рядко пишем в едни и същи теми, например аз в тази не съм (освен този коментар).

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6d4f6df683
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   18, хайде решил/а си, че всички в сподели.нет са един човек (явно доста болен).. ма защо с агресия, какви са тези удари сега? :)))

Кубрате, предлагам да се разберем, кой ще хващат, кой ще удрят, че ако за раздаващия шамари е все тая, при потърпевшия все си мисля, че може да има някаква съществена разлика, изразяваща се с някакво количество болка (може би справедлива - не зная), която ще е налице при единия и ще липсва при другия.
О забравих.. ние сме един човек.
:))))))

Плам

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5c37deb188
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Плам и Кубрат-два характера,но един свят и той СБЪРКАН !!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6547960735
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Плам, след като си падаш БДСМ-ка викам ти да ядеш пердаха :-D

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c362eda91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   е-е-ее- айде да хвърляме чоп де :)))))))))

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6547960735
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Е Плам, ти ако не си удряната, ще си "хваната" (да предположим, че ще си вързана), така че пак се уреди с БДСМ :-) Пък аз съм все прецакан... Пък може и да ни държат и да ни бият двамата, пък ние да си се ебем... Win - WinКубрат

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c6cbbfd71c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Явно си отнякое малко населено място. Модерните хора не мислят така и не поставят етикети на хората. Когато се разведеш ще придобиеш статус на свободна жена. Ако ти самата се чувстваш разбедене, един вид използвана вече един път, това е проблем в мисленето ти и на хората около теб. Имам една приятелка, на 18 се е омъжила за някакво момче и малко смед това се е развела. Сега си има мъж, на който не му пука, имат си дете и много се обичат. Подписа няма никакво значение. Това си е твоя живот, тиизбираш дали да споделиш или да не споделиш с гаджето си. Няма от какво да се притесняваш. Била си маллка, оженила си се еи така. Всеки прави грешки, щом няма последствия, деца и тн няма проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker