Държи се ужасно, после се чуди защо реагирам така - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Държи се ужасно, после се чуди защо реагирам така
преди: 11 месеца, 2 дни, прочетена 1160 пъти
Как бихте реагирали, ако партньорът ви умишлено създава поводи за ревност, дразни ви с разни обидни фрази, които са уж на майтап казани.... непрекъснато ви задава въпроси, като че ли никога не сте говорили по въпроса преди това многократно.
Умишлено създава дистанция между вас... физическа и емоционална и ви се струва, че всеки път започвате от А-Б.
Изглежда нормален човек, чаровен... останалите хора не могат да допуснат, че е такъв, какъвто го описвам. Започвам да си мисля или че е с някакво личностно разстройство, или че си играе с мен и не го интересувам изобщо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 268fafbf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Нарцисист. Емоционално недостъпен тип. Някой авер така го съветва да се държи с жените, или страда по някоя. Може да е бройкаджия.
Това не е партньор.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: ab844fa34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Човекът е гадняр. Много ми е познато, бившият ми беше такъв. Ей така, просто от нищото си търси повод да се заяде, да обиди. Създаваше конфликтни ситуации и непрекъснато ме провокираше. Понякога и аз може да съм го подразнила с нещо, само че той крещеше по мен и правеше сцени, докато ако той ме подразни с нещо, съм реагирала спокойно и без нападки, защото го знаех как агресира, слава Богу, само на думи.
Допускам, че ти изневерява също. Иначе нямаше да е толкова нагъл. Разкарай го, нищо добро няма да последва, ако останеш с него.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 22d07d4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има няколко варианта, но във времето ще разбереш със сигурност, по така нахвърляните неща нищо не се разбира.
Единият е че усеща че те губи, но тъй като ти пускаш тази тема, едва ли е това.
Вторият е че такъв му е характера. За мен мъж който обижда жена, не е мъж.
За какви теми иска са говорите, които сте обсъждали и преди?

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: bdf430b910
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Така описано звучи сякаш партньорът ти има нарцистични наклонности. Явно за него ти си "закачена" в тези отношения, следователно може да те изтезава с евтини трикчета колкото си иска. Избиване на комплекси, паралелно със сваляне на твоето самочувствие, за да те направи по-слаба и зависима от него. Не ти трябва такъв паразит в живота, бягай надалеч от такива.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 3d3c89d541
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всеки се държи с теб така, както ти си му позволила. Ако те обижда, отговори му със същото. Няма ли ефект, зарежи го. Мъже има колкото искаш.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 3813fdeb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дебил. Как се нарича човек, който не е наясно с поведението си? Бъди категорична и го остави. Няма да се оправи, а вероятно ще стане по-зле.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: b8a3fc354f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За да преценим трябва да се поставим на негово място кой и защо би реагирал като него, а също и да знаем повече подробности за продължителността, качеството на връзката и възрастта ви. Защото първосигнално човек като прочете, че авторката е напълно невинна, а той прави описаните действия, си мисли че не е възможно да съществува подобна връзка.
Ако някой изведнъж, умишлено създава поводи за ревност, във връзка която е продължила над 1 година, то той се чувства че е приет като дадениост и иска да покаже че е желан и от други партньори, липсва му грижа във връзката и мисли че по този начин ще покаже на партньора си, че не е незаменим, че ако не получи грижата от която има нужда, партньорката ще бъде заменена с някоя от кандидатките му. Щом не е заменена на момента това означава че я обича и по този начин й дава втори шанс.
Обидните фрази във връзка са недопустими, но щом пък фразите за които авторката говори могат да се приемат че са на майтап, следователно не са толкова обидни, колкото можем да си представим, за да преценим правилно трябва да се сподели някой от обидите.
Ако един човек във връзка задава въпроси по вече обсъждани многократно теми, има два варианта, или не е доволен от взетото решение по темата и целта му е да обсъдите отново с цел промяна на решението, надява се вече да си осъзнала че взетото решение не е правилно, или не е доволен че не се спазва взетото решение и иска да напомни какво сте решили за да спазваш взетото решение.
Умишлено създаваната дистанция показва че той не е доволен от развитието на връзката и се дели на страна да обмисля, какво да прави.
Мъжете които си играят с млади девойки не действат по описания начин, те са грижовни докато имат интерес, после просто си тръгват, не играят игрички така че момчето да се ядоса и то да предприеме прекратяване на връзката.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 22a42dd552
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Нарцисист. Аз съм наблюдател на връзка, в която мъжът така се отнася към жена. Първо той и роднините й отнасяха забележките му към това дали и колко тя готви, чисти и се грижи за дома. Да, ама жената се поправи и това отпадна, въпреки че и там забележки винаги се намират. И пункт по пункт само забележки. Но без изненади от негова страна, без нито една екскурзия, без нито едно организирано приятно време. Жената залиня и много отслабна, а се храни. Като ще този човек я "яде" постоянно с лошото си отношение и предизвикани скандали. Това са нарцисистите и социолатите, които обаче в обществото и пред приятели са все чаровните, усмихнатите, дето ще нарекат другия до тях луд и много хора ще им повярват, повечето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: ff42b7d37a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нормалната реакция би била само една - раздяла.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: da199c73a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Избива комплексите си върху теб. Такива заслужават цял живот да дремят сами. В момента те тормози психически, в един момент може да започне да упражнява физическо насилие над теб. Границата е тънка. Бягай от този неуравновесен тип.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: b8a3fc354f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От 7
Всички коментари за нарцисизъм са правилни ако връзката ви е нова (под 6 месеца) и той се държи така от самото начало, ако обаче година-две се е държал нормално и сега е започнал да прави описаните неща не става въпрос за нарцисизъм или комплексарщина, а за показване на недоволство от липса на твоето усилие в развитието на връзката.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 22a42dd552
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   11, напротив и социолатите могат да се държат така. Едно е да проявяваш недоволство, друго е да тормозиш умишлено човека до теб. Да проявява недоволство умее всеки, малко или много. А за началото.... Обиграни хитреци. Особено тези, които "връзват" жената до тях с дете, тя финансово да речем по време на майчинство е зависима от тях и те я тормозят, а пред приятели и роднини я изкарват истерична и луда. Чест сценарии.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 16283401be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Този т. н наречен партньор, ако ми е мъж и имаме деца, бих му приложила няколкостепенна схема на игнор. Като, общо взето, целта е да се осободиш емоционално от такъв човек. Когато това стане факт, на такива им става много криво и евентуално, може да се замисли накъде се плъзгат нещата. А, на теб ти става много добре, защото изведнъж проглежаш, че прекалено много внимание си отделила за човек, който няма качества.
Ако ги няма горните условия, спирам да контактувам, не се обяснявам и изчезва от живота ми.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 4167295463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Проблемът е, че не съм сигурна, че е нарцисист на 100%.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 9c5db9fe2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Желае внимание от теб, по този начин показва своят чар, мъжкар е определено, радваи се, изживеи си отношенията с него, сигурно като дете са го държали без ласка и нежност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker